A belföldi intézményi befektetők, fél év alatt, szép csendben begyűjtöttek 2.341.183 db-ot.Ez a szabad közkéz közel 25%-a.Az eladók java része belföldi magánszemély volt Kb: 2.200.000 db-bal csökkent az állományuk.
Egyértelműen emelkedés. Én olyan 630 környékére gondolnék. Aztán jövő héten passzolnám,hogy mi lesz. Az nagyon tetszik,hogy a közkéz 25%-át intézményiek megvették.
"Nem egyszerűen nyereséges volt a Takarék Jelzálogbank, nyolc éve nem látott, 4,1 milliárd forintos konszolidált profitot ért el az első félévben. A nyereség jelentős növekedése elsősorban a pénzügyi műveleteknek, ezen belül a jegybank monetáris politikai célú forint kamatcsere ügyleteinek (MIRS) köszönhető" ... Szóval ez a nyereség is a politika hozadéka, MNB altestvérbank lett . Vagyis ha bukna a fidesz a Takarékbanknak annyi? ha a gazdaság erősen politika függő, akkor ott nagy baj van és ez a jellemző az egész magyar gazdaságra, kivétel valamennyire a multik és szerencse ezek adják a gdp döntő részét.
A Takarékbank és a Takarék Jelzálog Bank két különböző jogi személy, egyik esetleges bukása nem vonja maga után a másikat. Ha jól emlékszem, amit olvastam, akkor tavaly 4 milliárd körül volt a Takarékbank nyeresége.
A jelentés szerint az átlagos napi forgalom 2018 első felében 8,4 millió forintra zuhant, az előző félévi 46,7 millió forintról. Elgondolkoztató... forgalom nélkül a csoda 1-2 óráig se tart.
Azért szögezzük le, ez a rali még így is eltarthat egy ideig. Aki benne van, az most nyilván örülhet, de legyen résen, mert előbb-utóbb az árfolyam is résen lesz... Előbb-utóbb vissza fog esni, mint ahogyan azt az elmúlt időben újra és újra láttuk tőle.
Én se kívánok rosszat se a banknak, se a részvényeinek. Csak ezeket a réssel való megugrásokat nézem ferde szemmel, mert a történet vége mindig ugyanaz.
De mekkora legyen a forgalom? Alig van részvény közkézen. Sokan nem adják, mert nem és kész. Akik meg ma eladták, azok nem veszik meg azoktól, akik tőlük vették ma.
Ha a 800-at eléri, az már jó, de vigyázat, szerintem visszateszt lesz. :) Én most szálltam ki nemrég. Óvatosan a hurráoptimizmussal. Még nincs év vége. :)
Sziasztok! Szabim alatt direkt nem néztem rá (sem) és közben nyereséges lett, rengeteg pozitív felhanggal. Házibank)) nagy távlatokkal, aztán majd meglátjuk!!
Mi a probléma? Az árfolyam majdnem 100 forinttal feljebb van, mint a lokális minimum idején. A bank régen látott nyereséget mutat ki. És azt mondták hosszú távon tervezik a tőzsdén maradást. Azaz az a félelmünk, hogy a profitot átcsatornázzák máshova, úgy tűnik alaptalan. Így 2 verzió marad: Tulajdonosok maradunk egy szépen prosperáló bankban, vagy kivásárolnak minket kellően magas prémium mellett...
Azért az se felejtsük el, hogy Takarékbank 533 Ft-ért vásárolta az FHB részvényeit jó egy éve. :) "A Takarékbank ma este megtette kötelező nyilvános vételi ajánlatát az FHB részvényire: az "A" sorozatú törzsrészvényekre és a "B" sorozatú osztalékelsőbbségi részvényekre 533 forintot, a "C" sorozatú törzsrészvényekre pedig 5330 forintot kínál." https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/megvan-az-fhb-kivezetesi-arfolyama.251885.html
mindenesetre ez azt mutatja, hogy a háttérben zajlik valami. Mi természetesen nem tudunk semmiről, tájékoztatni nem tájékoztatnak, majd csak a végén, amikor az árfolyam már úgyis elindult a folyamatoknak megfelelő irányba. Mindenesetre a kimutatott rekord nyereség nem rossz ómen. Igaz eredhet abból is, hogy tavaly amit lehet lecéltartalékoltak és azt előbb utóbb -ha fizetnek az ügyfelek vissza kell írni.
hat nem tudom mi zajlik a hatterben de ilyen elkepesztoen erdektelen kereskedes es ures konyvek mellett minimal forgalommal nem tul sok minden ad okot arra hogy azt feltetelezzem valami nagy dolog keszul....
TAKAREKJZB