Bármit csinálok, az még mindig jobb, mint utólag beírni a kamu pozició felvételeket, hogy igazoljam az internet arctalan tömege előtt saját magam nagyságát - mint teszik azt egy ketten...:-)
Biztos magadból indulsz ki,valószínű te így szoktad ;) inkább tanuld meg észrevenni a kereskedésben azt,amikor egy kitörés tényleg jól néz ki,mint pl itt a kitöréskori 15 % os nap,és utána másnap délutánra a papírhoz képest rendkívűl magas délelötti forgalmat,visszaadják délutan. És akkor realizalni a papírt hiaba hitted még egy óraja,hogy ez most igen jó lesz. :) de ha nem akkor további jó álmodozásokat a piacon :)
Kár velem foglalkozni ,senki nem is mondta,hogy tedd ezt,viszont elég sűrűn teszed :) nem gond engem nem zavar :) az,hogy meg neked külön bizonyítsam azt felejtsd el ,mert egyáltalán nem érdekel ,hogy elhiszed e vagy sem :) nem azért tőzsdézek,hogy neked megfeleljek hidd el :)
Igen,de vissza is mentem 581-re és kivettem az 580-as vételeimet,mert kezd viszkedni a tenyerem egy nagyobb Appeninn pakkra vagy esetleg 2600-on Mol-ra.
Ha őszinte akarok lenni,akkor én a szép jövő helyett csak a szép árú kivezetésben bízok.Ott a szépséges OTP,az is miket kezd szívni az árfolyamot tekintve.
A kivezetésnek is van realitása, de szerintem egy év múlva vagy később. Addig azonban - különösen év vége-felé - szerintem lesz realitása a 750-es árfolyamnak is. Meg kell nézni, hogy tavaly is év vége felé emelkedett, elég drasztikusan. Szerintem most tesztelték, hogy meddig lehet felhúzni. Máskülönben mi a fenére emelkedett volna felső limittel. A név megváltoztatás sem ok, mivel az már az emelkedés előtt pár héttel megtörtént.
Ha létrejön a sokat cikkezett "gigabank", melynek részesei lesznek a Takarék Csoport tagjai is (közöttük az FHB) az MKB-val és a Budapest Bankkal együtt, akkor a egy jogi személy lesz, és nehezen képzelhető el a TJZB részvény ebben.
Én is ettől tartok...😃 Mire alapozod a véleményed? Amúgy tudja valaki, h a tevékenységi körök ide oda szervezése hogy történt? Milyen elszámolás alapján? Pl a lakossági rész kiszervezése hogy érintette a cég értékét/jövedelmezőségét?
Jelenleg szerintem még felsöbb szinten sem tudják mi lesz; A részvény átnevezése nem garancia a kivezetés Ellen, bár semmi jel nem utal rá, és a mostani helyzetben nem lenne illdomos...Anélkül hogy bárkitvmegbántanék, megjegyzem a politika érdekekröl szól, és a széljárás( nem pártpreferencia) gyakran változik...A megszellöztetett tervek a gigabank körül egy távlati cél, ami -- ha meg is valósul -- ahhoz több év kell...Jól müködö bankot kellene " összehozni" --- most ITT tart a dolog...
"Jelenleg szerintem még felsöbb szinten sem tudják mi lesz" telitalalat ez a mondat -- kivulrol szemlelve (mint a nagy tobbseg) nekem az jon le, hogy a kereskedelmi haboru arnyekaban, a hosszu konjunktura veget varvan, a kormany biztonsagi jatekba kezdett. Abba pedig nem fer bele az eroteljes expanziv meneteles, amit lathattunk tavaly a ner-meszaros papiroknal. az is ujratervezest igenyel, hogy milyen bazison es szerkezetben bovitik tovabb a gazdasagot, mert jol lathatoan "a rejtett eroforrasok" bevonasa nem jarhato ut tovabb, nincs tobb munkaero, a demografia is gyengen muzsikal, vallakozasok versenykepessege igen-igen gyatra... viszont el kell jonnie a pillanatnak, amikor megszuletik a felismeres, hogy nincs mas irany, csak az elore. ezek a lepesek nem csak mint lehetoseg adodnak, hanem konyortelen kenyszer is egyszerre lassan mar az is keves ha meglepik; a sebesseg, az intenzitas, a hatekonysag/hatasossag, atutoero egyre inkabb meghatarozova valik fokozatot kell valtania a kormanynak, ami abbol all, hogy a tettre kesz embereket kell helyzetbe hoznia, eloterbe helyeznie es tamogatnia, a tobbiek pedig mogejuk sorakoznak majd fel - nem folejuk, nem rajuk telepedve, nem mellejuk duruzsolni, meg spanolgatni
A hangsúlyt hová teszed akkor volt ... ( rövid ideig) azóta...( hosszabb idő) .Persze szerintem nem ez a lényeg.A papír a piacon mindig annyit ér amennyiért gazdát cserél.És ezt szerintem döntően a cég számai stb.( kilátása iparági stb helyzete ) határozza meg.Tehát- mivel jós nem vagyok - csak azt akartam írni hogy ha igaz az hogy 750 körül lesz az mindenképp kecsegtető befektetési lehetőség ,....( fél év alatt cca.: +25%)Most a BUX alulárazott tehát nem ez az egyetlen papír aminél inkább felfelé várható az árfolyam.Tehát max azt írom hogy én nem vagyok optimista, a papír szerintem többet ér mint a mostani árfolyam ( itt már szubjektive a jövőt is árazom) de ezt a piac nem igazolja, a diszkontnak megvannak az okai (amit lehetne sorolni de nem teszem).
Mostanában inkább csak olvasni szoktam a fórumot, az írást mellőzőm. Azt tapasztaltam ui., hogy a linkelést és az abból való másolást nem engedi a fórum, így a rv-el kapcsolatos hírek is csak azok számára olvashatók akik azt keresik és megtalálják...
Ez volt korábban az FHB, de most, hogy a Takarékbank megvásárolta a részvények többségét, a Takarék Csoport része lett, és az FHB Jelzálog Bank helyett Takarék Jelzálogbank lett a neve. :) Csak ennyi köze van. :)
A korábbi hivatásos lebeszélők /vészmadarak/ után megérkezett hivatásos felbeszélőt minek nevezhetnénk el? Még gondolkodnom kell, olyan váratlanul ért az érkezésed.;-)))
A cikk szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt vezérigazgatója távozik 2018.augusztus 31.-vel az MNV Zrt megváltozott feladat és hatáskörére való hivatkozással. Az FHB ma Takarék részvény 7,32 %-os állami tulajdoni részét továbbra is az MNV Zrt kezeli, a vezetőváltás azt (jelenleg) nem érinti...
köszi, már értem, MTI-nek olvastam. Ha váltják a vezetőt, akkor előfordulhat az is akár, hogy az MNV mégis odaadja a részesedését és akkor már 90% felett lennének -már ha ki akarják szorítani. De valószínűbb, hogy igazat mondanak és nem lesz kiszorítás, nem lesz kivezetés, hanem mint már régóta meglévő tőzsdei cégbe szépen az FHB-ba pakolják majd be az MKB, Takarék, STB részvényeket- vagy legalábbis azok jelzálogos részeit. Egész logikusan hangzik. Van egy minimális közkézzel rendelkező bank a tőzsdén, ami nagyrészt közvetetten így is úgy is ML tulajdona. Ugyanolyan logikus lenne ez, mint amit anno mondtam, hogy a 4IG-t sem értettem , hogy miért nem vette meg a nemzet Lölője, aztán meg is vette.
Szerintem inkább fordítva lesz. Az FHB név is megszűnt. A médiumokban megjelent "gigabank" alapításában pedig epizódszereplő lehet a tőkeerősebb MKB és Budapest Bank mellett. Az FHB egy kicsi bank.
Ha akarták volna kivezetik már a tőzsdéről. Illetve a Konzum/Opus/Appenin/4IG esetében is az volt a stratégia, hogy a tőzsdén lévő kis céget vásárolták meg, majd apportba adták a tőzsdén kívüli nagyobb cégeket, így hízlalva fel a tőzsdei cégek értékét.
TAKAREKJZB