Magasabb ár akkor lehetne, ha a közgyűlés elfogadja a 2020 évi jelentést és abban a magasabb saját tőkét. Arra ügyelnek majd, hogy még előtte kiszorítsanak, ezért ez esélytelen.(lsd. TVK) Persze elvi lehetőség még az (mese kategória), hogy aki nem ajánlja fel, annak kiszorításnál magasabb árat kínálnak.Mondjuk ez nem kiszorításnál szokott történni, hanem akkor, ha a 30 napos ajánlati idő leteltével még nem haladják meg a 90%-ot az ajánlattevők.
Akkor vagy felajánlod, vagy eladod. (Randomnál például szoktak kedvezményt adni a transzferre.Ha ott vagy náluk, akkor számlánként 1000 Ft-ért megcsinálják.)
A dec. 15-ei tőzsdei közlemény azért született mert a Bankholding küszöböt lépett, 94,8%-ra, de mégsem ő tette az ajánlatot hanem az MTB aki kb. 77%-os tulaj a tőzsdei papírokban.
A kiszorítás egyáltalán nem biztos, hanem lehetőség, amivel éveken keresztül bármikor élhettek volna. Nem most lettek 90% felettiek ha összehangoltan nézzük őket.
Hiaba gondolkodnak sokan ugy mint Te... Az szemetlada MNV miatt itt mar minden meccs lejatszatott... Nem johet magasabb ar, alapbol 90 % felett vannak. Szerintem. Vagy rosszul értem?!
Most sem értem miért éri meg várni, itt nincs szükségük reszvenyre igazan, hogy barki is eladja nekik a nyilvanoson... mar most 90 % felett vannak az MNV-vel. Biztos a kiszoritas. Már most kiszoríthatnának, a nyilv. veteli csak formai okok miatt szukseges... Meg mindig nem ertem normal számlán miert varjak honapokat/negyedevet, max felevet. Koszonom elore is a segitseget.
Akinek normál számlán van a részvénye az vagy ajánlja fel, vagy esetleg adja el lehetőség szerint minél közelebb a 600-hoz! (Bár lehet, hogy szocho-t akkor is vonnak.Tényleg nem tudom.) Én úgy gondolom, hogy kiszorításkor már nem tőzsdei részvényért fizetik ki a kiszorítási árat (ami egyenlő az ajánlati árral), ezért vonnak szocho-t is. TBSZ és NYESZ számlákon "felülíródik" ez a szabály, hiszen ott árfolyamnyereség sincs.
Amennyiben egy felvásárlási ajánlat során az ajánlattevő tulajdonrésze 90 százalék fölé kerül az adott cégben, akkor eldöntheti, hogy igényt tart-e a fel nem ajánlott részvényekre. Nincs választásod, ha nem adod elveszik.
Akkor sem adtam el, illetve szorítottak ki, amikor ez utóljára terítéken volt. Ahhoz az árhoz képest is jobb ez az ár. Csak bepróbálkoznak, hogy ezen az áron megkaphassák, és csak akkor nyernek /sokat/, ha odaadjuk ennyiért. Az enyém ennyiért nem eladó, ha sokan így gondolkoznak,akkor ennyiért nem érnek célt, magasabb ár jöhet.Ez az én üzletpolitikám, ha ki vagyok szolgáltatva, eddig bejött. Nem sok veszíteni valóm van, inkább nyerhetek ezzel. Tudjuk,hogy többet ér, bőven 1 k felett...
Mivel tudatosan csinálták az egészet úgy ahogy, én pontosan nulla esélyt adok annak, hogy aki megvárja a kiszorítást jobban járjon. Max a transzferdíjat spórolja meg.
Ha normál számlán kiszorítanak, akkor 15% szja+15.5% szocho levonás van kapásból. Arra sajnos nem tudok válaszolni, hogy ha normál számláról ajánlod fel, akkor a 15% szja-n kívül vonnak-e szocho-t. (Ezt a variációt nem próbáltam még ki.)
TAKAREKJZB