Topiknyitó: Portfolio 2019. 07. 27. 14:11

Súlyos vízválság fenyeget, milliárdok élete kerülhet veszélybe  

Ugrás a cikkhez
A világ vízigénye egyre emelkedik a Föld népességének növekedésével, ezen igény kielégítése azonban, nagyrészt éppen az emberi tevékenység hatására mind nagyobb kihívásokba fog ütközni az elõrejelzések szerint. A világ
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csakisaz1 2019. 07. 27. 21:17
Törölt hozzászólás
#8
csakisaz1 2019. 07. 27. 21:16
Törölt hozzászólás
#7
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 07. 27. 18:55
Előzmény: #2  Juliusz48
#6
Jaj fiam, ha nem születik meg pár milliárd ember, az vajon hogyan hat a vizekre, ugyan már. Csak hangyából ugyanannyi van súlyra a bolygón, mint emberből, ezt valami brit tudósok számolták ki nyilván, de érdekes adat. Szóval van egységnyi tömegű ember, ugyanannyi hangya, és még nem beszéltünk  a maradék kb. 9millió faj egyedeiről. Ha kivonjuk az emberiség harmadát akkor nyilván sokkal beljebb leszünk. Aztán melyik egyharmad? Te benne vagy vagy nem?
Rumata
Rumata 2019. 07. 27. 18:30
Előzmény: #2  Juliusz48
#5
Csak félig van igazad. Ugyanis a figyelmeztetés nem a fejlődő országok népességszaporulatának szól, akiknek "nem kellett volna megszületniük", hanem a fejlett országoknak, akik az elmúlt 50 évben ugyanúgy elhanyagolták a fejlődő országok problémáinak kezelését, mint ahogy mi itt magyarországon a cigánykérdést. Mert amíg nem segítünk, hogy a mélyszegénységben élő, képzetlen népesség felzárkózzon, addig ne csodálkozzunk, ha egyéb lehetőségek híján kizárólag csak a szaporodás jelenti számukra az önmegvalósítást. Már fél évszázada tudjuk egy ENSZ-felmérésből, hogy a nagy népességszaporulat csak akkor mérséklődik, ha az ivarérett kor beköszöntésekor a fiatalok nagy többsége még iskolába jár. Amíg azonban a fejlett országoknak megéri olcsó képzetlen munkaerőként hasznosítani a fejlődő országok lakosságát, addig nem várható, hogy ez ott megvalósuljon. Mint ahogy nálunk sem.
Rumata
Rumata 2019. 07. 27. 18:19
#4
"A klímaváltozás egyik elsődleges hatása a víz körforgásának globális és regionális módosulása, amelynek következményei világszerte óriásiak és egyenetlenek lehetnek - fogalmaz a Világbank 2016-os jelentésében."---- Konkrétan az a helyzet, hogy a globális felmelegedés hatására világszerte nő a csapadékszint, nő a növényzettel borított terület, nő a megművelhető területek nagysága és nőnek a termésátlagok. Tehát az emberiség növekvő víz- és élelmiszerigényének kielégítése szempontjából a globális felmelegedés valóságos istenáldása. ---- Ehhez képest a Világbank a konkrét tények elhallgatásával megpróbál úgy fogalmazni, mintha a globális felmelegedés nem segítség, hanem probléma volna a vízben és élelmiszerben szűkölködő emberiség számára. Szerintem ez aljas dolog, amit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rémhírterjesztés címén sok éves börtönbüntetéssel kéne büntetni.
AIDA64
AIDA64 2019. 07. 27. 16:21
#3
ne izguljon immár 5 ször is elpusztull az emberiség és itt már nincs mit tenni,az országok népek sorsa is megpecsételödött.már csak az egyén menekülhet,tessék felébredni ,egyénileg ,van még remény az idöben ébredöknek,ébresztö fel! hasatokra süt a nap.
Juliusz48 2019. 07. 27. 14:11
Előzmény: #1  portfolio
#2
Ha ez nem kellő figyelmeztetés, hogy máris az emberiség egyharmadának nem szabadott volna megszületni azokon a területeken, amelyek most az illegális migráció kibocsájtó területei, akkor mi az? Az, hogy más területekre költöznek csak azt jelenti, hogy ott is szűkül a lehetőség, a végén sehol sem lesz. ezzel nem csak a területfoglaló emberiséget, hanem a vétlen természetet is pusztítjuk.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek