Portfolio Portfolio
5
5
1
2017. szeptember 08. | 10:05
#1

Soha nem látott kedvezményt kaphatnak a nyugdíjasok  

ugrás a cikkhez
Eddig 19 nyugdíjasszövetkezetet jegyeztek be, de legalább ugyanennyi van cégbírósági bejegyzés alatt -árulta el Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje a Világgazdaságnak. A kormány a nyugdíjasok visszafoglalkoztatásának
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. szeptember 08. | 18:33
előzmény: #2  because
#10
Az aktív korú szociális segélyesek kimaradnak ebből is. Kormány propaganda,,,
2017. szeptember 08. | 12:32
#9
"A dél-alföldi pénzügyi nyomozók egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezetet lepleztek le"” – tájékoztatta a Lokált a NAV sajtó- és kommunikációs főosztálya. A több milliárd forintos kárt okozó gyanúsítottakat őrizetbe vették, az érintett cégek és személyek vagyonát zárolták. A gyanú szerint egy férfi éveken keresztül munkavállalókat közvetített különböző áruházláncok részére. Habár az alkalmazottakat az ő vállalkozása felvételiztette és közvetítette ki, bejelentésre már különböző, hozzáköthető iskolaszövetkezetekhez kerültek. Az iskolaszövetkezetek a munkavállalókkal kapcsolatos költségeket egy közbeiktatott cégen keresztül számlázták át a férfi vállalkozásának. link Ha egy olyan országban lennék törvényalkotó, ahol intézményesült a korrupció (forrás: Professzorok Batthyány köre), akkor az én képzeletemet is megragadnák szövetkezetekben rejlő bűnszövetkezeti lehetőségek. Mernék nagyban gondolkodni. Nyugdíjasból mégiscsak több van, mint diákból.
Törölt felhasználó
2017. szeptember 08. | 11:23
előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Megjegyzem, ha valós piaci igény lenne nyugdíjasokra specializálódott munkaerő közvetítőkre, kedvezmény nélkül is léteznének. Valójában ma is sok nyugdíjas dolgozik, ha lesz ilyen kedvezmény, akkor a jelenlegi munkáltatók is ezeken a szövetkezeteken keresztül fogja a nyugdíjasokat foglalkoztatni, így az adóelőny fele megy a szövetkezetekhez, másik fele a munkáltatóhoz.
Törölt felhasználó
2017. szeptember 08. | 11:21
előzmény: #2  because
#7
Pontosan azért, mert pénzt lehet lenyúlni ezzel. Látták, hogy a diákmunkás szövetkezetek mennyir le tudnak nyúlni, gyakorlatilag az államon élősködve, találtak egy másik hasonlóan jó lehetőséget a lopásra.
2017. szeptember 08. | 10:55
előzmény: #3  Dehogynincs
#6
Véleményem szerint rossz ötlet. Ezzel az lépéssel csak konzerválják az amúgy is igen mélyen beragadt munkabéreket. Hahó nem a nyugdíjasnak kell kedvezmény, hanem a munkavállalói terhek drasztikus csökkentése lenne feladat. Ezzel szerintem fabatkát sem lassítanak az egyre jobban felgyoruló kivándorláson.
2017. szeptember 08. | 10:55
előzmény: #1  Portfolio
#5
Kell a szavazat.
2017. szeptember 08. | 10:50
előzmény: #2  because
#4
ingyenélő réteg....viktorék és csapatuk így könnyebben le tudja nyúlni....
2017. szeptember 08. | 10:29
#3
Ez legalább akkora üzlet a szövetkezeteknek, mint maguknak a nyugdíjasoknak. Bolsevik lelkületű pártunk és kormányunk vonzódik a nyugdíjasok téeszesítéséhez. Szívesen olvasnék egy cikket a szövetkezetek alapítóiról is. Vannak-e annyira megbízható elvtársak, mint Rákosi és Kádár idejében?
2017. szeptember 08. | 10:05
előzmény: #1  portfolio
#2
Miért kell erre létrehozni bármilyen szövetkezeteket? A munkáltatónál egyszerűen meg lehet állapítani, ki a nyugdíjas dolgozó, minden "kedvezmény"-t érvényesíthet a munkáltató azonnal! Kell megint létrehozni egy teljesen felesleges, ingyenélő réteget, akik a nyugdíjas-szövetkezetek vezetőiből és adminisztrációs kiszolgálóiból állnának???

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE