Hipp-hopp PVG 19%-al feljebb ma...(kar hogy nagyon apro pozim van benne)... Lassan kezd megjeleni a toke ebben a szektorban...es lassacskan minden 2-3 hetben van 1-1 rv aminek az arfolyama hirtelen ugrik 10-20%-ot egyik naprol a masikra... ;) Valoszinuleg jo nehany hasonlo peldaval fogunk talalkozni a jovoben...
a 10. oldalon lévő grafikon csak a történelmi perspektívában nézve kiemelkedően nagy relatív alul-értékeltséget húzza alá, ettől még eshetnek tovább a nyersanyagok
Sot az elmult napokban ujbol jo nehany elemzest es velemenyt hallottam arrol hogy az olaj ara akar 25$-ra is eshet kozep tavon...(nem akartam az azsia topikba irni), mert nem akarom pomperj-t elbizonytalanitani...de nekem merlegelnem kell ezt a lehetoseget is...
lehet de az is lehet hogy meg nehany napig ill. hetig szorakozgatnak..... mindenesetre tegnap a banyaszok nagyot mentek majdnem 2%-al emelkedett a portfoliom... (egeszen pontosan 1,744%-al)... van 1 olyan pletyka a piacon hogy oktober 10.-e es 21.-e kozott erdekes dolgok lehetnek a piacon...persze mindefele szobeszed jarja,de azert nem art figyelni... vettem platiniumot es cukrot is a heten...
mi koszonjuk, hogy belinkelted 1 jo lathato abran... szoval csak 30-40%-al kellene a revenue-nak nonie, hogy a 2000-es ill. 2007-es csucshoz vissza kozelitsen....(vagy szimplan nevezhetjuk ennyivel tul ertekeltebbnek a piacot) mar ha az elozo csucsokhoz viszonyitjuk... Mondjuk ha a melypontokhoz viszonyitjuk akkor kicsiket ijesztobb a kep mert akar 75-80%-os eses lehetoseget sem zarja ki...az pedig nagyon ronda lenne... Szoval remenykedjunk abban hogy most tevedunk is meguszuk ennek a toredekevel...(ill. talan meg nem keso nehany megfelelo lepest tenni, hogy az ember megorzie sajat ill. csaladjanak vagyonat)....
Ha megnezed a USD/JPY grafikont: https://postimg.org/image/7hvksbq6uz/ akkor azon lathato hogy nem sok van hatra a momentumbol es ha a korabbi osszefuggesek amit algok es a jegybankok vasarlasai ideznek hamarosan fordulatot hozhatnak az arany trendjeben ill. az USD/JPY-ben.... Az pedig velemenyem szerint kulonosen jo jelnek tekintheto, hogy az ar nem volt kepes letesztelni a 1240$-os szintet... Tegnap mar a banyaszok kozul jo nehany elkezdett emelkedni, persze meg nehany napig lehet kisebb bizonytalansag,de hamarosan szezonalisan is eros idoszak kovetkezik. Ha minden jol alakul ev vegere az 1340-1375$-os ar meglehet...es most nem beszeltunk a vilagban levo mindenfele kockazatokrol aminek hatasara akar sokkal nagyobb elmozdulas is elkepzelheto....
1)Tegnap ugy nezett ki, hogy GDX kitoresben van az eso csatornabol felfele; es valoban, a csatorna felett zart. Mar masodszor, es ez bull jelzes rovid tavra. http://keptarhely.eu/view.php?file=20171005v00mjh7zi.jpeg A minimalis varakozas egy 38% fel-korrekcio, tehat kb. 24.0 szintig varjuk elso lepesben. Persze, ennel sokkal feljebbre is mehet. Erdekes, hogy a nagy banyaszok mint ABX es NEM erosebbnek tunnek a kicsiknel. 2)Az arany ara szerenyen emelkedoben van, Meg nem tort ki a savbol. De RSI mar felfele kunkorodik. http://keptarhely.eu/view.php?file=20171005v00mqkgxg.jpeg A GDX-GC kettos kolcsonhatasa tovabbra is remenyt ad, hogy induloban van egy rally.
silver&gold