Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ahogy ff mondja, azon múlik aki adja/shortolja...Nem tudjuk mi a célja...Ha csati alj a célja, még a kgy közbeléphet(ne) jövő heten. Ha én lennék a vezérkar rohadtul nem szívesen látnám megint 8500-on a részvényt...
Nézzük egy kicsit messzebbről, hetes idősíkon, hogy mit kínlódik össze a Ricsi! Kimondottan a chart alapján, funda nélkül vázolom. A csati tetőnél lefordult és ha megnézzük, határozott eladásban van valaki!!! Nincs oldalazás rángatózás, csak meredeken lefele! (a longot kerülném, ameddig nem látszik fordulat) A 9300-s támasznál látszik, hogy megfogta és talán lehetett volna egy újabb zászló felfelé, de pont fordítva sült el! Igazából a nagy leszúrás el is érte a célárat és egy erős támasz is az útjába akadt! Akár fordulhatna is, de kérdéses még, hogy az eladó folytatja e...!? Egy ~8700 körüli érték még simán belefér és jó támasz lehet a szinteket nézve, de onnan már a "csati alja sincs messze", erre sem árt figyelni esetleg! hmm Onnan már egy gyertyával elérheti az alsó célt, csati alját, igaz akkor vissza is kell pattanjon szerintem! A certiknél ez persze nem vigasz... :) Na de ne szaladjunk annyira lefelé egyelőre, csak mint lehetőség említettem meg! Ricsi/W https://ibb.co/ZXGgdPF
Egyelőre lépcsőzetesen engedik le az árfolyamot. Ha New Yorkban rosszkedvűen isszák meg az első pumkin spice latte-jüket, akkor még jöhet egy öntés. Mondjuk a részvényt legfeljebb kiülöd, lesz ez feljebb ez évben, szinte biztosan (szerintem)
"A Tl38-nak 8260 körül van a ko ára, mi a f@sz indokolná annak kiütését, hmm?" 9900-nál egy jó jelentésnél mi a "f@sz" indokolta a tl39 kiütését? Amit most indokként itt fel tudok hozni a 38-al kapcsolatban: Láncreakció! Ha a tl39 kiütése nem rántja magával egyből, akkor az várható ott is, mint itt, hogy majd elkezd lefelé csorogni. Közben a kiütési ár hétről hétre magasabb lesz. Ettől sokan megint megijednek, egy részük átszáll másik certibe, sokan meg kiszállnak végleg. Közben ott a shortosok támadása, eső nemzetközi piacok, index átsúlyozás, a Richter vezetősége meg csak annyit csinál, hogy széttárja karjait és bejárnak a fizetésükért. Plusz még ha erre a végén jön egy 400ft-os osztalékvágás, akkor ott leszünk, hogy 7xxx lesz az ára a részvénynek. Na ott jó vétel lesz megint! :) De! Ne szaladjunk ennyire előre! Egyelőre annak kell szorítani, hogy a tl39 túlélje. Ami pozitív, hogy jelenleg olyan helyen vagyunk az árfolyamban, ami ideális lenne a fordulásra. Ma a tegnapi gyertyában kellene maradnunk! Nyakunkon a kgy és a gyj, bízzunk benne, hogy ez fordulatot hozhat!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.