Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Szia Beze! Én-ahogy ide is leírtam 05.05-én kiszálltam 8300Ft-on és ahogy elnézem nem volt rossz döntés. Itt a mai árszinten nem keresem a visszalépést. Te, hogy tudod megengedni ezt a ki-be ugrálást ilyen kis árfolyam elmozdulásnál, ilyen kötési jutalékok mellett...?
-Private Banking friss:-Richter napi: Az emelkedő trend él, de ettől még kisebb megállóra van kilátás. A vékony zöld trendvonal amint törik akkor kaphat további esélyt a csökkenés, akkor nyílhat további tér lefele. Minél kevesebbet jön le, annál jobb a későbbi emelkedést illetően. Ha a 8125 felett tudna maradni, az igen jó jele lenne a trend megmaradásának és egy újabb emelkedő hullám kialakulásának. Ebben az esetben a 8750 lehetne elérhető. Ellenállások: 8438, 8750; 9063; 9375. Támaszok: 7188; 6875.
Egy kis további korrekció benne lehet a héten.(8000 környékére) Biztonság kedvéért a 8400-nál kiszórtakat elkezdtem visszagyűjteni. 8800-ig azonban még nagyon sok víz le fog folyni a Zalán! Azonban az osztalék majd segít enyhíteni a víziszonyon!
Pont ezért nem.ez lesz, mert már a csapból is ez folyik hogy erőtlen lett és lemegy 8000 környékére...certit vették célba továbbra is azt mondom..azaz 8800 körülig fel fog menni májusban/június elejéig...
-Erste-Egyre inkább úgy tűnik, hogy a
Richter még a 8.490 forintos ellenállászint elérése alatt lefordulhat.
Ezt az árfolyam mozgásán túl az MACD indikátoron formálódó eladási
jelzés is alátámasztja. Támaszt előbb a 20 napos, majd később a 200
napos mozgóátlag jelenthet az árfolyam számára. Támasz és ellenállás szintek
https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/bux-elemzes-reszvenyek-magyar-tozsde.771164.html A Richter képe
annyiban hasonló, hogy a háború kitörése itt is egy hosszabbtávú
emelkedő trend letörését eredményezte. A gyógyszergyártó részvényeinek
azonban tavalyi év végére sikerült gyakorlatilag a teljes háborús
veszteséget ledolgoznia, és innen kapcsolt utána mélyrepülésbe ismét az
árfolyam. Ebben jelentős szerepet játszott a magyar kormány törekvése, hogy ismét jól menő magyar vállalatok különadóztatásával javítson a központi költségvetés helyzetén. A
gyógyszergyári papírnál egyébként nem a mostani szintek, hanem a 9100
forint körüli zóna jelenti az igazi ellenállást. Ennek a történelmi
csúcsnak immáron negyedszer ment neki az árfolyam tavaly év végén.
Legutoljára ilyen erős ellenállásnak – ha a részvényfelaprózással
korrigáljuk a historikus árfolyamot – 4600 forint magasságában szaladt
neki a részvény, az az ellenállás akkor egészen tíz éven keresztül
tartott ki 2006 és 2016
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.