Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Technikai kérdés: az erste maga rendezi maradványértéken a certit, vagy nekem kell manuálisan eladnom azon az áron? Mert a db-számot látom ugyan, meg a záró árfolyam értéket is, de nem történt tegnap óta vele semmi.
Igazából pont az a lényeg, hogy ha nem csinálnak semmit is, valószínűleg év végére már csökkenni fog, mivel az inflációt az előző évhez viszonyítják és ott már volt egy elég nagy emelkedés és ahhoz képest már nem tud 2 számjegyűvel drágulni! Ez a szöveg pont az ilyeneknek való, mint te, aki teljesen vakon van és ha meglátja, hogy év végén egyszámjegyű az infláció, akkor eláll a szava! Szóval igazából a tudatlan az te vagy😀😀
Én sírok, amikor elhangzik, hogy csökken az infláció. Általános iskola felső osztály, százalék számítás. Jelenleg minden magyar rv minimum 20-22%-kal kevesebbet ér egy magyar kisbüfinek csak az infláció hatása miatt, mint 2021-ben. Maradjunk ennyiben. Ehhez képest Svájcban 3% volt és picsognak.
A Portfolión megjelent cikkben említett módosítás nem értelmezhető: (2) E § alkalmazásában gyógyszergyártó a TEÁOR 2110 (Gyógyszeralapanyag-gyártás) és a TEÁOR 2120 (Gyógyszerkészítmény gyártása) szakágazat szerinti tevékenységet végző, amennyiben a TEÁOR 2110 és a TEÁOR 2120 szakágazati tevékenységből származó összesített nettó árbevétele az adóév első napján rendelkezésre álló legutolsó éves beszámoló alapján meghaladja a teljes nettó árbevétele 33,33 százalékát.”
Az indexen megjelent cikk pedig ellentéte a Telexen megjelent cikknek: "A gyógyszergyártó cégek mentesülhetnek az extraprofitadó megfizetése alól abban az esetben, ha a „TEÁOR 2110 és a TEÁOR 2120 szakágazati tevékenységből származó összesített nettó árbevétele az adóév első napján rendelkezésre álló legutolsó éves beszámoló alapján meghaladja a teljes nettó árbevétele 33,33 százalékát”. Most akkor melyik az igaz?
...orbánc beadta a vakcinát az infláció ellen, már csak ki kell várni hogy hasson, csökkenésnek induljon a láz...Év végére 1 számjegyű lesz, itt olyan intézkedéseket hoztak. Elhiszi ezt a dumát még valaki ebben az országban? Az infláció a bázishatás miatt lesz 1 számjegyű, semmit nem kell hozzá csinálni... De visszakanyarodva, vajon kire szabhatták a 33%-os szabályt? Mert valakire biztosan. Lőrinc már a gyógyszeriparban is jelen van??
Pedig hogy hirdetek nagy büszkén, hogy a magyar ipar meg magyar cégek, hozzáadott értéket teremtünk hű de fasza ez az ország. Nyomorultak, pont az ilyeneket nem kéne bántani. Mari néninek megemeljük a nyugdíját abból a pénzekből, amiket elszedünk az ilyen cégektől, akik árat emelnek, aztán Marinénje veheti a gyógyszereit majd jó drágán a megemelt nyugdíjából. Egyszerűen hogy ezek gondolkoznának is valamit?? ÁÁÁ ...
El kell, hogy keserítselek. Ez elsősorban azt éri el, hogy aki nem gyárt M. o. - n, csak forgalmaz, az kiesik a profitadó hatálya alól. Gondolom az EU-s szemöldökök ráncolása, meg persze az EU pénzekért történő hasoncsúszó-mászó mozgás van a hátterében. Richter és Egis meg megszívták. Azok, akik értéket is teremtenek ebben az országban.
Eldöntöttem, én ma arról álmodom, hogy a konkrét 2 tev. szerinti gyártás éppen 1/3 alatt van, és a forgalmazás, kisker, nagyker, szerves és szervetlen vegyi alapanyag gyártás, jogdíjbevétel és az összes többi adják ki a maradék 2/3-ot. :-D
Valószínűleg mással kivételeznek most, nem lesz szerencsénk, de azért jó lenne, ha Ricsi ezzel kapcsolatban kommunikálna valamit… Szerintem rajtuk kívül nincs meg másnak a TEAOR szerinti bontás. Alapszabályban kb. 1,5 oldalnyi TEAOR kódos tevékenység szerepel, köztük van a 2 említett is, de pl. szerves és szervetlen vegyi alapanyag és gyogyszer kisker - nagykereskedelmi tevékenység is, k+f tevékenységek mind külön TEAOR alatt stb.
Az kizárt dolog, hogy ne haladná meg a 33%-ot, hát szerintem az egész bevétel ebből jön. Nem lesz ilyen szerencsénk. Bár ha én Orbán Viktor lennék ma bevásároltam volna TL23-bol és eltörölném a különadót egy éjszakai közlönnyel. De jó is lenne, óh...
Nem tudom, h ez vonatkozik-e a Ricsire. . “A gyógyszergyártókat sújtó különadóba egy olyan mentesítő félmondat került be, ami mentesíthet egyes ágazati szereplőket az adó alól. Eszerint a különadó csak azokra vonatkozik, akiknek a gyógyszeralapanyag-gyártás és a gyógyszerkészítmény gyártása TEÁOR-kódú tevékenységből származó összesített nettó árbevétele meghaladja a teljes nettó árbevétele 33,33 százalékát, vagyis egyharmadát.” . https://telex.hu/gazdasag/2023/02/28/ismet-atirta-a-kormany-a-legitarsasagok-kulonadojat-mas-extraprofitadokhoz-is-hozzanyultak
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.