Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ahogy gondolod...Én most egyelőre megvagyok. Van még némi puskapor, ha 8000-ig lenne esetleg egy tüske lefele...De bízzunk benne hogy pénteken megvolt a mélypont...
Ne legyen igazam, de itt sajnos további esésre lehet számítani. A külföldiek adnak az ilyen miősítők szavára és inkább az eladói, mint a vevői oldalt fogják választani.
Egészen addig, míg kellő számban nem menekültek bele. Ha Orbán tanácsadói úgy ítélik meg, hogy már elegen menekültünk a Richterbe, akkor jön majd az extra adó kulcs emelése.
Gyula arra érti, hogy ha bizonytalan a helyzet és a kilátások akkor a Richter népszerű menekülési részvény. OTP jobban kitett a gazdasági folyamatoknak és aki biztos pénzt akar az fektet ide. Az elmúlt hetekben az OTP nagyon meglódult, oda vándorolt a tőke, de ez könnyen fordulhat, ha gyengül a forint , meg a magyar kormány továbbra is szenved az unióval.
Lehet hülye vagyok, de nem értem: "Richter deffenzív menekülő papír" Én nem vettem észre, hogy amikor az Euró 430 körül volt akkor annyira menekültek volna a befektetők, hogy eladva más részvényeiket vagy szabad pénzünkkel a Richterbe menekültek volna. De a Covid idején vagy a háború kirobbanása után sem jeleskedett. Tehát ez a "defenzív" meghatározás nem más, mint sztereotípia és a Richter viszonylatában értelmetlen.
3 havi kamatperiódus van és jelenleg 16% a kamat. A negyed éves fizetés miatt meg ott a kamatos kamat. Ha jól emlékszem most 101% körül tudod venni és 99%-on eladni. Tehát nem releváns a 2027-es lejárat. És ugye nincs adó vonzata sem. Szóval, akkor mennyi az annyi?
Igen, ez a ft gyengülését hozhatja,a Richter deffenzív menekülő papír ilyen helyzetben.-Inkább OTP-specifikus hír. Itt a Fitch fájdalmas döntése: negatívra rontották Magyarország kilátását!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.