Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Nagy esésre én sem számítok az Otiban. Kíváncsiságból rátettem a Tradingviewban a 21.590-től mostanáig tartó szakaszra az anchored volume profilet. Jan 16. és 17.-én kialakult egy duplaalj 23.120 körül. A volume profile szerint jelentős mennyiséget kereskedtek a 23.160 és 23.250 közötti sávban és felette a 23.250 és 23.390 közötti sávban. Nálam ez az OTP-s korrekció maximuma, ha nem lesz valami pánik a piacokon. Max. 23.250-ig várom a korrekciót.
Ebben csak az a szép, hogy közben az mnb osztogatja a 10 millás bírságokat magánszemélyeknek, de még egyszer sem hallottam, hogy egy alap kapott volna...
Ebben csak az a szép, hogy közben az mnb osztogatja a 10 millás bírságokat magánszemélyeknek, de még egyszer sem hallottam, hogy egy alap kapott volna...
Én sem adom el a részvényeimet. . Nekem az a tippem, hogy az OTP-nek van egyfajta ciklikussága szinte minden évben, ami úgy néz ki, hogy januárban rakétázik, utána korrekció, ami valamikor február közepe és március elején éri el a mélypontot. Onnan fordul rá a Q1-es rallyra. Nem lepődnék meg ha a Ricsi pont az OTP-s korrekcióban rakétázna.
Sajnos ez a baj a Ricsivel. A cég hiába jó, ha a részvénynek alacsony a forgalma. Egy komolyabb alap 2-300 millióval oda teszi az árfolyamot, ahova akarja. . Az sem tartom kizártnak, hogy ez már egyfajta pszichológiai hadviselés is. Az OTP megy, mint a mérgezett egér, ezt meg direkt leöntik újra és újra, hogy a kisbüfik minél több részvényt és certit adjanak el. Amikor összegyűjtötték a megfelelő mennyiséget majd ez is rakéztázik, de addigra a fomos kisbüfi már OTP-ben ül, ami akkor majd épp korrekciózni fog.
Én arra tippelek, hogy áttörte a BUX a 85K-t, illyenkor illik visszapofozni egy kicsit és manapság Ricsi a leggyámoltalanabb. Szerintem az sem véletlen, hogy jönnek az egyszerre bíztató/paráztatós cikkek arról, hogy a Richter fontos határon táncol.
BUX karbantartás, valahogy mostanában mindig a Richterrel történik (korábban a MOL-t is rendszeresen használták erre). Persze lehet, hogy az algo egyelőre nem engedheti fel 11-ig
vettem egy csomó wizz-t, eladtam a felét ma kb, egy hét alatt lett azon a felén csaknem 10% és csak részvény...kíváncsi leszek 5%-ért hányan parkoltatják tovább a pénzüket orbánnál mol-om 10+% nyerőben van, 2600-as átlaggal, az is csak pár hete van meg igazából..
Ha most eladnék az eddig éves 5% profit lenne a játszós tőkére nézve :D (ez egy állampapír hozam) így januárban megcsinálni az éves állampapír hozamát nem rossz.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.