A gond az,hogy ha ezen az áron osztogatják akkor a kibocsátást is ezen az áron fogják szerintem megvalósítani.Gyakorlatilag azt jelenti,hogy a tulajok szerint a cég most ennyit ér.Persze ha valós kötés volt.
Kicsit elcseszték, ezt jobban össze szokták hangolni, beteszi, 5mp múlva kiveszik... Valszeg jópáran bepánikoltak és eldobták az elmúlt fél órában, mert nem értették miről van szó (én se értettem, de nem csináltam semmit :) ). Persze páran jól jártak...
közel lehetsz... sztem is hasonló az indok....
nem szép húzás, de sok választása nem hiszem hogy volt a tulajoknak, ha komoly befektetőt akartak... de legalabb latszik hogy megvan :), viszont így senkinek nem ajánlom az éven belüli eladást...
Közös hajó. mondjuk én már napok óta csipegetem.
Ezzel kevés embert beparáztattak.
Lehet vki így hajlandó pénzt adni, ha kap itt egy nagyobb adagot. Megnövelték a közkezet sokszorosára.
Nemtom miért gondolod hogy lenyomták?
Ja és ezek után ki jegyezne ebből 2750-nél többért? Én biztos nem.
Tegyük hozzá hogy magántulajdonosok kibocsátásából amúgy sem remélnék túl sok profitot...
Azért most baromira szívhatja a fogát az a 8400db-os részvénytulaj(ok), akik beálltak a 210k-s pakk mögé 2750-re és elvitték a pakkot tőlük....
Jó, jó, transzparencia, de ez csak utólag tűnik annak, és azoknak nem túl sokat jelent, akik e miatt kidobáltak mindent az ablakon.
Bár ki tudja, lehet pár nap múlva áldják majd az eszüket :)
Mindenesetre 2750 alatt mindenképp érdemes veszegetni.
stock, ez egy komolytalan cég... így megjelenni a tőzsdén, hogy nincs közkézhányada...
a vak is látja hogy bedobott pár mazsolát hogy egy kibocsátáshoz feltupírozza az árat, a könyveket, a rózsaszín terveket...
2750-ért intézményiek is megveszik, nagy tételben, mint a mellékelt példa mutatja.
Az persze tény, hogy ettől nagyon eltérő nem lehet a kibocsájtási ár se.
Mindenesetre a jegyzési ár napvilágra kerüléséig 2750 alatt mindenképp érdemes gyűjtögetni.
el ne feledd hogy forráshiányos a cég, a Gyergyói projekthez sincs zsetonja.
Azt honnan tudod hogy nem egy visszavásárlási opcióval kapta az OTP? Szerintem gyakorlatilag hitelnyújtás történt, ezért állt bent olyan sokáig, hogy hátha más is vesz belőle és akkor annyi papír helyett legalább cash is állhat a házhoz, mert ugye láttuk hogy ilyen számban azért nem tolongtak érte.
így megjelenni a tőzsdén, hogy nincs közkézhányada...
?????????
Eddig nem sok olyan cégről hallottam, ami a tőzsdei bevezetéskor közkézzel rendelkezett volna. Pont ez a közkéz lényege, akik nem a fő tulajokhoz tartoznak.
Arra nem gondoltok,hogy esetleg a kibocsátás előtt forgalmat generálnak.Azért az érdekes,hogy amikor magasabb volt az ár akkor nem adták pl.5000 felett most pedig 2750-ért odaadják.
Nade kibocsátással léptek parkettre, és többnyire olyan opciókat is kikötöttek, ha bizonyos mennyiséget jegyeznek le csak akkor fogadják el a jegyzéseket...
A nevemmel nem ér viccelni, nem túl elegáns watsonom!
:-)
Törölt felhasználó2009. 06. 26. 10:36
Üdv Mindenkinek!
Azért gondolkozzunk egy kicsit. Az biztosan kijelenthető, hogy senki sem szeret bukni, ez a megállapítás egy intézményi befektetőre még inkább igaz. És szerintem senki nem hihette azt, hogy pl. 5K-n történik a tőkeemelés azt ők csak úgy nyugodtan végignézik. Ha logikusan gondolkozunk, akkor vettek 2750 Ft-on 200.000 db-ot, ezzel bevittek a cégbe 550 millió Ft – ha a tulajdonosok is úgy gondolják, márpedig szerintem igen- a feltételezhető másik 200.000 db-ot ami a tőkeemelés tárgyát képezi lejegyzik 5,5K-n és a bekerülő árfolyamuk 4125K lesz. Igy gyakorlatilag bevisznek a cégbe 1,5 milliárd Ft-ot, és nyerőre állnak, ha az árfolyam 5K fölé emelkedik…. Ez is egy lehetőség……
"gyakorlatilag hitelnyújtás történt" ????? Ahhoz ez egy kicsit bonyulult játék lenne. Főleg úgy, hogy nem csak a nagytulajok pakkját kapták ki, hanem azon felül is vettek (addigra jópár ezer db-ot kivettek mások, a 100k-s pakkal egy időben még kivettek 3602db-ot tisztán jószívűségből???).
De hasonlókról már elbeszélgettünk 2200 körül is..... Azóta emelkedett majd 50%-ot. Te mennyit kerestél rajta?
Watson,te azt hiszed,látsz is valamit?Vagy csak nézel?
Gyakorlatilag egy szavad sem állja meg a helyét...Ha mínusz 1-gyel beszoroznám, nagyjából a valóságot kapnám meg....
Csak fogalmad sincs hogy mibe nyúlt az OTP.
Láttál egy résztranzakciót, ami szerintem egy sokadik biztosíték a cég és az OTP közötti ügyletek részeként.
De mivel a részleteket nem közlik (nem is szokták) ezért csak találgathatunk.
"Azért az érdekes,hogy amikor magasabb volt az ár akkor nem adták pl.5000 felett most pedig 2750-ért odaadják."
Valszeg nem álltak sorban a nagybefektetők az 5k feletti ár mellett. Nekik is profitábilis üzlet kell, úgy tűnik a 2750-ben nagy emelkedési potenciált látnak. Persze azt mindenki tudja, hogy az igazi vérprofik a tőzsdefórumokon írják meg a tutikat, és csak nézik az árfolyammozgásokat, pozíciófelvétel nélkül....
"Nemtom miért gondolod hogy lenyomták?
Ja és ezek után ki jegyezne ebből 2750-nél többért? Én biztos nem.
Tegyük hozzá hogy magántulajdonosok kibocsátásából amúgy sem remélnék túl sok profitot..."
nem aktalak megsérteni, persze a tied is csak 1 vélemény, csak azt nem értem, ha ilyen, akkor minek fárasztod magad ezen a fórumon...
A lényeg hogy milyen okból és miért pont az OTP-hez került kerek láthatóan 200edb részvény azt csak találgathatjuk...
Egy esetleges kibocsátásnál pedig nemcsak nyilván nem csak ez, hanem fundamentális elemek is dominálni fognak, amihez szívesen olvasnék itt véleményeket, kismarhás személyeskedések helyett.
Gyanítom, hogy fundamentálisan sem indokolható egy magasabb árfolyam, ahogy 2200-nál sem volt.
"A lényeg hogy milyen okból és miért pont az OTP-hez került kerek láthatóan 200edb részvény azt csak találgathatjuk..."
Ember, te annyi hülyeséget bírsz írni, hogy rendesen fárasztó.
Milyen okból - milyen okból? Volt felesleges kidobandó pénzük, vazz! Há' milyen okból, ember? Befektetési okból!
Miért pont az OTP? Azért pont ők, mert valószínüleg több lehetséges intézményi befektető közül ők mondták azt, hogy érdekes lehet a dolog és befektetnek a cégbe. Ilyen egyszerű! Ahogy valaki lentebb már írta, ha az Oti belenyúl valamibe, akkor ott már érdemes elmélázni a szitun...
Te miért pont RFV-t vettél, vagy X Y részvényt (ha vettél egyáltalán)? Biztos nem azért, hogy bukjál, hanem azért, mert látsz benne /árfolyam/ növekedési lehetőséget, ergo pénzt tudsz majd valószínüleg keresni egy későbbi időpontban a papírjaid eladásával.
stocki, ne legyél már naiv! Tételezzük fel hogy csak ennyi, sima vásárlás...
... hiszen mindennap ott van 10% a könyvben a baromi nagy közkézből, és bárki megveheti... miért nem te vetted meg? :)
De komolyabbra fordítva a szót, szerinted az OTP 10% MOL vásárlása vagy a MOL 8% OTP vásárlása is csak egy sima vétel?
Sós Csaba, az RFV elnöke a Portfolio.hu kérdésére elmondta, hogy egy intézményi befektető részére értékesítették a csomagot. A transzparencia megőrzése érdekében azonban a részvénykönyvbe álltak be az eladó tétellel, hogy ezáltal a kisbefektetők számára is elérhető legyen nagyobb mennyiség a részvényekből. A tranzakció célja a közkézhányad növelése volt a közelgő részvénykibocsátás előtt.
Már megjött a magyarázat is.
Csak így tovább!!!
Hülyítés felsőfokon.
Mi van????? Te tudod egyáltalán miről beszélsz? Hogy jön ide a MOL-os trükközés?
De tudod mit: inkább kezdjél arról fantáziálni, hogy az OTP azért vett 200k részvényt, mert jól meg akarja short-olni az RFV-t. Célár 1Ft..... Mi a nyavajáért állsz le ilyen gagyi okoknál, mint amit felhoztál? Van annál nagyobb baromság is, erőltesd már meg magad egy kicsit.
Minden kezdő tőzsdés tudja, hogy nagy pakk adásvételénél két alapvető lehetőség van:
1) valaki el akarja adni, ekkor valszeg nyomott áron tud csak túladni rajta
2) valaki meg akarja venni, ekkor a piaci ár felett, jó ki prémiummal juthat hozzá.
Kérdés, hogy vajon itt mi történt? Az OTP akart mindenáron beszálni, vagy az RFV kereste meg az OTP-t. Szerintem a 2. a mi esetünk, azaz nyomott áron kelt el a pakk.
Azt a véleményt meg nem szeretném minősíteni, miszerint az OTP-nél nem értenek a befektetésekhez, és jól csőbe húzták őket.....
Elképzelem a következő tárgyalást, RFV és OTP között:
otp: na, akkor darabjáért adunk mondjuk 4500-at
rfv: höhö, max 2750-et fogadunk el
otp: ooo, az nem jó, mert még nyerünk a bizniszen
rfv: ennyi, fölé nem megyünk
otp: na jó, legyen
majd rfv az ajtóból visszafordul: apropó, lesz részvénykibocsájtás is, 2000-en. szóval sorry, de most jól besz.ptátok hehehehe....
Mindezzel annyit akarok mondani, hogy a 2750-es ár valszeg az alja, ameddig az rfv-sek elmentek, és az oti se annak tudatában fogadta el, hogy tudja, 1-2 hónap múlva a részvéynkibocsájtáskor olcsóbban is meg tudta volna szerezni. Valszeg ez papíron is le van írva, azaz a kibocsájtási ár min. 2750 lesz.
hehe.... 2006-ban nem tudták hova tenni a zsét, állt a szekrényben.
2009-ben "kicsit" más a szitu.
Hogy is mondjam, pl. nem otp részvényt vettek rajta. Ez mond neked valamit?
watson "komám", ha szórakoztat, hogy fogalmatlanságokat írsz,tedd, csak tudd, egyre gyengébb színvonalon teszed,
Az igazság pedig ott van, hogy a jegyzési igények úgy felszaladtak, hogy az OTP jobbnak látta előre bebiztosítani magát.....A továbbiakat mindenki végiggondolhatja....
Az OTP nem egy sima kaszinó vendég ahogy egy kisbüfi látja, és megfogalmazza hogy olcsón vesz és drágán elad.
Gondolj már bele, ha te lennél az OTP helyében és vállalatfinanszírozással foglalkoznál, akkor milyen feltételekkel adnál kölcsön az RFV-nek pl a a Gyergyói projektjéhez!? Esetleg valami kontrollt is szeretnél ahhoz hogy biztos legyél a visszafizetésben? Tudod hogy mire jogosít 10%-os részesedés?
Remélem akkor érted már hogy miért pont 10%-ról volt szó. De ha nem akkor hagyd a csudába, mert nincs miről beszéljünk!
"Gondolj már bele, ha te lennél az OTP helyében és vállalatfinanszírozással foglalkoznál, akkor milyen feltételekkel adnál kölcsön az RFV-nek pl a a Gyergyói projektjéhez!?"
1) nem az OTP az RFV hitelező bankja, olvass utána
2) link Ez nálad kimaradt?
Biza, biza, így volt. Úgy vásároltak felfele bankokat a környező országokban, mintha ingyen lenne. Most mindenki megnézi hova teszi a pénzét. Az otp is így tesz. Vagy más véleményen vagy?
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....