A mai portfoliós cikk kommentje szépen összefoglalja a miértet és a lehetőséget.
Számomra az igazán nagy kérdés az, hogy milyen árfolyamon lesz lehetőség a jegyzésre és persze mekkora mennyiségben. Igazán jelentős tőkét csak sok és magas árú részvénnyel lehet bevonni.
De ki fog jegyezni?
Mindenesetre bizakodom.
Egyszer talán pozitívban leszek ezzel is....
Kéréseidre a válaszok megszülettek--kialakulóban vannak--de nem publikusak.
Legyen elég annyi, hogy komoly meglepetések lesznek és innen már nemigen fog esni az ár.....
szia muvezeto,
indul a "buli", jönnek a hírek, projektek...
szerintem 6k felett lesz a kibocsájtási árfolyam
mivel a pénz új projektekhez kell, amik által jelentős növekedést tud elérni a cég, amit tükröznie kell az árfolyamnak
(neked ezt nem kell magyaráznom, Te vagy a leglelkesebb RFV P/E ráta számító :) )
szóval már nem kell sokat várni a duplázásra
én ma is vettem és még így is 2300 alatti az átlagom (van már bőven), de 7k ig nem eladó!
Akkora árfolyamon fognak kibocsátani, amennyit szerintük jelenleg a cég ér, ez persze valszeg nem az épp aktuális tőzsdei ár. Miért adnák alacsonyabb áron???
Ha rosszul becsülik fel az árat és túl drágán akarják adni, akkor az egész egy paródia lesz, mint pl. a Genesis, és csak a főtulaj jegyez :)
most nem tudna 1 nagybef. - ha látna benne fantáziát akkor sem - egy valamire való pakkott megszerezni
a nagytulajok pedig utoljára úgy 6700 körül adogatták
ez csak az én véleményem (rám ne hallgasson senki), de csodálkoznék, ha pl 3k lenne a kibocsájtás (kizártnak tartom)
tavaly már olvashattunk 8000 körüli célárat vmely elemzőtől, akkor még csak a lehetséges növ. potenciállal számoltak, ami most már úgy néz ki, hogy a küszöbön van (Szfvár már megkötött, RO lehetőség, ...)
A nagytulajok a 6k körüli árnál azt mondták, hogy majd akkor jön részvénykibocsájtás, ha normális áron meg lehet ejteni. Feltételezem nem 3k-ra gondoltak.
Akkor ha jól látom, meglehet egy 5-6k körüli nagyobb adagnyi részvénykibocsátás, amit valami nagyobb befektető(k) fog megvásárolni. Azaz, a lényeg az, hogy megfelelő értéken történjen a becslés és ezáltal a rv. kibocsátás ára.
Ha 6000-ért lehetne jegyezni, akkor a jelenlegi árfolyam is hamar ill. könnyebben felszaladna erre az értékre?
az említett elemzés iránymutatónak jó, viszont több szempontból nm passzol a jelenlegi helyzethez:
"...számításba véve az új üzletágakat. Viszont az esetleges külföldi terjeszkedés hatásait nem tükrözik a számítások. A modell alapját a jelenlegi szerződések meghosszabbítása adja újabb szerződések nélkül"
új üzletág nincs, viszont vannak új projektek és külföldi bővülés.
Feltételezzünk egy-két dolgot: ha például, mint nem régi írásomban említettem ha veszek egy 10 milliárd forintos árbevételt a jelenlegi 2 millió db számos részvényszámmal, és veszek egy 14%-os árbevétel/ nettó eredmény viszonyszámot, akkor az 1,4 milliárdos nettó eredményt és 700 Ft EPS ( egy részvényre jutó nyereséget jelent, 1,4milliárd Ft/ 2 millió részvény db szám). Ha egy 10-es P/E mutatóból indulunk ki akkor az árfolyam 7000 Ft körül lehet. Természetesen a 10 milliárd Ft-os árbevétel még messze van, de ha a fejlődés megindul…. A részvénykibocsájtásnak első ránézésre természetesen eredményhígító hatása van, de ha gondolkodunk egy kicsit….
Feltételezzük, hogy a jegyzési árfolyam 5K felett lesz, és felhasználják mind az 1 millió darab kibocsájtási jogot. Akkor a cégbe kb. 5 milliárd Ft-ot visznek be, amit fejlesztésre fordíthatnak, nem beszélve, hogy akkor nagyságrendileg nagyobb hitelfelvevő képessége lesz a cégnek. ( Azt lehetett hallani, hogy a tavalyi „meghiúsult” tőkeemelés iránt osztrák és német alapok is érdeklődtek.) Az árbevétel természetesen nő, mivel meglesz az a tőke a cég mellett, amivel pályázni tudnak, és a fent említett mutatókba bele lehet helyezni a számokat csak a részvény db. szám 3 millió lesz az árbevétel meg……
És egy megjegyzés: a Phylaxia Holding Nyrt.- vel nem szabad összekeverni a céget, hiszen igaz ott is volt készpénzes tőkeemelés, bevittek a cégbe 1,25 milliárd Ft-ot- volt benne részem-, de elszámolni a részvényesek felé már nem sikerült. A „mutyizós” apportos tőkeemelésekről meg ne is beszéljünk… .Azért reméljük az RFV Nyrt. nem jut ilyen szintre….
"Ha 6000-ért lehetne jegyezni, akkor a jelenlegi árfolyam is hamar ill. könnyebben felszaladna erre az értékre?"
A jelenlegi, minimális közkéz miatt az árat a spekik állítják be. A jegyzési ár SZVSZ pár nap alatt be lesz állítva a tőzsdén is. Főlé max akkor megy, ha bejelentkezik 1-2 nagybefektető, hogy az egészet lejegyzik, akkor viszont ki tudja hol áll meg :)
Persze ez már tényleg 100% spekuláció.
Nekem is sikerült még ma beszereznem 1 keveset a többihez, fel is vittem 40 Ft-al az árfolyamot. A topic résztvevői rajtam kívül profik, jó a hangulat. Kívánok mindenkinek és magamnak is egészséges emelkedést:-)))
Ne lepődjünk majd meg a hullámzáson...De a nagybefektető beszállása azt hiszem holnaptól mindent megváltoztat.
Nem kell kapkodni, de aki holnap élelmes lesz,nagyon jól járhat...:)
Nem baj az, hogy forog a közkézhányad, még ha kicsi is. Akik most veszik azok már biztosan nem fogják adni, a hírek előtt. Egyszer pedig a "tag" is kifogy...... De természetesen nem tiltakoztam vola Én sem..:)
Majd rövidesen rájössz,miért történnek bizonyos dolgok.Ez nem kívánságműsor,nem mindig az az érdek,ami elsőnek a legkifizetődőbbnek látszik.
Utólag majd meglátod,mindennek volt értelme,és azt hiszem, 24 óra mulva nem lesz kérdés,merre van az arra.....
En nagyon nem szeretnek savszelesiteseket. Nem lattam meg olyat, h. a piacot ilyen teren sikeresen lehetett befolyasolni es nagy teret ad a manipulaciora. Sokan szivtak mar ezekkel hatalmasat, itt is az lenne! Ilyen arfolyam mellett boven jo a jelenlegi limit.
Nem egy nagy forgalmu papir, de TA alapon vettem a papirjaimat. Most + kezdek ismerkedni a reszletekkel.
Természetesen Én is viccnek szántam Forrest kolléga:)De azért az megállapítható, hogy talán úgy néz ki a golog megérte tartani a papírt a legnehezebb időkben is. Mert voltak hullámok, és szerintem elég sokakat el is vitt magával. Reméljük a holnapi nap még nagyobb forgalmat hoz!:)
szvsz keddig meglesz a 4k, utána pedig minden a bejelentéstől ill. a kibocs.ártól függ.
Ha olyen lesz amilyet várunk (5-6k), jövő hét végére duplázhat az árfolyam.
kiváncsi vagyok, de nagyon ráérek (nem csak úgy írtam, hogy 7k alatt nem eladó)
bíztam (-tunk) benne (+vettem is) amikor 1200 körül volt, a végső céláram már csak a bejelentéstől függ
ha érzek benne még nagyobb elemkedési potenciált akkor akár 10k-ig tartom
persze ez jelenleg mind csak speki, de az irány szerintem 1értelmű (ugye kedves formerplayer :) )
Mellbevágó mennyiség!
Csak a két nagytulajdonos tehette be, hisz nincs ennyi részvény összesen a piacon.
Nekem ez azt mutatja, hogy 2750 Ft lesz a jegyzés árfolyama.
Szomorú vagyok! Újra hónapokra/félévekre a tényleges és határozott emelkedés.Tegnap a rózsaszínű szemüveg volt rajtunk...
Én tegnap 4 körül eladtam, ma reggel igencsak vágyakozva nézegettem az árakat,de hát ennyire forgandó a szerencse,úgy tűnik.
Fene se tudja,hogy most lehetőség van-e a vételre,vagy kemény figyelmeztető?
Ez lenne az, amire ma vártunk? Hogy hirtelen beraknak 550 milla tételt? Nem lehet az, hogy a cég valós értéke 2750 Ft/rv. lenne, vagy igen?
Elszomorító volt ez és rossz sugallat a részvényesek felé.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....