Én még ilyen optimista embereket nem láttam! Nem 1200 lesz ez, hanem még az eladó fog fizetni azért hogy elvigyék a papírjait a válláról. hogy ne nyomja annyira azt, meg a szívét és lelkét. :))
Johnny1, írtam neked egy kérdést. Egyébként én 1200-ra várom, vagy inkább névértékre. Egy ilyen szar mutyi cégért nem szabadna többet adni!
Törölt felhasználó2011. 09. 30. 17:16
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2011. 09. 30. 14:33
Előzmény:
törölt hozzászólás
Synergon 2009-es alj alatt, FHB, Rába, Pasnnergy azok környékén, Richter is már karnyújtásnyira tőle, Mol, Egis félúton, OTP még messzebb, de ki tudja...
Mégsem mondanám, hogy az e-start kiváltságos állapotban tartják. Úgyanúgy feleződött az idei csúcsokról, mint az otp, meg a mol. De mivel minden más papírnál magasabbra jutott az elmúltr években, ezért van még mindig arányokat tekintve jóval magasabban, mint a többi rv.
Az a durva, hogy viszonylag kimagasló volt a forgalom, a részvények ára lassan válság szagú, durva, hogy megy az überpara az egész világon, aztán meg karácsonykor mindenki ünnepel, mert ledolgozta a nyári esést!
Ami szintén durva, hogy a társaság életének egyik legjelentősebb eseménye óta zuhan az árfolyam, és ez sem ígér sok jót!
Ennek ellenére bízom abban, hogy visszatér az erő a papírba.
Na mi az,agresszív kismalac,shortolsz 4000-ről,és nehezen viseled a buktát?
Ha az irónia jelentésével tisztában leszel,talán kevesebb gyógyszert is kell már szedned,hidd el,mindekinek jobb lesz úgy.
Addig meg elmélkedj azokon a magvas megállapításaidon,hogy egy papír jó hangulatban lehet hogy felfele megy,a rossz hangulatban meg lehet hogy lefele.
Minden bizonnyal sokan szájtátva olvasnak egy ilyen Nobel díjas értekezést.
Igaz. Ha egy elemző egyszer elkezd nyomonkövetni egy tőzsdei céget, akkor onnantól kezdve bármikor ronthatja is a kilátásokat. Akár vételi ajánlását eladásira is ronthatja - nyílván ez a legdrasztikusabb, ennél enyhébb megnyilvánulás a célárcsökkentés. Érdekes módon úgy tudom, hogy az ajánlás rontása mellett a célárukon nem változtattak.
Az agresszív válaszreakció az E-startól (legyen bár némiképp jogos) azért is volt tökéletes öngól, mert nem sugárzott magabiztosságot. Kiadhattak volna olyan közleményt is, hogy szerintük nem helytálló az elemzés, de bíznak a befektetők józanságában stb stb. és nem foglalkoznak a dologgal.
Hogy is mer lehúzni egy cég egy részvényt, melyet nyomon követ, ha úgy látja, hogy romlottak a kilátások, ami vagy igaz vagy nem, de az ő elemző szemüvegén keresztűl így látja? Ha ez járható út lenne, és az OTP v. pl. a MOL mindig bírósághoz fordult volna, mert valamely elemző célárat csökkentett, ajánlását rontotta volna, és ezeken a pereken nyert volna, forintmilliárdok gazdagítanák az árbevételt. De ez persze nonszensz. :))))
Köszönjük.
Erre egész egyszerűen nem is gondoltunk...:-)
Törölt felhasználó2011. 08. 23. 11:23
Előzmény:
törölt hozzászólás
Azt hiszed, hogy pusztán a Concorde lehúzása miatt esett/esik az árfolyam? És a nemzetközi befektetői hangulat, a tőzsdepánik?? Ez soha nem eshet? Ezt soha nem találhatják meg az eladók? Mert ez tényleg egy olyan szuper sztárpapír, ami mindig csak fel, fel és fel??!
Ki tudja most, mi lesz a világban. Megsúgom: ha tovább esnek a nagy tőzsdék, a BÉt-papírok is és köztük az e-star is zúgni fog tovább lefelé. Ellenkező esetben konszolidálódhat.
A legtöbbet itt kerestem eddig, de néha becsúszik más is. Ma pl. OTP DT long 4400 felett technikailag jól nézett ki, belevettem, el is adtam 10 percen belül. (Talán napon túlra is jó lett volna, de ezekben az időkben jobb az óvatosság.)
Persze DT-ztem E-Starral is a héten, meg pár napja becsúszott egy Estmédia, de azt inkább kalandnak szántam. Szóval lehet pénzt keresni a BÉT-en, de úgy nem, hogy az ember nem ad el veszteséges pozíciót elvből.
E-Star egyébként 7400-nál erős támaszt talált. Nyugdíjpara idején ott fordult, akkor még nem volt EETEK meg 12000 feletti árfolyam. Aki ott eladott, az nem csak a fundával, a technikai elemzéssel sincs tisztában, ezek nélkül pedig inkább a rulettet ajánlanám.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....