én egy fokozatos, lassabb emelkedésnek jobban örülnék, mint a limitesnek. általában gyors emelkedés után gyors az esés is. más a helyzet, ha közben jön pár hír, ami fundásan is megalapozza a rallyt.
Matgab!Még a végén megdönti a faktort ez a papír! Vagy csak kivétel erősíti a szabályt? Az mindenesetre biztos, hogy holnap nem fogsz bukni vele, mert szombat lesz!
Hosszu tavon biztos szuper ez a papir, de most ez eleg durva ugras volt, szoval en beertem ezzel a szepseges nyerovel, s dobtam a 3050-rol hozott pakkomat.
Ha a tozsdere kerulnek a jegzett papirok, biztos sokan berealizaljak a nyerojuket, elvegreis a jegyzesi arfolyamnal feljebb vagyunk jelentosen.
No, aki akarja, facsarja tovabb a hasznot, vagy varja a hosszutavu csodat, szevasztok!
Az, h a nyagok atteszik egyik zsebukbol a masikba a papirokat (pl. "mind" ajanlatokkal) s igy mozgatjak az arfolyamot, nem jelenti azt, h tenyleg ennyit nott ilyen rovid ido alatt a papir erteke. Probaljatok ezektol a nagy tetelektol megtisztitani a konyvet, s aztan dontsetek, h mennyi is a mai tenyleges kereskedes alapu mozgas...
Ha ennyivel tobbet erne mar most, akkor a jegyzesi arfolyam magasabb lett volna szerintem...
Vagy kolbaszbol van a kerites?
Egyszoval mersekletesseg rulez. :)
Csak azert, mert belevett az OTP egy szamara jelentektelen osszegert, amivel mar raadasul nyeroben is van, meg nem ugranek nagyot. Nekem eroteljesen tetszik ez a ceg egyebkent, csak ugy gondolom, a jegyzesi erteket kene alapul venni, amihez kepest az elmozdulas tul gyors. Nezd evesitve a hozamokat, h minek felel meg egy nap alatti 10% mozgas - az tul extrem, csak spekiknek valo, ez a papir meg inkabb befektetesre termett (szerintem), ahol inkabb a fundat kene alapul venni.
A jegyzes ota nem lattam, h felmutattak volna ennyi fundanovelo eredmenyt, h indokolt legyen ez a szaguldas. A jegyzessel megkaptak a bizalmat, most az O koruk jon, h bizonyitsanak, s akkor mehetunk tovabb az arfolyammal.
Nekem ez a velemenyem, de nyitott vagyok a Tietekre, gyozzetek meg. :)
Nem kell idegeskedni, Mi tudjuk, hogy megéri várni. Aki spekizni akar annak meg lelke rajta. De az való igaz, hogy ezt a céget a felsorolt cégekkel még egy napon sem lehet említeni. ( Gondolom nem Én vagyok egyedül aki ismeri személyesen az említett cég vezetőit, hát már a megszólalásból és megjelenésből sokat lehet következtetni.....) Én személy szerint ráérek, és szerintem még a mai napnak sincs vége.....))))
úgy látom hogy megjelentek azok akik látták a +15%-ot, belevettek, aztán csodálkoznak hogy visszaesik. :)
Abban szerintem mindenki egyetért hogy jelen helyzetben még nincs alapja a 3600-as szinteknek. Viszont indoka az van (nagyjából forrest már leírta)
Több mint 700 edb-ot jegyeztek volna, ebből 400 edb-t sikerült, 220 edb-ot a két nagytulaj adott le, úgyhogy van nagyjából 100 edb kielégítetlen jegyzési idény, amely kb. annyi mint a most közkézen levő mennyiség. Egyszerű kereslet/kínálat. Már csak az a kérdés hogy hol alakul ki az egyensúlyi ár, ez meg már spekuláció. (De itt szerintem is megszűnt minden hasonlóság a Genesissel, bár én úgy emlékszem hogy ott is 2750-2800 körül volt plusz kibocsátás, akkor lehet hogy ez az egyetlen hasonlóság)
Üdvözlet!
Csatlakozom az elöttem szólóhoz:)
Én ennyiért nem adom oda az biztos. Ugh szerint nem ér ennyit a rv. Egy rv mindig annyit ér,amennyit adnak érte..Engem személy szerint nem fog zavarni,hogy nincs alapja a 6000-es árnak(pedig szvsz van),ha majd vki megveszi ennyiért:) A fele pakkomat odaadom esetleg 6kért.
Nekem csak annyi tunik fol, h amikor a nagytulajok is eladnak, meg mindig a jegyzesi erteken adjak el... Ezek szerint mas nagyok sem adnak meg erte tobbet, nem csak az OTP?
és azok is, akiknek fogalmuk nincs a cégről, de idejönnek észt osztani. vitatkozni nm lehet velük (érvekkel alátámasztott megszólalás még nm érkezett), foglalkozni meg nm érdemes. szép idő van, aki teheti menjen inkább a strandra. én ezt teszem. üdv.
egyetértek a kollegával,
hajrá spekik legalább van egy kis mozgás... :))
aki meg megfontoltabb és nem +-2-5-10% kokat nézi napon belül és remegve nyomkodja a buy-sell gombokat, esetlég még hajlandó utánanézni a cégnek, szektornak, mikor és makro folyamatoknak, ittohn és külföldön az meg mosolyogva nézi :))
A GENI csinált valamit története során?
Ja csak ígérgetett.
Ez a cég meg évek óta fejlődik és termel, bizonyos növekedési szinteknél fontos a megfelelő tőke biztosítása a továbblépéshez, na a jegyzéssel ez megoldódott. Ezért szerintem minden akadály elhárult a sikersztori útjából. Maga az energiaracionalizálás is szerintem a jövő évtized sikersztorija lehet. Tavaly is hittem benne, és még most is hiszek a cég magatartása közleményei és tevékenysége önmagáért beszél.
Talán elfogult vagyok?
Aki 3600 oneladta már visszavette 3350környékén...
Szép lehetőségvoltkiszállni 3616on látszott hogy a 3620 már tul nagy ellenállás volt. kár a felfuggesztésért
Látom pezseg az élet. Pro és kontra megtalálható itt..
Én azt mondanám, hogy egy ilyen mértékű túljegyzés után teljesen reális a 3600as árfolyam. A 2750es árfolyam akciós volt, ezt a piac is így ítélte meg lásd túljegyzés! Most adott a tőke az új projektek kivitelezéséhez, tehát megvan a bizalom, a piac ezt árazza mint látni..
A felhúzó emberünknek szerintem a limitnél eszébe jutott, hogy mára hiába erőlködik tovább, ennél feljebb ma már nem fog menni.
Valszeg összejött annyi, amennyin keresni akar, így kicsit félreállt. Ha zárásra 3600-ig húzzák, akkor hétfőn valszeg jöhet a 2. forduló.
Azért nem semmi, 12.600 db-os forgalom. Ennél nagyobb, ha nem nézzük 2008. végi átkötéseket, az otp 200k-ját és a tegnapi nagy csomagokat, talán csak az otp-s napon volt.
Igen ez egy fantasztikus nap volt, A millios bevásárlások pedig még nem is jöttek. Én maximálisan optimista vagyok és azt gondolom, hogy a 6k még csak a kezdet lesz. Örülnék egy Egis, Mol nagyságrendű árfolyamnak.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....