Topiknyitó: cashattack 2020. 04. 29. 00:45

REIT USA  

Ideje indulnia egy ilyen topiknak, remélem van akit érdekel a téma.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Cyberslider
Cyberslider 2020. 06. 03. 07:11
Előzmény: #591  Sigmund
Várom a kitörést, mint a telekomban :))
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 22:44
Előzmény: #598  Sigmund
Világos. Érthető. Tök jót lehet spekázni a REIT-ekre, csak a TA-t kellene nézni, valszeg órásan, de ki tud egész este ugrásra készen ülni a gép előtt? Hetente egyszer-kétszer napizok egyet, az pont elég, meg azok az élesebb napok, amikor egyszerre több papírban érik a kiszálló vagy beszálló. 
A Teslát még nem realizáltam. Majd utána örülök, de valóban jó vétel volt. Bármi lehet benne, de stopot nem tettem be, 797-831 között 3 pakkban vettem, van még mozgásterem lefelé is, elforintozni meg nem akarom. 
Sigmund
Sigmund 2020. 06. 02. 21:11
Előzmény: #597  csilla23
az a baj nem tudom folyamatosan nézni, és elég változékony a helyzet. Reit-ekkel brutál jól lehet keresni, Ventas is ma nagyot megy, egyik mindig kilő, csak adni-venni kéne azokat is, nagyon megjáratják szinte minden nap őket, csak az irány változó :) bár főleg long.
Tesla vétel bátor volt, megérdemled.
AMD-be én már nem merek nyúlni.
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 18:03
Előzmény: #596  Sigmund
Nem egyszerű az élet, nálam is vegyes kép 10 papírból 5 van enyhe pluszban, viszont rendesen Tesla elúszott a mezőnytől, 3 éppen mínusz, a Virgin sereghajtó szépen lemaradva. Utóbbit veszegetem, kiszámíthatatlan speka papír. Gyorsabban, gyakrabban kellene benne mozogni, csak nem mindig van ideje, hangulat az embernek az állandó akciózáshoz. Ellenben tegnap rájöttem, hogy a Tesla ügyében részben a “Stewie” miatt is bátorodtam fel. Néha heteket ki kell várni, ha az ember beáll egy lehetséges kitörés előtt a papírba. Tipikus példa az AMD: harmadszor veszem vissza, de megint besült...
Sigmund
Sigmund 2020. 06. 02. 17:43
Előzmény: #595  Sigmund
SPCE-t vettem, köszi Zsolt, miattad figyeltem. remélem visszahúzzák pár napon/héten belül.
Stewie-portfolióm minuszban, nem stewie alapján vett részvények mind +-ban, érdekes :)
Sigmund
Sigmund 2020. 06. 02. 15:50
Előzmény: #594  AudreyDeak
mintha megint romlana a hangulat, nem minden papír áll már szépen, vagy nap eleji elbizonytalanodás, vagy tényleg megy le, mégse olyan őrülten vesznek mindent mint tegnap.
AudreyDeak 2020. 06. 02. 14:59
Előzmény: #593  csilla23
Sajnos az SPCE egyelőre nem áll jól...
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 14:24
Előzmény: #590  Sigmund
“Őrült befektetők ketrece” az USA. Élvezzük.
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 14:23
Előzmény: #589  AudreyDeak
Ki fizeti a révészt? Én. 😂 Az Erste konzervatív választás, de legalább drága...
A Bencze biztos jó, nagy arc, jó értelemben. Én 4 hete vettem két osztalékos könyvet, egyszer volt energiám átlapozni... :D
Longos kisbüfi vagyok, se határidős, se short. Pedig, ha otthon párszor long helyett shortba állok az utóbbi két évben, akkor már csilliárdos lennék. Ennyire sikeresek voltak az App, Wallis pozi felvételek, bukóban kiszállók... 🤨
Sigmund
Sigmund 2020. 06. 02. 13:40
Előzmény: #588  Cyberslider
szólok h a CHEf-et majd add el, megint szépen áll :))
Sigmund
Sigmund 2020. 06. 02. 13:39
Előzmény: #588  Cyberslider
kiváló a hangulat egyelőre, de volt már ilyen, elég sokszor eljátszották, h a pre-markettel ellentétes irányba ment a kereskedés, de reméljük ma semmi rossz nem jön. mindent húznak tényleg, még kivételesen a Cake is pozitívban van...
AudreyDeak 2020. 06. 02. 12:31
Előzmény: #585  csilla23
csak magamat tudom ismételni.... el se tudom képzelni mennyi lóvét hagysz kötésdíj gyanánt náluk... számlavezetési díjakról nem is beszélve. De kezdek unalmas lenni ezzel. tudom.
Könyveket nem olvasta senki? Rendelnék egykét kisebb dolgot éppen...
Bónuszkérdés: Short-olni szoktatok amúgy? Azt érzem erről nagyon kevés szó esik...
Cyberslider
Cyberslider 2020. 06. 02. 11:20
Előzmény: #587  csilla23

Akkor még hagyom, egyelőre megy tény. Hangulat is támogatja. Hát igen, szerencsére vettem nem is kicsit, ez legalább bejött. Mondjuk így visszanézve tehettem volna a többit is bele, nem csak otp, meg a többi :D
Dehát mindíg annak kell örülni ami van! Igazából most majd' mind húzzák... Ritka a mellényúlás (hertz :D )
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 11:11
Előzmény: #586  Cyberslider
Ezt 10 napja kellett volna vennünk 10-en, full tőkével. Aztán egész évben pihi...😏
Ezek a papírok iszonyat, hogy mit estek. Megy benne a speka ezerrel... 
Kicsit túlhúzták az utolsó két nap, egy köpésre van a 17,84-től, ami március közepe óta a max.
Amennyire én látom még fog emelkedni, akár pár hétig, legalábbis az MACD támogatná. Viszont, talán a nap első felében lehet egy kisebb korrekció, ha így alakulna, akkor pár %-kal jobb beszálló lehetne. Persze, most mindent vesznek, mint állat, futik zöldek, miért indítana eséssel? Pre-marketen veszik, lendületben van, gappel is nyithat? Ilyen papírokhoz nekem már nincs idegrendszerem. 🙄
Cyberslider
Cyberslider 2020. 06. 02. 10:40
Előzmény: #585  csilla23
Szia! Rá tudsz nézni NCLH-ra? Eddig +70% van rajta, kicsit viszket a kezem, meddig mehet, ellenállás? Ha nem tévedek 19 körül van egy fibo szint ahogy igy berajzoltam..
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 10:37
Előzmény: #575  csilla23
Breaking News: hívtak az Erste Bef. Zrt.-től: tegnap 1 másodperc alatt elment a TGT (120-on), de nem vezette át a net bróker-rendszer. Köszi! Ezért nem tudtam venni még TSLA-t 855-860 körül... 👍
Legalább elnézést kértek, háromszor...
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 10:31
Előzmény: #582  AudreyDeak
Nekem is. Kétszer már összejött a heti 10%, de nem jellemző, és nem is erőltetem. Mostmár 8-10 papírom van egyidejűleg, olyan nincs, hogy mindegyik perfect vétel volt, és egy hét alatt mindegyik kifut. Szóval, én is tőke+5%-ot célzok meg heti szinten, ami kevésnek tűnhet, de vért kell izzadni hozzá. Ezért is szálltam ki 4-5 alkalommal hamarabb egy-egy papírból, mint kellett volna... :-(
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 10:27
Előzmény: #581  AudreyDeak
Az SPG-t késhegyre menő szakmai vitában elemezték hétvégén az “Financal Forecast” topikban, érdemes átolvasni. Én a stopot, ha napizásra veszem, akkor a 15 perces SAR alá teszem, onnan gyakran pattan. Ha értelmesnek tűnik, és eléggé követi az aktuális gyertyát, mert nem mindig jó. (Venni is így szoktam, vagy az 5 percessel.) Ha swingre vettem, akkor 1.5-3% bukót engedek meg magamnak, vagy az órás SAR alá kerül, de meredek emelkedésnél/esésnél le tud maradni. Olyankor egy volumenben erős órás vagy napi gyertya záró értéke alá parkolom, az van, hogy megtartja.
De igazából rajta vagyok a papíron, amíg nincs rajta +3-4%, és amint az órás és a napos StochRSI és a SAR együtt bejelez “intézkedek”... Egyébként úgy általában is így próbálom megtalálni a kiszállót.
AudreyDeak 2020. 06. 02. 10:06
Előzmény: #580  csilla23
Nálam ez az átlag, de ennek is örülök. Ezért vagy te a profi mert neked ez kevés .:)))))))))))))))))))))))))
AudreyDeak 2020. 06. 02. 10:06
Előzmény: #578  Sigmund
Pontosan amiket leírtál, azok miatt inkább ha lesz megint visszahúzódás akkor SPG fele megyek el. Elég megbízhatóan sávozzák és nekem ez a masszív osztalékháttér kicsit biztonság...
Két kérdésem lenne:- Általában alul hány százalékra teszitek be a biztonsági stoppot? Van erre ökölszabály?- Két könyv közl melyiket olvastátok, ajánlanátok ? Kezdőnek..
https://elemzeskozpont.hu/tenyek-es-tevhitek-tozsderol-befektetesrol-konyv
https://bookline.hu/product/home.action?_v=Bence_Balazs_A_Sikeres_Kereskedo&type=22&id=300468
csilla23
csilla23 2020. 06. 02. 09:51
Előzmény: #579  AudreyDeak
Akkor egy múlt heti szösszenet: múlt szerdán vettem Zoom-ot, és még aznap “elnapiztam”. Plusz 5%-ért. Azóta +20%-ot ment. 😲 
Össze-vissza szerencsétlenkedek...
AudreyDeak 2020. 06. 02. 09:45
Előzmény: #577  csilla23
Ne szerénykedj...
Sigmund
Sigmund 2020. 06. 02. 08:54
Előzmény: #576  AudreyDeak
Vettem mind3at zárás után, kíváncsi leszek, próba szerencse.
Reitekkel amúgy megint jól lehetett keresni, aki vett péntek este, sajnos akkor nem voltam elég bátor, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy itt minden esést megvesznek... én azt vártam, hogy a tüntetések miatt esnek tovább a reit-ek, és hétfő este újra bevásárolhatok jó áron, hát ez nem jött be.
csilla23
csilla23 2020. 06. 01. 23:30
Előzmény: #576  AudreyDeak
Műkedvelő amatőr volnék.
Abból is látszik, hogy az Ersténél is elvagyok...🙄
AudreyDeak 2020. 06. 01. 22:35
Előzmény: #575  csilla23
Igen, tudom hogy Zsolt vagy ... Csilla Úr egy vicc akart lenni. :)))
Továbbra sem értem, hogy egy magadfajta profi mit keres még az Erste Brokernél , de te tudod.. Bence Balázsnál volt múltkor egy Trading212-es videót csinált, érdemes ránézni..
Igen, azért én is bízok Virginben , annyira magasan azért nem rohantam belevenni. CSak napközben azt láttam kicsit lemaradó.
Stewie-nél megint jó ötletek vannak : CHGG, TSN de leginkább a NEM.
csilla23
csilla23 2020. 06. 01. 17:35
Előzmény: #574  AudreyDeak
Zsolt. Egyébként... :-)
Nagyon magasan nyittatták az Virgin G.-t, ki fog simulnak nap végére, aztán jó hete lesz. Vagy nem.
Én sem tudtam RGR-t venni, mert a TGT eladásom úgy ragadt be az Erstés rendszerbe, hogy mint megbízás nem “aktív”, viszont a készletek között sem látszik a pakk, így a senkiföldjén ragadt... Persze, pünkösdkor.
Végül lepasszoltam helyette a WMT-t, kb nullán, de addigra pont fordult 64,65-ről az RGR, lemaradtam.
A múlt hét második felébe, otthon felszabadított tőkét pedig nem tudtam átmozgatni, gondolom a T+2 alatt munkanapot értenek. Így a pünkösdhétfő nem számít...
Bővítgetem az SPCE-t, mert a TSLA nagyon elhúzott, amíg szórakoztam a TGT eladásával. Kiemelkedő a forgalom, jó a TA, és van egy “kis” shortállomány, amit lassan visszaveszegetnek. Szvsz. Visszatölti a napos rést, aztán mehetne.
AudreyDeak 2020. 06. 01. 17:13
Előzmény: #573  csilla23
Újabb jó tipp lett volna Csilla úrtól (:)))))))))))) , ha lenne Randomnál RGR. Sajnos nincs. Maradt az SPCE napizás, amiből lesz egy kiülés, ahogy látom. Hacsak ki nem tart ez a bombasztikus hangulat itt a napokban. Jobb lett volna a TLRY-re tenni a voksot. SPG szerencsére meghozta a jó hangulatomat még a nap elején..
csilla23
csilla23 2020. 06. 01. 14:42
Előzmény: #572  AudreyDeak
Az RGR biztosan réssel nyit, de nem egy speka papír, talán nem húzzák túl az elején, megfontoltan szokott “közlekedni” szerintem érdemes lesz figyelni az első félórában, lehet, hogy lesz korrekt belépési pont...
Az zavargások le fognak csengeni, de az emberekben megmarad annak az érzése, hogy nincsenek biztonságban, elég egy újabb szerencsétlen eset...
A mostani eseményeknek politikai háttere van, amire rátelepedtek a szervezett vandálok és fosztogatók (félig szervezetten, a Targeteket lopott teherautókra “pakolták” részben). A tüntetők pedig a Sanderset támogató radikális aktivisták, jellemzően nem munkanélküliek, valamint az afroamerikaiak könnyen mozdítható társadalmi rétegei...
AudreyDeak 2020. 06. 01. 13:53
Előzmény: #571  csilla23
 Fegyver, hm... most biztos lesz húzása de ez ma már szintén nagy réssel nyit.
Én azért ezeknek a zavargásoknak az elhúzódására nem számítok hosszútávon. Nem a legjobbkor jött ez a rendőri brutalitás az tény. Corona második hullám, egyébként is rengeteg frusztrált munkanélküli ember, még szép hogy könyebben az utcára mennek ilyenkor. Persze ez egy elég Leegyszerűsített nézőpont.
TLRY - szintén zavargások miatt esik ma? Esetleg ebbe lenne még fantázia belevenni , mit gondoltok?
csilla23
csilla23 2020. 06. 01. 11:59
A fosztogatók kedvenc célpontjai között voltak a Target-üzletek, a kb 2000-ből közel 200-at be is zárnak időlegesen. Nem csoda:  https://finance.yahoo.com/news/george-floyd-protests-looting-lead-target-to-temporarily-close-and-adjust-hours-at-200-stores-185306802.html
De szívesen fosztogatták az “Apple-boltokat” és a “marihána-kereskedéseket“ is...
Sikeresen vettem TGT-t és WMT-t pénteken... :-(
Ma ki is vágom őket, kerül, amibe kerül. Jöhet az RGR helyettük. 👆
AudreyDeak 2020. 06. 01. 11:50
SPCE - plussz 10% premarketben. Valakinek megint igaza lett.... Kiváncsi leszek Tilray-re a napokban..
csilla23
csilla23 2020. 05. 29. 22:31
Előzmény: #568  Cyberslider
😂 Nekem is csak nagyítóval látszik a szabad összeg, miután befejeztem az esti meseolvasást, és gép elé értem az utolsó 20 percre kapkodhattam, hogy amit lehet visszavegyek, éppen sikerült kb ugyanott, ahol kiment... :-) Ahogy látom a Trump politikai és nem gazdasági szankciókkal fenyegette meg Kínát. Megvan a magához való esze, bárki bármit mond. Szvsz.
A visszavett pakkjaim viszont kisebbek lettek, mert a napközben felszabadult tőke jórészét betoltam fokozatosan az este folyamán: ATVI, ABT, AMD (visszavételek 3-5%-kal a múlt héten, vagy régebben eladotthoz képest), MRK, WMT TGT (új vétel).  Úgy tűnik ma szinte bármit jó volt venni, nap végére szépen pluszba fordultak. A TSLA bővítés is éppen időben volt délután. Az ABT-nél meg a napi forgalom felével tépték ki a könyvet kb záróban. Ilyet itt még nem is láttam. Záróban visszavettem az SPCE pakk felét is, drágábban mint eladta délután... :-( Mégsem nézheti az ember űr-részvény nélkül a hétvégi “műsort”. 
A futik is robognak. Szóval, meglehet elindult az újabb “tépés”, el tudod adni ebben...😉
Szép hétvégét mindenkinek!
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 29. 21:07

Tilray az új szerzeményem, ha már füvet vágok 2 napja :D
Pénzem újra elfogyott, úgyhogy vége a bevásárlásnak. Chef még tartva.
Ha lesz következő tépés, szóljatok rám, hogy adjak is el ne csak vegyek..!! Előre is köszi.
:)
csilla23
csilla23 2020. 05. 29. 18:54
Előzmény: #566  Sigmund
Ugyanaz. Pepitában. Átrendeztem a “portfóliót”, TSLA, SQ és HON kivételével kiugrottam, összességében szerény +5% nyerőben (egy hét alatt elmegy). Az SPCE-be nap végén mindenképpen visszaszállok, most MA50 felett várom, hátha. 
A hadiiparban és űrtech-ben nagyon bízom hosszútávon is, de 15-20%-ot mentek múlt hét közepe óta, sajnos a NOC kivételével kedden tudtam csak venni. Most mintha egy kisebb korrekció lenne bennük.
Közben lett WMT-m is...
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 29. 18:36
Előzmény: #565  csilla23
én is nézegettem, de még nem mertem venni. Verizont adtam kis nyerőben.... 3 Reit és T marad bármi áron, az hosszú távú pakk, Alibabát és Cake-t meg nem adom vesztőben...
CHEF-en gondolkodok, 14,3, itt ajánlotta a traderstewie, innen szokták tépni 5-10%-ot.
Illetve Ventas nagyon szépen esik, még 1,5 dollárt kéne esni, és ott lenne, ahol eladtam, arra várok még.
de WMT is jó lehet, ha nem egy újabb medve-időszak kezdetén vagyunk.
csilla23
csilla23 2020. 05. 29. 17:54
Előzmény: #564  csilla23
Most csíptem egy nyitó pakkot a Targetből, lehet, hogy csípek egy kis WMT-ot is. A Retail egészen jól tartja magát...
csilla23
csilla23 2020. 05. 29. 17:45
Előzmény: #563  Sigmund
Én sem tudom, hogy mi “ez”. Szerintem lehet mégis realizálás, csak nagyobb léptékű. 
Ezért aztán ma átmenetileg leépítettem két pakk kivételével az összeset, amíg normális profit van rajta. Egy része elment a tegnapi záró ár körül nagy türelem után, a másik része fele akkora haszonnal, mint a szerdai státusz volt. Ez van. Lehet, hogy a hétvégére nagyrészt cash-sel megyek. Két health papírt (MRK, ABT) vettem ma, talán most ezek jönnek egy rövid körre. 
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 29. 17:27
Előzmény: #559  csilla23
ez már kicsit több, mint profitrealizálás, de tényleg nem értem mire, semmi igazán nagy váratlan hír nem volt ma, csak a szokásos dolgok.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 29. 15:39
na lehet adni-venni kell a reiteket is, SPG 2 nap alatt 63-58, WPC 65-60,5 durva :(
Pinduoduo-ban viszont nagyon úgy néz ki van egy sávozás, 59-67, ha megint megcsinálja beleveszek újra.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 29. 12:11
Előzmény: #560  Sigmund
Ok. Nem szoktam higítani. De lehet kéne..
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 29. 11:31
Előzmény: #558  Cyberslider
-7,6% lett a vége és a futi is -1,5%, 18.5-ig szerintem leverhetik (sőt 17,5-ig is, h a stopokat kiszedjék), az volt a sáv alja, ott még rá kellene majd venni mindenképp.
csilla23
csilla23 2020. 05. 28. 22:28
Ez amolyan profitrealizálós utolsó órának tűnt. Kábé adtak mindent, ami a kezük ügyében volt, kis pluszban, kis mínuszban. Olyan hírekre (?), amit már mindenki tudott, hogy kijönnek...
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 28. 21:26
Előzmény: #557  Sigmund
Jaa hát minusz volt az akkor is amikor vettem. oké nem -6 csak -3. :D Nade ez USA meg amúgy is olyan időket élünk, egyik nap -8% másik nap +12% :)) Max. hosszabb táv. Menni fog ez még.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 20:45
Előzmény: #556  Cyberslider
értem.
Cake-kel lehet h mellényúltunk, -6,2%, persze nem raktam be stoppot.. traderstewie-nak se jöhet be minden :) de amennyire utánanéztem nem rossz cég, lehet tartom hosszabb távra.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 28. 18:46
Előzmény: #555  Sigmund
Speka az egész.. mondjuk eddig is az volt most pláne. Sokat nem látok bele... amúgy alig 300 dolcsi van benne szóval nem problémázok. Norvegiant is spekára vettem, de ott többet. Akkor volt szó róla h egy befektető jelentkezett, meg van pénze, ott nem féltem. Persze vhol ez is speka, simán beejthetik, ha fordul lehet kivágom.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 17:19
Előzmény: #554  Cyberslider
Chef miatt irigyellek, pedig még vissza is ment nyitó szintre, 14 körülre, beszállhattam volna.
Norvegianhoz és a másikhoz grat, azt nagyon jól eltaláltad, én hónapokkal későbbre vártam csak felívelést ott.
Reit-ekkel valóban nincs teendő, bár SPG most kezd csúnya lenni, remélem nem megy már 60 alá.
Hertz tegnap 100% felett emelkedett :)) de valóban kemény, én azt is csodálom, h 1 felett tud maradni, még szerinted bíznak vmiben? hihetetlen milyen forgalommal tépték tegnap.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 28. 17:10
Na helló! Látom volt menet rendesen.. Most nincs időm nézni, de jó látni a reitek teljesítményét. Sajnos AMD gáz, de még mindig tartom. Chefs vételem is jó eddig, jó h tartottam! Fűnyírás után gereblyézés előtt viszont ráneztem fórumra, meglestem mi lehet még talán jó, vettem cake-et. Többi reitet tartom. (ventas 30ról, simon 5x.., ) a többi (olajos) szo-szo, spekában a royal caribbean és norvegian (11-ről) kifejezetten jó vétel volt 60+% :D. Hertz viszont 2.8-ról 1.1 az ciki.. 
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 15:24
Előzmény: #547  AudreyDeak
tanulnunk kell ezt még, legalábbis nekem biztos, ezekben a hetekben az USA piac nagyon kiszámíthatatlan volt. Hírek sokszor fordítottak a hangulaton mindkét irányba, gyakran nem működtek a jól bevált a technikák, mire jó irányba voltam a Reitek felét 5-10% nyerőben eldobtam, pedig azóta mentek még 1x annyit. de tanulságos volt, következő hullámokban már könnyebb lesz kezelni.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 15:18
Előzmény: #550  csilla23
hmm, ez tényleg gáz, én is láttam a kinullázott papírokat. Akkor az SPG is lehet, h van náluk, az is ki volt nullázva. 
próbálom most követni a tippjeit, amíg az általam figyeltekben nem lesz egy nagyobb korrekció (reit, Walmart, bankok, airlines). CAR-nál már duplázhattunk volna..
csilla23
csilla23 2020. 05. 28. 15:06
Előzmény: #550  csilla23
*tippjére
Megőrülök már a prediktív üzemmódtól...
csilla23
csilla23 2020. 05. 28. 14:53
Előzmény: #549  Sigmund
Ráadásul jókat is süt-főz... :DDD
Én még egy tippjáték sem tudtam rámozdulni, az SQ-m hamarabb megvolt, és az Ersténél csak minden harmadik van meg. Viszont, tegnap az Erstén felhúztam magam. Venni akartam Zoom-ot, napizásra. Látom, hogy “ki van nullázza” a felületükön, csak az ujjam már nem tudtam visszafogni. Rákoppintottam a “vételre”. Erre, ahelyett, hogy kiírta volna “nincs”, feldobta az ablakot. Lehetett venni. Ma délelőtt megnéztem kb 10 papírt, amit azért nem vettem fel a figyelőlistára, mert elvileg az Erstés listán ott van, de nem kereskedhető: ezek közül kb 8 igen... Hihetetlen, hogy mekkora kupi van itthon, még egy Ersténél is... 
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 13:04
Előzmény: #548  TurpUrfi
nem, megnézem.
az a traderstewie akinek brutál jó tippjei vannak, legutóbb a Chef és a Car, nagyon sok konkrét részvényt ajánl, sajnos nincs mindegyik a randomnál. 
pl most ilyen a Cake, vettem abból, 23,5 most, 30 a célár, elvileg tegnap kitört, a profik már tegnap nap közben vették.
TurpUrfi 2020. 05. 28. 11:15
Másik: Portfolio Traderszoba cikkeket, videókat figyelemmel szoktátok kísérni? Esetleg tagok vagytok? Szerintem nem rosszak, sok minden bejött az elmúlt hónapokban. (Nem reklám helye..)
AudreyDeak 2020. 05. 28. 11:05
Előzmény: #546  Sigmund
Szerintem ezzel egyáltalán nem vagy egyedül. Mindig mindenki ezt érzi mikor ilyen durva többnapos rallykból kimarad. Én is csak a korábbi minuszaimat tudtam visszahozni, pozitívba tornászni.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 10:44
Előzmény: #545  Sigmund
legrosszabb, h egyszerre érzem úgy, h az igazán jó vételekről már lemaradtam, és hogy nem kéne már tovább venni, már túl nagy az optimizmus :)) nagyon kettős ami most történik a piacon.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 28. 10:41
Előzmény: #543  csilla23
WMT szimpatikus, de kicsit még lejjebb szúrhatna tényleg.
Amazon és Tesla nekem túlvett, főleg ha Biden nyer a végén még elkezdhet adót fizetni a Google meg az Amazon is, lehet nem lesz olyan szép a sztori.
Tegnap SHOP mutatott nagyot, -12%-ból visszajött -2%, napon belül jól lehetett keresni, sajnos nem voltam gép előtt, de figyelni kell a papírt, bármilyen korrekciót nagyon megvesznek benne.
Airlines cégeket néztem még, de már nem merek venni, ezekkel úgy voltam, mint te a Reitekkel, hogy majd szeptemberben beszállok, de már nagyon húzzák őket, lehet ősszel már késő lesz, most meg még annyira nem látszik, hogy mikor repülhetnek.
Kivárás van ma nálam egyelőre, Nasdaq futi minuszban, lehet pár héten belül lesz IT igen jó áron, ebben reménykedek még. 
csilla23
csilla23 2020. 05. 27. 18:34
Előzmény: #540  AudreyDeak
Szervezni kell az életet, a káoszban kell valamiféle rendezettség is, márcsak azért is, mert rá kellett jönnöm nagyon más 2-3 papírral kereskedni, ennyit “tartani”, mint 6-8-at. Plusz, kellett valamiféle hosszútávú koncepció és stratégia. Ez állt össze 5-6 hét “ismerkedési időszak” után.
Gyerekek: ne legyenek már örök életükben kiszolgáltatva annak, hogy csak valami kötött munkájuk, megélhetésük legyen. Hátha ráéreznek az ízére annak, hogy tanulás, munka mellett a maguk urai lehetnek egy idő után.
csilla23
csilla23 2020. 05. 27. 18:15
Előzmény: #542  Sigmund
Igen, megfordult a szélirány. Túlhúzták a tech cégeket, lehet, hogy most pár hétig el lehet felejteni a semiconductor, software, video games, stb területet. Persze, válogatás nélkül ölték be a papírokat, mert egy SQ, vagy ZUO (gazdálkodási szoftverfejlesztő és szolgáltató) IT, de abszolút a gazdaság, pénzügy területén mozognak, modern szolgáltatással. Ilyen még az ABDE is.
Elírtam egyébként HON már volt, LMT vettem ma. 
Továbbra is azt mondom a WMT jó lesz, ha az MA50-en megtámaszkodok (118 körül), nem lesz egy gyorsvonat, de nyugodt tempóban 15-25%-ot. 
AMZN, TSLA szintén hosszú távon jó kell, hogy legyen.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 27. 17:56
Előzmény: #541  Sigmund
MPW, USB dobva, lehet fordult a szélirány, megnézem miket vettél Zsolt, hátha van még jó beszálló.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 27. 15:49
Előzmény: #539  csilla23
jó pedagógia!
Most nem nézem meg a papírjaid, bár sejtem h vannak jók.. De egyelőre fullon vagyok, tegnap vettem kis Alibabát, meg egy rendes pakkot az US Bancorp-ból és MPW-ből, próbálok az éppen futó szektorokban maradni.
T is szépen megindult tegnap a reit-ek mellett, AMD-t dobtam bukóban, abból lett az MPW, eddig jól jártam, meglátjuk. 
Reiteket tartani kellett volna az összeset, az az újabb vakcina-hír megint felülírt mindent.
AudreyDeak 2020. 05. 27. 14:29
Előzmény: #539  csilla23
Azért ez a tudatosság meg a gyerekek nevelése nem semmi! Taps taps!
csilla23
csilla23 2020. 05. 27. 14:10
Nem semmi nap volt tegnap. Gratula annak, aki nyomja a REIT-eket!
Én pénteken lekötöttem minden zsét, de a java keddre ért át... :-( Pénteken elkezdtem venni a hadiipar/űrtechnológiát, de ugye az SPCE-ről lemaradtam, a NOC meg keddre tekintettel nem a legjobb választás volt.
A hosszú hétvégén átgondoltam a dolgaimat. Rá kellett jönnöm, hogy ugyan van “rendszerem”, de nem eléggé jó. Összerendeztem a gondolotaimat, átrendeztem a +70 “jegyzetmappát” a gépen. Elmélyedtem kissé az eddig át nem látott területek (tech szektor, retail különböző területei), és tisztába raktam, hogy például mi a különbség a software application és a software infrastructure cégek között.  Egy “kis” melóval 20 csoportra (jellemzően industry bontásban) osztottam a kibővült figyelőlistát, 3-6 papír csoportonként. Ezekből külön TA-s és fundás jegyzeteket is csináltam. Eddig is megvolt, csak egyben, így követhetetlen lett. 
Csak ezeket (kb. 100) fogom figyelni, amikből csináltam 4 csoportot: day-trade, swing, long (folyamatos lekövetése az árfolyam hullámzásának, átmeneti ki-beszállók kihasználásával), osztalékos papírok. Utóbbiról eldöntöttem, hogy osztalékra tartósan megvenni szeptember után fogok bármit (REIT, TOBACCO, ENERGY, HEALTCARE).
 A TA-s rendszerezés jó volt arra, hogy “rájöttem”: hadiipar és űrtech még mindig -25%-ban van idén, és éppen átlépték az MA50-et. Miközben pörög a világpolitika és az űr téma is.
Kedden bevásároltam: NOC bővítés, HON, GD indító pakk. Kaptam SPCE-t is majdnem a pénteki árban, nap eleji leszúrásban (csábított, hogy eladjam 300 dolcsi pluszban napon belül, de megtartottam, tekintettel a mai SpaceX-es eseményre...), plusz a TA-Ja tökéletesnek tűnik naposan. Igazi speka papír, kb ennyire bízom a TA-ban...
Ma megveszem a HON-pakkot is, naposan a TA éppen fordul, és ez egy kicsit lemaradt, mint a NOC is.
Lett TSLA is, ülök benne a mínuszban, de hátha kitör. Azt is követni akarom “évekig”.
ATVI-ban későn tettem be a stopot, de elment, megvárom mi lesz vele réstöltés után. ADM ugyanaz, kivárás.
Vettem V-t, mini pakkot, ha már a bankokról lemaradtam.
Az SQ-t bővítettem, hosszúra vettem, lehet, hogy rövidesen “virtuális bankká” alakul át.
Kiemelten figyelem retail-ben az AMZN-t és a WMT-tot, elférne bennük egy kisebb 5-10%-os korrekció most. Lehet, hogy reménytelen. Mindkettőn aranykereszt van. Az AMZN két éves konszolidációs zónából (1800-200) tört ki egy mega gyertyával. A WMT meg egy kisebb korrekció (MA50 - 122, MA200 - 118) után mehet folyamatosan...
Ma HON mellett kicsit bővítek a SIRI-n. Veszek DIS-t, mert hétvégén leültettem a három gyermekem, egy kis “tőzsdejátékra”: elmondtam miből válogathatnak, melyik cég mivel foglalkozik, van-e osztaléka, stb. A nagyfiam (15)  Airlines mellett döntött, de azt nem vettem +15%-on, helyette lett az SPCE, azt is favorizálta, kisebbik lányom (9) TSLA mellett döntött, a nagylányom (12) a DIS-t választotta, amit kedden nem vettem meg... Megbeszéltük, hogy az esetleges árfolyamnyereség az övék, és ők “döntik el” mikor adjuk el, vesszük vissza. A javaslatomra... :-D A haszonról meg ők döntenek. Hátha kialakul egy kis pénzügyi tudatosság bennük...👆
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 26. 15:04
Előzmény: #534  Cyberslider
Reitek és a bankszektor néznek ki a legjobban, verem a fejem a falba h NHI-t nem vettem vissza, +7,6%.
OHI 5,64%, SPG 4,6%, most h pár napig nem tudtak részvényt venni, mindenki ma akar :)
AudreyDeak 2020. 05. 26. 14:28
Előzmény: #536  Cyberslider
De az mit takar más néven, hogy "csódvédelmet kért"---- esdeklik a bail out -ért? Az első esetben részvények mindenképpen kuka? Kivezetik őket egy minimál áron vagy? Bocs de nem vagyok otthon a céges csődökben ilyen tőzsdei cégeknél...
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 26. 12:49
Előzmény: #535  AudreyDeak
Csődvédelmet kért. Van azért 1 milliárd dollárja de persze az 0 a hitelhez képest, de működik tovább, a csődvédelem az amerikai piacot érinti, EU, stb megy tovább. Két lehetőség(?) ez a cég így repül, lesz egy új, Hertz marad, részvények kuka. 2. történik valami csoda. Nem vettem sokat hálég, úgyhogy nem zavar, így 1 dollár körül tuti nem szórom ki, nincs értelme.
AudreyDeak 2020. 05. 26. 12:42
Előzmény: #528  Cyberslider
Üdv fórumtársak!
 Sajnálom a HTZ belenyúlásodat, ez most nem tűnt a megfelelő színválasztásnak a ruletten. Egyelőre. De egyébként mi van most pontosan a céggel, nem tökéletesen értem az aktualitásokat. Pénteken zárás után akkor hivatalosan csődöt jelentett vagy csődvédelmet kért? Meddig lesz még kereskedés a papírjaival , vagy most bail-out -ra várnak? Vagy még ez az összes kérdés túl korai... (nem pozícióból kérdezve) -- 
A Robinhood accountos-ok közül most sokan megtanulják, hogy a tőzsde azért felnőtt játék:
"...Number of Robinhood accounts holding Hetz shares 2 weeks ago - less than 1,000Number as of Friday ? - 40,000 ...."
Spg szerintem is lehet a hét nagy győztese , a mai napé biztosan. Kérdés kitart-e még a hétre a hangulat. (nem pozícióból mondva)
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 26. 12:24
Előzmény: #533  Sigmund

Szia! Hertz szopacs, én már leírtam, de még feléledhet, hagyom...
AMD-ben bízom. A többi is jól néz ki, robog a vonat.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 26. 11:48
Előzmény: #530  Cyberslider
Lehet ma lő ki az SPG, +5,33%-ban a futija.
AMD is szép 56,4, újra van csésze, T is kitörésre áll.
Hertz-re leszek kíváncsi ha kinyit.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 26. 10:15
Futik szépek, Erste mai kommentár:
A piacok a mai napon felfelé tervezik az elmozdulást, s ez rendben levőnek tűnik, még annak ellenére is, hogy továbbra is drágának találjuk a piacokat. Ezzel az S&P500 árfolyama visszatérhet a 200 napos mozgóátlag fölé, azaz újra a bika piaci tartományban mozoghat az index. Olyannyira változik a hangulat, hogy Mark Hulbert is bedobta a törölközőt, s átfordult medvéből bikává. Szerinte elszámolta magát a VIX index alapján, s az elkövetkező 3 hétben már nem valószínű, hogy a mélybe zuhannak az indexek. Hát ettől ijedtünk meg! Amikor a vén öreg medvék is bedobják a törölközőt, az egy komoly figyelmeztető jel. Ha elkezdik elkölteni a partvonalon parkoló pénzeket, akkor jöhet egy szárnyalás, de aztán már csak a kételyeink és aggodalmaink, na meg a részvényeink maradnak velünk, miközben „üres a zsebünk”. Azaz szárnyalhatunk a piaccal, amely éppen örömünnepet készül ülni, de fél szemünket folyamatosan tartsuk a befektetéseinken és piacon, mert egyre inkább veszélyessé válhat  a pálya.
csilla23
csilla23 2020. 05. 22. 22:11
Végülis meg lehet becsülni az ilyen ingermentes napokat is... :-)
Szép hétvégét mindenkinek! Keddtől rali...😏
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 22. 21:58
Előzmény: #529  Sigmund

Biztos! :) Gyenge szegény, de egyszer kilő majd az is.
Ez a nap eléggé korrekciós volt. AMD talán erőt gyűjt a következő támadásra.
Na én elteszem magam, jövő héten telek, úgyhogy nem sok időm lesz erre, azért félszemmel sasolom nehogy öntés legyen :)) Jó hétvégét kívánok mindenkinek!
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 21:50
Előzmény: #528  Cyberslider
az rulett :) hajrá
most Fauci pozitív volt az újranyitásról, vettem végül SPG-t, hátha egyszer eljön annak is az ideje.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 22. 21:03

Hát én ma nem látok semmi érdekeset, hanem betoltam egy kis money-t, két sör után vettem spekára Hertz-et. :D
Elvileg ma jár le a hitelezői határidő, ha kapnak még haladékot, vagy jön valami befektető, megmenekülhet, ha nem akkor megy a levesbe. :) Rulett! :)
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 19:21
Előzmény: #526  csilla23
Köszi, megnézem őket. ATVI-t figyeltem, de nekem nem meggyőző.
Van olyan papír, ahol szoktam, Reit-eknél többnyire bent van, NHI-ból úgy szálltam ki, de pl Babánál és AMD-nél nem tettem be, tuti volt h rángatás lesz. Pind-et meg én adtam el, gondoltam biztos beverik, és utána le is ment, csak csodával határos módon 60-on megfordult és elment 66-ra napon belül, érdemes lesz figyelni a jövőben.
AMD szedi össze magát, lehet 51.1x-en volt dupla alj és most fordult.
SPG-n gondolkodok, ütik ma, jövő héten visszaránthatják, bár max 5% van benne szvsz.
csilla23
csilla23 2020. 05. 22. 19:08
Előzmény: #525  Sigmund
Igen. SIRI-t (5,98-on szálltam ki pár hete, most megindult 5,24-en visszavettem), ATVI fele pakkot (75,8-on ment ki, ha jól emlékszem, de ennek utána kell néznem, most 72,73-on jött vissza), nagyon beszűkült egy háromszögben. El kellene indulni, valamerre. CLNE pakk 2/3-át elpasszoltam nullán, elcseszett trade volt, pár napja +5%-ban is volt. Megvan az SQ, NOC. Szenvedgetnek, nálam éppen pluszban. Az AMD-t keddre hagyom.
Ja, és lemaradtam az SCPE-ről, éppen belevettem volna, plusz 1,5%-ban volt, bevittem az ajánlatot, amikor kitépték. Stopos vételt kellett volna betenni. Megint. Plusz 4,5% lett mire eszméltem, ott már nem vettem...
Ott nagy hinták szoktak lenni.
Nem volt egy nagy hetem, nekem sem. 
Nem szoktál stopot használni, amit mozgtasz az emelkedés alatt? 
Nekem nem mindig veszi be a rendszer, de van amikor működik, és hasznos.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 18:26
Előzmény: #521  csilla23
Na vettél vmit? Egyelőre kivárós napnak tűnik.. kár h a nyerő Pinduoduo-t dobtam el +3%-on, nem értem mire megy, felemás jelentés + kínai félelem és +10%-ban van majdnem, tudom ez is megtörtént már mindenkivel, nincs szerencsém a héten :)
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 15:54
Előzmény: #523  csilla23
Hétvégén lesz, köszi.
Baba talán fordult 200-ról, fingers crossed...
AMD is jön vissza 0-ba, érdekes nap lesz ez.
csilla23
csilla23 2020. 05. 22. 15:05
Előzmény: #522  Sigmund
Ha van időd, kedved, javaslom a stocktwits letöltését. Amennyiben még nincs meg. Egyrészt a watchlist-edhez kapcsolódó “beírásokat” (kvázi fórum) érdemes olvasgatni, nemcsak azért, mert egy-egy chart is van fent. Én tegnap is szétröhögtem magam zárás után, annyian átkozódtak az AMD-n, egyeseken rögtön világvége hangulat lett úrrá. A kisbüfik ugyanolyanok mint itthon mi... :-)
A napi hírlevelük egyenesen fenomenális: laza, humoros, némi plusz infóval.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 14:44
Előzmény: #521  csilla23
javul a hangulat, abban a fél órában is javult ami eltelt a 2 hozzászólás között, de azért a nagyon jótól még messze van :) AMD egyelőre +0,11%, még nem látszik a szélirány. De legyen igazad, én még kivárok egyelőre.
Baba úgy néz ki most nem nyert, nagy forgalommal adják, bár még mérsékelt az esés.
csilla23
csilla23 2020. 05. 22. 14:20
Előzmény: #520  Sigmund
Szerintem a hangulattal nincs baj, sőt! A NASDAQ-ot és az S&P-t is visszahúzták zöldbe az utóbbi 4 órában, pedig eléggé meg voltak feküdve. A NG masszív zöldbe került, nagy mínuszból, és a CL is visszajött +3%-ot...
Akár jól is indulhat a mai kereskedés, más kérdés, hogy nem fordul-e át, mint tegnap. Végülis kedden nyit megint a börze, de sokszor pont annak az ellenkezője történik, amit az “ész” diktálna...
Én ma ATVI, AMD, SIRI visszalépést tervezek, ha jó a szélirány.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 13:51
Előzmény: #518  AudreyDeak
Ha ilyen jelentés ellenére nem húzzák meg, akkor tartom hosszabb távra, a cég brutál jó, ennyivel felülmúlni a várakozásokat... 2019-ben is mind a 4 negyedévben felülmúlták a becsültet.
amúgy is szép dolgokat írnak, 58%-kal nőtt a felhőszolgáltatás bevétele, és 28 milliárd dollárt fognak ebbe fektetni a következő 3 évben. A cég brutális, a hangulat sajnos ma nagyon nem jó, hosszabb távon az előző fog számítani, remélem.
de még talán ma is megjön az eszük, 231 volt az ATH, az alatt kicsit már adnám egy részét.
AudreyDeak 2020. 05. 22. 13:48
Előzmény: #517  Sigmund
Bocs, nem láttam a hozzászólásod mikor enyémet írtam..
AudreyDeak 2020. 05. 22. 13:45
 BABA jót jelentett, meglepően jót, most megy is az erőlködés Pre-Marketban. Szerintetek kicsit azért meghúzzák a rossz hangulat ellenére? Hosszú távon tényleg erős a cég. Csak hát ugye kínai. ....
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 13:44
Előzmény: #516  csilla23
Csak nehogy a kínaiak is felvegyék a hidegháborús stílus, és komolyan vegyék ezt a bohóckodást, mert akkor lehet újra látjuk a márciusi mélypontokat. Remélem lesz annyi eszük, hogy tudják meddig mehetnek el feszültségkeltésben.
Tudnak időzíteni ezzel a nyitott égbolttal, meg a kínaiak Hong Kong piszkálásával, most hiába a jó jelentés, nem lő ki az Alibaba... 0,85 helyett lett 1,3 dollár az eps, és mégse emelkedik.
Pinduoduo viszont legalább elment nyerőben, megkönnyebbültem :) Ők elég felemásat jelentettek.
csilla23
csilla23 2020. 05. 22. 10:30
Aerospace/Defense industry jó lehet. A napokban törte át az MA50-et: https://finviz.com/screener.ashx?f=ind_aerospacedefense&v=211 Kötik le a milliárdokat mindkét területre.
Az “űr téma”hasít: jönnek a hírek, az U.S Space Force múlt héten még külön zászlót is kapott a Trumptól.
Most éppen “Tajvanon“ témáznak... Bemondták a Nyitott Égbolt felmondását. Ami egy kamu így szerintem. Mutatni akarják, hogy nincsenek jóban Putyinnal. A külpolitika, mint téma, kitörési lehetőség a kampányban: https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/president_trump_job_approval_foreign_policy-6183.html 
Egyre kevesebben utasítják el a kemény külpolitikai fellépést. Kína ideális ellenség, Biden-Kína kapcsolaton lovagolnak hetek óta, rá fognak erősíteni. Növelni fogják a feszültséget, ameddig lehet...
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 10:00
Előzmény: #514  Sigmund
Ta alapon nem fest szépen az USB, viszont emiatt jöhetne egy leszúrás, futik úgyis megint minuszban.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 22. 09:58
Előzmény: #513  csilla23
Hong kong bezár lassan aztán látjuk végre.
USB-t és SPG-t ajánlja, USB tényleg érdekes, júl 12 az ex-dividend, 10%-ra van az éves mélypontjától a papír, felfelé meg határ a csillagos ég, ha egyszer helyreáll a gazdaság. Hosszú távú vételnek, bár lehet nem most van a legjobb beszálló, figyelőre felvettem.
https://www.fool.com/investing/2020/05/20/3-stocks-i-just-bought-as-the-covid-19-pandemic-co.aspx
csilla23
csilla23 2020. 05. 21. 22:18
Előzmény: #511  AudreyDeak
Nekem az nincs. Csak szorítani fogok.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 21. 22:18
Előzmény: #511  AudreyDeak
Csak belevettél, helyes :) célár 252 dolcsi 1 éven belül amúgy.
Cyber: Chef nekem is figyelőn ha beverik, AMD, MO és CHEF meg a hadiipar most a célpontok, meglátjuk.
jóéjt
AudreyDeak 2020. 05. 21. 22:16
Előzmény: #510  csilla23
 Akkor holnap közös szorítás BABA-nak :))
csilla23
csilla23 2020. 05. 21. 21:53
Előzmény: #507  Sigmund
Úgy már mindenki járt. :D
Múltkor így szórtak ki valamiből, olyan volt, mintha szándékos leszúrás lett volna, hogy kiüssék a stopokat. Nincs új a nap alatt.
Külön tudomány, hogy hová tegye az ember a stopot. Én speciel nem értek hozzá, normális forgalomnál szoktam használni rá a SAR-t, ha szűkre veszem, akkor 15-30 percesen, ha tágabbra, akkor órásan. Vételnél is, ha éles a szitu... Most például a Teslánál a 15 percesre beállva 807-én vettem volna bele...
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 21. 21:49

Hát igen.. még tartom AMD-t, halvány remény még van. 56 feletti levegő ritka volt, állandóan visszanyomták sajnos. Majdnem dobtam, végül úgy döntöttem egyelőre marad.
Chefs szintén marad, lesz ami lesz. Honnan jött? Borzasztóan leverték, aztán nagyon meg is vették.., de ez az ár még mindig egy vicc, hosszútávon sokkal több van benne. Persze sok itt a realizáló is, emiatt. Egyszer meghúzzák, na akkor majd dobom, de figyelni fogom, mert az élet beindul, akkor ezt sem hagyják ilyen árszinten. Megnéztem a holnpajukat, kint van egy tulajdonosi nyilatkozat, ami nekem nagyon szimpatikus volt. Szóval marad. Beesik, majd higítok rá! Nem vagyok szivbajos :)
csilla23
csilla23 2020. 05. 21. 21:46
Előzmény: #504  Sigmund
Igen. Onnan tört ki, aztán mennyire az kiderül...
Az AMD-nek meg lesz az alja gyorsan, max járt egyet megint az 56-51,5-es sávban. Szvsz.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 21. 21:43
Előzmény: #505  csilla23
NHI-ban kistoppolódtam napi minimumon :)) bár nyerőben, de nem voltam boldog tőle.
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 21. 21:41
Előzmény: #503  Cyberslider
Chef-et dobtad vagy tartod? visszajött kb oda ahol beszálltál
csilla23
csilla23 2020. 05. 21. 21:41
Előzmény: #503  Cyberslider
:-)))
A stop a legjobb barátunk? 
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 21. 21:40
Előzmény: #502  csilla23
Twitter-en amit linkeltél, ott pont volt egy Tesla rajz, háromszögnek épp vége volt és 900-as célár volt benne, mondom én nem veszek bele itt.
Cyberslider: én is bánom az AMD-t egyelőre, de ilyen jó céget nincs kedvem dobni bukóban, lehet ez lesz a tanulópénz.
Cyberslider
Cyberslider 2020. 05. 21. 21:25
Előzmény: #497  csilla23

"AMD nagyon csúnyán fordult ma le"
Nnna. Mostmár érted miért nem szoktam csúcson belevenni semmibe? :)))
Most kivételt tettem. Kár volt. :)
csilla23
csilla23 2020. 05. 21. 21:17
Előzmény: #501  Sigmund
Nem kell foglalkozni a kis millió közvélemény-kutatással, még. Nem lesz gond.
Viszont a Tesla kilőtt. Bakker! Néztem, amikor visszahúzták 800 felé, aztán belassult , hagytam...
Sigmund
Sigmund 2020. 05. 21. 21:12
Előzmény: #500  csilla23
Reméljük. Azt terveztem, hogy jelentés után felezem a pakkot, most a "játszós" pakk jó része is ebben van, de ha rossz lesz a jelentés, akkor az egészből hosszú távú pakk lesz :)
az a baj Trumpnak sincsenek jó esélyei, lehet kezdhet barátkozni Bidennel - bár ő meg nem utálja annyira a kínaiakat, szóval lehet épp azzal járnak jól.
Pinduoduo-t viszont mindenképp adom holnap, az csak hirtelen felindulás volt, bár lehet azt is tartani kéne hosszú távra.

Topik gazda

cashattack
cashattack
0 0 0

aktív fórumozók

friss hírek További hírek