Topiknyitó: pancserlama 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Jocek 2013. 09. 13. 21:39
#66240
Hétfőn kitárazok! Nagy csalódást okozott. Szépen átváltok az EGIS re. Sajnálom de ez a részvény nagyon nem hozza azt ami benne lakozik.
Nantal45 2013. 09. 13. 20:12
Előzmény: #66236  Törölt felhasználó
#66239
...szereti a fene a képüket, mindig környékez a hányinger ha látom őket...!
...ha meg jogász, akkor meg "ki is jön"...!

...:-(((...!!!
pancserlama.
pancserlama. 2013. 09. 13. 19:43
Előzmény: #66237  Jocek
#66238
Hát nem speki papír az fix !
Jocek 2013. 09. 13. 19:30
#66237
Mintha valamilyen érdekcsoport ügyelne arra nehogy 1000 fölé emelkedjen az árfolyam.
Törölt felhasználó 2013. 09. 13. 19:20
Előzmény: #66234  Nantal45
#66236
Ha szereted nézegetni őket, akkor itt egy (?a) másik illetékes elvtárs az ügyben:
link

Nantal45 2013. 09. 13. 18:35
Előzmény: #66233  longolo
#66235
...hmm...!

...már megbocsájts, de ez egy "kényszer beruházás", - tudod -, "olimpiai falu"...!
...persze, ha jól csinálják, - projektként (érdekeltségi alapon!), nem "ellenszélben" -, akkor akár NAGYON JÓ ÜZLET is kijöhet belőle...!
...tudnék Neked mutatni, részben hasonló, "öszvér megoldást" kicsiben, ám prosperálót...!
...pincében "klinikával" meg szervizzel, stb...!
...ráadásul, 5 db "csillaggal"...!!!
...ami meg a fizetőképes keresletet illeti, ott én sem vagyok túlságosan bizakodó, de 2017 még "odébb van", akkorára már, az árfolyamérték is mást mutathat, mint jelenleg, oszt' Ft-ban így lehet belőle sok...!
"...Sétány, kerékpár út, kori pálya, játszóterek, pihenő park jelleg stb..." na ez NINCS BENNE, kérdés hogy szükséges-e...!
...de addigra összejöhet, vagy 40 ha pázsit...!!!

...de mindez csak "felvetés", a lényeg, hogy projekt GAZDÁK, szükségesek hozzá (főként, helybéli, Győri illetőségűek!)...!
Nantal45 2013. 09. 13. 18:04
Előzmény: #66216  watson
#66234
...nézd mán' a 425 Ft/rv mínuszt okozó, - a Rába "vételi ajánlatot" egyetlen nap alatt jóváhagyó - "fizimiskáját"...!

link
longolo 2013. 09. 13. 17:17
Előzmény: #66232  Nantal45
#66233
Szálloda, kaszinó / amiket bezártak / garázsban meg szervíz, klinika elég bizarr megoldás, kicsit olyan szatócs bolt jellegű. Meg kellene hozzá valami fizatőképes réteg, vásárlóerő is, ami manapság az országban elég karcsú.Sétány,kerékpár út, koripálya,játszóterek, pihenő park jelleg stb.ami ingyenes ,valszeg lenne igény de abból meg nem származik állandó bevétel.Ezeket csak gondolom, nem vagyok győri,helyi viszonyokat ismerő.
Nantal45 2013. 09. 13. 16:44
Előzmény: #66229  Nantal45
#66232
"...a "felvetésem" lényege különben az, hogy NE SZÉTTERÍTVE, hanem EGY TÖMBBEN, maximum 2 ha-on oldják meg a feladatot és projektként, ami akár "inicializálóvá" is válhat, ha van rá idő, a pályázatok lebonyolítására és az ötletelésekre, stb..."

...egy kissé "fénybe állítva" a projektesítés" értelmét, laikusok számára:

1.) A projektek, - egy maximális hasznosítási feladat -, céljából szerveződnek össze...!
2.) Itt alapvető - kiindulási cél - az "olimpiai falu", részleges célját (cca. 1500 fő elszállásolását) ellátó "szállodai" funkció, az olimpia idejére...!
3.) Az olimpiát követően, olyan funkció ellátására alkalmassá tenni, amire van igény és kereslet...!
4.) Borkai úr, "szociális lakás" funkciót jelölt meg az újságban...!
5.) Én ezzel nem értek egyet...! Egy ilyen funkció, "el szlömösiti" (dzsumbujosítja), a jobb sorsra érdemes területet, a vonzás körzeteivel együttesen...!
6.) Inkább meghagynám a szállodai funkcióját és kiegészíteném, ahhoz illő kaszinó jellegű funkciókkal, illetőleg keresném azokat a rendeltetéseket, amelyek jövedelmet termelhetnek és bele illenek a hotel és kaszinó funkcióiba, vagy kiegészítik azokat...!
...szükségből, szóba jöhet, a szálloda egy "félreeső részében", akár vendégmunkás szállodakénti hasznosítása is...!
...de lehet benne működtetni, akár magán klinikát is, stb...!
...a többszintes alagsorában, akár komolyabb szervizek, garázsok, bértárolók, stb, is funkciót kaphatnának...!
7.) Egy ilyen projekt, a 2 ha területért, "röhögve fizet" 6 mrdFt vételárat, mert a telek vételár, "kitermelése" (megtérülése), - kellő kihasználtság esetén - nem éri el az 5 év időtartamot, de még az sem lehetetlen, hogy a 2 évet sem...!
8.) Ilyen "olimpiai, stb. célra" akár állami támogatás is pályázható, ami nagyon lerövidítheti, a megtérülési idő szükségletet...!
9.) Így már, 2 db 2 ha-os projekt lehetősége mutatkozik, a VÁROSRÉTRE, amely könnyen szaporodhat, amennyiben ezek sikeresnek mutatkoznak...!

...stb. stb. stb...!
egyveleg 2013. 09. 13. 13:42
Előzmény: #66230  pancserlama.
#66231
köszönöm
pancserlama.
pancserlama. 2013. 09. 13. 12:34
Előzmény: #66228  egyveleg
#66230
Nem kell !
maximálva viszont van .
Nantal45 2013. 09. 13. 12:33
Előzmény: #66220  tigus7313
#66229
...hmm...!

...a Te kommentedre válaszolok, mert "láma" kommentjeit, "mószernak" látom...!

1.) A telket csak akkor lenne jó értékesíteni, ha a befolyó vételárnak van helye jó befektetésben, ami tudja hozni azt a jövedelmet, ami kiesik az értékesítés okán...! Ugyanis, ennek a belvárosi ingatlannak is lehetne jövedelemtermelő képessége, - bérleti díj - formájában...!
2.) Csak a laikusok számára "szubjektív" az eladási ár mértéke...! ...én messze nem vagyok laikus, ezért jelzem az "irányokat"...!
3.) Ami az épületek maximális magasságát illető közlésedet illeti, Győr vonatkozásában, azt felvetés jelleggel "kifogásolom", merthogy valószínűen igazad lehet, a jelenlegi szabályozási terv okán, csakhogy az EU előírásai szerint, ezeket 10 évenként kötelezően felül szükséges vizsgálni...! Másrészt, projekt szinten bizony lehetőség van a szabályozási terv módosítását igényelni...! Másrészt, a 20 emeletes "felvetésem", csak "inicializálást" szolgált, merthogy - látva az "olimpiai falu"(?) "folttervét" -, csak a VÁROSRÉTI ingatlan, - szándékos "leértékelési" momentumát volt módom érzékelni -, azáltal, hogy minél "gyengébb beépíthetőséggel" kényszerítsék" a Rábát, - áron aluli -, értékesítésére...!
...a megszerzés után (esetleg 20 év múlva, vagy projektenként), - majd -, megemelik a beépíthetőségét, oszt "szoptak" a részvényesek, meg a RÁBA...!
...még az is "belefér", - a rentabilitásba -, hogy 20 év múlva, "ledózerolják", - a pesti "dzsumbuj" célját közelítő -, rendeltetést...!
...ócska trükk, de a laikusoknál "bejön"...!
...a "felvetésem" lényege különben az, hogy NE SZÉTTERÍTVE, hanem EGY TÖMBBEN, maximum 2 ha-on oldják meg a feladatot és projektként, ami akár "inicializálóvá" is válhat, ha van rá idő, a pályázatok lebonyolítására és az ötletelésekre, stb...!
4.) Azt írod, hogy a 300 eFt/m2 ár emlegetése, "kimondottan káros"...! Hát éppen fordítva valós...!
Merthogy, várostervezői tapasztalataim és ismereteim okán, a magas árak kényszerítik a piacot, a minőségi feladatok irányába...!
Akár hová mész a világban, a városcentrumok sehol sem "kertvárosias", vagy "lakótelepi" kialakulásúak...! ...és ez azért alakult így, - évszázadok alatt -, MERT a belvárosok telkei jóval drágábbak voltak mint a külsőségiek...!
...nem kéne külvárosias áron elidegeníteni a VÁROSRÉTET, mert akkor Győrben is kialakulhat, a pesti "dzsumbuj"...!
...elnézve a már megépült (kisebb) részeket, - nekem - egyszerű "lakótelepi" (dzsumbujos) beépítést mutat, ami messze nem belvárosias beépítés, ahonnan HIÁNYOZNAK a "térfalas" városszerkezeti elemek, stb...!
...érdemes összehasonlítani néhány Duna parti, - más város (pl. Passau, stb.) városképével -, Győr Duna partjait...!
...és ezek a városképek, - bizony -, a magas telekárak MIATT alakultak, ilyen széppé...!
5.) Ha már felmerült, az egyben eladás MÉRTÉKE, akkor a 130 mrdFt körüli TELJES ÉRTÉK, minimum 50 %-os ÉRTÉKÉN, azaz 65 mrdFt-on van értelme elidegeníteni, - HA -, van mód ezt az értéket olyasmibe "forgatni", - ami többszörösen "visszahozza" a RÁBÁNAK -, az ENGEDMÉNYÉT...!!!
Merthogy, így a VEVŐ, - 65 mrdFt - azonnali EREDMÉNYHEZ JUTOTT -, amit ha nem fogad el, hát úgy marad...!

...stb. stb. stb...!

egyveleg 2013. 09. 13. 12:03
Előzmény: #66227  pancserlama.
#66228
mennyit kell venni a cégeknek?
pancserlama.
pancserlama. 2013. 09. 13. 10:57
Előzmény: #66226  bmxes
#66227
BUX kosár miatt valaki belevett !
bmxes 2013. 09. 13. 10:51
Előzmény: #66225  egyveleg
#66226
az 1000 forintos minapi árfolyam valszeg valami előre megbeszélt adásvétel volt... azóta semmi.
egyveleg 2013. 09. 13. 10:49
Előzmény: #66224  pancserlama.
#66225
a felhúzásban eladtam minden részvényemet. Nagyon jó papír, mert kitermelte a motorom árát. Úgy döntöttem, hogy inkább legyen motor, mint rába. Drága hobbi, kell a pénz.
pancserlama.
pancserlama. 2013. 09. 13. 09:25
Előzmény: #66221  tigus7313
#66224
Telek
Kicsit konzervatívabb vagyok, de egyetértve lezárható.

Busz
Szerintem 2014 ben a 2-300 db széria simán meglesz.
Majd azt követően lehet gondolkodni az export ….
Törölt felhasználó 2013. 09. 13. 09:13
Előzmény: #66221  tigus7313
#66223
És ezzel is. :)
Törölt felhasználó 2013. 09. 13. 09:12
Előzmény: #66220  tigus7313
#66222
Maximálisan egyetértek.
tigus7313 2013. 09. 13. 09:10
Előzmény: #66219  Törölt felhasználó
#66221
a Jármű csarnoka adott,vagyis hely van.
a fejlesztésekre már ott van a megnyert EU támogatás.
a kérdés csak az, hogy lesz 200-300 megrendelés???
a felettéről nem is beszélve.