Topiknyitó: pancserlama 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
eredmeny 2019. 10. 11. 05:22
#92440
Az osztalékpolitika a telekről csak az osztalék mértékében tesz említést.A magam részéről -- maximálisan egyetértve a korábban általad hangoztatott elvvel-- miszerint az eladosódottság és ezzel párhuzamosan a hitelre rakodó kamatterhek nagyarányú csökkentése is erősen kívánatos lenne-- egy ilyen egyszeri tétel kifizetése előtt.Persze a dologban az egyszeri tételek felemlegetése a spekulatív tőkemozgásokat vetíti előre...De sajnos az rt. részvényesi minősége a gyár tervezett bővítéséről-- az üzleti titok előtérbe helyezésével és helytelen túlhangsúlyozásával-- jelentős bizslmatlanságot okozott a RÁBA keménymagja, a régi - új ( régóta tulajdonos) --körében, amely korábban leginkább a telekértékelés erősen vitatható értéke miatt Tartósan kialakult.A jövöt ( meg/ nem) sejtheted... szól a dal..., de a gépgyártás és a német konjunkturaadatok ( ipari termelés, feldolgozóipar, szolg. megrendelése) nem sok jóval kecsegtetnek bennünket, a " vett kapacitás " átállítása és megfelelő hasznosítása ( stb.) újabb kihívás lehet.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 11. 03:35
Előzmény: #92434  eredmeny
#92439
Miért most jönnek elő az évek óta követelt, nem publikus, “titkolt”  osztalékpolitikával ?
Minek köszönhető?
-Gesztus ?
-Jelzésértékű ?
-Elkelt a telek ?
eredmeny 2019. 10. 10. 22:29
Előzmény: #92437  Törölt felhasználó
#92438
Örülök hogy olyan értelmes, okos széles látókörü forumtársak vannak ITT mint TE!Jó éjszakát!A nyelvtani hibákért ( tel . alkamatlan másra) elnézést kérek mindenkitöl!
Törölt felhasználó 2019. 10. 10. 22:20
Előzmény: #92434  eredmeny
#92437
Ezekben valószínűleg igazad van, de ettől még sok kicsi sokra mehet, ha megpróbálnák.
Zsimo
Zsimo 2019. 10. 10. 21:16
Előzmény: #92429  eurocent
#92436
Azt nem hiszem
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 20:38
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92435
Nincs okos gondolatom hogy a választások hogy hatnak a Rábára
Győr ?
Győriek ?
Stílusosan mondva át lettek ...... lásd a szemléltető videót 
Korcsma humorral , jó kedélyekkel meg áldott , de ez kicsit szomorkás történet 
Még ha vannak is benne vidám pillanatok ez kimondottan szomorkás
Vizuális típus lévén képzeld el hogy a pasi felavat egy hajléktalanszállót vagy egy pannonhalmi bencés leányneveldét, tanodát))
szóval Rába
Nem tudom mire vélni a nyilvánosságra hozott osztalékpolitika időzítését.
  
eredmeny 2019. 10. 10. 20:36
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92434
tényleg nagyon jó forumhozzászólásokat írsz, de a Rábá- sok -- részben számuk okán nem biztos hogy a mérleg nyelvei.Aligha tudja mindenki -- a nem kevés idetelepült , a fizikai munkát végzök nagy része-- milyen összefüggések vannak.Amúgy -- bár nem számít MIT gondolok-- a RÁBA telekügye esetleg netán Borkain is messze túlmutat; mások is benne ...Ha AZ ellenzék rákap és hajrázik mondjuk ezzel a témával -- nem lett volna ...de még van egy- pár nap.De AZ ellenzék sem felkészült -- ez nem volt téma-- jól mutatja a helyzetet...!!!
csongor64 2019. 10. 10. 20:24
Előzmény: #92430  pancserlama.
#92433
lesz hamarosan gazdája,és most már más szelek fújdogálnak
csongor64 2019. 10. 10. 20:22
Előzmény: #92431  Törölt felhasználó
#92432
nem-nem.nem a győri emberek az okai hogy megbíztak a polg mester ben.az emberek félre lettek vezetve.így működött anno minden egypártrendszer,hiányoznak a kontrollok mármint emberi viselkedésmódra gondolok,pl zalaegerszegen miért nem történik hasonló ügy?ne bántsuk a győrieket
Törölt felhasználó 2019. 10. 10. 20:15
Előzmény: #92417  pancserlama.
#92431

Isten bocsássa meg de el tudom. A személyiségéről alkotott véleményem nem nagyon kellett, hogy változzon a látottak/hallottak alapján (maximum kicsit lentebb került a feltételezett iq szintje), és mindezek ellenére polgármester volt jó sokáig. Utóbbi csak annyit mutat, hogy sok a buta/korrupt ember Győrben. Szerinted most ripsz-ropsz megokosodtak, vagy erkölcsösebbek lettek? Nehezen hiszem, de kíváncsian várom, hogy a győriek hova árazzák be magukat. Eddig azért olcsón adták magukat, és mégis a legutóbbi választásokon 50% körül kapott a fidesz, és a többin osztozott az ellenzék. A botrány előtt az látszott, hogy összefogott az ellenzék, és lett egy ki-ki meccs, ahol minden voks számít, majd a megvásárolható helyi jobbikosok kifaroltak a bübübalhé árnyékában. Ez így még messze nincs lefutva, mert a jobbik elég erős helyben, ha rájuk hallgatnak a szimpatizánsaik.
De az én fantáziámnál sokkal érdekesebb pl. a rábások képzelő ereje. Vajon eljut-e munkavállalóinkhoz, és értik-e hogy a munkahelyük sorsa közvetlenül függ attól, hogy ki ül be a következő 5 évre a bársonyszékbe, és mire tud jutni velük a cég vezetése. Ilyen kiélezett helyzetben akár a rábások és családtagjaik is eljátszhatnák a mérleg nyelvét.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 19:59
Előzmény: #92429  eurocent
#92430
A névérték alatti árfolyam kicsit pesszimista
Mégha a közzététel érthetetlen is hisz 3 éve ismert.
A közleményt akár vehetjük negatív hírnek is ?
TA alapon valahol itt az alja
Számomra az osztalék továbbra is kétséges.
Idén volt egy akvizíció ez befolyásolhatja az osztalékot
Józanság azt mondatja, akvizíció eladósodottság romlott ..
Rekonstrukciós tervek stb
Osztalék 0
Esetleg ha telek elmenne annak 50% ..100% a magyarázható volna.
Szóval nem tudni mi volt az eddigi osztalékpolitika “titkosítás” feloldása mögötti szándék
DE nem hozza a korcsmát lázba
Nincs benne eddigi ismeretlen Infó 
Ha csak nem elkelt a telek ?
eurocent 2019. 10. 10. 19:42
#92429
Egyes TA paraméterek alapján RABA akár itt is fordulhatna. De nekem a 970-940 sáv jobban tetszene fordulópontnak (feltéve hogy RABA 2009 óta bull marketben van).
kardos74
kardos74 2019. 10. 10. 19:27
Előzmény: #92415  pancserlama.
#92428
Bízok benne, hogy itt is jönni fog egy jó sztori! 
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 18:07
Előzmény: #92426  csongor64
#92427
Mikor céloztam ?
csongor64 2019. 10. 10. 18:01
Előzmény: #92424  pancserlama.
#92426
ingatlan vagyon értékesítés esetén egyedi oszti,erre céloztál,talán vevőt találtak a telekre,?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 17:52
Előzmény: #92423  csongor64
#92425
Maximum az éves auditált konszolidált teljes átfogó eredmény 20 százaléka
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 17:39
Előzmény: #92421  lukskypoker
#92424
Jól értelmezem ?
Mivel idén volt akvizíció így nincs osztalék ?
Ha jól rémlik ez a 3 évvel ezelőtti osztalékpolitika  ?
csongor64 2019. 10. 10. 17:38
Előzmény: #92422  Zsimo
#92423
duplázták a kifizetést.24 ft volt az oszti legutóbb ha jól emlékszem,most 50 ft lehet ha 4,5-5 százalékot feltételezek állampapir évi hozamot
Zsimo
Zsimo 2019. 10. 10. 17:00
Előzmény: #92421  lukskypoker
#92422
Inkább politika mentes osztalékot !
lukskypoker
lukskypoker 2019. 10. 10. 16:55
#92421
https://www.bet.hu/newkibdata/128310212/19-10-10_Osztal%C3%A9kpolitika.pdf
Lehet mazsolázni...
Avagy Gruppen Morgen Dajcsland!:-)))
Commodore64
Commodore64 2019. 10. 10. 16:46
Előzmény: #92419  Zsimo
#92420
A rábától mennyi telek jutott az audihoz? 
Zsimo
Zsimo 2019. 10. 10. 16:44
#92419
TéÁ guruk lécci rakjatok be egy chartot hol vagy mi fordthatja meg?
thomasss
thomasss 2019. 10. 10. 16:41
Előzmény: #92417  pancserlama.
#92418
.. kezd beérni a sok mutyi a Rábánál !!!.:-) . sajnos egyenlőre felejtős
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 10. 06:27
Előzmény: #92416  Törölt felhasználó
#92417
El tudod képzelni polgármesternek ?
Törölt felhasználó 2019. 10. 09. 21:18
Előzmény: #92411  pancserlama.
#92416

Szerintem Borkai bukása csak e szükséges, de nem elégséges feltétel. A maradása inkább kiszámítható eredmény  Rábára nézve.
Az árfolyam akkor szabadul fel a nyomás alól, ha az MNV jó útra tér. Ennek pedig egyetlen módja a Városrét kisrészvényesekre is kedvező hasznosítása. Ha kilopják - vagy megpróbálják, vagy akár csak tovább lebegtetik a jelenlegi semmit - akkor nem feltámadás lesz, hanem Fel, támadás.
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 09. 17:41
#92415
Q3 at vagy polgármestert esetleg bedőlt kalapácsüzemet áraz a piac ?
Netán ingatlan problémák vannak a cégben ?
Hajszállal névértéken a 120 éves Rába 
csa-csi
csa-csi 2019. 10. 09. 08:38
Előzmény: #92410  Törölt felhasználó
#92414
"Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi és gazdasági ellenőrző szerve, amely az Országgyűlésnek alárendelve látja el feladatát, és amely általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel, illetve az állami és önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás ellenőrzését. Az Állami Számvevőszék jogállását és hatáskörét az Alaptörvény és az ÁSZ-törvény határozza meg. Az ÁSZ Stratégiája[1] kimondja, a szervezet küldetése, hogy „szilárd szakmai alapon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét, és hozzájáruljon a jó kormányzáshoz”.
Jó lenne, ha a Rába Rt.  mielőbb az ÁllamiSzámvevőszék látókörébe kerülne!  
Törölt felhasználó 2019. 10. 09. 07:46
Előzmény: #92410  Törölt felhasználó
#92413
Köszönöm szépen ezt az összefoglalót.
Ha már a fele teljesülni fog, már jó lesz nekünk.
Hajrá Rába!!
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 09. 07:32
Előzmény: #92411  pancserlama.
#92412
Persze óvatosan !
Az akvizíció részletei még mindig titkosítva vannak !
A jelen győri hangulatban (internetes győri polip)
a spekulánsoknak óvatosság javasolt.
Nagy a homály sok a kérdés
Telek,akvizíció 
Kérdés 
Van e összefonódás a menedzsment és a Győri “vállalkozók” közt
Érintett e a Rába ?
Miért csorog a Rába értéke 2 éve ?
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 09. 06:29
Előzmény: #92410  Törölt felhasználó
#92411
Próbálom logikusan kisakkozni a jövőt
Szerinted Borkai a Városrét fejlesztés gátja
Közvetetten a Rába árfolyam gátja is
Tehát ha Borkai bukik (vélhetően igen) akkor felszabadul a nyomás alól az árfolyam is .
(?)
Bármelyik pillanatban az alapok előbújhatnak 
Technikailag:
Az alja (népség) valahol névérték környéken van 
Törölt felhasználó 2019. 10. 08. 21:16
Előzmény: #92400  pancserlama.
#92410
Nem az a kérdés, hogy adod-e, hanem hogy veszik-e, vagy csak kifilézik a céget, és a csontot odalökik a vak komondornak.
A helyzet az, hogy a 3k-s árfolyam az lényegében a kötelező minimum perspektíva lenne a cégvezetés részéről ahhoz, hogy maradhasson a cég a tőzsdén.
Bármennyire izgalmat is okoz a közönségnek a folytatásos videósorozat az objektív valóság az továbbra is az 1100 forint körüli árfolyam. Lehet ezt nézni jobbról is és balról is, de a lényeg, hogy ez tűrhetetlen abban a szituációban, ahol az MNV Zrt. törvénytelen vételi ajánlattal került (talán) többségi tulajdonba, majd simán tönkreteszi a tulajdonos társai befektetését a telek értékelésének eltorzításával, a saját tőke szándékos lecsökkentésével. Ha a törvényes működésre nem hajlandóak, akkor az MNV adós egy törvényes vételi ajánlattal, ami lényegben azonnali 2-2,2k/rv. Ha szeretnék, hogy ne ezt pereljék ki belőlük a kisbefektetők, akkor valami hihetőt és értéknövelőt mondaniuk kell a választás után azonnal. És amikor azt írom, hogy "azonnal", az talán jelent pár napot, esetleg egy-két hetet, ha látszik, hogy csinálnak valamit. De többet semmiképpen, mert ha tovább lapítanak, akkor az a biztos KO jele.
Én pl. erősen tudnám javasolni a Rába vezetésének IT-vel, FB-vel együtt, hogy bárki is legyen a nyertes (de főleg ha nem Borkai), akkor ugyan hívják már el egy gyárlátogatásra a következő héten, és miután a nagy izgalmat leöblítették a fehér asztal mellett, akkor beszélgessenek arról, hogy a Magyar Államnak milyen stratégiai tervei vannak a Városrét hasznosításával. Akarja/tudja-e a Város ezt tevőlegesen támogatni, vannak-e építő ötleteik, igényeik. Aztán nagyon jó lenne, ha a sajtóban is megfelelően közhírré tennék az eredményt, hogy a piaci szereplők első kézből értesüljenek arról, amit tudni érdemes a szebb jövőről..
Mert valami lesz. Így vagy úgy, de a Rába radikális változáson kell átmenjen a Városrét kérdésében. Tisztességes módon nem lehet egy cég értékének közel felét kitevő eszközt a valós érték 5%-án kimutatni. A jó erkölcs ilyet nem enged, akkor sem, ha Győrben a népek másként értékelik az erkölcsöt mint a keresztény világ többi részén. Ez kérem fix, mint kukac a horgon.
A választási eredmény csak abból a szempontból számít, hogy elmúlik az utolsó választási kör, az utolsó mellébeszélési verseny, és a Fidesz el fogja kezdeni az érdemi kormányzást, a tervek megvalósítását. Most fog kiderülni az is mi a terv a Rábával. Ha nincs terv, vagy nem olyan, ami okot ad a részvényesi türelemre, mert értéket teremt legalább a saját tőkét elérő részvényárfolyammal akkor bizony jön a rendcsinálás, a bíróság, a feljelentések, stb. a Rába környékén is. Elfogyott a türelem a kisboltban. Hozzanak pár zsákkal, ha szükség van rá.
Nem Borkai sorsa múlik itt a választáson, hanem Pintéréké (beleértve az MNV vezető tisztségviselőket és még pár IT, FB tagot is) meg a mi befektetésünké. Én ezeknek drukkolok.
sokmani
sokmani 2019. 10. 08. 20:50
Előzmény: #92408  pancserlama.
#92409
Talán kevesebb lesz majd az "egyéb" költség is!
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 08. 20:24
Előzmény: #92407  sokmani
#92408
40 H belvárosi telek !
sokmani
sokmani 2019. 10. 08. 20:17
Előzmény: #92406  sokmani
#92407
Lassan kiderül kik azok az ingatlanra sóvárgók!
sokmani
sokmani 2019. 10. 08. 20:13
Előzmény: #92404  pancserlama.
#92406
Nagyon szennyes a gatya,nehéz lesz kimosni vagy inkább másikat kell venni.
Remélem a Rába árfolyam lenyomó is eltűnik!
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 08. 20:11
Előzmény: #92403  Törölt felhasználó
#92405
Én,mi nem 
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 08. 19:24
Előzmény: #92403  Törölt felhasználó
#92404
Győrben elszabadult a pokol
Egyszer a Rába árfolyam 
Átrendeződés várható Győrben 
Bármi lehet a Rábával 
Törölt felhasználó 2019. 10. 08. 18:52
Előzmény: #92400  pancserlama.
#92403
Én 2K-ért simán eladnám, de hol vagyunk mi attól??
pancserlama.
pancserlama. 2019. 10. 08. 17:40
Előzmény: #92401  sokmani
#92402
Ok
33%
sokmani
sokmani 2019. 10. 08. 17:17
Előzmény: #92400  pancserlama.
#92401
Helyes,bár én többre gondoltam! :-))

Topik gazda

pancserlama
4 1 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek