Topiknyitó: matgab 2007. 08. 02. 12:09

politika és társadalom ahogy én látom (2)  

Ismerősömtől...Személyes találkozónk során egy magas rangú kormánypárti barátunk őszintén mesélt a PÁRT-ról, a 6

főből álló mindent elsöprő hatalmi csoportról (Szili, Szekeres, Veres,

Kiss, Lamperth, Gyurcsány) és a gazdasági döntések hátteréről. És Gál

J.Zoli barátjáról is, aki bár szakközepes érettségije van csak,

egyszemélyben irányítja a magyar sajtót és valójában akkor van lapzárta

a Népszabadságnál, ha Gál J. Zoli rábólint. Nincs annyi időm és erőm,

hogy mindent leírjak. Legyen elég annyi, ha eddig jelentéktelen pondró

porszemnek éreztem is magam, a tegnapi beszélgetés után még annak sem.

Semmik vagyunk. Még csak plebejusok, közkatonák, szorgos hangyák,

rabszolgák sem. Semmik.

Közöltem vele, hogy legszivesebben berontanék a Parlamentbe testemre

tekert 50 méternyi töltényhevederrel, kezemben 1-1darab, a vietnámi

filmekből ismert helikopter géppuskával és mindenkit,mondom MINDENKIT

halomra lőnék. És minden eddigi bűnömet ezzel megváltva a mennyországba

kerülnék, Szent Péter jobbjára.Közvetlenül.

Ő csak nevetett gyermeki hevülésemen. Nem sértően, picit irigykedve.

Mert azt látta bennem, amire ők pont építenek, számítanak. Az idolokba,

igazságba vetett hitet, az álmokat kergető, s ezért minden szar igéretet

elhivő naiv állampolgárt. A választót.

Akinek akarata, véleménye, álmai, céljai, fájdalmai, keserűsége, gondjai

pont senkit nem érdekelnek. Legfőképp azokat nem, akiket választhat,

akiket megszavaz."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
matgab 2009. 01. 13. 15:17
Előzmény: #2439  matgab
#2440
Ma ismét elhagyta egy barátom a párjával az országot.

Érdekes, hogy főleg azok a középréteghez tartozó emberek hagyják el az országunkat, akik tehetősebbek, vállalkozószelleműek, de nem bírják az itteni korrupciót, az állami bénázást adminisztrációs és adóterheket. Ők dolgozni akarnak és tehetségesek...

Az állam kitaníttatta őket, de szükség már nincs rájuk.
Csak a mutyizós fajtára.
Mennek el a párjukkal. Mert nem kell ide a magyar gyerek, majd hozunk be a közel keletről, vagy a távol keletről...
matgab 2009. 01. 13. 15:02
Előzmény: #2438  drpsimon
#2439
Ma voltam a gyorskocsi utcai hivatalban...
Ott kérem szépen még ma is nyitott ablak mellett fűtenek atom módon...
drpsimon 2009. 01. 12. 12:04
Előzmény: #2437  matgab
#2438
budapestnek demszki kell
matgab 2009. 01. 12. 10:55
Előzmény: #2436  Conqui
#2437
Demszky féle szokásos hatékonyság a szmogriadó...

Már több éve (évtizede) tudjuk, hogy Bp levegője borzasztó.
Ennek ellenére nincs meg a jogszabályi környezet a szabályozásra.
Demszky most, hogy rossz a levegő farkast kiállt " csak a páros-páratlan rendszámú autók közlekedhetnek.
Persze a rendőr nem büntethet meg, hiszen nincsen a kreszben ilyen tétel, sőt elméletileg rádió hallgatásra sincs kötelezve senki.
Sőt büntetési díjszabás sincsen rá.

Másrészt a közlekedés a por -légszennyezettség viszonylag kis részéért felelős, inkább a nagy levegőszennyező gyárakat kellene rákényszeríteni arra, hogy a környezetvédelmi berendezésekre többet kelljen költeniük.

Harmadrészt kíváncsi lennék, hogy az állami autók milyen mértékbe veszik figyelembe a riadót?
Vagy a szeretőkért/családtagokért ma nem mennek az állami sofőrök?

Sokadrészt: már megint arról van szó, hogy akinek több autója van, az elvileg ugyanúgy mehet minden nap, míg akinek csak egy autója van az szív.

Valamint azok az autók amiket azért használnak , hogy dolgozzanak velük (mert ilyen is van ám kedves képviselő urak, tessék elképzelni, az autó nem csak úri passzióból használható egyeseknél) ott megint csak a vállalkozásokat súlytják az amúgy is nehéz gazdasági helyzetben.

Mindenesetre köszönjük Demszky úr, hogy jót akar nekünk városlakóknak és ha nem a seggét tetszene vakarni a Külkerparkban minden nyáron, munkaidőben akkor biztos is lenne valami foganatja kérésének!

Így marad a szokásos szoclib propaganda lőzung, amivel már 70 év óta "sikeresen kormányoznak" a rovásunkra...
További jó lopást!
Conqui 2009. 01. 09. 21:01
Előzmény: #2435  matgab
#2436
Büdös is van ebben a topicban matgab. Nekem elhiheted. Beleszagoltam.
matgab 2009. 01. 09. 16:26
Előzmény: #2434  matgab
#2435
egy dolgon azért töröm a fejem.
Nem vagy alig kap gázt Szerbia, Szlovákia, Görögo., Bulgária és Románia sem. Mi meg mondjuk megkapjuk az igényelt gáz 75-95%-át...

Arra gondolok, hogy ezt nem brilliáns külpolitikai erőnknek köszönhetjük (csodálkozom is, hogy fletó eddig nem kezdte el hangoztatni), de akkor miért?

Vajon mit ígért meg a nevünkben Feri, amikor kint járt anno Moszkvában?
Nem véletlenül fogtuk be a pofánkat a Grúz helyzet idején is...
.
Valami bűzlik itt nekem nagyon...
matgab 2009. 01. 09. 09:20
Előzmény: #2433  matgab
#2434

Miniszterelnök elvtársank tisztelettel jelentem, hogy én a szocialista szolidaritás jegyében a Jugoszláv barátainknak megsegítése érdekében ma reggel fogat sem mostam és 2 perccel rövidebb ideig zuhanyoztam a szokásosnál (Így a kutyát is votl időm sétáltatni)!

Hőfokot levettem 21 fokra 22-ről (igaz elnézést miniszterelnök elvtárs, ebben be kell vallanom, alávaló módon önös érdekek vezetttek, mert úgy ítéltem meg, hogy a melegvíz kevésbé meleg, mint szokott, ergo megállapítottam, hogy ezeknek a gaz imperialistáknak biztos sikerült kijátszani örökké éber szocialista védelmünket és sikerült a gáz fűtőértékét valahogy levinni- ezért nem akartam azt, hogy fénysebességgel pörögjön a gázóránk).

Valamint a meleg érdekében reggel is elmentem WC-re, mert azt hallottam, hogy a büdösben senki nem fagyott még meg.

Elvtársi üdvözlettel,

matgab 2009. 01. 08. 18:16
Előzmény: #2432  Conqui
#2433

link

Erdélyi Napló

XVIII. évfolyam, 17-18. (864.) szám
2008. május 7.

Az igazi magyar őstörténetről

Kiszely István: a magyar pörköltet evett, amikor az európai még köleskását

Kiszely István jeles magyarságkutató volt az Erdélyi Napló-esték sorozat árpilisi meghívottja. A nagy közönségsikernek örvendő előadás szerkesztett, rövidített változatát olvashatják lapunk összeállításában.

Ki kell ábrándítanom önöket, mert én nem vagyok történész. Biológus, orvosember vagyok. Soha nem akartam a magyar őstörténettel foglalkozni. Nagy alapkutatásom az volt, hogy az alany a múltat hozzuk össze a jelennel. A csontkémia, a csontpatológia alapján a csontból meg kellett állapítani, hogy hány éves, milyen betegsége volt, milyen vércsoportba tartozott. Később a nagy mitokondriális DNS kutatást végeztük egy jelentős nemzetközi kutatócsoporttal. Amíg az egyetemen voltam, a természettudományi karon, untam magam és fölvettem a kínai szakot. Bejártam a kínai követségre: pechemre akkor éppen rossz elvtársaknak minősültek a kínaiak. Mindig azt tettem, amit nem illett tenni, mert tudtam, hogy az lesz később a jó. Amikor a kínai követségről kiléptem, megpofoztak, megrugdaltak: a végén már pizsamát, fogkefét vittem magammal, így két napig kipihentem magam. Amikor Kína nyitott a világ felé, 1967-ben kaptam egy kínai útlevelet. Eljuthattam oda, ahova európai ember mai napig sem juthat el. Azt a feltárást folytattam, amit Stein Aurélnak, 1915-ben kényszerűségből abba kellett hagynia. Azkanában találtam 1200 olyan embert, amilyenek mi vagyunk, magyarok. Ha egy biológustól azt kérdezik, hogy hol keresi a magyarság eredetét, őseit, akkor válasza egyértelmű: ott, ahol olyan emberek éltek és ma is olyanok élnek, mint mi.

Ott kell keresni a magyarokat, ahonnan származnak

A Miskolci Egyetemen történt díszdoktorrá avatásom laudációjában az állt, hogy a magyarság eredetét ott keresem, ahonnan a magyarság származik. Ne nevessenek! A magyarságeredetről szóló történelmünk politika volt! Monarchikus politika. A mai napig a magyarságnak a Monarchia politikáját és a Monarchia történelmét tanítják. Kossuthot, Széchenyit, Petőfit, Shakespearet szoktam idézni.

Most mégis egy nyurga kortársunkat idézem: „hazudtunk éjjel, hazudtunk reggel és hazudtunk este”. Ennek az embernek teljesen igaza van.

Hazudtak reggel, éjjel és este. A nappalt kifelejtette. Ez a hazugság határozza meg a monarchiabeli magyar történelmet is.

Kérdezgették fiatalok, hogy mit szólok Szántai Lajoshoz, mit szólok egyik-másik előadóhoz? Kérem, mindenkit szeretek, mert mindenki ugyanazt mondja, csak más-más oldalról.

Mi ma azért vagyunk itt, hogy a haza ügyeit megbeszéljük. Széchenyi azért hozta létre a Nemzeti Kaszinót, az országos kaszinót, a Nemzeti Társas Kört és a Kaposvári Kaszinót, hogy legyen egy hely, ahol a haza ügyeit megbeszélik. Azt hiszem, hogy ma Kolozsváron az Erdélyi Napló olyan hely, ahol a haza ügyeit beszélik meg. Ezért is örültem a meghívásnak, hogy a magyarság eredetéről kolozsvári közönség előtt beszéljek.

Egész őstörténetünket 1821-ben találták ki. Kutatásaim során megtaláltam a bécsi kancelláriának azt a leiratát, amelyben fölkérik az osztrák történészeket, hogy a rebellis magyaroknak egy olyan őstörténetet írjanak, amelyre nem büszkék. És akkor kitalálták azt a bohócságot (ma már annak vesszük, ma már elmúlt az ideje), hogy őseink valahol az Ob folyó alsó folyása mentén, az Uráltól keletre együtt éltek a finnekkel. Hál` Istennek a finnek 2003-ban átírták tankönyveiket. Az új finn történelemtankönyvek így kezdődnek: „eddig az volt a nézet, hogy a magyarokkal rokonok vagyunk. Mára kiderült: barátság van, de genetika nincs.” Ennyi. Őszinték. Akkor került sor a nagy genetikai vizsgálat végére.

A Monarchia elmélete szerint őseink átkelnek az Ural-hegységen, majd ott éltek gyűjtögető, halászó életmódot. Hogy mennyi ideig, azt nem tudják. Onnan valamilyen oknál fogva őseink lemennek Levedi törzsterületére, ahol több száz évet kell tartózkodnunk. Nekünk mindent az oroszoktól, a szlávoktól kellett megtanulnunk: a mezőgazdaságot, az állattartást, a szőlőművelést. A hithű monarchikusok négy, öt, hatszáz éves ott-tartózkodást írnak. Akkor megjelennek délről a csúnya arabok, ugye, mert nekünk hátba támadt népnek kellett lenni! (Hál` Istennek az arabok erről semmit nem tudnak. Tizennégy évet tanítottam Kairóban, meg az arab világban.) Onnan bekényszerülnek a Kárpát-medence előterébe. Az osztrák történészek nem tudták, hogy mennyi ideig voltak ott a magyarok. Mi pontosan tudjuk: negyvenöt évig. Jöttek a csúnya besenyők, és hátba támadták a magyarok őseit, akik asszonyainkat, barmainkat hátrahagyva betódultak a Kárpát-medencébe, mert más választásuk nem volt.

Európában egyedüli népként sokasodtunk harmincszorosára

Kérem, ha a pudingnak a próbája az, hogy megeszik, a magyar őstörténetnek a próbája az, hogy ezerszáz év után harmincszorosára megsokasodva tudtunk megmaradni. Meg tudtuk tartani nyelvünket, meg tudtuk tartani élettani tulajdonságainkat, szellemi-, tárgyi kultúránkat, táncvilágunkat, mesevilágunkat, népművészetünket, hitvilágunkat.

A honfoglalás idején a mai Franciaország területén hét millió ember élt, és ma Franciaországban csak ötvennyolc millióan vannak. Kilencszeresére sem tudtak sokasodni.

Mi egy idegen világba érkeztünk. Egy más világból jövet meg tudtunk harmincszorosára sokasodni. Ezt a csodát egyetlen európai nép nem tudta megtenni. Gondolják végig!

Mi, amikor beérkeztünk Európába, idegenek voltunk és – fogadjuk már el – most is idegenek vagyunk. Minden európai nép indoeurópai: a skandináv, a francia, az angol, az ibériai, az itáliai, a görög, a szláv mind indoeurópai. Mi egy másik világból jöttünk, és ennek a kultúrának minden részét meg tudtuk tartani. Nemrég egy etruszk temetőt dolgoztunk fel Olaszországban, utána az olasz kollégáimmal elmentünk egy pizzériába. Megkérdezi tőlem az olasz kollégám, hogy tudom-e, mi a különbség, az olaszok és a magyarok között? Valami közhelyet mondtam. Azt mondta: „amit ön itt lát, az semmi nem olasz. Mi átvettünk mindent. Átvettük a föníciaiaktól, a görögöktől, az illíréktől, venétektől. Itt semmi nem itáliai. Itt ülünk az asztalnál. Ott a Milánói dóm. A gótikát Franciaországból vettük át. Az asztalon itt a terítő. Az első szövést a kínaiak végezték el. Itt van a paszta, a tészta, ami Itáliának a jellegzetessége. Az első tésztát Telekurgesztánban négyezer éve találták fel. Ott, ahol Önök éltek. És mi van a Pizzában? Van tészta. Mi lepényt ettünk. Önök behozták a kovászt. Van rajta paradicsom. Közép-Amerikából vettük át. Van rajt formaggio, sajt. A szarvasmarhát, a juhot és a kecskét ott háziasították, ahonnan önök származnak. De mi mindent átvettünk, magunkévá tettük és kifejlesztettük. Önök egy sokkal magasabb kultúrából érkeztek, mint amilyen Európa kultúrája, és a történelem folyamán csak vesztettek, csak koptak, csak adtak. Kérem, önök többet adtak a világnak és Európának, mint amennyit kaptak belőle, vagy tőlük.” Olasz kollegám szavaira elgondolkoztam. Jézus Mária! Hát ez az olasz ismeri a magyar őstörténetet. Ismeri azt a csodát, amit mi véghezvittünk?

A magyarságot a hunoktól a kunokig számítjuk

Nagyon szeretem, hogy itt vagyunk a református kollégium épületében. Nagyon szeretem a református kollégiumok könyvtárát. Török időkben a török például nem jutott fel Észak-Magyarországra. A német választófejedelmek azt mondták, amennyiben a katolikus monarchia hozzányúl az új valláshoz, akkor vége a monarchiának. Osztrák volt három és félmillió, a németek pedig tizenöt-tizennyolcmilliónyian. A sárospataki könyvtárban ugyanúgy megmaradt minden. Négyszázhatvan éves tankönyveket olvasok. Hál` Istennek nem katalogizálták. Nagyon vigyáznak rá, hogy ne katalogizálják, mert akkor a Széchenyi Könyvtár kiemeli, elviszi és csak kutatási engedéllyel kérhető ki. Elolvasom a négyszázhatvan éves tankönyveket és a következő áll benne: a magyarság három hullámban jött be a Kárpát-medencébe. 361-ben, mint hunok, 568-ban, mint avarok és 895. május 10-én, mint Árpád népe. Akikhez 1235-ben hozzáköltöznek a jászok, 1243-ban és `46-ban a kis és nagykunok. A magyarságot a hunoktól a kunokig számítjuk. Ebből ki szokták emelni Árpád népének a vonulását és a vonulási területét. Ez a magyar őstörténet. A hunoktól a kunokig ez a népesség belső Ázsiából hozta magával kultúráját, nyelvét. Bejött.

Ezzel szemben mit tart Európa és mit tanítanak nekünk a Monarchia gondolatában? Attila pusztítva száguldott Európa, Ázsia és Afrika között és embervért ivott gyermekkorában és kutya szülei voltak meg szarvai. Mi a valóság? A hunokat 361-ben a római császár hívja be a Kárpát-medencébe, Meotisz vidékéről, hogy kordában tartsák a Duna–Tisza közén lévő szarmatákat és a Tiszántúlon lévő gepidákat. Attila 395-ben Tápiószentmártonban született. Meghalt 453-ban. A maradék hun elmegy Csiglemezőre, a Mezőségre és benépesíti Erdélyt. Ők a székelyek. Ezt jól tudjuk.

A magyarságnak genetikailag semmi köze a finnugorhoz

Kétféle történelem van. Az egyik történelmet a történész írja. De hát a történész nem miniszterelnök, nem agysebész: a történésznek mindig szüksége van a vajas-kenyerére egy kis szalámira, netán kaviárra. A történész mindig kiszolgálja az adott hatalmat. A másik oldalon van a nép, mi, akik az igaz történelmet írjuk, mert egymásnak adjuk át az ismereteket, a kódolt ismereteket a vasárnapi ebédeknél, a kukoricafosztásnál, a beszélgetéseknél.

Mit tartottak a székelyek magukról? Csaba királyfi népe! Most végeztük el a nagy mitokondriális DNS vizsgálatot egymillió négyszázezer emberen. Kiderült: a székelyek Attila hunjainak az utódai. Rajta van a világhálón, el lehet olvasni!. Csak amíg a finnek átírták a tankönyveiket, nekünk a Science és a Nature, azaz a világ legjelentősebb tudományos folyóiratait leszedték a könyvtárpolcokról, nehogy megtudjunk belőle egyet s mást. Nem én tettem a világhálóra a mitokondriális eredményeket, hogy a magyarságnak genetikailag semmi köze a finnugorokhoz, hogy genetikailag legközelebbi rokonaink a belső-ázsiai török népek. Nem én tettem a világhálóra, mert ha én teszem, akkor azt mondják, hogy Kiszelyi István soviniszta, nacionalista, újabban meg azt mondják, hogy fasiszta vagy antiszemita vagyok. Ez a szlogen, ha az ember magyar akar lenni saját hazájában. Ne beszéljünk mellé! Valahova tartozni kell! Mi ide tartozunk, ezt vállaltuk és vállaljuk.

Széchenyi írta a naplójában: „minden mag, amit elvetek, ki fog kelni. De úgy kell tennem, mintha idegen kertész művelné azt, mert engem nem szeretnek az emberek”. Ezt a részt soha le nem fordították a naplójából. Széchenyi németül írta a naplóját. Történészválogatások jelennek meg: hogy jön ahhoz a történész, hogy az én történelmemből, az egyik legnagyobb magyar ember írásából ő válogasson?! Bocsánat, nem vagyok én amnéziás! El tudom olvasni és meg tudom érteni. A genetikai eredményeket az utrechti, a varsói rektor és a német akadémia elnöke tette a világhálóra tudatosan. Őrájuk nem lehet ráfogni, hogy fasiszták és antiszemiták.

Attila, az első évezred legnagyobb embere

Csodálatos imakönyvet nyomtatott a katolikus egyház a katonai tisztképzősök számára. Nem kenetteljes imakönyvet. Pont olyant, hogy befér a mellény bal zsebébe. Széchenyinek az imája van benne, az aradi 13-nak a kivégzés előtti imája és Rákóczi Ferencnek az imája. Az utolsó oldalon egy mondat szerepel vastag betűvel arról, hogy végszükség esetén, mielőtt meghal, mit imádkozzon a kiskatona. Egy ismerős katonatiszt, amikor hazajött, azzal fogadott: most volt kinn New York-ban és hozott egy könyvet. A könyv címe: Attila, hun király uralkodásának a titka. Odaát kötelező tankönyv a katonatiszteknek és a közgazdasági hallgatóknak. Sikerkönyv, hárommillió példányban kelt el. Előszavában a mostani elnök Bush, Bill Clinton, a Chrysler gyár, a Ford gyár igazgatói, a szenátorok beírták, hogy ennek a szellemében uralkodtam, vezettem, ahogyan Attila hun király uralkodott. Megjelent a U.S. News-nak egy különszáma a világ tíz legnagyobb uralkodójáról: az időszámítás utáni századokból csak Nagy Károly és Attila szerepel. Nálunk azt tanítják, hogy Attila csatát vesztett. Soha nem vesztett csatát Catalaunumnál! Azt mondta Aëtiusnak, a lovastiszt barátjának (mert Attila Aquileiában és Rómában nevelkedett), hogy: „te is vesztenél tizenkétezer embert, én is vesztenék. Nem ütközzünk meg!” És nem azért nem támadta és nem égette fel Rómát, mert félt a pestistől, hanem mert „te jöttél ki, Róma püspöke, aki apám lehetnél, és te kértél engem.” Az első évezred legnagyobb embere volt.

Most építjük vissza Tápiószentmártonban a palotáját. Priscos Rhetor pontosan leírja. Amúgy megdöbbentő a kerítése, a székely kapu, a nagykapu, a kiskapu, a galambdúc, minden. Most ötmilliárdba kerül, meg van a pénzünk: magyar beruházó, ha értelmét látja, akkor ad pénzt. Kocsi Jánossal, a tápiószentmártoni Kincsem Park tulajdonosával közösen építjük. Idén kezdjük, jövőre kész.

Háromezer éves magyar szakácskönyv

A kásaevő európaiaknak megmutatjuk a kultúránkat!

Azért mondom kásaevő európaiaknak, mert a következő könyvem az Eleink lakomája címmel jelenik, meg. Sikerült fondorlatos módon megszerezni Belső-Ázsiából száz, háromezer éves hun receptet. A világ első szakácskönyvét. Az újgúrok mentették meg hun írással. Akkor, amikor Európa még köleskását evett, mi már tíz fűszerrel készítettük a kenget, a pörköltet és a takenget, a gulyást és, valamint a csörögét és az öhömöt. Először angolul adjuk ki, hogy a kásaevők megismerjék a kultúránkat. Utána magyarul.

Kérem, a magyar ember nem ért a propagandához. A magyar ember túl szerény, befelé él, nagyon örül, de nem ért ahhoz, hogyan kell magát tálalnia. Meg kellene tanulnunk, de nem tudjuk. Nincs belénk kódólva a seft, az üzlet, a dizájn, a biznisz. Ezek nincsenek belénk kódolva.

A következők az avarok, 568-ban jönnek be. Ugyanabból a törzsszövetségből szakadnak ki, amelyből az őseink. Ugyanolyan kinézésűek, mint mi vagyunk, ugyanaz a motívumviláguk, ugyanaz az írásuk. Ugye az írással, a rovásírással nem volt szabad foglalkozni. Az székelyderzsi, meg a többi csodálatos ősi írásunkat levakarták. Nem volt szabad a tizenkilencedik században propagálni! Elolvastuk a szarvasi tűtartót. Először odaadtuk a Magyar Tudományos Akadémiának, annak az akadémiának, amelyben a magyar betűszót már csak idézőjelbe teszem. A tudományost is idézőjelbe teszem… Ilyen-olyan akadémia, de se magyar, se tudományos. Én huszonhét évet szolgáltam a „Magyar” „Tudományos” Akadémiát és 2000-ben otthagytam. Azt mondtam: nem óhajtok egy olyan testületben lenni, amely hazudik, reggel, éjjel, este. Nem óhajtok őstörténetben irányelveket és a Petőfi-ügyben hazugságokat mondani. Én olyat akarok tanítani, ami igaz.

Az avarok után, ugyanabból a második türk törzsszövetségből bejön Árpád népe. Kiszakadunk a második türk törzsszövetségből a negyedik század legelején. Onnan bemegyünk Közép-Ázsiába, arra a területre, amelynek a nevét sem volt szabad kiejteni: Turán. Aki a turáni magyarságról beszélt, az már megint mindenféle -ista volt. Ugyanis Turánban a szobdok, a bahtriaiak, a horejzmiek, délről a perzsák leírták a kultúránkat, leírták az öntözéses gazdálkodásunkat, leírták a kereskedelmünket, leírták a hangszereinket. Ezzel szemben a Monarchia történészeinek felfogásában nekünk űzött, hajtott, gyűjtögető, halászó népnek kellett lenni!

Nekünk gyűjtögető, halászgató népnek kellett lennünk

Tolsztov szovjet akadémikus írt egy könyvet 1973-ban Az ősi Chorezm címmel. Leírta a magyarok öntözéses gazdálkodását. Megjelent magyarul, de hamar betiltották, bezúzták, indexre tették (az én példányomat persze nem). Leírta, amit nem volt szabad, mert nekünk gyűjtögető, halászó népnek kellett lennünk.

Gondolják el történészeink magas agyi fejlettségét: mondjuk bejön félmillió ember a Kárpát-medencébe és akkor az asszonyok kimennek az erdőbe csiperkegombát gyűjtögetni és ebből etetnek félmillió embert. Nem tudom, hogyan képzelik.

De folytassuk. Turán területéről, mivel ott voltak a szobdok, bahtriaiak, a nagy birodalmak, a Horejzmi Birodalom, átmegyünk a Kaukázus középső keleti részébe, Európa látókörébe kerülünk. Ott van Örményország, nyugatra Grúzia, délre az azeriek. Világosító Gergely, a nagy örmény szerző leírja a kultúránkat, a kereskedelmünket, a ruházatunkat. Egyetlenegy akadémikus kutatónk nem volt még Örményorszégban! Nem volt még a jereváni könyvtárban!

Nekem őrült barátaim vannak csak –, mert őrült emberrel érdemes barátkozni. Az egyik ilyen Ucsek Árpád. Ucsek Árpád a sztálini időkben pravoszláv térítőként, mint szerb pap térített Örményországban és most Magyarországra jött. Ő örmény ember. Elküldtem Jerevánba, hogy jegyzetelje ki, mi az, amit az örmény írók írtak rólunk. (Örményország négyezer éves királyság. Ugyanúgy Grúzia is, hihetetlen magas kultúrával rendelkező két ország. Itt van az ellentét: ugye, az újgazdag oroszok, és az ősi örmények, grúzok között.) Három oldal könyvtár-jegyzetet írt ki abból, amit az örmény szerzők a magyarokról és a hunokról írnak. Soha egy mondatot le nem fordítottak ebből!

1860-ban Iszpahánban (ez Perzsia délnyugati része, ma Iránnak hívják) előkerült egy érdekes lelet. Talán emlékeznek erre a helyre: Iszpahánban dúsítanak most az irániak uránt. Ha lenne egy értelmes vezetőnk, mi is dúsíthatnánk. Európa leggazdagabb uránbányája Pécs mellett van. Mennyire megijednének a környező országok attól, hogy Magyarország dúsít. Errefel bezárták az uránbányánkat. Nos: találtak Iszpahánban egy ötödik századi hun–örmény szótárt és nyelvkönyvet. Ennek van egy hatodik századi másolata, a szerzetesek lemásolták Jerevánban és van egy kilencedik századi török fordítása.

Egy másik barátom, Detre Csaba húsz évig dolgozott Iránban, Perzsiában. Csaba nem a piacra járt, és nem a nőket hajtotta, hanem beült a pravoszláv könyvtárba és kiírta a hun–örmény szótárt. Benne van a teljes magyar nyelvtan, és benne van a teljes magyar szókincs, a 2500 alapvető szavunk. Ugye, 163 finnugor szavunk van és 2700 török szavunk. Ebből két évvel ezlőtt Csomakőrösön megjelentettek néhány oldalt az őstörténeti napok keretében.

Na, ott vagyunk a Kaukázus közepében, bekerülünk Európa látókörébe, mert Arménia és Grúzia már nagy európai királyság. De mivel nem tudunk a három nagy, örmény, grúz és azeri birodalom miatt tovább sokasodni, fölmegyünk Magna Hungaria területére. Ahonnan a monarchikus őstörténet indítja az őstörténetet. Ötven évet tartózkodunk ezen a területen. Ekkor vettük át ezt a százhatvanhárom finnugor szót.

Hát ötven év alatt mi is átvettünk százhatvanhárom szót az angolból: flopy, meg disc, meg winchester…

© Erdélyi Napló - 2008

Conqui 2009. 01. 06. 20:49
Előzmény: #2430  pampa
#2432
"2010-es választás. Szerintem minimális kampánypénzel tudják hozni az elvárható eredményt.
Nem kell azt a hibát elkövetniük amibe belelépett az MSZ és az SZDSZ is. Ők nem fogják prostituálni magukat a "pénzes" támogatóknál."

Te tényleg ennyire naív vagy, vagy engem nézel teljesen hülyének?
Ez utóbbit kikérem magamnak...
matgab 2009. 01. 06. 18:10
Előzmény: #2430  pampa
#2431
nincs gáz, mondta a kormány a tegnapi napig.
Ja, ez egy nem újabb nem teljesen kicsomagolt igazság volt, mint kiderült.

Most már látjuk mi is... Azaz nem látjuk. vagy nem érezzük, vagy mifene..
pampa 2009. 01. 06. 10:19
Előzmény: #2428  Conqui
#2430
Conqui

Ezek az állítások azon személyektől valók akik zsigerből gyűlölik Orbánt. Csak összefoglaltam.Én pedig olyan Fideszest nem ismerek aki a 98-2002 -es időszak alatt vagyonosodott meg. Lehet hogy van, de mivel köztudott hogy a média nem az ellenzék irányítása alatt áll így valószínűleg ha lenne ilyen nagyobb teret kapna.

Az az állandóan vitatot program....ha te lennél Orbán helyében nyilvánossá tennéd a választások előt 1,5 évvel?

2010-es választás. Szerintem minimális kampánypénzel tudják hozni az elvárható eredményt.
Nem kell azt a hibát elkövetniük amibe belelépett az MSZ és az SZDSZ is. Ők nem fogják prostituálni magukat a "pénzes" támogatóknál.
És végül azt is megjegyezhetjük,hogy a Fidesz kormányra kerülésénél még teljesen amatőr volt.Ők "o" kormányzási tapasztalatalattal rendelkeztek.Mindent saját bűrükön kellett megtapasztalniuk.
Ez az MSZP -ről nem mondható el,és az én véleményem szerint a Medgyessy-Gyurcsány-Gyurcsány kormányok többet ártottak az országnak mint az Orbán kormány.
Tudom te ezt vitatod,de az a te véleményed.
ma-ga 2009. 01. 06. 09:44
Előzmény: #2428  Conqui
#2429
nem tudjátok mi van a dajcs tomival? miniszter már?
Conqui 2009. 01. 06. 09:42
Előzmény: #2427  pampa
#2428
pampa

orbánozás. Vegyük sorra:
1. Hataloméhes. Mert nem?
2. Nincs programja. Mert van? A mindent tagadás nekem nem program, ne haragudj. A mantraként előadott adócsökkentést ma rajta és vargamisin kívül semmilyen mérvadó közgazdász nem preferálja. Egyszerű népszerűséghajhászás.
3. Ártani akar az országnak. Na ezt soha nem mondtam. Mellesleg egyetlen politikusról sem állítom, hogy ezért akarna hatalmat szerezni. Szándékosan semmiképp. Az már egy más kérdés, hogy ami ma a fidesz "programjából" kihámozható, az nem más, mint konzerválni a "szocialista" viszonyokat, mondván, hogy ha az mszp liberális, akkor legalább ők legyenek szocialisták. Na de hol vannak a konzervatívok? Az amiknál a republikánus párt a konzervatív, egyúttal liberális gazdasági attitűddel.
4. Alkalmatlan. Semmiképp. Tehetséges politikus. Túlságosan is tehetséges. De veszélyes. A demokráciára. És ezt már számtalanszor bebizonyította. Putyin típus. Persze tudom, hogy sokaknak ez kell. Nekem semmiképp.
5. Nem ért semmihez. Ez sem igaz. Ráadásul túl általános.
6. Kompromisszumképtelen. Bizonyos helyzetekben vagy bizonyos személyekkel szemben igen. Pedig politikusként ezt nem tehetné meg. A pártjában legendás, hogy ő nem győzhető meg, csupán leszavazható. Ha elég bátrak hozzá.

SZDSZ. Meggyesi e tekintetben abszolút nem mérvadó. Csak egy harapás és egy rúgás volt bosszúból. Ezt mindenki tudja. Lehet - sőt valószínűsítem -, hogy az SZDSZ is nyúlt le pénzeket választási kampányhoz. Hogy az országos politikában egyének nem gazdagodtak meg ilyenen az biztos. Kókát most hagyjuk. Az azonban tény, hogy a legkevesebb botrány e tekintetben az SZDSZ körül volt. (A VII. kerületig.) Az viszont szerintem egyéni akció volt.

Azt mondod, van belátásod egy speciális statisztikába és ezért te tudsz valamit. Jó neked. Kár, hogy mi ezt és az ebből levonható összefüggéseket nem ismerhetjük meg. Csak ilyenkor azt szokták mondani: messziről jött ember azt mond amit akar...

Végül: Orbán 4 évet uralkodott. Mondhatjuk, hogy meglepetésként érte a választási vereség 2002-ben és ezért a párt nem tudta kellő mennyiségben sajátjává tenni a közvagyont. Ismerve az utolsó hónapok kapkodó kifizetéseit próbáltak sokat pótolni. A párt azóta is el van adósodva. Alaposan. Gondolod, hogy a plebs dobja majd össze nekik a kampányzsetont? Biztos nem vagy ilyen naív. A pénzes támogatók azonban be fogják nyújtani a számlát. Ebben biztos lehetsz. S akkor majd beszélünk.
pampa 2009. 01. 06. 07:16
Előzmény: #2418  Conqui
#2427
Conqui

Nem modasz vele újat. Nálam is előfordul sűrűn.Megfigyeletem,ha konkrét dolg kerül szóba akkor vagy átugrod vagy előveszed azorbánékisezcsinálták" szlogent. De ha csak elvi, nem konkrét a dolg akkor jön a kőkemény Orbánozás.
Nincs programja,hatalom éhes,ártani akar az országnak,alkalmatlan, nem ért semmihez, kopromisszum képtelen, stb.
Természetesen ezeken már nem osztozik a jelenlegi vezetővel....
Addig amíg az SZDSZ a kormányban volt egyetlen bírálat sem hangzott el tőled abba az irányba,pedig ők is követtek el hibát és valószínűleg ragadt egy kis közpénz is a kezükhöz.Én ezt nem tudhatom csak Medgyessy után szabadon gondolom.
Valahol hallottam hogy egy kormány valós teljesítményét úgy lehet lemérni:

A beszedett pénzek és a visszaosztot pénzek arányát kell megnézni. Beszed 100 ft-ot és ebből visszaad x-t a lakosságnak, a többit fejlesztésre ,működésre és a saját zsebe megtöltésére fordítja.
Mint írtad minden kormány ezt csinálja,csak az a nem mindegy,hogy mekkora a "sajátzseb" ráta a kormányok között.

Ezért nem lehet a különböző kormányokat egy kalap alá venni.
Biztosan valamilyen statisztikából ki lehetne szemezgetni egy mérőszámot,de ez maradjon a történészekre.
Egy biztos nekem van belelátásom egy elég speciális statisztikába és az alapján a 2001-es év volt a legjobb. A 2008 pedig idáig a leg rosszabb.

cetas 2009. 01. 05. 23:50
Előzmény: #2416  Conqui
#2426
A Gyurcsány-kormány alatt túl sok a PPP program, ami gyakorlatilag országkiárusítás.
A PPP programok keretében épült oktatási létesítmények, egyetemi, főiskolai épületek, autópályák TULAJDONOSAI a magánbefektetők.
Örök sarcot varr a magyar adófizetők nyakába a kormány a PPP-vel.

"Felsőoktatási PPP-programok kockázatmegosztása a köz- és a magánszféra között
1) Tulajdonjog a futamidő alatt
Magánszféra (befektető-szolgáltató)
2) Tulajdonjog a futamidő végén
Opciós lehetőségek:
– magánszféra továbbra is szolgáltat, újabb bérleti
szerződés, (marad a tulajdon) vagy
– elővásárlási jog előre meg nem határozott
értéken."
Forrás:
Kotán Attila
Pazarlás vagy Perspektíva
Törölt felhasználó 2009. 01. 05. 23:31
Előzmény: #2422  karlo6
#2425
A hírekben szereplő "kihűlés" ritkán jelenti az otthonában lévő nyugdíjast. Túlnyomó részben szerencsétlen alkoholisták esnek a hidegnek áldozatul, vagy azért mert baleset éri (elesik), vagy mert eszméletét veszti/elalszik kint a hidegben. És már nem lesz ideje kijózanodni sajnos.

Persze nem csak rendszeres ivók járhatnak pórul így, és nem kizárólagos a dolog, de jellemzően sajnos erről van szó. Az alkoholista hajléktalan ember van a legnagyobb veszélyben télen. A hideg ellen pedig jól "fűt" az alkohol, ha már fűtött ház nincsen. Csak sok is lehet a végén belőle...
drpsimon 2009. 01. 05. 23:13
Előzmény: #2423  Conqui
#2424
nem mondod?
gazd és közl min
megyek aludni, jó éjt, holnap dolgoznom kell, nekem nem tölti fel a párt a bankszámlámat.
Conqui 2009. 01. 05. 23:04
Előzmény: #2420  drpsimon
#2423
"Téged nem rúgtak még ki a gkm-ből?"

Most megfogtál. Mi az a gkm?
karlo6 2009. 01. 05. 22:56
Előzmény: #2411  Conqui
#2422
Mai hír:

<< Szabolcsban eddig (ezen a télen) 10 ember halálát okozta "kihűlés". >>
Gondolom, ennél valószínűleg több lehet, ezek csak azok az esetek, amik bekerülnek a hírekbe.
És van még "néhány" megye az országban ...

Tehát elég sokan "fagynak meg", a normális helyzetben elfogadható nullához képest ...
Törölt felhasználó 2009. 01. 05. 22:50
Előzmény: #2419  Knight Tyris
#2421
Megpróbáltam elképzelni, miként alakulna egyes beírók véleménye, ha kiderülne, hogy a 3 megfagyott borsodi szegény egyébként roma...

Topik gazda

matgab
4 4 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek