Az aukciót szerintem akkor szokták preferálni a tőzsdei cégek, ha jelentősebb mennyiségű részvényt akarnak vásárolni egy célzottan rövid időszak alatt. Ha normál kereskedés során tennék meg ezt - főleg ha illikvid a részvény - az a részvény árát jelentősen emelné és még így sem lenne biztos, hogy összejön a kívánt mennyiség. Továbbá aukció során lehetőség kínálkozik arra, hogy egy "baráti" partnertől előzetesen egyeztetett áron átvegyenek jelentősebb mennyiségű részvvényt.
Valaki látja itt a 44% NERt? Én nem látom, (de nekem rossz a szemem). Összeesküvés elméletet sem látok. Van aki álmodja az életét, van aki éli az álmait. Én biztos, hogy eladom 1900-2000 tájékán, de az mindenkinek szuverén döntése mikor, hol és mennyiért adja el. (Az is szuverén döntés volt amikor, amennyiért vettem.)
Az utolsó tulajdonosi szerkezet változására vonatkozó nyilvános tájékoztatás dátuma 2024. július 30.Benji Invest Kft.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 3 186 010 db Részesedés: 17,7%MVM Energetika Zrt.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 1 675 745 db Részesedés: 9,31%PannErgy Nyrt.Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Társaság Mennyiség: 2 917 620 db Részesedés: 16,21%Rencsár Kálmán (közvetlen + közvetett)Nemzetiség: Belföldi Tevékenység: Magán + Társaság Mennyiség: 1 814 241 db Részesedés: 10,08%KözkézhányadMennyiség: 8 406 384 db Részesedés: 46,7
Ez a mai kereskedés is izgalom mentes. A cégnek esze ágában sincs tájékoztatást adni, hogy mi a helyzet azzal a 1,5 milliárddal amit saját részvény vásárlásra lehetne fordítaniuk. Egy rövid közleményben legalább böffenthetnének annyit, hogy a vásárlást jövő évben szándékoznak elkezdeni! Remélem azért 1500 alá nem fog morzsolódni, bár lehet ez a céljuk!
Jó napot kívánok! Szertnék valakinek szép karácsonyt biztosítani. Megszabadítanám 4120 db Panny részvénytől. Korrekt 1520 Ft/db árat fizetnék érte. Ajánlatom komoly, megtekinthető az ajánlati könyvben!
A közgyűlésen Bokorovics nem véletlenül állt elő azzal, hogy szavazzák meg az aukciót. Azzal indokolta felvetését, hogy aukcióra akkor kerülhetne sor, ha nem tudnák a szükséges mennyiséget megvenni a normál kereskedés során. Kérdezem én, hogyan is tudnák megvenni, amikor ezidáig egyetlen darabot nem vettek? Ő tisztában volt már akkor és most is azzal, hogy kinek a pakkját fogják megvenni. Persze vesznek majd kicsiktől is valamennyit, de az árat a beavatottak dominálják!
Ha egy ideje már menne az srv, akkor napi 4-5000db-bal nem ment volna el 1900-ig. Még így is lehet szép karácsony, ha ma vagy hétfőn zárás után jönne egy bejelentés.
Ha idén a felhatalmazásuknak megfelelően elkezdték volna a tőzsdén vásárolni, akkor már elköltöttek volna a másfél milliárdból egymilliárdot és az ár az 1900-at nyaldosná. Mindenkinek szép karácsonya lett volna. Erre most még 1600 sincs az ára. Melyik lett volna jobb - amit Te mondasz, vagy amit én?
Szerintem ha aukiós srv-t jelentenek be akkor 1700-1750-ig gyorsan felmegy a részvény, ahol meg eldöntheted, hogy azonnal eladod vagy esetleg majd az aukción 1800Ft körül felajánlod a részvényeidet. Márciusban közgyűlési előterjesztés is jön majd, ami egy újabb lökést adhat a részvénynek.
Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy nem a tőzsdei normál kereskedésben, hanem aukció formájában vásárolnak majd. Ez magában hordozza azt a lehetőséget, hogy már előre megegyeztek valamely nagyobb mennyiséggel rendelkezővel. A menedzsment tudja már az árat és a mennyiséget is. Ezt nyilván nem közlik velünk. Nem kell januárban sem kezdeni, ráérnek akár márciusban is.
Érdemes elgondolkodni bejegyzéseden! A Pannyval kapcsolatban én is hajlok arra, hogy az idei eredmények nem lesznek oly fényesek. Szerintem szerencse lesz, ha éppenhogy hozzák majd a kötelezőt, tehát amit terveztek 2024-re. Ha tovább húzzák az időt a saját vásárlással lesznek akik elvesztik türelmüket és dobják. Ez 1500 alá is buktathatja. Az lett volna jó, ha fizettek volna osztalékot. Az a pénz már rég zsebben lenne, illetve lehetett volna forgatni. A nagyokosok - akik már a másik topikban vannak - azt írták jobb a saját vásárlás. Csakhogy ezidáig nem történt semmi és mindjárt vége az évnek. Az új kút kész, de nem helyezik idén üzembe, mert jobban járnak ha jövőre tolják. A részvény likviditása továbbra is alacsony. A MOL meg olyan, mint a matáv volt. Ha a kormány bejelenti, hogy nem sarcolja tovább, akkor markánsan emelkedni fog, addig max az osztalékba bízok. Ha a nagyok kiszállnak csúnyán eshet még innen is. Egyébként igazad van! Aludni kell mindkettőre!
Kincstárnál azt mondták a pénz már pénteken a számlámon lesz! Gyere Pannyka még egy huszassal lejjebb - mi az neked? Máskor is csináltál már ilyet! Oldpapa telezsebbel vár!
Morzsolódik! Lehet lemegy megint 1520 környékére. Diszkont kincstárjegyből lesz 6,5 millám hétfőn. Gondolkodom mit kéne venni. A MOL meg a Panny került a látókörömbe. E kettő között vacillálok. A MOL mellett szól az osztalék, a Panny mellett a saját részvény vásárlás.
PANNERGY