Az új kút adatainak ismertetésével kapcsolatosan a cég feltételes módban fogalmazott! A beruházás tervezett befejezésére a 2024/2025-ös távfűtési idény megkezdését követően kerülhet sor. Tehát nem azt ítra, hogy mihelyt az idény megkezdődik, közli az adatokat! Bocs - csak a tisztánlátás végett!
Én már nagyon várom az infót a cég részéről, nagyon időszerű volna. Merthogy szept.15-től május közepéig van a fűtési szezon. Ezen időszakban a távhőszolgáltatók kötelesek biztosítani a fűtést, ha az időjárási viszonyok ezt szükségessé teszik. A fűtés konkrét megkezdését azonban általában az időjárás és a lakók igényei határozzák meg. Ha az átlaghőmérséklet több napon át 12-15 °C alá csökken, akkor a fűtést bekapcsolják. Remélem már csak napok kérdése! SRV-re felkészülni!
Hétvégén pedig úgy néz ki, hogy tényleg jön egy komolyabb hidegfront, ami után a nappali csúcshőmérséklet is bőven 20 fok alatt lesz, szóval a fűtési szezon tuti beindul szeptember 30-tól.
kivancsi leszek majd, milyen datumra tekint a ceg a fütesi szezon kezdetenek - mert hogy a jelentesben ezt neveztek meg az uj kut adatainak ismertetesere. Mert a hivatalos azert szeptember 15 szokott lenni.
Na most ilyen jelentésre gondolható, hogy nem felfelé mozdul az ár. Főleg úgy, hogy a saját részvény nyúlik, mint a rétestészta. Ez a fúrás is bekavar, bár ők már régen tudják, hogy mi lesz az eredmény, de azért minket kicsiket bizonytalanságban illik tartani. Ezért mondtam anno, ide az osztalékot és csinálják tovább a dolgukat. Aztán itt leugattak, hogy jobb a saját részvény, mert fair ár alatt veszik. Nekem nem kenyérre kell a Pannyba fektetett lóvé, majd lesz, ahogy lesz - kivárom. De, hogy ennyire fatökűek azt nem gondoltam volna!
A másik gondolatom, hogy született már valamiféle háttér egyezség valamelyik nagyobb tulajjal, aki majd átadja nekik a kellő részvényszámot a megbeszélt áron. Ezzel a kicsik sem tudnak mit kezdeni, vagy elfogadják ezt az àrat vagy ülhetnek tovább benne. Ravaszak ezek, mint a kanyi róka! Azt itt már többen Most bedokiszámolták, hogy igen rövid az idő ahhoz, hogy az előirányzott részvény mennyiséget normál tőzsdei kereskedés útján megvegyék. Most bedobták a köztudatba ezt a semleges jelentést. > Ugyan ez az év eddig szar, de év végére hozzuk a formánk. Mi erre a garancia? Semmi! Tehát szépen ideadjátok majd a részvényeiteket, amíg mi megvesszük, mert amúgy nyakatokon marad ez az illikvid geotermikus csoda.
Én is ezt gondolom. (Azért sajnálom, hogy innen 8-an nem várják, nem bíznak a saját részvény vásárlásban.- Csak tudnám, hogy akkor mitől várják, hogy emelkedjen az ár? Persze az is lehet, hogy ők még most szeretnének venni.)
Hát ma nem, szóval folytatódik a Pannergy nyári álma... Gondolom, most már megvárják, hogy kijöjjön az átvételi ár, meg talán azt, hogy végre a miskolci kutat átadják. Egyébként a mostani szituban azt érzem, akinek van, most ennyiért nem akarja adni, mert várja a pozitív híreket, meg az srv-t. De venni sem akarják, amíg bizonytalanság van...
elötte szokott megjelenni (szoval nem ugy, hogy hopp volt 1 vasralos nap es akkor talalgatas, hogy ez mi lehetett es akkor nap vegen, hogy ma mar vettünk....hanem elötte, hogy indul xy. datumtol napi z db MEGCELZOTT mennyiseggel)...aztan ez a celzas nem mindig sikerül...plane penteken :D
Szia! Szerintem a saját vásárlás ami érdemben emel majd az áron, feltéve ha nem jön valami fondorlat Nagy(tudású) Márton részéről! A Panny vezetése nagymértékben hibáztatható, hogy nem ott tart az ár amit pl. én elvárnék. Ugyanis aki azt hiszi, hogy boldogul a többiek nélkül, téved, de az, aki azt hiszi, hogy a többiek nem tudnak boldogulni nélküle, még jobban téved. A Panny bezárkózott, semmilyen ide belinkelt geotermiát érintő fórumon nem képviseltette magát! Ez szerintem nem jó út!
Én sajnos úgy látom, hogy ez a jelentés nem hoz majd vételi erőt. Nem lesz felbeszélős cikk, meg magasabb célár sem. A forgalom elképesztő alacsony mostanában, napi pár kötés, azt gondolom, hogy a legjobb esetben ez marad. Ami várhatóan kizökkentheti a nagy nihilből 1. fúrás sikeres zárása, annak szép kommunikációja 2. srv bejelentése, indítása 3. esetleges pozitív külső hatásként megjelenő magasabb átvételi ár
Amúgy a cég október 15-én közli a 3. negyedéves jelentését. Ez azt jelenti, hogy az azt megelőző 30 napban megint nem vehetnek saját részvényt? Október 16ig kell még várnunk?
MOL-lal kapcsolatban osztom a véleményed. Azért szurkolok, hogy ne legyen ideje a korrupt, cinikus, csüngőhsú kolostormalacnak és bandájának kivitelezni a tervét. Remélem előbb elzavarják!
Nem biztos, hogy ki fog esni, és hogy ha ki is esne, akkor zutty jönne. Ráadásul ha bezuttyan 1800-ról 1700-ra, akkor venni kell? Nem előrejelzés az 1800, ugyanolyan teóriaalap, mint a kiesés vagy a zutty.
A BIF SZIT, az elsők egyike, ami épp egy laza négyszerezés utáni korrekcióban van. 125 Mrd-os kapitalizáció mellett napi 10-20 milliós forgalommal megy pár napja. Pannergy saját részvény nélküli kapitalizációja 21 Mrd, hatoda a BIF-ének. Ha arány nézel, akkor az itt napi 2-3 milliós forgalom.
A menedzsment erre a miért nincs új projekt kérdésre mindig azt mondja, hogy eddigi ismeretek szerint nincs olyan helyszín, ahol egybeesne a várhatóan megfelelő kút és a hőenergiára a kereslet. Áramtermeléshez még nem ismert gazdaságis helyszín. És az utolsó bekezdésben a mol-os hölgy is kb. ugyanezt azért elmondja. Persze ettől még próbálkozni lehet, molnak van erre pénze. Itt annyira sztem nem örülnénk neki, ha évente kifúrnának 10 meddő lukat.
Bocs, most nézem, hogy ez egy másik cikk, nem az, amire elsőre gondoltam. Megnézve a rendeletet, egy dolog mindenképp éredekes: a 2025-től üzembe helyezett megújulós energiatermelő eszközöknél a nyereségtényező nem fixen 4,5%, hanem a 10-15 éves állampapír átlagkamata + 2,5%, minimum 4,5%, max 9%. Szóval a jövőbéli fejlesztésekre nagyobb lehet a nyereségtényező.
Igaz, majd csak fog kiesni, akkor lesz majd egy BIF szerű zutty, akkor érdemes lehet zsákolni, én addig inkább forgatnám a zsetont, de ti tudjátok A MOL-al csak annyit akartam, hogy lehet ezért van parkoló pályán a panny, mert a MOL akarja ezt vinni tovább
Van a félig üres és a félig tele üveg meséje. Nos szerintem a Panny management folyamatosan a félig üres mesével altat. És mivel mindenki aluszik, sőt a kompot is kikötötték, hallgat a sötétség. Várunk bizalommal.
Semmi. Lakosság által fizetendő díjak (amihez a Pannergy-nek semmi köze) esetleges, talán, ha úgy alakul meggondolják megváltoztatása, mert ideje lenne az újságírók szerint.
Eredetileg ugye a miskolci bővítés tavaly lett volna, azaz ez a hitel jórészt azt hivatott biztosítani. A beszámolók szerint (hosszú lejáratú hitelsor) az elmúlt 2 évben nem nagyon hívtak ke belőle, szóval szerintem ez a 2,5% körüli kamatozású hitel most lett felhasználva.
Bőven, kb. 1 milliárd még marad is. Illetve ha megvalósult, akkor az államtól kapnak rá 1 milliárd támogatást (=ha sikertelen lenne, akkor emlékeim szerint 1,9 milliárd körül). Amúgy a jelentés elég semleges. A lényeg, EBITDA várakozást újfent megerősítik. A következő hetek sűrűek lehetnek (hatósági ár, termelőkút bejelentése, esetleg új célár az OTP-től, 3. negyedéves termelési jelentés, SRV várható indulása)
Nah, akkor meglepetés nincs, az időjárás kedvezőtlen stb. Csak a saját részvény vásárlásban bízhatunk, különben esni fog, mint a kő! (Lehet mínuszolni!)
A beruházás tervezett befejezésére a 2024/2025-ös távfűtési idény megkezdését követően
kerülhet sor.
A tárgyidőszak végéig a kútfúrási projekttel kapcsolatban, 1 269 millió forint beruházási költség
merült fel. Ez, mint befejezetlen beruházás érték az időszak végén a tárgyi eszközök között
szerepel. A projekttel kapcsolatban támogatási lehívásra még nem kerülhetett sor, a támogató
okirat jellegének, az abban szereplő, utófinanszírozás jellegű pénzügyi ütemezésnek
megfelelően. A projekt hátralévő szerződéses összköltsége meghaladja az 1 milliárd forintot.
Nem lesz benne meglepetés, én nyugodtan alszom. Majd holnap átolvasom, egy dolog érdekel: mikor kezdik végre venni a saját részvényt. Ez ami az árat befolyásolja.
PANNERGY