Szerintem nem mentünk tönkre! Van egy rossz és sajnos saját tapasztalatunk, nem más kárán tanultunk. (......Másban kell ezt visszahonunk!) Ebben hiszek! - llyés Gyula: „Ha romba dőlt is, újra rakható kert,/ház,
haza. Csak egy a titka, kezdd el, s Fiadnak kell folytatnia.”
Én megtettem a feljelentést, voltam kihallgatáson és már ott nyilatkoztam, hogy többet nem szándékozom bemenni és az idejüket rabolni, mivel nem fogok tudni már többet mondani. Ajánlottam a nyomozóhölgynek, hogy olvassa itt a fórumot, ami lehet segíthet nekik, de már Ő is érezte, hogy ez nem lesz egyszerű nyomozás, mivel a szálak messzire vezethetnek (már akkor titkosítva voltak bizonyos dolgok). Így nem maradt más, mint pl. a közösségi médiában meg lehet osztani a fizetett választási hirdetések alatt az aktuális információkat, hogy ne menjen teljesen feledésbe a kormány hatalmas lélegeztetőgép biznisze se: https://www.facebook.com/kormanyzat https://www.facebook.com/FideszHU Mivel számomra tényleg felháborító és pofátlan dolog, hogy a magyar emberek adójából, fizetett hirdetések formájában próbálják magukat most szebben bemutatni, mivel közeledik a választás.... közben pedig nyilvánosan meg is lopnak jó pár magyar állampolgárt .... Tényleg nincsenek már határok?! https://telex.hu/gazdasag/2024/04/05/mnb-csalas-reszveny-kisbefektetok-buntetofeljelentes-tozsde-ott-one-nyrt
Arra az úrra aki IG tagként kiszervezte előlünk a lélegeztetőgépek beüzemelésére az üzletet (6 milliárd HUF árbevétel). Persze MB-nak erről nem volt tudomása....
Hú basszus, hol élsz te!!?? Itt a legmagasabb szálig futnak a történések, kakadu satöbbi. Egy percig se gondold hogy itt történik valami számonkérés, netalán börtönbe juttatás. Ez már a legmagasabb szintű, kibaszott fehérgalléros bűnözés, amit támogatott ügyészség, mnb. Magasan leszarják hogy 3000 család ment anyagilag tönkre 😟 Köszönöm, de hiábavaló a segítséged. Nekem neres ügyvéd ismerős ecsetelte a lehetőségeket, hogy halvány fing esélyünk sincs ezekkel szemben ,még egy kormányváltás után sem!!!
Sajnos feljebb kell keresni a pénzeket. Mindenki tudhatja, hogy ki kinek az embere, kinek az üzlete volt, a nagy pénzek pedig 'érinthetetlen' emberhez mentek. Kormányváltás és független ügyészség nélkül, sajnos maximum a töredéke lesz meg. Minden mással egyetértek.
A brókerbotrányok vezetői is letöltendő börtönbüntetést kaptak, a külföldre menekített pénzeket hazahozták, a lopott pénzből létrejött privát és családi vagyonokat lefoglalták. És persze az sem tesz jót a testi-lelki egészségnek, ha életünk végéig a hátunk mögé kell nézegetnünk, ha bármikor kilépünk az utcára….. A folyamatos stressz pedig - mert hiszem, hogy nem nyugodtak a szereplők és családtagjaik - szépen csúnya betegségek kíséretében, előbb utóbb kivégzik a testet is. Mindenkinek jobb lenne, ha a lopott pénzt visszaadnák a károsultaknak, maguktól. MG-nál van 6 yard, ami a miénk. Csak segítettem egy ötlettel. Szívesen.
Kisebb ügyek nyomozásának a lezárása is el szokott tartani 1-2 évig.Ez egy nagy horderejű ügy,aminek a nyomozásának a lezárása több év lesz,a sok károsult miatt.
Szerintem már mindenki beletörődött a totális kudarcba. Többen nem kaptunk érdemi megkeresést sem a feljelentésre!! Rutinosan húzzák az időt, aztán szépen, csendben eltűnik az ügy a süllyesztőben. Mint ahogy az lenni szokott ebben a tetves diktatúrában!!
Kicsit elnémult itt mindenki............Aki feljelentést tett kapott már valamit a rendőrségről, lesz vádemelés? Vagy ezt itt nem akarjátok leírni? Köszönöm
Aki még nem tett feljelentést, annak érdemes? Vagy már folyamatban van az ügy és elég annyi feljelentés, ami eddig beérkezett? Van egyáltalán bármi értelme, vagy úgysem kapunk vissza 1 forintot sem?
Teljesen világos, hogy el kellett minél előbb tűntetni a céget. Amint volt esélye a könyvvizsgálónak, jött sz MNB és egyből egyben követelte a 100 milliós büntit. Pedig elötte jó lett volna részletekben is.
Persze hogy hallgat. Mit mondjon?? Azt, hogy a "csúcsminisztérium" olyan céggel kötött üzletet és utalt - közpénzből - milliárdokat, amely cég 2300 befektető/család életét tönkretette??!!
A kárérték mértékét jó esetben mindenkitől bekérték az első alkalommal. A kártérítés nem a büntetőeljárás része, hanem a polgári per, amivel kapcsolatban nyilatkozhattál a rendőrségen. A bíróság vélelmezhetően nem fog a kártérítéssel kapcsolatban érdemi határozatot hozni, mivel első sorban a büntetőjogi eljárást fogja végig vinni.
Bőven 500 millió feletti a kárérték. Ez különösen nagy értékű csalás. Kinéz a letöltendő az összes bűnözőnek, aki átbacott 2000 családot. Hogy rohadjanak meg.
OTTone