Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Ütésálló vagyok , mert végignéztem amikor az OTP 8000-ig lement (úgy 12-13000 magasságában vettem a nagy részét) És hála Hathor elvtársnak, ott 8000-nél volt remény hogy fordul. Nem adtam el minusz 200-300-ban.
Na-na! Hogy hogy nem volt jó a belépés üteme? Akkor mégsem hisztek benne hogy emelkedni fog? Ti mondtátok hogy 15000 meg 16000 lesz!!!! Akkor most mi van?
az ütemmel kapcsolatban, arra gondoltam, hogy aki ennyire nem ütésálló, annak 2-300ft negatív írányú elmozdulás is kitépi kezéből a pozit és okoz úgy veszteséget, hogy amúgy az alapbeállítottság stimmel mert ugye 18000körül mondjuk 8hónap-1év múlva kb tök mindegy hogy 14350ért vagy 14000ért vetted ....így teljes
uhhhh, nagyon-nagyon-nagyon sokat kell még tanulnod :( a belépés üteme se volt jó, plusz emellé az a negatív kampány amivel magad mérgezed (nem beszélve mások idegesítéséről) , mind mind a gyakorlat, alázat és tudás hiányára utalnak tudnék itt írni 1000példát mit hogyan kéne, de nem teszem, ha majd magadtól rájössz hol hibázol akkor kezdődik valami, addig hm,hm............
Csodálatos az élet! Nem kell semmit tennem csak várni hogy az OTP részvények fialjanak és tejeljenek, megyek is Hurghadába búvárkodni, mert tudom hogy a befektetésem jó kezekben van, Csányi bá, a pénzügyi mágus őrködik felette, nem aggódom.
Na vettem OTP-t, boldogok lehetnek a longosok! Innentől kezdve garantált az esés, mert OTP-vel még soha nem jártam jól, csak a Ricsivel, MOL-lal, meg egy-két kispapírral. Nagyon figyeljétek az árfolyamot!
Ha megnézed a forgalmakat (állampapír pár nap alatt vagy 100MRD), akkor látható, hogy már abban az esetben is, ha a vásárlók egy minimális százaléka döntött úgy, hogy inkább állampapír, mint részvény, akkor annyi elég volt egy ilyen eséshez. Hetek óta alig van forgalom. 100-500 millió már el tudja mozdítani az árfolyamot pár száz ponttal, ez pedig lehet csak néhány embert jelent, aki átalakította a portfólióját. . Ha egy trader vesz állampapírt mialatt a piac (mondjuk OTP), ha hullámokban is mozog, de elér éves szinten 20-40%-ot szerinted egy tüske nem állja meg a helyét, egy valószínűleg legalább részlegesen frusztrált társaságban? Úgy tudom pár évvel ezelőtt háromszoroztad a számládat, mi ez a 20% ahhoz képest? Másfelől, azért mert kapsz mondjuk 10-20 dislike-ot egy pf topikban, úgy gondolod, hogy a teljes piaci hozzáállást látod? Engedd el!
Kicsit off a téma szerintem. A cikk rossz. Kedden 16.00ig lehetett venni utoljára a 2033I papírt, ami utolsó 18%ot kínáló papír lesz. Tegnaptól,azaz szerdától van az új sorozat. Mondjuk furcsálnám ha OTPsek szaladtak volna OTP helyett Állampapírt venni, és ehhez eladói nyomás is társult volna, eddig mindig mindenki a 16-18% kevés Álompapírimmal cikiztek. Minek vennék?
https://akk.hu/download?path=9b598f45-94c8-4523-8251-b2ab2f84ea14.pdf A sajtóközlemény szerint a vásárlás már lezárult az új sorozat bevezetésével. Az
az érzésem, ahogy reggel említettem, akik be akartak vásárolni, azok a
múlt héten, hétfőn eladhatták a részvényeket. Tegnap már nem volt
értelme.. A pf cikk eleje és vége számomra ellenmondásos. eleje: "Sokan dönthetnek úgy, hogy november 30-áig gyorsan bevásárolnak a most még elérhető, jövőre 18% felett kamatozó PMÁP-ból." vége:"Mindezzel együtt lezárják a most még elérhető, 2033-ban lejáró (2033/I) sorozatot: azt legkésőbb november 28-ig lehet megvásárolni."
Olvasd el Rejtő Jenő:Piszkos Fred a kapítány c. könyvét.Benne a magyarázat:mivel mindenki utálta a kapitányt,ezért mindíg az ellenkezőjét tették,mint amit javasolt.Mivel ezt Ő nagyon jól tudta,mindíg az ellenkezőjét mondta,mint amit el akart érni.Így aztán célt is ért! :-)
Továbbra is szurkolok az OTP tulajoknak. Ez a mai azért már nem volt olyan szép mint a tegnapi, de ezt be lehet még tudni konszolidációnak, ahogy Hathor írta már ma. Remélem nem azért emelkedett szélsebesen kb. 900 pontot, miután hetekig lassan cammogott, hogy a cimbik jó hozammal tudjanak kiszállni, és gyorsan becuccoljanak ma és holnap PMÁP-ba! Az csúnya lenne! Sajnos nem elképzelhetetlen ebben az országban!
Jánosunktól egy szösszenet két napja: Egyelore ez a varakozas, aztan majd igazitjuk ahhoz, amit az eladasi nyomas mutat.. http://keptarhely.eu/view.php?file=20231127v03xs1tm3.jpeg . Hagyd had omoljon ki a csalodott, mostanra kisse csuf bukasban ulo "nagyon sikeres" kollegakbol a keseruseg. Szukseguk van arra, mert mindenki mas hibas, es mindenki mas tevedett, csak ok nem. Foglalkozzunk az erzelmek szemete helyett a szakmai temaval.
pomperj
ma, 07:00
Előzmény:
Fibonacchi
" "Sokkal inkabb az a gyanu allhat mogotte, hogy a tegnapi nap egy "OTP manipulalt" nap volt." János! A mai napra mi az aktuális magyarázat? Én , mint "bullos kispajtás" szeretném megérteni, hogy miért nem az történik, amit te megjósoltál...
Vannak dolgok, amik sosem fognak változni. Azt hiszem, te is ilyen vagy... Miért nem tudod elismerni, hogy ezt benéztétek? Nyomod megint a magadét, közben meg közel 900 pontot emelkedett a 13.500 óta... Te meg végig nézted és hergelted a "bullos kispajtásokat". Szerinted ki járt jobban?
Nem tudom kit akartok meggyőzni, de én nagyon sajnálom, hogy megint türelmetlen voltam és a jelentés körül elbizonytalanodtan, ismét túl sokat foglalkoztam a napi árfolyamokkal. Néha meg kell venni és visszavonulni egy jó időre, ezt kellett volna tennem.
Írtam már korábban is, 14K felett a napi 6-8K forgalmak sem bírják már vinni. Annál több meg már nem is emlékszem mikor volt. Ennyire futja ma a BÉT-en.
Igen.. Fura a Ez az ékes ABC jelleg is. Meglátjuk, valójában tetőzhet e is itt, vsgy visszatesztelt. Van lehetőség, meglátjuk. Hát erre kell kivárni pont pozi nélkül, mert ezt is minden nap mondják. Nem kell mindig poziban ülni
16K körül volt a bal váll, mehet még kicsit feljebb! Egyetértek Hathorral, 16K a határ. Ez azonban nem jelenti azt, hogy elmegy addig, és nem is látszik egyelőre, hogy el akarna menni 14800 fölé.
Nálam 16K kb a jobb váll tető, délwlőtti hosszú chartomon látszik. Ahhoz nekem 15k előző tető elég volt kb, de 16000 fölött már torzít és akkor mehet fentebb. Amúgy én is most nézem, hogy még egy hullám megy-e fel addig, akkor egy hetes 5hullámos szerkezet kijön oda. Vagy ide jött egy hármas korrekció ABC. Én is hosszabban esés párti vagyok, csak napi rövid mozgást vetítem fel
Így van, a TA kereskedői szemlélet, nem befektetői. Igaz, hogy nagyobb időtávokon is jól működik, de ott a statisztikai előny nem jön ki, ott mankónak jó, pl lehetséges célárak, fordulópontok.
Ezeket ismerem. De ez túl komplex, túl bonyolult egy kisbefektetőnek, ráadásul túl sok hibát rejt. Vélemény, hogy nem is érdemes nagyon ezeken rágodni, mert csak félrevezetnek pl rsi stb. Swing vagy napira alkalmazható a TA - fenntartásokkal - másra nem. Megerősítő mozgások után vihető továb a pozicíó. . Egyszóval nem befektetői szemlélet a TA.
Törölt felhasználó2023. 11. 29. 15:11
A hétfői (és az azt megelőző pár nap) eséshez egy kis funda (nem saját felismerés, nem követem az állampapírokat): Az utolsó magas kamatozású állampapírt keddel kivezették, így kedd előtt kellett dönteni például arról, hogy valaki ebbe fektet és megelégszik 18% körüli hozammal jövőre vagy bent hagyja az OTP-ben és kockáztat. A múlt héten tájékoztatott erről az AKK. Döntési helyzet volt, OTP (esetleg más BÉT papír) vagy állampapír, biztos 18% vagy bizonytalan valamennyi. A kis forgalom miatt néhány milliárd elmozdulás is hatással lehetett a chartra. . "November 28-a keddel kivezetik az utolsó szabályos inflációkövető
állampapírt, a tízéves futamidejű 2033/I sorozatot – derül ki az
Államadósság-kezelő Központ sajtóközleményéből.
Ezzel a sorozattal a következő másfél évben elég magas, 15-20
százalékos kamatokat lehet elérni, a helyette jövővel viszont már csak
fix 9,9 százalékot.Az elmúlt időszakban azok a prémium
állampapírok voltak a legnépszerűbbek, amelyek az előző évi infláció
felett fizettek 0,25-1,5 százalékos kamatprémiumot. Mivel tavaly 14,5
százalék volt, idén pedig 17,8 százalék körüli lesz az infláció, ez után
a két év után az inflációkövető sorozatokkal még nagyon magas, 15-20
százalékos kamatokat lehet elérni 2025 elejéig."
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!