Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
"mindenki csak nyerne, vagy csak veszítene" Az első fele gyakorlatilag lehetetlenség, csak szólok! :) Egy kalapba bedobált pénzből nem nyerhet mindenki. Veszíteni igen, ha felgyújtják.
Szurkolok érte Macus! Azt azonban tudnod kell, hogy nem a vonalak miatt megy az árfolyam arra, amerre. Az árfolyam mozgása tette lehetővé a vonalak berajzolását. Az árfolyam mozgásnak pedig mindig oka van. Oka volt tegnap is, tegnap előtt is. Persze a mai nappal minden megváltozhat, ami tegnap és tegnap előtt azt okozta, hogy be lehetett rajzolni azokat a vonalakat. Szóval semmi sem dőlt el.
Az OTP onnan vonul(na) ki, ahol kicsi a piaci részesedése és ezért kisebb a nyereségessége. Ott vásárol, ahol egyáltalán van eladó bank és jók a megtérülési kilátások. A 400Md-os szlovén bankvásárlás kimaradt a sorból, ezt figyelembe véve nem lehet EU kivonulásról beszélni (üzbég vétel 200Md, szlovák eladás 38Md, román 180Md, - ezek csak nagyságrendi saját tőke adatok a jelentésekből.)
OTP hozama kb. 20% volt idén. Kötvények hasonló nagyságrend, ezért nincs OTP diszkontálva, azaz PBV 1-en forog. Ahogy esik a kötvény úgy fog felkúszni a PBV árazása is. Még ha a 20%-os kasza csökkenne is, de ha jobban megy a szekér, mint az államkötvény, akkor elkezdenek diszkontálni a befektetők. Mi az, hogy 20%-os kamat egyébként? Beteg! Kizárt, hogy az állam ennyire jó gazdasági szakember lenne. Ez a bizonyíték az elcseszett gazdaságpolitikára, át kell adni a terepet a piaci szereplőknek, majd ők termelik a hasznot, az állam az meg legyen egyensúlyban.
Utobbi egy evben amikor emelkedett DKJ, OTP is emelkedett. Most hogy csokken DKJ, meg tovabb fog emelkedni, mert a toke idejon?Csak a heten ket embert lattam innen a forumrol, hogy kiszall a tozsderol, alig varja.. https://postimg.cc/jWqy0pvW https://postimg.cc/F7tcsdDX Random megszunt, pont azota en sem kereskedem itthon. Vege a gyors, olcso diszkont araknak. KBCt atveszi Patria, ott is valtozas lesz. Nincs egy korrekt es olcso broker ceg. Itt meg azert is fizetni kell, hogy eloben lassal ajanlati konyvet, amibol vasarolni tudsz papirt, utana fizessel jutalekot, moge szamlavezetest havonta, es meg allomanyi dijat is.
Jourova megmondta: nincs alku, a 23 mérföldövet megalkotni, megszavazni törvénnyé majd akkor elemeznek és utána lehet szó a feloldásról. Navra csak kábítja a híveit, muszáj gumicsont, ennyi fideszmocsosk mellé.
Rövid távú dkj-re gondoltam valóban. A lóvé áramlása részvény és kötvény (dkj) között a várható hozzammal azért csak összefügg. Én is dkj-ztam fél egy évig, mára már csak részvény van.
Nem az allampapir kamata csokken. Az egy even beluli DKJ hozam csokken. Peldaul Premium Magyar Allampapir kamata most fog novekedni 14.75-16%rol 18-19%ra januar utan. Olyannyira nem csokken, hogy most lesz rekord hozama. Rovid DKJ meg a 25%os ev eleji inflacio eso miatt esik, ami mara 12%. Nem tudom milyen osszefugges van itt OTPhez, mert mindig Allampspirra hivatkoztok OTP topikban, de latszolag nem ertve mi van ott
1)Megerkezett az elso olajembargo felhivas egyelore csak Iran-tol, minden iszlam allamot felszolitva erre,es felszolitotta oket az Izraeli kovetsegek kiutasitasara is. , EZ meg csak a kezdet. Az olajembargos fegyver ki fog terjedni. Eloszor azokra, akik Izrael melle allnak, es ezzel parhuzamosan, muszajbol, mindenki elore szeretne olajat venni a futures piacon. Akkor 3-9 honapos idotavlatra elore elkezdik venni meretes, 10-20m hordos meretekben az olajat. Kevesen fognak a trade masik oldalara mereszkedni, igy egyelore gyorsulo olajar-emeles a kilatas. A folyamat egyre jobban, ujabb lepessel, hasonlit az 1973-as YomKippur utani idoszakra . 2)SPY A tegnap csics, 4393 ota a futures lefele tart, es nem vilagos, hogy az eses impulziv vagy korrekcios. A korrrekciosra szamitok, es amikor kesz, felfele folyatasra, 4393 fole. Ha azonban 4337 support ala esik, az nagyon megkerdojelezi a bullos folytatast.
És így, hogy tetszik? https://invst.ly/11sbht Ezek a rajzok nem mérnöki szerkesztések. A lényeg a minta, nem az, hogy pontosan leköveti-e az árfolyam a skiccet. Persze lehet tévedés is. Minden lehetőségnek meg van a valószínűsége.Ha pl. 90% az esés valószínűsége, akkor is előfordulhat, hogy a 10% következik be. És olyankor, aki a 10%-ra fogad az nagyot kaszál.
Ez volt a hétfői elképzelésed: https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_8cfd1d12447d062e88ee07e4476f2bda.png Ez élt kb. egy napot, utána negálódott, most már 300 körül kellene tartanunk. Részemről egyre magasabb aljakat látok, tapad fel 600-ra. Ebből a felfelé kitörést lehet valószínűsíteni. Holnapi napig pedig kivárás van, mit mond Navracsics kevesen tudhatják.
Ma olvastam bele eloszor "OTP szakmai topikba". Nem semmi jamukha.Megint szemelyeskedes negyunkre.Agresszivitas, orrunk ala dorgoles.Lisztes, felkegyelmu osszakal pomperj sensei, adrianozas, nem ertunk hozza..Mindenki hulye, csak O nem..Szokasos..Bux -1% "4 Ámígó összeállt újra, lisztes, adorján, ősszakállú gyagyabácsi és pompi sensei, ezek még sosem írtak olyat, ami a szándékukkal egybeesett volna, továbbra is tartom, minden chartjuk kamú" .. Jelek szerint az utolso szamuraj is kitomve
Szia. Nálam 80 % állampapí!!! Februárban szép pénz jön. Ahogy írtad jövőre is szuper pénzeket kapsz. Tőke kérdése!! Mások a tőzsdén a (RIZIKÓT mert nem kevés!!) is beleszámolva nem keresnek ennyi pénzt!!!. ( kötési költségeket + adót is fizetve!!! ). A tőzsdén az ugri-bugri csak a szolgáltatónak jó !!!. 80-100 K kifizetni egy kötésért számomra egyszer elég!!! Aztán az ember hagyja dolgozni. Néha hetente ránéz vagy sms jelzés kér ha az árfolyam közelben jár a kitűzött célhoz. Viszont a PMÁP-al keresek hétvégén is. ( alszom és jön a pénz van ettől jobb? ) . 30-32 % profit 2 év alatt kb. Most van MOL-OTP papírom Richter eladtam pár napja írtam is. Többi papírtól megszabadultam. ( pl AW ). Sok nyerőt szép napot. UI: Amit nem értek ez az OTP-MOL veszekedés. Hagyom is másrokra 😁
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!