Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Investingen is vagyok ott le lehet tiltani emberek, hogy ne lásd mit írnak és akkor személyre tudod szabni a moderálást :) Nagyon jó kis fejlesztés lenne itt is!
Mi a probléma egy képviselti irodával, és román leánnyal? Értem én hogy a szalagcim szerinted negativ az otp-re nézve, de azért tarts meg egy határt. Vagy már minden mindegy ugye? XD
Ez Balin. Ami a mol-nál kitörés, az otp-nél küszködés. Még mindig azt hiszi, a sok lejárató kampány, hazudozás, félrebeszélés után van még valaki azon a pár mol fanatikuson kívül aki komolyan veszi.
OTP-nél én már rég nem napizok, csak hosszabb távban tudok gondolkozni. Most még lehet venni, nyugodtan ments le a PBV grafikonomat és majd egy év múlva láthatod, hogy nem volt ez rossz vétel itt. Meg majd frissítgetem is, de csak évente.
Erről beszélünk. 2008-as válságnál nagyon gyorsan visszapattant, csak a fidesz bankadója nyomta le az OTP-t 3 évre. Ez a szint csak rövid ideig szokott tartani. Aki az első fél évben vette nem fogja most eladni, majd évek múlva PBV 1,5 felett talán el kezdenek megválni tőle.
https://kepkuldes.com/image/DreuIR Investingről megpróbáltam leolvasni az árfolyamokat, éves zárót, és az OTP jelentéseiből meg kibogarászni a saját tőkét, szintén éves jelentések. Ez a két grafikon született, mindenki értelmezze saját belátása szerint.
Nem nem! 1.Az OTP januári 10,000-ről ment fel egészen 14.000-ig, Megköszönve az extra nyereséget amit adott a türelmes befektetőkne idén A zuhanó kamu chartrajzolások ellenére. 2.MOL nem esett, mert az osztaléka pont annyi volt, amennyit esett. 3 Bumixban pl a MOL is benne van akárcsak a többi blue. 3. Szinte senki nem akart itt venni magyar részvényt az infláció és beeső GDP miatt. Meg is lett az esés helyett az ATH. Messsze lepipálva az EUs piacokat. DDD 4. De majd most persze ugye? 5. Kár tagadni NEM jöttek be a jóslataid. Nem! Se most, se pedig régebben.
Igen, egyetertunk. 1)OTP a BUX cegek kozott egesz jol tartja magat, a nyari csucs ota a visszaeses eddig OTP -9.7% Richter -10.8% MOL -13.9% MTEL viszont folyamatosan emelkedik, es uj csucson jar. . Am, az EU bankokhoz kepest OTP az atlagosnal gyengebb, az EUFN index csak -7.7%-ot esett a nyari csucstol, tehat OTP 2%-al gyengebb. Igy nezve mar kevesbe kiveteles az arfolyam alakulas. . 2)A masik erdekesseg, hogy a BUMIX, a tozsde legspekulativabb reszvenyeinek indexe is nagyot ment, gyorsan emelkedett junius-szeptember kozott. Ami jol jelzi, hogy a magyar kisbefektetoknel junius ota nagy spekulacios hajlam van, es csucsra jar a lelkesedes: BUMIX junius ota 3300-->4800 rally +45% emelkedes, 3 honap alatt. Csoda-e, ha a sokan erzelmileg ennek folytatasat, a 20k-ig szalguldo OTP arfolyamokat vizionaljak? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231014v01xs1e71.jpeg . 3)Es mi hajtotta az arfolyamot nyaron fel es most le? Mar sokszor leirtam: elso helyen a kamat, a masodikon a profit a meghatarozo fundas tenyezo. Most is. Es akkor a kamat alakulas alapjan merre varhato az OTP arfolyam iranya? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231014v02xb72t4.jpeg
https://invst.ly/11qp1y Tegnap ígértem egy amatőr grafikont, mely alapján én további sávozásra számítok és bízom benne, hogy a magenta támasz megtartja az árfolyamot. Persze a várható hétvégi háborús események boríthatnak mindent.
Törölt felhasználó2023. 10. 14. 07:34
OTP-t a magyar dilettáns kormánnyal kár összemosni. Most a világpiacot az olaj borzolja leginkább, ha a fej váll ott megfordul Izrael, Irán stb. miatt az újra nagyon fog fájni mindenkinek. Akár most hétvégén is elfajulhatnak a dolgok, ahogy olvastam.
16 sajat hozzaszolasom lett torolve, csak tajekoztatasul! Nem ami nem tetszik es viszlat. Minden ami off, kotekedes, szemelyeskedes. Igy is maradt ott. Yo8!
Érdekes és megfontolandó gondolatokat írt le, a három általad lenézett kolléga. Arroganciával, tisztelet nélkül reagáltad le ezt is ('eltérő tudásbeli képességek, túlfűtött szimpátia), pedig néha nem ártana szembenézni azzal, hogy ebben az évben találatot nem könyvelhettél el, a piac nem igazolta vissza az elképzeléseidet, jött egy nem várt hullám, egy újabb abc, vip kiszálló már 10000-nél, 12000-nél stb. Ha most lesz egy találatod, attól még szörnyen mínuszban leszel. Miért vársz tiszteletet úgy, hogy TE semmi ilyet nem adsz?
Dimon epp azt a par lenyeges problemat talalta a cikkben felsorolni, amit ma reggel irtam be, mint " Dimon megemlítette a növekvő államadósságot" "minden idők legnagyobb békeidőszaki költségvetési hiányát" "növeli annak kockázatát, hogy az infláció és a kamatlábak magasak maradnak" "csökkenti a rendszer likviditását". . Ma reggel epp ezeket a tenyeket irtam, es harom kivalo kollega, erosen eltero tudasbeli kepessegeik szerint megprobaltaak cafolni, kiindulva az OTP papir irant erzett tulfutott szimpatiajukra hallgatva. Szokasosan annal duhosebben, minel melyebben van a poziciojuk minuszban. . Itt azonban nem erzelmekre kellene hallgatni: mert sajat penzukrol van szo, (megpedig sokszaz, talan ezer Mrd Forint kart is tud a lelkes OTP erzelem osszessegeben okozni), ezert inkabb hideg logikaval nem a pozitiv, hanem a negativ scenariokat kellene okosan merlegelni. Ovatos vagyonvedelmi megoldasokat vazolni, riziko-kerulesi megoldasokat targyalni. . De nem. Nem akarjak a penzuket biztosagban menteni. Nekunk nem dolgunk akadalyozni ezt. Ugyhogy tovabbra is, minden erzelem nelkul idonkent irjuk be a velemenyunket a varhato iranyokrol. Ok hamarosan eltunnek innen.
Azt tudja valaki,hogy a csrtiknél a bázisár módosítás kell a certi-kamatköltsége miatt. De a kamat ugyanannyi egy 1.3 tőkeáttételő certinél,mint egy 6-os tőkeáttételű esetében?
Sajnos Random megszuntetese ota nincs 30napos Tshort. Van esetleg kockazatos certi short, ott szeretnek kiallni a konyvbol, irrealis spreadek, kilengesek 10-20szoros toke attettel. Lehet meg Bux hatival, de az még ATH korul. Ezert kell a jel
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!