Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Ha vonalakat is húzgálok, akkor hitelesebb vagyok? Chart ide, vagy oda, az OTP nem lesz 6-8k, ebben biztos vagyok, viszont fél éven belül 15k igen, ezt számon lehet kérni rajtam!
-Erste:-A 13.550-es szintről leütötték az OTP-t gyakorlatilag a 12.800 forintnál látható támaszig. A támasz megtartotta az árfolyamot, és ha a nemzetközi hangulat nem fog jelentősen romlani, akkor a következő napokban emelkedéssel próbálkozhat az árfolyam.Támasz és ellenállás szintek
A jo traderek azt nezik, mekkora lehet a riziko es veszteseg, hol az a pont, ahol nyilvanvaloan tevedtek. A rossz traderek azt nezik, mekkora lesz majd a profit, ha minden ugy megy majd, ahogy remelik. . Melyik iranyba impulzivabb a mozgas? Mekkora a rizikod? Hol van a pont, ahol biztos, hogy tevedtel?
Semennyire. Annyira nincs forgalom, hogy most biztosat mondani nem lehet. Naposon ma formálódott valamiféle fordulós gyertya, de az alacsony forgalom miatt szkeptikus vagyok...meg kell várni, hogy merre indul el forgalommal...
2020 ban lerajzoltad az olaj nullázását is. Nem tudom miért vagy ilyen szégyenlős?!?Mindenki annyit tesz magáévá amennyi szükségeltetik...Nekem egy-két helyzet várakozásához esne jól a megerősïtés.De tiszteletben tartom az elhatározásod.Nem az iránnyal van gondom, a time nem pontos nálam.üdv.
Na jo de a ricsi mar regóta esik nem hiszem hogy a vegtelensegig esik persze meg valamennyi belefer de a bux kb 3ezer pont legalabb amit latok esere es az otp 1000 pont esese nem fog annyit levinni szvsz ahoz szinte mindennek esnie kellene legalabb hmm
OTP azon papírok közé tartozik, melyről naposon vagy felette elliotti kontextusban, elliotti alapokon nem nyilvánulok meg, nem teszek közé nyilvános elemzést. Amit láttál az egy indikátor-konfiguráció/ inv. HS formáció felismerése egy m15-ös charton.
Ok ertem de ha 12000 ig esik akkor a bux index szerint meg melyebre kell esnie mert az sokkal melyebre mutat nem? Tehat akkor viszont nem all meg 12 nel az otp vagy tevedek?
Minden esetre eddig maszatolós, forgalom nélküli az otp esése, amiből a dupla alj a számomra esélyesebb...ha a következő napokban megnő a frogalma, akkor az jelezheti a mélyebb esést is...vagyis figyeljük az otp forgalmát szvsz..
Az fogja eldönteni, hogy az otp dupla aljat csinál-e 12.700-13.000 között és utána kilő, akkor medvecsapda lesz, ha meg leesik 12.000-12.500 közé akkor él a hs alakzat...szóval az otp a lényeg, mert az a bux 40%-a...a napokban el fog dőlni...
Honnan lehet megtudni hogy nem B hullam mkkortol? Es akkor az otp is akkorat esne? Mivel a ricsi mar regeota esik a mol olyan amilyen ezt a több ezret szinte az otp viszi le? Köszi a valaszod előre is
Ezt bux indexre irtad , mondanam ez egy index es nem egyedi reszveny . Az alakzatok index eseteben is hasonloan mukodnek mint a reszvenyek eseteben ? Masreszt bux kb egy az egyben lekoveti az otp mozgasait mint legnagyobb forgalmu reszvenyet , persze vannak kivetelek de altalaban veve igen.
A legutóbbi jelentősebb (65 %-os) emelkedő trend sávszélessége: 1460 Ft, magassága pedig: 5810 Ft volt. A hozzávetőleg +/- 730 Ft áringadozást, még az 5000 Ft feletti profit reményében is csak nagyon kevesen képesek elviselni. Kezdem érteni, hogy a nagyok miért elsősorban arra koncentrálnak, hogy melyik cég papírjaiba fektessenek, és nem arra, hogy mikor változik az árfolyam pár százalékot. https://imgur.com/zElm3Yo.png
A világ nem változik már egy ideje, hátra megyünk nem előre. Szerintem. Nagyon kevés olyan dolgot látok ami felfelé menne, szép lassú lecsorgás van mindenhol. Szép lassan fogy az erőforrás mint emberi mint könnyen elérhető fosszilis oldalon. Jó egy páran bármennyi erőforráshoz hozzáférnek ... de az Ő étvágyuk is véges nem tudják a tőzsdét húzni a végtelenségig.
Árfolyamokat néz és ott is csíkokat rajzol. Egy ilyen pénzgyárnál görbék kellenének. P/BV grafikonnal kellene lerajzolnia a kamatszinteket és máris teljesen mást látnánk, az jobban mutatja, hogy venni kell vagy adni. Most 1 körül van egyébként, kb, mint 2010-ben.
Szerintem az a baj az elemzéseidben,hogy mindig a múltat veszed alapul. A világ gyorsan változik. Néha talán túl gyorsan is. ." Előre megyünk nem hátra"🙂.
Találhatsz benne egy-két hasznos gondolatot: http://buxelliott.blogspot.com/2023/03/a-ta-szerint-otp-bank-nyrt.html . Nálam: A hetes gyertya 13460 alatti záróig biztosan nem long. Ha kiveszi a 12770-es mélypontot, akkor szintén nem lesz long, a szint érvényét veszti. A hetes gyertya zárójának október 16-ig kellene a jelzett szint fölé zárnia, különben a long szempontjából a szint elveszti jelentőségét. Ha kiveszi a 770-es aljat, akkor közép távon bearish (néhány hét erejéig biztosan), távolabb jel legkorábban november elején keletkezhet, de a december, január sincs messze ezen idősíkon a jel kialakulására. . Elliott alapon hosszútávon van bull és bear lehetőség, aki ezek közül megfelelő tapasztalat, tudás vagy valamilyen megerősítő tény nélkül választ, az érzelem-vezérelten dönt. Elliott a bennünk rejlő érzelem változására épül, azaz a rendszer külső szemlélője helyett, annak részévé válik, ahogy az elemzése is.
Jo technikai elemzes, es egyet lehet vele erteni. . 1)Azonban az OTP arfolyamat meghatarozo, fundas tenyezok legfontosabbika megis a kamat. Tehat minden erveles elso mondata az kell legyen, milyen a kamat/OTP kapcsolata? Es merre tart? Nos, szerintem ilyen: . http://keptarhely.eu/view.php?file=20231006v01xfh97z.jpeg . Arra lehet szamitani, a kovetkezo evekben varhato kamatszint 7-12% savban lesz. Ugyanezt sejteti a HUF kamatra a Dollar es EUR kamat is, plusz a minosites 2.5-3% kulonbsege. Akkor, nos, mekkora is volt ilyen kamatok idejen az OTP arfolyama? Olvasd le pl. a chart bal oldalan. . 2)A masodik legfontosabb tenyezo a profittermelo kepesseg. OTP profittermelo kepessege a 10 evvel ezelotti, negyedevenkenti 70-80Mrd szintrol (pl. 3 eves MA) mostanra 120-150Mrd szintre nott. Ez jelentos, 80-100% trendszeru novekmeny. Akkor az 1)pontban megtalalt arfolyamot, 10 evvel kesobb szorozd meg 1.6-2.0 profitnovekmeny-el, es megkapod, hogy fundasan hova tart az OTP arfolyama. , Nekem ez a szam 6-8k-ra jon ki. Kis profit vagy kamat elmozdulas, es maris beeshet 6k ala. Masnak mas a modszere. Vagy mas a varakozasa kamatra es profitra. Nincs ellene kifogasom. . 3)Erre tamaszkodva lehet az OTP chartot (hetes, napos chart) TA alapon, kozeptavra elemezni. Megerositi, vagy eppen ketsegeket ebreszt a funda/TA kozotti kapcsolat es divergencia. Nekem az velemenyem, OTP sokkal lejjebbre tart. Erdemes beszamitani, hogy az OTP arfolyam kesessel, 6-12 honap lemaradassal koveti a kamat iranyat. Mivel a HUF kamat volatilitasa sokkal magasabb mint EUR vagy USD, ezert az OTP mozgasai is gyorsabbak, jobban hullamzanak mint az SPY vagy DAX. . 4)Es vannak egyeb tenyezok is a fundas elemzesben. . 5)A daytrade szintu elemzesek kizarolag arra epulnek, amit a chart Elliott szamozasa mutat. Azok, akik errol "okossaggal" kritizalnak, de egyetlen chartot nem tesznek fel? Mind ignoralhato.
Igen, de én nem erre gondolok, hanem hosszabb távon! Nem mindegy, hogy jó beszállót keresünk vagy inkább ne is vegyük, mert csak rosszabb lesz..... A másik topikban az a várakozás, hogy év végére mondjuk 15k felett és tavaszra akár 19k.....
Értem, hogy most nagy a bizonytalanság, de a hosszabb távot (mondjuk év vége) azért kérdeztem, mert Farkasfű és Macibear is ért a TA-hoz és ők egyértelműen úgy gondolják, hogy érdemes jó beszállókat keresni, mert majd a jelentés környékén ill. év vége felé felfelé fog mozogni az árfolyam. Pomperj viszont írt egy olyat, hogy majd kiderül, hogy érdemes volt-e 13k körül venni az OTP-t, mert ő és pl. Hathor is elég pesszimista a jövőt illetően. Te nem vagy ilyen elfogult, ezért kérdeztem, hogy látod, hiszen nem mindegy, hogy egy esés esetén érdemes-e jó beszállót keresni vagy inkább akkor sem.... De ha jól értem, akkor egyelőre még bármi lehet és várhatóan csak később derül ki, hogy melyik a jó döntés, ugye?
Az első és legfontosabb kérdés, hogy kinek van pozíciója és az
milyen irányú, mert ez befolyásolhatja a piacról alkotott véleményt.Nekem shortom van, ismét, rövidtávra, szerkezettől függően messzire managelés lehetőségével (13K környéke fontos számomra, ha eljut odáig, hogyan viselkedik ott és az odavezető úton). . Amiért árnyalattal nagyobb esélyt adok a lefelének az a következő (bocsánat, ez hard Elliott lesz): . A
tetőről biztosan egy impulzus hullám közlekedett délre, ami általában
nem jár egyedül, legalább egy trendmozgató alakzat követi egy korrekciót
követően. Egyetlen egy kivétellel nem történik ez meg, amikor egy exp.
flat c hullám az impulzus helye a formációban. Statisztikailag ritka az
exp flat formáció, de nem zárható ki. . Az esés után a mozgás
korrekciós csatornában történt, aminek a tetejéről lefordult a piac, ha a
belső szerkezeteket megnézzük, akkor ez a tegnapi nap után egyértelműen
kijelenthető, hogy egy korrekciós hullám tartott északnak. . Egyébként
korábban egy ABC konfiguráció is megjelent az indikátorképeken, ez
jelezte, hogy egy korrekciós szerkezet tarthat északra, ha nem is
100%-osan biztosan, de az egyértelműen nagyobb valószínűség mellett az. Ez
egyedül akkor utal bull folytatásra, ha ez a korrekciós szerkezet egy
leading diagonal első alhulláma, ebben az esetben is egy három hullámból
álló eső szerkezet érkezik a további északi irány előtt a piacra.
Azonban a Leading Diagonal ritka, mondjuk 1 a 10- hez az esélye. . A forgalom nagyon alacsony - összehasonlítva az esésben látottakkal - ez szintén korrekciós tényezőre utal.Nagyobb
képen nem tudom, ahogy tegnap írtam van bear és bull verzióm is,
kritikus szintek nem törtek, talán egy újabb esés esetén sem fognak. . Lefelé közlekedhet egy nagyobb C hullám is, de lehet egy harmadik
hullám, ami a longosok rémálma lehet. A harmadik hullám erős fundával
járhat együtt, de a 30y/10y US 5% körüli kamata simán hozhat
bankcsődöket, akár már a hétvégén is, de jöhet bármi, a kormányzat
megemelte a hiánycélt, de a pf szerint így is maradt egy 1500 MRD-s rés,
a kamatplafon nem jó a banknak, de az sem, hogy még mindig tőlük lehet
elvonni a legkisebb politikai kockázattal - majd megvádolják őket, hogy
nem teljesítenek megfelelően, adózás szempontjából kreatív a csapat
.... . Ha ma réssel nyit lefelé, akkor az veszélyes lehet a
longosok számára, még akkor is, ha gyorsan visszatölti a nyitás után
(065 vagy 220 környékére figyelek). A délelőtt lehet egy-két óra pangás a kereskedésben, de ez egyik irányt sem befolyásolja, a forgalommal történő esés viszont beart támogathatja. . A postás és háziasszony egy analógia a tőzsde világában, arra utal, hogy a bull trendek végén, amikor már mindenki tudja a tutit, hogy mit kell venni olyanok is megjelennek a piacon, akik tényleg nem értenek hozzá, vége lehet valamilyen fokú trendnek és érkezik az esés.
Én kivárok, van bull és bear szcenárió, majd simulok a piachoz. Tört a bull emelkedés hetesen, de ez simán lehet az utolsó korrekció, az esés pedig elakadt a bull támasz zónában, havin nincs fordulós jelzés sem a tavaly októberben indult emelkedés végén, ugyanakkor egy bear leforduláshoz és egy méretes eséshez jó helyen akadt el. Megfelelő fordulós jelzés esetében lehet egy bear indikátor-konfiguráció, de ez is legkorábban következő hónap elején mutathat majd valamit. Hetesen a klimax után megérkezett a lefordulás, de még ott egy bullish csúzli esélye, ami viszont akár a lokális tető fölé is viheti az árfolyamot (sőt az lenne a célára - 55-58% találati valószínűség mellett - rengeteg R-rel, tp 16K+, de nincs trigger!, nincs setup). A másik irányba meg ott a bear flag. Nem véletlen, hogy alacsony a forgalom és sok a bizonytalanság, naposon egyelőre nincs trend, kivárás van, kapkodás, forgolódás, forgácsolódnak a könnyű kezek, a nagyok, a tapasztaltak kivárnak, napok óta nem látok a könyvbe nagy játékost. Kell valami impulzusnak érkezni, ami kirázza ebből a kereskedőket. A topikok az emelkedésben hisznek, egyszerűen azért, mert a többség nem tud shortolni, még akkor sem, ha léteznek már short certik, testidegen a short az átlag háziasszonynak, postásnak. Hiányzik ehhez a tudás, a tapasztalat.
Drian! Hosszabb távon (mondjuk év vége) te inkább merre várod? Felfelé vagy lefelé 13k-hoz képest? Azért kérdem, mert a másik topikban az emelkedésben hisznek, itt meg inkább abban, hogy eztán már főleg lefelé megy az út....
Törölt felhasználó2023. 10. 05. 21:37
Vessetek egy pillantást az olajra vagy az SP-re! Minden adott egy nagy mikulás ralihoz. Soha ennyi pénz nem volt a piacon és OTP is közel 1-es P/BV-n. ALLIN!
már ne haragudj, de egy egyszerű trendet se tudsz azonosítani a chartok alapján! akkor miért kell beszólnod a hozzáértőbbeknek? egy "magasabb csúcs, magasabb alj" vagy egy "alacsonyabb csúcs, alacsonyabb alj" trendet se tudsz behatárolni a zöldséges barátnőddel egyetemben! abszolut nem vagy tisztában hogy egy charton mit jelent egyáltalán az, hogy trend!
Tudni illik,hogy akinek szól az érvelésed,azoknak ez falra hányt borsó.
Törölt felhasználó2023. 10. 05. 19:51
Szerintem nem jó, hogy egymás vérét szívjátok. Mindenki mást lát a charton és a legtöbben más idősíkon szemlélitek a grafikont. Ott van egy fej váll lehetőség, aminek a megvalósulásához is minimum hónapokra van szükség, ott van egy hetes doji feltételezés, de a gyertya majd csak holnap zár, ott van egy zászló lehetőség, ami majd talán kialakul. .. A mai napos gyertya visszavette az egész heti emelkedést, az esés kicsi vagy nagy, a kérdés, mihez képest? Amit három nap alatt felépített, azt ma leépítette. . Aki a japán gyertyákat nézi, az most lát egy Bearish Engulfingot (65% eséllyel esést hoz), önmagában azonban a távolság kérdéses, esni fog, de nem mondja meg, hogy picit, vagy nagyon. . Aki Elliott csatornáit szemléli az látja, hogy a korrekciós csatorna tetejéről fordult nagyot a piac (F38), számára ez bear folytatásra utal, de nem eldönthető egyelőre, hogy nagyobb esés indul, vagy csak egy dupla aljra fut az árfolyam a következő időszakban, azaz nagyjából marad a sávban az árfolyam. . Aki rsi indikátor képet nézi, az látja, hogy a bear ellenállásban fordult a piac, ami további esésre mutat. . Aki az Stochasticot-t szemléli, az felfedezhet egy bearish x-t a gyorson. . Aki gyertyaformációkat figyeli, annak keze lassan a piros gombon, mert a zászló, a lobogó alja akár letörhet a holnapi napon, később meg egy fordított fülescsésze is látókörbe kerülhet. . Aki támasz / ellenállás zónákat szemléli, annak jelenleg támaszon van az árfolyam és megpróbálkozhat egy longgal. . Aki a hírekre figyel az pedig holnap megvárja a világ legfontosabb (vagy korábbi legfontosabb) funda hírét, az NFP-t. . Megannyi lehetőség, kisebb idősíkon lehet longot,shortot keresni, nagyobbon meg szintén. . Ha különböző idősíkon figyelitek, akkor akár mindkettőtöknek lehet igaza, kis idősík longgal és nagy idősík shorttal, vagy fordítva. . Nálam marad a bear bias, h1 short indikátor-konfiguráció érkezett ma délelőtt, a folytatás majd holnap kiderül.
Látod,látod!Ez a sok beteges ember azért veszi a fáradságot,hogy ,legalaább stopot tegyél,mert baj lesz.Ezek az ügyek nem a kocsmában,piacon,vagy a focimeccsen dőlnek el.Ahelyett,hogy ostoba,dilettáns kommentekkel ekéznétek itt sok tanult ,tapasztalt embert,tanulni,tanulni,tanulni!!!
Azután érdeklődök, hogy van-e negatív hatása az OTP-re a januártól bevezetendőkettős adóztatás az USA-val. Amcsi alapok fogják venni ha duplán kell adózni utána?
Én próbáltam egyszer letesztelni a benne szereplő egyik legegyszerűbb alakzatot (zászló), de a grafikonon 30-40 feltételezett eset után annyi kérdőjelet találtam a leírás viszonylatában, hogy befejeztem. Számomra nem elég pontos az ott szereplő leírás, sok az is is vagy talán, így pedig nem homogén a bázis, a belőle levont eredmény szintúgy nem.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!