Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
Szerintem nincs még OTP-re osztalékjavaslat. Szándékos félrevezetési próbálkozás zajlik a topicban. A jelentés után lesz már ismert eredmény, utána vagy azzal egy időben lesz majd oszti javaslat, még a KGY előtt.
Lassan megérkezünk a várt 10.500-as szinthez, én pedig elbizonytalanodtam a pozíció nyitást illetően, mert péntek, mert deviza korrekció, mert BUX, mert Moody's... Visszaolvastam a korábbi értékeléseket, ezek alapján én legvalószínűbbnek a korábbi osztályzatunk kilátásainak negatívra rontását tartom a legvalószínűbb forgatókonyvnek, de simán benne van a pakliban a Baa3 leminősítés is, ami valószínűleg tönkrevágná az egész hétvégém ha beszorulnék egy vacak pozícióba, (és a jövő heti síutamat is). Szóval bármilyen csábító is a csökkenő trendcsatornáról egy kis ugródeszka 10.750-ig (nem hiszem hogy napon belül megcsinálná 10.500-ról 10.800-ig), lehet ezt is kihagyom. Január 20-án dojink volt, január 27-én a Standard&Poor's jelentésének napján viszont szakadtunk (az S&P500 emelkedett, szóval itthon lehetett vmi gubanc. (Az esésre emlékszem, mert szerencsésen elkaptam, de most nem hiányzik ez az izgalom.)) Hetesen rajzolódik egy fej-váll, minimum 10.000, de akár 9800-as nyakvonallal is el tudom képzélni, szóval számomra az a kérdés, hogy milyen gyorsan jutunk el oda. (Ráadásul én naposon is összehoztam magamnak egy nem túl stílustiszta fej-váll alakzatot emelkedő nyakvonallal, ami számomra kész, már visszatesztelt, tehát innen adódik számomra egy mélybe le 10.600-as célárral). Ezek az én várakozásaim, LAIKUSKÉNT. Nem vállalok felelősséget azért, ha ma mégis megtáltosodik az árfolyam. Szóval ha vki úgy érzi, hogy kimarad valamiből, ha nem vesz, akkor vegyen, a világért sem akarok lebeszélni senkit, viszont érdekel a véleményetek. Ha FEL, ha LE, szerintetek MEDDIG?
Te melyik mozit nézed? Úgy áll földbe mind az autópiac, mind az ingatlan, hogy az csuda. Nincs tranzakció sehol. Ezeket a piacokat a hitel mozgatja, az meg nincs. Szóval nyár végéig szinte biztos, hogy nem is lesz. Ha meg veszek is akkor nézz már szét egy kicsit nyugatabbra, ahol teljesen hasonló arakkal, vagy olcsóbbakkal találkozol. Most csak az vesz, akinek kp csörög a zsebében, de 16% a következő 2 évre és bérlés az sokkal vonzóbb azért.
Szerintem szinte kizárt. Amit a másik 2 legjobban kifogásolt, az energiáraknak való kitettség, meg a forint árfolyama ez a 2 dolog az elmúlt 1-2-3 hónapban nagyon sokat konszolidálódott. Ha a másik kettő most mondana ítéletet, lehet más lenne kicsit azoknak is a véleménye. Ha a mooodys mégis másolja a 2 birkát, akkor negatívra ront, de én még akár egy helybenhagyást se tartanék ördögtől valónak. Az bizony egy pozitív meglepetés lehetne a piacnak.
A legutóbbi KSH adat 4% volt. Előtte 1 hónappal 3,6%. Szerintem ez testvérek között is 11% növekedés 1 hónap alatt. Amit még tudni érdemes erről, hogy a magyar hivatali gyakorlat szerint csak az marad regisztrált munkanélküli, aki rendszeresen (havonta) bejár újra és újra lejelenteni, hogy még mindig munkanélküli. Járulék csak 3 hónapig jár, utána ha piros hó esik se kap. Szóval mi értelme lenne bejárni tovább a hivatalba. Ezért a regisztrálatlanok száma nőhet a regisztráltakon túl is. Persze a legszebb az egészben, hogy csak a jéghegy csúcsa látszik a KSH adatból. Kinek lenne az érdekében, ha mindenki látná a valóságot? :)
Új autót jobbára azért cégek vesznek, mert a nyíltvégű pénzügyi lízingből visszaigénylik az áfát...így magánszemélyként nem nagyon éri meg új autót venni, inkább megveszik cégre...
De bizony: nő a munkanélküliség (lsd. KSH) új autót alig magánszemélyek, (nem az állami intézmények, vállalatok, nagyobb cégek) vesznek, gyakorlatilag csak egy igen szűk réteg, akik mellesleg megengedhetik maguknak a belföldi "luxust", azaz szálloda, wellness, stb... Az ingatlanárak pedig bizony már csökkennek, túlvannak a stagnáláson, a kereslet erősen visszaesett (ezt a terepet jól ismerem).
Hidd el , en is a te oldaladon allok, de nagyon sok a penz. Munkanelkuliseg nem no, ingatlan arak nem esnek, emberek sorban allnak az uj autokert, a draga szallodak tele, uzletek tele
Csak azért írtam, mert ez is hatással van az inflációs folyamatokra. Nincs bajom a nyugdíjasokkal, és nem is ők tehetnek róla. Minden alacsony jövedelműnek jobb volna, ha nem lenne ekkora infla. Szerintem jobban járnának, mint a 15-20%-os emelésekkel, miközben a reál vásárlóértéke tovább csökken a jövedelemnek. Sajnos jól nem fognak ebből a szituból már kijönni sehogyan sem. Ez a jelenlegi kormány bűne, akárhogyan is csűrik csavarják a kommunikációjukban.
milyen piac ? már a 4. n évben is csökkent a forgalom egyre kevesebbet vásárolnak volumenben azért nem mindenki hülye, hogy dupla áron is ugyanannyit vásároljon a kereskedők meg jót röhögnek magukban közben a piacuk zsugorodik és a végén majd egy mást falják fel, hogy forgalmuk legyen és küldik el az embereket a kitermelhetetlen bérek miatt
Basz 6 tyúk! Max azt inflálja el, amivel növelte az elmúlt időszakban. Nem lesz ez megoldás az államadósságra. Az államháztartás hiányát kellene feszesen tartani, és biztosítani a folyamatos olyan mértékű növekedést, amivel sikerülne ledolgozni az államadósságot. A legfontossabb, hogy nem kellett volna pénzt szórni, mintha nem lenne holnap! A jövőben még inkább nem kellene!
az ár/bér spirált elengedték nem lett volna szabad a béreket emelni 15 %-al mert pont ez a különbözet a magyar és az eu s infla között és ennyivel visszaestek volna az árak de it mindenki sírt, hogy béremelést rögtön csak ha összeomlik ez az ár bér spirál még nagyobb lesz a sírás a munkavállalók magunak ástak egy gödrött ahelyett, hogy 12 év konj. után egy évre alkalmazkodtak volna a megváltozott realitásokhoz
Nem csökkennek az árak. Ráadásul jönnek a fizetésemelések, amikbe már részben beépülnek ezek az árak. A kamatok kivezetésével együtt az infla csökkenés el fog húzódni. De az, hogy csökken az infla, az nem azt jelenti, hogy vissza állnak az árak, hanem azt, hogy lassulni fog a növekedésük. Ezt már elcseszték, nem lehet visszacsinálni! Mivel fékezni kell az inflát, a GDP növekedés is visszaesett, és tartósan, több negyedévre mínuszos lehet! Gyakorlatilag az inflával tartotta életben a kormány a költségvetést, és a saját hatalmát. Az árát viszont az ország fogja megfizetni a sztorinak, és vele együtt az OTP.
Ez egy piac, amig a vevok megfizetik es elegedettek, addig nem fognak csokkeni az arak. Magyarorszag on az emberek tele vannak penzzel, ezt a penzt probalna Matolcsy elszivni a rendszerbol, de orban csak onto a penzt az emberekre. Amig nem engedi el az osszes sapkat, bohocsagokat, nem fog csokkeni az arak. De a nep happy ezzel a populizmussal
Nekem sem tisztem Pomperjt védeni, de ha te már annyira nem véded OTP-TOP-ot, akkor most mégis hol van, hol vannak az elemzései, indoklásai? Jött, beszólt 1-2 velőset és odébb állt?! Ez lett volna a szakmaiság? Akkor inkább nézegetek rajzokat (még ha nem is feltétlen értem teljes egészében) és olvasok elemzéseket/várakozásokat, mert abból többet tanulhatok, mint a beböfögésekből. Mutass már egy olyan embert, aki még nem tévedett, pláne tőzsdén! Nem ellened v. mások ellen irányult a mondanivalóm, pusztán herótom van tőle, h vannak olyanok, akik csak akkor jelennek meg, ha esik v. emelkedik a rv és mindenféle random összegekkel dobálóznak, h ennyi lesz v. annyi, de hogy miért, azt nem írja. Aztán meg megy utána egymás fikázása v. gúnyolása, ha vmelyik oldalnak nem jött be a várakozása.
a másik a kereskedelemben már minden termék árának csökkenni kellene de semmi pedig itt 24 % az infla az eu s átlag meg 8 % mire várnak a kereskedők mikor a ft 15 % ot javult a világpiaci termény /nyersanyag árak meg már 20-50 % ot estek tisztel gvh mit tetszik csinálni az adófizetők pénzéből , mert a hatékonyságuk a béka popója közelében
Amig a sok emelt nyugdijt, nyugdij premiumot, 13.havit adjak, 10milla tamogatasokat, 25ev alatt adomentesseget, addig nem kell aggodni emiatt. Mindig van uj befizeto, ha nincs, csinalnak
Vicces, mennyire elhiszik páran, hogy minden rendben, hiszen erősödik a Ft. Pedig a 345-355 Ft közötti EUR 2-3 %-os kamatkörnyezet mellett olyan távol van most mintha egy másik galaxisban lenne. Pont a 18% kamat miatt nem lesz már olyan soha többet. El kell majd egyszer kezdeni a kamatokat csökkenteni, mert különben abba döglünk bele. Szóval lesz miért gyengülni újra a Ft-nak. Az MNB el sem kezdett kamatot csökkenteni. Nagyjaink tudják mennyire törékeny ágon csüng az ország.
Államcsőd közeli helyzetben voltunk nem is oly rég/de most se lehetünk távol/. A válsztások miatt ész nélkül sz@rtk a pénzt igeretekre. Ehhez jött a háború.. Mondjuk a magyar inflació már a háború előtt is megindult..Aki járt boltba láthatta... Most ész nélkül hitelezteti magát az állam a hazai megtakarítsok álampapirba terelésével.. Látszika kétségbeesett kapkodás... Különadók. kit lehet lehuzni még..De azokat a brutál kamatokat ki kell fizetni egyszer. 16-18 %....A kormány abban reménykedik valahogy kihuzza az EUS pénzekig, pedig nagyon is realits hogy idén semmi nem lesz.. sőt nem zrható ki hogy jövő nyárig se....Ehhez jön hozz , hogy a NATO miatt emelni kell a katonai kiadásokat is...Ezt a Matolcsy féle faszságot meg inkbb nem kommentálom..
a forint a 18 % kamat miatt javul ami brutális teher az államnak meg a polgárainak meg az áll infláció méretű béremelések amiknek már nincs fedezete nem kitermelhető
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!