Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SeldonKuper szombat, 13:39
Előzmény: #64612  Ingarian
Nagy baj, ha nem érted és még ki is jelentetted.
1,2 milliárd nem egyenlő 1,2 millió lakossággal. Nem tudom ki készített fel benneteket a gazdasági, pénzügyi ismeretekkel, de ti simán felülírtátok az egész oktatási rendszereket, egy új kedvéért! Hát az 1,2 milliárdnak csak Cadillekek hiányoznak már, annyira szegények, de nem a gondolkodásuk, mint nektek, így többesszámban.
SeldonKuper szombat, 13:28
Előzmény: #64614  Ingarian
Ostobaságot mondtál a történelemi  események relativizálásával.
SeldonKuper szombat, 13:22
Előzmény: #64616  bigyula
Kedves bigyula! 
Kaptok egy kis kiegészítő ismeretet a mai "birodalmakról", amit ezek a birodalmak összeesküvés  (üldözési)  elméletnek hirdetnek, ami ezeket a "birodalmakat" üldözné az emberiség nevében. 
Ezt az "összeesküvés elméletet" a valóságot elferdítő elméleteik védelmének a bizonyítására használják azok, hogy összesküdtek a  "demokratikus" gondolkodásuk tönkretételére.       Arra amit évtizedek alatt kiépítettek és követendőnek kell, hogy elfogadja az egész emberiség!!!!  Nem egy országra, hanem az egész emberiségre értik! 
Ennek pénzügyi finanszírozására egy világméretű, 
 "hacker" szervezetet hoztak létre, amit sehol nem képesek állami szinten azonosítani, tetten érni. 
Miközben bankoktól "rabolják" a pü. fedezeteiket, amiket a bankok leírhatják veszteségként, de nem nyomozhatnak utána, vagy elbagatelizálják a vizsgálatuk eredményeit.
Ehhez kapják még a Pentagon támogatását is az USA központi költségvetéséből.
Ennek a jelenlegi politikai csúcsán az ukrán háborút használják fedezetül. 
 Játszi könnyedséggel mindent az oroszok nyakába tudnak varrni, azzal hogy az orosz "befolyást" bizonyíthassák a mediáikon keresztül!
Romániaban eljátszották a számítógépes csalást, ami sikeres is volt. Most az alkotmànybíróságon keresztül újra megismételhetik! Most majd az elvárt eredményt "csalhatják" el! Ellenőrízhetitek. 
    Ott van a Délkoreai elnök, akit "meggyőztek", meggyőzhettek, hogy legfőbb vezetőként az országát hadiállapotba döntse, minden előzetes vizsgálat nélkül. Ez sem jött be!
Ott van az orosz érdekek "üldözése" az egész földkerekségen keresztűl! Hirtelen feléledtek a "lázadók" Szíriában! Ki pénzeli az akcióikat, hát a "hackerek"!
Ott van Európa is, ahol már néhány megvett kormányzat vezetője sikeresen "készíti" fel a lakosságát egy várható háborúra, a készleteik feltöltése êrdekében. Ez sem jött be, mert a lakosság nem hajlandó erre! De nincs is hír róla, hogyan is áll a háborús készülédésük! 
  Egymás után kormányválságokat idéztek elő, hogy újra indíthassák más személyekkel az emberiségre veszélyt jelentő akcióikat.
Az Unioról azért nem teszek említést, mert ott már minden a "terv" szerint megy, megvett, vezetők, politikai személyek közreműködésével. 
Magyarországon egyenlőre csak egy személy akadálya az európaj folyamat egységes végrehajtásának! Itt most a lejárató kampányok kitalált sorozatával gyengítik a kormányzatot.
Röviden ennyit a ti "birodalmi"  gondolkodásotokról, amivel kábítanátok azokat a tudatlanokat, akiknek a propaganda már megtette a kellő érzékenyítését!!!!! Ezt támogatjátok ezerrel, de oktalanul. 
Mondjátok, hogy nem olvassátok, de azt nem hiszem, mert akkor nem mondhatjátok, hogy nem olvassátok!!
Tazsomaru
Tazsomaru szombat, 12:31
Előzmény: #64616  bigyula
...és létrejött helyette egy másik. 😟
bigyula szombat, 10:37
Előzmény: #64615  Murdoch
Le kellene már szokni erről a birodalmi gondolkodásmódról. A történelem folyamán volt egy csomó birodalom, és mind megbukott, vége lett.
Murdoch szombat, 08:57
Előzmény: #64614  Ingarian
Ezt kár magyarázni, mert nem lehet. Birodalmi érdekek vannak, csakhogy ez ügyben mintha a yenkik haladnának keletre és nem fordítva. Az iraki intervenció sima liba volt, most az oroszok ellen van 15000 szankció. És ott lóg a levegőben Tajvan és nem biztos hogy lesz rá az usának erőforrása. Nem kell túlgondolni, ez egy tök egyszerű ügy, az oszd meg és uralkodj megy, amit mondjuk piszkosul elbénáztak a yenkik Kína és Oroszország kapcsán, de ez van.
Ingarian
Ingarian szombat, 08:13
Előzmény: #64613  Murdoch
Ez pedig Putyint minden bűne alól felmenti, hiszen az USA is megcsinálta, illetve innentől ő is bármit megcsinálhat.  Egy biztos, bármi történik, az ukránok szemében nagyon sokára lesz barát a ruszki. Ha lesz. Már Katalin cárnő is átverte őket, a múlt században jópár veszteséget szenvedtek el, a polgárháború jórészt ukrán területen zajlott, két éhínség , a második szándékos a padláslesöprésekkel , most meg ez a háború. Tulajdonképpen ti a sztálinizmust támogatjátok, a mai putyinizmus bevallottan egyenesági leszármazott.
Murdoch szombat, 07:22
Előzmény: #64610  Shortelek
Kutyafülét botrány. Mármint ha a kitűnő erkölcsi mércékkel rendelkező angolszászok csinálják, akkor nem az:
https://www.ecchr.eu/en/publication/the-iraq-invasion-is-a-crime/
Akkor még voltak tökös német és francia politikusok, akik megüzenték nekik hogy bek@phatják, ők nem akarnak részt venni gyilkolászásdiban. Ne fáradjatok már az értelmetlen kettős mércével, lelóg a bolygóról a lóláb.
Ingarian
Ingarian szombat, 07:10
Előzmény: #64608  Placi82
Ha esetleg lefordítod amit írtál, akkor rájössz, hogy tulajdonképpen minden szava konteó! Nem értem azt az álláspontot, hogy szegény Putyint belezavarták a háborúba. Konkrétan párszázezer ember legyilkolásán, egy ország lerombolásán kívül milyen politikai előnyre tett szert, azon felül, hogy elszigetelődött, meg kebelbarátja lett Észak-Koreának? Kína azért annyira nem mer kiállni mellette, mert a belső piacából nem fog tudni megélni. Ami csodákat láttok erre-arra, azok az ipari területek, nem Belső-Kína.  Nyilván rengeteget fejlődött, de közel nincs akkora belső piaca, mint az USÁ-nak. A szélsőjobbot pedig egyértelműen az oroszok pénzelik, még akár Orbánon keresztül is. Lásd Marine LePen.
Shortelek szombat, 05:28
Előzmény: #64605  Placi82
Öreg a világraszoló botrány az, hogy a muszka egy szuverén országba tört be és ott rabol, gyilkol, romból, sajnos ezt a világ jobbik fele nem jól reagálta le, késett és hagyta, hogy ez eszkalálódjoon, ezért van a temérdek halott minkét részrõl, mert nem azt tette a nyugat amit kellett volna, már le lehetett volna zárni ezt a mocsodék rablótámadást ha megfelelõen kezelték volna. 
Placi82 péntek, 21:26
Egyszer meg a lakás topikban elmeselem, hogy volt egy gazdag héb.r idős hölgy ismerősöm. Fenn lakott Sasadon. Férje meg volt IMPEXes volt. Munkarsam volt vagy tizen akárhány éve. És én meg hat a keleti orszagreszbol szarmazom, ahol a volánbuszon 50-50% volt a kátrányos helyzetuek  és a feherek aránya. No azért láttam, éreztem ezt azt. 90 és évekbem ott...... . Aztán 2008 ban felkerulttem Pestre dolgozni egyetem után egy komoly céghez, és hát evvel a hölggyel komoly vitába kerültem, céges ebédlőben ő oktatott engem ki a sasadit házából, az Ukrán határ kozelebol származó srácot , hogy én látom rosszul a dolgokat. Mondtam neki, akkor költözzön le egy 50-50%os faluba, van ott üres ház elég, és erről beszéljünk egy év múlva, hogy még változik e a libsi véleménye. Mert Sasad felsoről könnyű dumálni és progresszív  libsiskedni.. Nem lettünk baratok:)) 
János is az FF topikban teljesen kiakadt Trumpli győzelmen, hát talán költözzön be a Kaliforniai elit zárt  lakoparkbol, egy lakoauto városba, és beszéljünk utána. 😉Hogy változik véleménye........Az embereknek tele van hocipoje a progresszív parasztvakitassal. Már csak egy gazdasági válság kell és Weimar reloaded lesz itt nem is oly sokára, ha ez tovább megy így. És azt is Putyin sátáni machieveliségére kenik.? Majd az egész világon? . Most döntsük már el uraim hogy Oroszország akkora semmi tényező mint Hollandia, vagy Spanyolország a GDP jé alapján, vagy akkor Putyin irányítja az egész világot? 🤣
Van ötletem ki írja a forgatókönyveket, de az messze NEM Putyin szerintem, khmmm, mert gazdasági fajsulya viszont tényleg szinte nulla, zéró, semmi a globális világban.... 
Placi82 péntek, 21:01
Előzmény: #64597  Istvan78
Röhej. Németországban is ez lesz meg Franciaországban. Nem a Nemet, Francia polgároknak van tele a toke a nemzetellenes intézkedések kel és progresszív hulyeseggekkel, ahol meg kell érteni a nemi erőszakot, és egyéb migráns simogató és betelepito dolgokat.... Azt hogy elkezdett leesni Nyugat EU ban, hogy valami végérvényesen megváltozott, valószínű visszavonhatatlan ül, mwet aki már be miggralt  az már valószínűleg  ott is marad. Párhuzamos társadalmat jöttek létre. Ergo most mindenütt Előre fog  törni a  szelojobb és mindenutt az Oroszokat hibaztaztjak majd 🤣
Meg szerencse hogy Putyin anno azt mondta hogy ő Kamalanak drukkol de nagyon, mert Trump keményebb ellenfél lesz.. Mwrrt akkor az USA elnokvalsztast is törölték volna? :)). 
Murdoch péntek, 20:55
Előzmény: #64602  Eisenburgprofesszor
Csak a szokásos:
https://index.hu/kulfold/2024/12/06/romania-valasztas-alkotmanyos-valsag-kaosz-calin-georgescu-nyilatkozat-alkotmanybirosag-uj-valasztas/
Lásd Macron is, aki kijelentette, hogy nem mond le, akárhogy is szenvednek a választópolgik. Diktatúra van. Ez a Klaus Johannis meg dettó, biztos rosszul érintette, hogy hiába árulta ki romániát a yenkiknek, nem ő kapta a nato főtitkári zsíros melót, most vinnyog. 
Placi82 péntek, 20:51
Előzmény: #64605  Placi82
Javítva *nem egy millio a veszteség hanem fel millió! Vagy kicsit több lehet. 
Placi82 péntek, 20:44
Előzmény: #64603  vigkrisz
"" a brit védelmi minisztérium adatai szerint""
Ne vicceljunk már kérem szépen, a Brit szolgálatok szerint, oroszok 3 hét alatt osszeomlanak, oroszok nem tudnak majd kereskedni, Putyin már nem él, hanem 3 dublőre van, rákos, és halálos beteg.... Soroljam az orbitális f....szsagokat amiről mind kiderül hogy pofátlanság hazugság??? 
Na én elmondom, hogy kb az Ukrán veszteség valahol tippem szerint 1 millió közelében  lehet!!  Oka túl kevés a vér profi szerződéses állomány  és túl kevés a nem hivatásos katona. Mostmar hosszu ideje így van arányaiban  Továbbá kb 1 éve köpte el, a Német kancellár, hogy AKKOR már 400.000 veszteségnel tart az Ukrán hadero, aztán azt a kapkodás és javitgatast amit műveltek......Átlátszó volt. Sajnos valószínű hogy igaz volt... 
Ergo az valós  1 millio veszteség  kb stimmelhet
Oroszoknál, az elején volt agyag galamb loveszet, mikor mint a korzozo hülyék bele sétáltak a csapdába. És egész a Kijevig mentek, ahol Isztambuli felállok  beketargyalas helyett, vagyis utan,. lőttek a visszavonult orosz katonákat mint anno a téli palotát.  Na azóta vegkepp nem hisz Putyin a nyugati diplomacianak..... 
Az orosz veszteség pont azért mert hivatasosok, szerződéssel zsoldosok és az drága kincs. Ha ismered  a történelmet, a Szultanok is a profi Janicsarokra azért vigyáztak mert kikepzettek voltak, és a tölteléket meg beküldtek a tuzersegi ágyútűzbe.  Egy orosz zsodos kiképzés több év és sok 10.000 dollár. A furgonos Ukrán kényszer sorozott srácok meg ingyen vannak sajnos. Őket arra használják, hogy fogyjon az Orosz dron, rakéta és loszer. Egyszer már csak csődbe megy Oroszország. És kifogy a pénzből és a lőszerbol az egész NATO készlettel szembe...!!Így vannak vele... 
Ha végig gondolod logikus..... És meglatod igaz lesz, mert hiába lesz nagy akta darálás a minisztériumokban , ha egyszer Z bukik egy választáson, az utána jövő elnök valószínű valami jobbos echte ukrán lesz, és ezt világra hozza, hogy a hatalmat bebetonozza, hogy a felháborodott ukrán társadalom jobboldali nyugati nacionalista Ukránt valsszona jövőben vezetőnek. És akkor majd jövök, hogy én ezt megmondtam...... Csak nem lesz kinek szvsz. Mert ha egyszer Ukrajnában világra, refrektort fényt kapnak a dolgok, a szekrenyekbol nem csontvázak, hanem tomegsirrok fognak kihullani. És ezt mar tudja a Biden "adminisztrációs elit is". Vakarják is a fejuket....... 
Ukrajna azért nem Angola vagy Uganda ahol fel millió ember hála nem hír. Ezek Európai  fehér keresztény férfi, áldozatok....  És hát csak 30.000 rol volt szó. Ebbol világra szóló botrány lesz majd. . Majd meglatod.! 
Shortelek péntek, 19:03
Előzmény: #64603  vigkrisz
Putyin meg csak küldi az áldozatokat a frontra, hogy miért nem bukott még meg hihetetlen.
vigkrisz péntek, 18:57

nem hallom az orosz-szurkolóktól, hogy abba kéne hagyni Oroszországnak a háborút, mert túl nagyok a veszteségek, mindig csak Ukrajna miatt aggódnak az orosz-szurkolók, ki érti ezt..
"az orosz haderő veszteségei novemberben minden eddiginél magasabbra emelkedtek.A tárca közlése alapján a napi átlagos áldozatszám 1523 fő volt, november 28-án pedig először fordult elő, hogy egyetlen nap alatt több mint 2000 orosz katona vesztette életét.A minisztérium jelentése kiemeli, hogynovemberben összesen 45 690 orosz áldozatot regisztráltak.Ez már az ötödik egymást követő hónap volt, amikor a veszteségek száma növekedett"
Valóságos húsdarálóba küldik az orosz katonákat: soha nem haltak meg ennyien a fronton, mint novemberben - Portfolio.hu
Eisenburgprofesszor péntek, 16:22
Előzmény: #64599  Murdoch
Nem igazán értem én sem, azt mondták, hogy a román csak tiktokon volt jelen. 
Istvan78 péntek, 16:21
Előzmény: #64599  Murdoch
Ezek internetes beavatkozások voltak, ezek gyorsan felderíthetők. Nem Poirot járja körbe-körbe kérdezgetni a kivizsgálás során, ami eltart egy ideig.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek