Szemfényvesztés, duma köbön. Rogán főnöke nem akar több Völner botrányt, amihez nagyon jó alany. De mondhatnánk azt is, hogy kecskére bízták a káposztát.
Egy másik zsaroló vírus Erdogan személyében: https://444.hu/2022/05/17/torokorszag-kesz-vetozni-a-finnek-es-a-svedek-csatlakozasat-a-nato-hoz . "Erdogan szerint egyik országnak sincs világos, nyílt hozzáállása a terrorszervezetek ügyével kapcsolatban, ez pedig felveti a kérdést, hogy hogyan is bízhatnának bennük. A törököket főleg az zavarja, hogy mindkét országban élnek tagjai a Kurdisztáni Munkáspártnak (PKK), amit Törökország terrorszervezetként tart nyilván, illetve élnek ott Fethullah Gülen követői is, akik Ankara a 2016-os puccskísérlet megszervezésével vádol." . Erdogan mikor fogja felszólítani az USA-kokat, hogy lépjenek ki a NATO-ból, hiszen még mindig nem adták ki Gülen prédikátort a felszólításukra? Szíjjártónak is sikerült egy jó nagy számot blöffölni az orosz olaj nélkülözéséhez, hiszen a szavazóik úgysem számolnak utána.
Válasz a cikkben: "vétózunk, keménykedünk, mindenkit magunkra haragítunk, de mégis összeomlik az orosz olajszállítás, és nekünk nem marad semmi, se olaj, se uniós támogatás, se pénz, csak az ellenszenv"
"Catherine Belton ismeri talán a legjobban az orosz elnököt és embereit a nyugati újságírók közül. Szerinte Putyin azt hitte, elég embert fizetett már le Európában ahhoz, hogy ne kelljen súlyos szankciókkal szembenéznie. A családgyilkosnak beállított orosz vezetők meglophatták a társaikat, ahogy az ukrán főtisztek lefizetésére szánt pénzt is eltüntethették."
ilyen korrupt országban még a korrupcióra szánt pénzt is ellopják.
Nem egy rossz vicc ez? Egy atomhatalom képtelen a saját autogyartasahoz létrehozni egy kb. 40 éves technológia fejlesztésű cucc gyártását. Kezdem azt hinni, h az atomfegyverekben burat fiatalok hasitjak az atomot, ha kigyullad a fülkében a piros lámpa...
Fel lehetett volna zárkózni az EU átlaghoz pl. angol nyelv oktatásban. Ez nem sikerült. A diplomások arányát is lehetett volna közelíteni. Ez se sikerült. Fel kellett volna számolni a korrupciót, nem sikerült. Európai ügyészségbe beléphettünk volna, ezt se tettük meg. Eurót lehetett volna bevezetni, véletlenül ez se történt meg. Valóban, nem az EU volt rossz, mi nem akartuk (a vezetők nem akarták) elérni a szintet, mert főleg a Fidesz alatt a szavazó számított, és nem az EUs értékek, mert vannak azok is.
Beigazolodik hogy keleteuropai kommunista allambacsis gondolkodas moddal nem lehet nyugateuropai szinvonalat elerni. Az EU tudd tamogatast es penzt adni de mint kiderult megfelelo mentalitas es gondolkodas mod nelkul 10 Marshall segely se eleg a kozeledeshez.
Az EU tagsag meg jo esetben is hosszu evek ha nem evtized kerdese. Nato csatlakozasrol meg mar Ukrajna is letett. Mostani helyzet alapjan annyira ra se szorulna mert ha ennek a haborunak vege oroszok joideig biztos nem tamadjak be oket. . Nem az EU volt kudarc nekunk. Mi nem eltunk az EU adta lehetoseggel. Erdekes mod a tobbi keleteuropai allam java tudott elni vele.
Amire azt mondanám, hogy valami az a következők lettek volna : - egységes nyugdij - azonos fizetés azonos munkára - nagyjából hasonló árak. Közös piac lett, ez tény, de ennél az ember többre vágyott. Egyáltalán nem közeledtünk az Egyesült Államok által mutatott állam szövetséghez hasonló modellhez. A Nyugat Európai értékeket nem értük el, és itt szellemi értékekre gondolok. Pl. "Ne lopj". A magyar sokszor ott lop, ahol tud, Stb
"Magyarország számára, Egy kudarc volt nekünk az EU" Orbánnal egészen bihtosan, a többi marhaság amit írtál.
Törölt felhasználó2022. 05. 17. 01:08
Mindig is a "bal" oldalra szavaztam, bár nyilván ez az ellenzék nem a bal oldal. Csalódtam is bennük, és nem a vereség miatt, hanem a hozzáállásuk miatt. És azt kell mondjam, hogy mindig is elitéltem a Mi Hazánkat és a Jobbikot, de pl. Ukraja csatlakozása kapcsán a Mi Hazánk látja jól, legalábbis szerintem, hogy egy Ukrajna-i EU-s csatlakozás katasztrofa lenne. A háborúnak véget kell vetni, de nem szabad az ukránokat előre engedni se a NATO, se az EU folyosóján. Sőt, a NATO-ba be se szabadna engedni. És sajnos azt kell hogy mondjam, mint aki több mint 25 éve szavaz, MSZP, Ellenzék, hogy a NATO és EU csatlakozásban is a Mi Hazánknak van sok igazsága. A NATO rossz. Az EU jó lett volna, de borzalmasan félre ment Magyarország számára, Egy kudarc volt nekünk az EU,
Ez amúgy tényleg egy érdekes megközelítése a dolgoknak és nem járhat messze a valóságtól. . "Most ugyanis az a helyzet, hogy politikailag teljesen irreális elvárás az ukrán kormánytól engedményeket várni, akrámilyen cudar is Ukrajna helyzete. Nyertek Kijevnél, nyertek Harkivnál, támadnak Izjumnál és Vovcsanszknál, kitartanak Mariupolban, mégis mi lenne a sorsa annak a politikai vezetőnek, legyen az Zelenszkij vagy bárki más, aki azt mondaná, hogy oké, leállunk, hogy a férfiainkat lemészároltató, nőinket csecsen martalócokkal megerőszakoltató, városokat teljesen szétlövető Putyinnak nehogy arcvesztése legyen? . Ez egy nagyon veszélyes helyzet, ahol a NATO már nem nagyon tudja mivel nyomni az ukránokat, “csak” utánpótlással. Ha újabb fegyverkategóriák jönnek, az már felér a direkt beavatkozással. Az oroszok viszont nem léphetnek hátra, vert seregként nem vonulhat ki Putyin. Tehát mindenki fenntartja amit csinál, aminek a vége valamelyik fél hirtelen összeomlása lehet. Ez a fél nagyobb eséllyel az orosz lesz. . Ezért volna jelentősége az olajembargónak. Az EU-s (és amerikai) szankciók lényege pontosan az lenne, hogy Putyin számára egy kiszámítható utat mutassanak: minden nap, amíg ezt a hülyeséget csinálod Vologya, ennyivel drágítja a dolgot. Mi kibírjuk, egy-két évig mindenképp, te meg nem. Ezeknek tehát nem az a célja hogy Oroszország összeomoljék, pont ennek az elkerülése a cél. . Nyilván a szankciók fájnak a szankciókat alkalmazó oldalnak is, ezért óvatosan kell velük bánni, és bonyolult kompromisszumok előznek meg minden újabb csomagot. Von der Leyen is azért volt itt a múlt héten, hogy meglegyen az olajembargós kompromisszum. Amiért viszont Orbán nagyon nagy árat kér: a NER pillanatnyi finanszírozási gondjainak megoldását. Sokszor írtam már, hogy a NER addig van, ameddig finanszírozható, ugyanúgy ahogy gulyáskommunizmus is csak addig volt, ameddig volt kölcsön. Orbánék pontosan tudják, hogy ebben a helyzetben lehet sokat kérni és sokat kérnek. Az meg, hogy közben emiatt minden nap távolabb kerül az öldöklés befejezése, az nem Orbán baja, őt csak és kizárólag a NER fenntartása érdekli. Ha hullahegyek, akkor hullahegyek, pénz legyen. . Sokan kérdezik tőlem, hogy Putyin mivel “fogja”. Ma délután épp Csire doktor. Azt tudtam rá mondani, hogy szerintem semmivel. Szeretők? Orgiák? Kábszer? Milliárdos lopások? Ezekbe nálunk nem lehet belebukni. Esetleg valami melegbotrányba, de Orbán a lányokat szereti. Mégis mivel zsarolná meg bárki? Azzal, hogy az EU összes antikorrupciós szabályát megszegve palotát építtet épp magának Hatvanpusztán? Közismert. Putyin tehát szerintem nem fogja Orbánt. Egyszerűen kihasználja, hogy ötödjére megválasztott miniszterelnökünk egy sima ribanc, aki pénzért lóval is. Ezt tudják róla Brüsszelben is, majd megalkudnak vele. Addig meg gyűlnek a hullahegyek."
Miért nehéz befejezni az orosz-ukrán háborút? Hadihelyzet, arcvesztés, embargó. Ez utóbbiról: "Az EU-s (és amerikai) szankciók lényege pontosan az lenne, hogy Putyin számára egy kiszámítható utat mutassanak: minden nap, amíg ezt a hülyeséget csinálod Vologya, ennyivel drágítja a dolgot. Mi kibírjuk, egy-két évig mindenképp, te meg nem. Ezeknek tehát nem az a célja hogy Oroszország összeomoljék, pont ennek az elkerülése a cél. Nyilván a szankciók fájnak a szankciókat alkalmazó oldalnak is, ezért óvatosan kell velük bánni, és bonyolult kompromisszumok előznek meg minden újabb csomagot. ... Amiért viszont Orbán nagyon nagy árat kér: a NER pillanatnyi finanszírozási gondjainak megoldását. ... Putyin tehát szerintem nem fogja Orbánt. Egyszerűen kihasználja, hogy ötödjére megválasztott miniszterelnökünk egy sima ribanc, aki pénzért lóval is. Ezt tudják róla Brüsszelben is, majd megalkudnak vele. Addig meg gyűlnek a hullahegyek." https://www.facebook.com/dmagyarmuzsa/posts/1364554564043262
Mikola története egy a több ezer eset között, amelyekkel az ukrán ügyészségek foglalkoznak. Két testvérével kényszerítették térdre az orosz katonák egy frissen ásott gödör mellett, majd lelőtték őket. A 33 éves férfi azonban túlélte a kivégzést. Fejbe lőtték testvéreivel együtt az orosz katonák, túlélte
Az átkelős buli During the recent debacle at the Siverskiy River pontoon bridge, Russia’s 74th Motorized Rifle Brigade sustained 485 casualties (out of a total of 550) and lost 80 vehicles to Ukrainian artillery
"Videón, ahogy az ukrán haderő elérte az orosz határt" "Harkiv kormányzójának beszámolója szerint az ukrán térséget védő csapatok elérték az orosz államhatárt – írta a Sky News.Az ukrán védelmi minisztérium a Twitteren osztott meg egy videót, melyben állítólag az látható, hogy ukrán csapatok érkeznek a két országot elválasztó határhoz.Nincsenek szavak. A mai napon a 127. területvédelmi dandár 227. ukrán zászlóalja elérte az orosz határt Harkiv térségében. Dicsőség Ukrajnának!– írta posztjában Maria Avdeeva, az információkért és a dezinformációkért felelős igazgatóság vezetője. "
az oroszok már a saját határukat sem tudnák megvédeni.
Ezt én nem mondtam, ha észrevetted volna, olvasnád a hozzaszolasaim, akkor lathatnad, hogy valójában egy oldalon állunk, csak persze könnyebb kötekedni, mert én ritkán írok, nem töltöm itt a napom 90%-át, de mindegy, hagyjuk, nincs kedvem a semmiről vitázni...
Én a kémia szertárból loptam először, majd a továbbiakban a bányászoktól kunyeráltunk. Egerben a pincerendszert akkoriban tömték be, azok a bányászok használták a lámpában. Gondolom a ti sulitokban is erős volt a kémia. :)
☺ilyen 'fényforrás' mellett dolgoztak a pl. elővájáson a vájárok...~még a 70-es években is(?) karbidlámpa...de otthon is tette a dolgát, pl.áramszünet esetén...☺ lehet akadt még a donyecki bányászoknál efféle ami most jó szolgálatot tehet az azovstal búvóhelyein (?)
Tehát ha putyin kilőné az atomrakétát azért a nyugat és az ukránok lennének a hibásak szerinted. Ez annyira logikus mint az, hogy a ruszkik kénytelenek voltak megtámadni Ukrajnát. Tr
Acetilén. Én már ezerszer meséltem ezt a gyerekkori robbantgatást, de még nem találkoztam olyannal, aki ismerte a mókát. Lehet, hogy osztálytársak voltunk? :)
Amit írtam bő egy hónapja is... Vagy megpuccsolják putlert és behúzva fülüket-farkukat hazatakarodnak Mordorba, vagy évente 10 évvel vetik vissza magukat a következő 100 évben. Nem nehéz a választás, putler halott lesz pár napon belül. Azzal, hogy a világrendet kezdte ki Mordor, nincs mese, el kell buknia. https://www.businessinsider.com/putin-coup-underway-impossible-to-stop-ukraine-military-intel-2022-5
Nem értetted amit írtam, olvasd el újra. Nem ő lőne ki atomrakétát, hiszen nincs is nekik. De a nyugattól folyamatosan olyan beavatkozást követel(t), ami miatt putyin már kilőtte volna...
Várom már nagyon azt a hírt, ami azt közli, hogy ez a kib@szott agyhalott Vlagyimir itt hagyta ezt a földi létet! Az a gond, hogy az ilyen tetvek hosszú életűek...
Van egy nagyon bennfentes ismerősöm. Pont ezt mondta, erre épül az egész politikai marketing kommunikáció. Felismerték kb 2006 környékén, hogy itt csak ezzel lehet nyerni. Kapóra jött nekik a bávatag Bajnai- kormány és azóta ez be is jön. Az ellenzéknek semmi esélye kizárólag akkor, ha lopja a műsort. Nem Budapesten, hanem vidéken. De ez egy másik topik.
Minket senki se tamadott meg. Nem voltunk semmilyen veszhelyzetben megis vegigkoveteloztuk es harcoltuk az elmult 12 evet. De az normalis. Az hogy egy eleteert kuzdo orszag meg minden modot mgragad hogy megvedje magat az mar hallatlan.
Pont olyan reprezentatívnak tartom 1 ukrán, v 1 ukrán diaszpora véleményét közvetlen forrásként, mint az ellenőrizhetetetlen orosz véleményeket 🤣 Mint írtam, nem gondolnám ilyen sarkosnak az általános tarsadalmi véleményeket. Amúgy, követve a narratívát, hol marad az agresszor USA elítélése a megtámadott irak, afgán, stb nép miatt???
ez se fekete és fehér... ott is vannak vszeg nem kevesen (gondolom főleg Moszkva,Szentpétervár,stb környékén) értelmes, felvilágosult emberek, akik nem értenek egyet a rendszerrel, de jóval nagyobb az elnyomás, mint pl. még mutyisztánban... ahol szintén sok bégetőt tereltek már o1izé akoljába, de akit nem sikerül annak nem is esik jól, hogy egyre inkább rá is ráütik már o1ize billogját (?) szvsz
Orbán és köre nem csak kihasználja, hogy az emberek többsége már ilyen alacsony nívón van morálisan, tudásban, gondolkodásban, hanem még tolja is lefelé ezt a nívót, mert minél lejjebb van ez a nívó, annál könnyebb választást nyerniük.
Ez a fajta gondolkodásmód pontosan beleillik abba a sorba, amelyik Magyarországon az emberek nagyrészét jellemzi. Pl simán tudomásulveszik a korrupciót, a lopást és inkább azokat utálja, akik ezt leleplezik....Simán tudomásulveszik a természeti környezet folyamatos rombolását, de népharag van, ha valaki valahol otthagy egy kutyát kikötve. Ha valaki kidob egy csecsemőt az ablakon, az kisebb hírértékkel bír, mint, ha valaki egy cicát bánt. Az emberek nagy többségét teljesen hidegenhagyja a családon belüli erőszak - talán nem véletlenül, hiszen egyrészük naponta gyakorolja is. Az emberek egyrésze a suttyóságot szereti, nem véletlenül népszerűek ennyire nálunk az ilyen jellegű műsorok a tévében. Sajnos ezt a fajta tulajdonságunkat a politika értelmesebbik, ám gátlástalan fele jól kihasználja, pl kedves csüngőhasú főnökük is.
Teljesen hülye gondolatmenet ez az oroszbarátok részéről. 1. Elfoglalják Ukrajna egy részét az oroszok (Krím, szakadár területek). Következtetés, az ukránok miért provokáltak a nyelvtörvénnyel! 2. Megtámadják Ukrajnát, háború van. Az ukránok kirpovokálták. Mert nem lehetett megegyezni az ukránokkal, nem akarták békével odaadni a fenti területeket. 3. Fennáll (egyesek szerint) az atomháború veszélye. Az ukránok miért provokálják tovább az oroszokat, adnák meg magukat végre és onnattól fogva Magyarországon nyugodtabban élhetnének az emberek.
A ukrán vezetők is mondanak ilyet is olyat is. Van amikor azt mondják, hogy milyen nagy veszteségeket okoznak az oroszoknak, amikor a sikerekről akarnak beszélni. Máskor meg arról beszélnek, hogy nagyok a veszteségeik, amikor még több, még jobb fegyverrt akarnak. Ez ilyen játék és igaz, Z. is túltolja a követelőzést. Az ukrán oldalt mégis jobban megértem, ha ilyen játékot játszanak, mert ők a megtámadottak és ez itt a lényeg, nem az ilyen kisebb-nagyobb taktikai torzulások. A moszkoviták erről a lényegről akarják elterelni folyamatosan a figyelmet, lényegtelen részletekbe kapaszkodnak.
A totális atomháborúval való fenyegetés az oroszok propaganda eszköze. A NATO védelmi szövetség, csak válaszcsapást adna, azt is csak akkor ha NATO tagállamot támadnának. (Tudtommal.) Ukrajna nem tagállam és nincs atomfegyvere, az USA csomagba se kerülhet bele. (Megjegyzem egy taktikai méretűn azért talán lehetne gondolkodni, mert ha az oroszok bevetik, akkor erre van talán esély, végső kétségbeesésükben.) Az egy reális kérdés, hogy ki válaszolna egy Ukrajnán belüli orosz taktikai atomtámadásra?
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik