Topiknyitó: Portfolio 2013. 07. 27. 10:45

Orbán utasította Vargát: előtörlesztjük az IMF-hitelt  

Ugrás a cikkhez
A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésére utasította Orbán Viktor miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert. A kormányfő ezt szombaton jelentette be a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=187184
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
watson
watson 2013. 08. 07. 10:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#316
Rábánál már a felvásárláskor meglopták a magyar tulajokat amikor a törvényes 1200 helyett 815-öt adtak nekik arr ahivatkozva hogy a csúnya külföldiektől akarják megvenni. ' szerencsétlen külföldi volt benne 10%-al aki diplomáciai okokból vásárolta és tartotta vagy 15 éve.

másfelől azon túl hogy ejtőernyőseit elhelyezte a maffia kormány, se tevőlegesen, se szakmailag nem járult hozzá az eredményhez. Honvédségi költés elapadt, buszokat Mercedeszt vesznek... csak a hazudozás és mellébeszélés megy...
bigyula 2013. 08. 07. 10:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#315
Alapvetően nem azzal van problémám, hogy az állam vesz egy céget, vagy egy cében részesedést. Az alap probléma az volt - és ez volt a kiindulópont! -, hogy el vagyunk jócskán adósodva, arról papolnak, hogy üres a kassza (2010-2011-ben), és lazán vásárolgatnak, ahelyett, hogy ezt az összeget hiteltörlesztésre fordították volna! Ha neked van egy nehezen fizethető adósságod, akkor hitelt veszel fel, és ebből befektetsz (még jobban eladósodsz), vagy arra törekszel, hogy visszafizesd a hitelt? Ezzel van a problémám! És, a nyugdíjpénztárak államosításával is ez a problémám, hogy kevesebb, mint a fele ment "adósságcsökkentésre". A többit eltapsolták! (vagy gabikásan: "eltőzsdézték")
AlomUtas 2013. 08. 07. 10:05
Törölt hozzászólás
#314
bigyula 2013. 08. 07. 09:44
Előzmény: törölt hozzászólás
#313
Másról írtam! A MOL esetében komoly - százmilliárdos nagyságrendű - mínusz van! A RÁBA kb. 8-9 milliárdba került, és most talán lesz éves szinten egy kicsi nyereség. A 8-9 milliárd forint kamatát sem termeli meg!

Ezt elfelejtetted belinkelni:

"Hamarosan jelent a MOL: komoly profitcsökkenés jöhet"

link
AlomUtas 2013. 08. 07. 09:19
Törölt hozzászólás
#312
tuksz 2013. 08. 05. 04:59
Előzmény: #310  ts3
#311
"Mikor lesz pár ezer ATM-je, több tizezer POS terminálja, illetve ezeket kiszolgáló informatikai rendszere."

Lesz, csak 2,5x többe fog fájni!
Miből gondolod, hogy nem lesz olyan, amiből szintén lehet közbenszerezni(sic!)? :D
ts3 2013. 08. 04. 16:47
Előzmény: #309  commander8
#310
"A másik hír összefügg a takarékszövetkezetekkel: az állam láthatóan létre szeretne hozni egy nagy állami bankot, amelynek a fiókhálózatát az önállóságukban felszámolt takarékszövetkezetek adnák – és amely hálózat nagyjából két és félszerese lenne az OTP fiókhálózatának."

Azért ez nem ilyen egyszerű.
Hiába lesz két és félszerese a fiókhálózat.
Mikor lesz pár ezer ATM-je, több tizezer POS terminálja, illetve ezeket kiszolgáló informatikai rendszere.
Mikor lesz olyan folyószámla rendszere ami mondjuk egymillió embert kiszolgál
Ezek nem dobozos termékek, amit felinstallálunk és másnap működik. Minimum több év, amíg csak az informatikát felfejlesztik pl. milliós ügyfélszámra.
Ezekhez a rendszerekhez még szakembereket is kell szerezni, de nem a közmunka programból.

Ja és az ügyfeleket át kellene terelni ebbe az új bankba, persze az MNYP történet után valószínűleg ez nem lenne nehéz, kapna a lakosság egy vissza nem utasítható ajánlatot, hogy melyik bankban kellene számlát nyitni.

A két és félszeres fiókhálózattal a takarék szövetkezet még önmagában sehol sincs az OTP-hez képest.
commander8 2013. 08. 02. 16:32
Előzmény: #308  ts3
#309
Ezt a múlt héten kaptam. Ez jutott eszembe az írásod olvasása után. Az e-mail tárgya, amelyben jött, az, hogy minden magyar állampolgárt érint.

"Rendkívül érdekfeszítő hetet zárunk a gazdaságban: elkezdődött a magukat függetlennek hitt oligarchák csuklóztatása.
A hét elején a köztársasági elnök elegánsan jóváhagyta a takarékszövetkezetek államosítását lehetõvé tevõ törvényt. Áder – a minta-elnök – eljárása pontosan olyan volt, mint amikor az étteremben a vendég azért küldi vissza a konyhába az ételét, mert az hideg – miközben az igazi ok, hogy a hús már büdös, romlott volt.
A pofon érzékenyen érintette Orbán egyik nagy támogatóját, Demján Sándort. Azt a Demjánt – aki nem mellesleg a Gránit Bank egyik fõ tulajdonosa –, aki már korábban szemet vethetett a takarékszövetkezetekre. Bankjának ugyanis nincs fiókhálózata, amit létrehozni bizony költséges és hosszadalmas dolog lenne. Demján tehát valahogy benavigálta magát a takarékszövetkezetek érdekvédelmi szervezetének elnöki székébe (ugyan mi egyéb köze lehetett Demjánnak, az építési vállalkozónak ehhez a fontos poszthoz?). Mondhatjuk úgy is: ez a hátsó bejárat tipikus esete. Most azt kellett érzékelnie, hogy valaki – napok alatt! – kiénekli a sajtot a szájából…
Demján a második taslit akkor kapta, amikor az állam belengette: nagy összeggel be akar szállni a Gránit Bank tulajdonosai közé. Ez alapvetõen nem jönne rosszul a Banknak, hiszen a tõkeinjekció javítja a mûködés pozícióit – erre pedig a Gránit igencsak rászorul – éppen csak Demjánnak nincs szüksége egy másik nagy tulajdonosra. Az állam pedig akkora összeggel szándékozik belépni, ami Demján tulajdonosi prioritását éppen megszünteti. Ráadásul láthatóan úgy, hogy errõl meg sem kérdezték Demjánt. Szóval nemcsak a takarékszövetkezeti álom illant el, de úgy tûnik, még a Trigránit Bankban is kisebbségbe kerülne.
Oda a hatalom: manapság nem lehet megélni a pláza-stop miatt egyébként sem épülõ plázákból.
Másik nemzeti nagyságunk: Csányi Sándor, az OTP atyaúristene. Õ is két nagy pofont kapott – de õ nem levelezni kezdett Orbánnal, hanem azonnal kimentette a pénzét a bankból. Nagyrészt. Mert tudja, hogy a tett halála az okoskodás…
Csányi lépésének egyik oka a konkrétan beígért füles: az állam valahogy ráveszi majd a bankokat, hogy azok jóváírják a devizahiteleseket ért károkat – ez az OTP-nek száz milliárdos nagyságrendû veszteséget okozhat. A másik hír összefügg a takarékszövetkezetekkel: az állam láthatóan létre szeretne hozni egy nagy állami bankot, amelynek a fiókhálózatát az önállóságukban felszámolt takarékszövetkezetek adnák – és amely hálózat nagyjából két és félszerese lenne az OTP fiókhálózatának. Más szavakkal: Csányinak tétlenül kell néznie a konkurencia térnyerését. Ez pedig a birtokolt részvények értékét veszélyezteti.
Mindkét nemzeti oligarchának nevezett úrnak világosan látnia kell, hogy semmit sem ér a szotyolázás a Videoton VIP páholyában – ha a Vezér (vagy a mögötte állók köre) valamit akar, az úgy lesz. Õk fogják megmondani, merre hány óra.
A két úron kívül más is „vette a lapot” és a persze kasszát. A világ pornóiparának magyar reprezentánsa, Gattyán György a napokban kifizetett magának közel 14 milliárd forint osztalékot – és vélhetõen nem ezer forintosokban tartja otthon a cihában, hanem azt átváltotta egy biztosabb devizára és az országon kívül helyezte el. Mint ahogy ez igencsak elképzelhetõ Csányi 7 milliárdjáról – hacsak nem valamelyik takarékszövetkezetben helyezte el lekötött betétként vagy vásárolt érte magyar állampapírokat.
A kérdés az: ki állhat a dolgok mögött?
Orbánról – személy szerint – a történtek kieszelése és végrehajtása nemigen képzelhetõ el, erre õ intellektuálisan alkalmatlan. Kövér is csak gyûlölködni tud – gondolkodni annál kevésbé –, gazdasági szakembernek és jogásznak mindketten egyaránt jelentéktelenek. Áder sem egy ász, legfeljebb Pali bácsi újra faragott cerkája – némileg több ésszel, de nagyjából ugyanakkora erkölcsi tartással.
A szálakat alighanem a negyedik szobatárs rángatja, akinek már útjában vannak a társ-oligarchák. Akinél a kassza kulcsa van, és aki ugyanolyan rejtélyes alak, mint az MSZP pénztárosa, Puch szaktárs volt. Simicskára gondolok. Ha sikerülne a Fidesznek rátennie a kezét a bankrendszerre is, akkor valóban csak egy forradalom zavarhatná el õket az ország élérõl. Ebben az esetben is szaladni kellene a pénzünk után, mert a barátaihoz hasonlóan, Simicska sem tartja a pénzét az OTP-ben vagy a Gránit Bankban."
ts3 2013. 08. 02. 13:57
Előzmény: #304  irritator
#308
Szerintem varga tudja, hogy mi vár a bankrendszerre, de ezen néha ő is elborzad, ezért egy kicsit finomít a mondatain.
tuksz 2013. 08. 02. 13:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#307
Akkor most már értem, hogy Magyarországon miért "igaz" valaminek az "ellenkezője" is. :D

Javaslom is, hogy az Alaptörvénybe foglalják bele az országunk új nevét: Kvantumország.
tuksz 2013. 08. 02. 13:15
Előzmény: #304  irritator
#306
Ez nagy tévedés!
Varga pontosan tudja, hogy mit beszél és mi történik, csak úgy látszik a gerincével van baj (vagy egyéb játszik közre)*. De valamiért megéri neki, hogy ezt csinálja... hogy most már következetesen - kizárólag - azt mondja, amire utasítást kap.
És ebből adódóan kíváncsi vagyok, hogy mikor fog összeomlani.

* annyira így van, hogy korábban el is mondta a (propaganda ellenébeni) véleményét, majd a véleményét és a propagandát, most meg már csak a propagandát
commander8 2013. 08. 02. 10:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#305
Ha bővebben kifejtenéd ezt a diktatúra koncepciót azt megköszönném. Annál is inkább, mert az írásod alapján azt látom, hogy fingod sincs arról amit beszélsz.
irritator 2013. 08. 02. 09:58
Előzmény: #303  David78
#304
Eza Varga is egy agyatlan barom, ez se dolgozott terepen soha....
Összevissza ugat be nap nap után mást és mást, szerintem fingja nincs hogy mit akarnak.
Aszongya jo tesz a forintnak h. visszafizették az IMF hitelt
Az olcsó hitelt a drágán vett pénzből...
Apja faszát ennek is!
David78 2013. 08. 02. 08:57
Előzmény: #302  antiguru
#303
Érdekes cikk, akár kis haznákról is szólhatna

"mint kiderült az elvándorlás, a 15% feletti munkanélküliség és a társadalombiztosítási rendszerben felgyülemlő több évtizedes feszültségek most kerültek felszínre"

link
antiguru 2013. 08. 02. 07:44
Előzmény: #301  csendben
#302
csendben 2013. 08. 02. 05:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#301
"Megköszönném,ha ideológiák helyett csak a szimpla érveidet írnád le! (se demokráciát,se diktatúrát nem kell emlegetni,még összezavar...)
"

Látom,megoldhatatlan feladat elé állítottalak....

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#300
"Már a húrelméleti tanulmánynál kaptál a kobakdra,"

persze, persze... tessék csak megnyugodni, és bevenni azt a szép piros tablettát, meg azt a cuki kis sárgát is, nem is beszélve a szépmetszésű, ívelt kékről :)

tudjuk, hogy te írtad, hiszen megmondtad, hogy írtál ilyet, és amiket mondasz, az nyilván 100%-ban igaz :)

én voltam a rossz, a gonosz, az aljas hitetlen :) igazi dürren-mattot kaptam! :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:32
Előzmény: #298  upgrayeddAKS
#299
2. (az 1. folyománya) kezdenek áttérni a mezőgazdasági termelés-fókuszról az iparra, sőt a szolgáltatásokra, ami értelemszerűen hatékonyság-növeléssel jár
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:30
Előzmény: törölt hozzászólás
#298
"Mit gondolsz Kína miért jön fel, mint a talajvíz?
Mert van idő rendszereket építeni. "

ja, persze :)

azért jön fel, mert:

1. rengeteg olyan ember lakja, akik olyan régiókban élnek, hogy épp most "készülnek" a maoi zöld forradalom utáni időszakra: iparosodnak, stb.
1.a. csóró emberek tömegesen kezdenek el jobban keresni, azaz 1 USD helyett most már 2-t keresnek, ami nekik nagy öröm, egy fejlett országbelinek meg nagy tragédia lenne (ha annyiból kellene megélni)

1.b. a bázishatást is "félretéve": a csóró erőteljesen motivált a 2 USD, sőt a 3 USD megkeresésében... a fejlett országokban a zemberek nincsenek különösebben motiválva a havi 4000 USD után a 4001. dolcsi megkeresésében, de még csak a 8000-ben sem (ami btw. amúgy sem egyszerű: egy kiforrott gazdaságban nem lehet csak úgy duplázni a hatékonyságot többek közt a Balassa-Samuelson hatás miatt, általánosságban pedig a csökkenő határhaszon elv miatt)

1.c. nagyon nagy (és növekszik) a belső kereslet, mégpedig úgy, hogy nem "telített" háztartásoknak adsz el még több coca-colát, hanem MINDENT megzabálnak, mert tetszik nekik a módi...

1.d. kib..ott olcsó a munkaerő, fenti okok és az 1.d. miatt is sokan igyekszenek odavinni a termelést, stb.

1.e. a környezetet és az embert "kizsákmányolva", óriási környezeti károk árán növekednek

1.f. presztízsberuházások: nem érdeklik őket a szellemvárosok meg a kereslet és a kínálat egyensúlya... ukázba van adva, hogy építeni kell, és kész...

hát egyelőre ennyi :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#297
"Márpedig a szolgalelkűség ott kezdődik, ha az országot és a felebarátaimat szidom mások előtt. Aki nem szolgalelkű nem tesz ilyet, még akkor sem, ha egyébként nem ért egyet azzal, amit az országban vagy felebarátjánál lát."

pont orbánpubinak volt az a kedvenc sportja ellenzékben, hogy bemószerolja Mo.-ot külföldön

tömören: most jól leszolgalelkűzted orbánpubit :) well done!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 21:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#296
az a jó benned, hogy folyton megnevettetsz minket! :)

pl.: "Ha nincs rendben a szex (mondjuk minden nő köteleznek 4 gyerek kihordására, vagy minden férfi csak 4 havonta párosodhatna stb.), akkor kortól függetlenül a tömegek meg fognak mozdulni. És kő-kövön nem marad."

sztem a mai világban nagyon sok ffinek nem jut 4 havonta szex, pl. mert extrém ronda, nagyon kövér, elszálltak az igényei a realitásoktól, olyan helyen lakik, ahol minimális vagy nincs erre lehetőség, fogadalmat tett rá, stb. vedd ezek kombinációját, ha kell... ez a sok-sok "kielégítetlen kan" mégsem verődik hordákba sem azért, hogy nőket erőszakoljon meg, sem pedig azért, hogy megdöntse a rendszert, stb.
de a hajléktalanokról sem hallani, hogy a lakás és az élet (no meg a szex) hiányában extrém agresszió lenne a magatartásukban, stb., miközben csak Bpesten vannak vagy 30ezren, ami már elég nagy tömeg: ha párszázan összefognának, valami olyasmit össze is hozhatnának akár, mint a Manson-banda... mégis: az ilyen extrém viselkedések nem azért történnek, mert szükséget szenvednek valamiben, hanem mert egy Manson-féle ráveszi őket (btw. ezek már eleve az agyhalottak közül kerülnek ki, mármint az ilyen szektások)
de ott vannak a 3. és 4. világ éhezői, ők aztán tényleg milliárdszámra nyomorognak, és nem az az első gondolatuk, hogy majd jól elveszik a gazdagoktól, stb.
igyekeznek életben maradni, és nem keresik a bajt...
de lehetne ezt napestig ragozni, akkor is csak az jönne ki, hogy szélsőségesen leegyszerűsíted azt a dolgot, amit valahol, valamikor talán tanultál, de az is lehet, hogy csak beleolvastál, és most játszod az eszed :)
ne tégy úgy, mintha az ember egy olyan robot lenne, amelyik a 3 alapvető "kritérium" (még csak létszükségletnek sem nevezném mindet) nélkül, sőt már az egyik tartós hiánya miatt törni-zúzni kezdene automatikusan, sőt én azt mondom, hogy az emberek többsége inkább azért küzd, hogy kikerüljön ebből a helyzetből, és nem vált át zombi-üzemmódú "veszett kutyába" csupán azért, mert nem kapja meg, ami szerinte járna neki (vannak ilyenek is, de ezekből van kevesebb)

a gőz kiengedésében alaposan félreértettél (szándékosan vagy véletlenül), de erről majd később (ha lesz hozzá kedvem)

István teljesen más korban élt... akkor még elfogadott, sőt (szinte) "erősen ajánlott" volt a felnégyelés a nézeteltérések rendezésére, ha történetesen felségsértésnek (ergo árulásnak) minősült az a nézeteltérés :) - márpedig Koppány FELLÁZADT István és az ő rendszere ellen, de erről majd később bővebben (ha lesz hozzá kedvem)

a csipogást meg lopta a halál... ritkán használom, most is csak azért, mert a terminológiádat használom, hogy szót értsek veled :) de erről majd később (ha lesz hozzá kedvem)
nem kellene ennyire kicsinyesnek lenned...

"" amíg az emberi intellektus kellőképp "kifejlődik"
Nem az intellektus itt a fontos. Érzelmi- és ösztönszinten nincs fejlődés. "

ez is csak félig igaz... az intellektus az a kontrolláló tényező, amely képes "első körben" a hangulatot és a hozzáállást erőteljesen befolyásolni, végső soron pedig a viselkedést akár extrém helyzetekben is... kanyarítsuk ezt egy kicsit a harcművészetek felé: ott ugyebár arra készítik fel az embert, hogy ne kapjon sokkot extrém szituációkban, pl. amikor késsel támadnak rá
az egy dolog, hogy bizonyos mozdulatsorokat jól begyakoroltatnak velük, hogy már ún. izommemóriából (valójában persze ez is az agynak egy területe) végre tudja hajtani máskor is, de a lélektani felkészültség még fontosabb, mert ha leblokkolsz vagy pánikolsz, akkor hiába minden erőnléti és technikai felkészültség...
na ennyit arról, hogy lehet-e az "elemi ösztönöket" befolyásolni, kontrollálni... (nyilván egy elpuhult, "elbambult", stb. néppel ez nem ennyire könnyen megy...)

sok más hülyeségeddel nem foglalkozok most, viszont a "legfinomabb falatokat" a végére hagytam:

"Márpedig a szolgalelkűség ott kezdődik, ha az országot és a felebarátaimat szidom mások előtt. "

háát ez egy igazi csemege :)
engem nem érint, én szidni nem szoktam az országot, csak kritizálni (óriási a különbség a célokat illetően: a kritika azt a célt szolgálja, hogy VÁTOZZANAK a dolgok, míg a szidás nem egyéb "ész nélküli" fikázásnál, amikor nem is a megoldást keresi az ember, hanem a problémát - azért, hogy a sérelmeit felsorolhassa. ezzel szemben a megoldást keresők nem a saját bajaikból indulnak ki az esetek nagy részében, hanem a másokéból...)

DE! ettől függetlenül is: aki szidja az országát AZÉRT, mert ezt a megbízást kapta valahonnan, az valószínűleg szolgalelkű - aki nem ezért szidja, hanem pl. csipog :) vagy kiereszti a gőzt :) na az már valószínűleg nem szolgalelkű

az viszont, aki birka módjára menetel egy zombimenetben, ahol vagy ő, vagy a szervezők egy vezérnek akarnak a "rendezvénnyel" nyalni, na az már szervilizmus, ill. szolgalelkűség

de az is az, aki pénzért, egyébért kiszolgál egy olyan rezsimet, mint amilyen a rákosi-féle diktatúra volt, sőt!

az is, aki szop..a egy (valószínűleg nem is létező) istenség faxát annak érdekében, hogy jobb legyen a termés, több utódot elljen a jószág, nyerjen a kedvenc csapat, stb. - ez sztem nem őszinte alázat, ez meghunyászkodás az előnyökért cserében... magyarán: az emberiség igen nagy része szolgalelkű, ezért is működik olyan régóta pl. a kereszténység... de orbánpubi is elég szolgalelkű, pl. mert úgy tesz, mintha rézusmajom faxa folyton a szájában lenne, miközben az (ál)keresztényeké van benne :)
btw. pont orbánpubinak volt az a kedvenc sportja ellenzékben, hogy bemószerolja Mo.-ot külföldön

tömören: most jól leszolgalelkűzted orbánpubit :)
antiguru 2013. 08. 01. 19:46
Előzmény: törölt hozzászólás
#295
Ne vedd zokon, de egyre tragikusabban rugaszkodsz el mindenféle realitástól.
ts3 2013. 08. 01. 19:42
Előzmény: törölt hozzászólás
#294
"Diktatúrában lehetne, de demokráciában mindig csak a leggyorsabb átlagos megoldás van választva. ô
Mit gondolsz Kína miért jön fel, mint a talajvíz? "

Nem értem, hogy miért ragaszkodsz mániákusan a diktatúrához.
Vannak demokráciák ahol meg lehetett csinálni a reformokat pl. Németország, Észtország vagy Szlovákia, de vannak országok, ahol a diktatúrák ellenére sem csinálnak reformokat pl Fehéroroszország, Észak Korea.

És vannak olyan országok ahol sem a demokráciában sem a diktatúrában nem csinálják meg a reformokat ilyen pl Magyarország.
ts3 2013. 08. 01. 19:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#293
"Diktatúrában lehetne, de demokráciában mindig csak a leggyorsabb átlagos megoldás van választva. ô
Mit gondolsz Kína miért jön fel, mint a talajvíz? "

Nem értem, hogy miért ragaszkodsz mániákusan a diktatúrához.
Vannak demokráciák ahol meg lehetett csinálni a reformokat pl. Németország, Észtország vagy Szlovákia, de vannak országok, ahol a diktatúrák ellenére sem csinálnak reformokat pl Fehéroroszország, Észak Korea.

És vannak olyan országok ahol sem a demokráciában sem a diktatúrában nem csinálják meg a reformokat ilyen pl Magyarország.
AlomUtas 2013. 08. 01. 18:18
Törölt hozzászólás
#292
AlomUtas 2013. 08. 01. 18:16
Törölt hozzászólás
#291
watson
watson 2013. 08. 01. 17:59
Előzmény: törölt hozzászólás
#290
"kaja, lakás, szex."

más tájszólásban ezt kaja és cirkusz követelményével azonosították ;)

mégiscsak civilizáltabb hogy a hitelezők elől futsz mint az oroszlán elől ;)

szex meg úgyis lesz bármelyik ér utol :)
AlomUtas 2013. 08. 01. 17:58
Törölt hozzászólás
#289
csendben 2013. 08. 01. 17:39
Előzmény: #286  Sigorszky
#288
nehogy Te legyél a "manó"... :-)
csendben 2013. 08. 01. 17:39
Előzmény: törölt hozzászólás
#287
Hogy azért egy kicsivel több fogalmad legyen a dev.hit mentés esetleges "kellemes velejáró"-iról, próbáld meg végigolvasni ezt (ha nem ütközik nagyon a nézeteidbe!):
link

Ma már mától is megkérdeztem,Tőled is megkérdezemhátha holnapig lesz rá jó válaszod: az a fajta adós mentés,hogy +1milla munkahely (nem kömunka!),kiszámítható gazdaságpolitika, stabilabb Ft árfolyam (természetesen egy alacsonyabb árfolyamon!),az miért is nem járható megoldás?

Megköszönném,ha ideológiák helyett csak a szimpla érveidet írnád le! (se demokráciát,se diktatúrát nem kell emlegetni,még összezavar...)

Sigorszky 2013. 08. 01. 17:35
Előzmény: törölt hozzászólás
#286
Akkor majd bőrkabátban jössz és géppisztoly fog lógni a nyakadban? Vagy mi a manóra célzol...?
AlomUtas 2013. 08. 01. 17:19
Törölt hozzászólás
#285
AlomUtas 2013. 08. 01. 17:11
Törölt hozzászólás
#284
AlomUtas 2013. 08. 01. 17:09
Törölt hozzászólás
#283
bigyula 2013. 08. 01. 15:45
#282
Kicsit off, de szerintem követendő példa:

"Buszhirdetésben keresnek tisztességes képviselőt Szatmár-Beregnek

A Szabolcs Volán egyik mátészalkai járatára felragasztott óriásmatricán keresnek új országgyűlési képviselőt Fehérgyarmatnak. "Keressünk tisztességes országgyűlési képviselőt Szatmár-Beregnek" - látható a fotón, amit a Tisztességes országgyűlési képviselőt Szabolcs-Beregnek nevű Facebook oldalra posztoltak ki.

Az oldalon azt írják, hogy keresik azokat, akik képesek lesznek egységet teremteni és legyőzni Tilki Attilát, Fehérgyarmat jelenlegi fideszes polgármesterét."

link

Ha már lehetett Gyurcsánnyal és Bajnaival a BKV buszain negatív kapmányt kezdeni... A fagyi visszanyal... :)

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 15:15
Előzmény: törölt hozzászólás
#281
"De, ez egyszer véget ér, és mikor a vadállat elszabadul, akkor sokkal nagyobb lesz a kár, mintha a 60 év alatt itt-ott kiengedtek volna valamit a gőzből. "

ez már technikailag nézve is nagy hülyeség: aki 20 éves volt 60 évvel ez előtt, az most 80, így (még ha ki is engedte volna néha a gőzt), akkor sem menne háborúzni a 80 éves aggastyán, ha full légkondis tankban kellene végigcsinálnia :)

a gőz kiengedése meg nem egy kollektív dolog :)
de kipróbálhatjuk: holnap elmegyek helyetted is lazulni, és meglátjuk, mennyire pihented ki magad a kollektív gőzkiengedés jegyében :)
just kidding...

"Mivel demokrácia van, tessék , menj és csináld utánna."

tfh. itt a fórumozók összefognának, és alapítanának egy pártot, ami sikeres lenne, és 2014-ben vagy 2018-ban kormányt alakítana...
ez ugya min. 1 év, és akkor még azt nem is néztük, hogy a kézzelfogható eredményekhez kell vagy 2-3 év, sőt a legfontosabbakhoz jóval több...
persze a stíluson is le lehet mérni, hogy egy kormány az országot rendbe akarja hozni, vagy csak a haverok és a saját zsebeit akarja megtömni... így akár 1 év alatt eldőlne, hogy mennyivel jobbak vagyunk így "kollektíve" - már csak azt kellene megmondanod, hogy ki szavazna ránk, mivel az idiokráciában az a lényeg, hogy arra szavaznak, amit a legtöbbet mutat a TV, óriásplakát, stb.
szóval sajnos ott dől meg az egész, hogy az emberiség (és a magyarság) túl nagy része buta és/vagy tájékozatlan, akkor sem jajdul fel, ha a szemét is kilopják, és folyton csak csipogni tud :)
vagyis lényegében olyan a tömeg, ami miatt jónak tartod a diktatúrát :)

csakhogy a relatíve kevés értelmes ember attól még kritizálhatja a kurmányt, hogy nincs elég zombi-híve a "tarsolyában"
gondold csak végig: ha valakik le akarják váltani a jelenlegi demagóg rezsimet, akkor azt nem tehetik demagógiával, mert akkor ők sem lennének igazán jobbak
sztem vagy megvárja az ilyen "csapat", amíg az emberi intellektus kellőképp "kifejlődik" (sztem pl. határozottan van fejlődés ezen a téren is), vagy valamilyen segítséget hív
de azt te is elismerted számtalanszor, hogy az emberek elég primitívek - na az ilyen horda irányításában van nagy gyakorlata vityának, miközben sikeres országot így nem lehet "megalkotni"... sikeres ország csak úgy lehet egy erőforrásokkal gyéren ellátott országból, ha a tudásra alapoz, ami viszont nem megy szolgalelkű zombikkal
csendben 2013. 08. 01. 14:53
Előzmény: #279  upgrayeddAKS
#280
+1 :-)))
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 14:52
Előzmény: #273  Sigorszky
#279
:)

már a desszerttel is végeztem :)
jöhet a 8. utas :)
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 14:51
Előzmény: törölt hozzászólás
#278
Te miről beszélsz? Mondj példát olyan EU-s lépésre, intézményre, ami szerinted antidemokratikus.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 14:50
Előzmény: törölt hozzászólás
#277
"Azért van béke, mert az emberi ösztönök ki vannak elégítve. van zaba, van hol lakni, és lehet szabadon szexelni. Slusz."

sajnos az első 2 mondattal félig-meddig egyet kell értsek, de azért nem teljesen...

a tömegek szintjén tényleg nagyjából erre van szükség, de valószínűleg annyi kielégítetlen nő (nem kispicsa, hanem érett nő) nincs az egész történelemben, mint manapság :)
mégsem verik szét a plázát, stb., nem "lázadoznak" :)
ráadásul az alapszükségletek ugyan nagyjából ki vannak elégítve, de az irigység és a többi sallang a fogy.társ. részéről egyben frusztrálja is őket, mégsem vezetik le az indulatokat egy "jó kis háborúban" mondjuk Nigéria ellen, pedig ok is lenne meg anyagi előny is :)
tömören: a magasabb igényszint miatt lényegében ugyanolyan kielégítetlenek maradt sacc/kb. az emberi ösztönök nagy része, mint régebben

eközben töriórákon folyton nyomják, minő borzalom volt a 2 vh., sőt még a videójátékokon is le lehet vezetni az agressziót

szóval amolyan buddhista mentalitással élve a fejlett világ ELTERELI a pusztító erőket a megfelelő mederbe, de kiirtani nem tudja, mert nem nagyon lehet... az ember még egy ideig vadállat marad bizonyos mértékig, viszont elég jól haladunk abba az irányba, hogy ezt "feldolgozzuk" (már önmagában a probléma felismerése is nagy eredmény, gondoljunk csak a sötét középkorra, amikor olyan baromságokat zagyváltak, hogy az ember valamiféle transzcendens lény, amit valamiféle végtelenül jó, omnipotens és nagyon bölcs entitás teremtett) :)
David78 2013. 08. 01. 14:50
Előzmény: #271  csendben
#276
Igazad van, nélküle nem pörögne a fórum, csak mély egyetértésben hallgatna mindenki.
Köszi Álomutas :)
MKY 2013. 08. 01. 14:38
Előzmény: #274  bigyula
#275
Ez az egész csak FIDESZ szavatszerzésre megy, de ott van a másik oldal is ahonnét egy csomot veszíteni fog. Majd meglátjuk melyik oldalra billen a mérleg!
bigyula 2013. 08. 01. 14:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#274
"Ok, ezen logika alapján változtatták meg a bankok egyoldalúan a szerződéseket. Akkor nem értem, hogy miért üvölt a nép, hogy ez nem demokratikus és jogellenes."

Még egyetlen bíróság sem mondta ki jogerősen, hogy a szerződések jogellenesek! Mindössze egy-két lényegtelenebb pont megváltoztatására kötelezett 1-2 szerződés esetében. A nép azért üvölt, mert részben bepalizták, részben pedig hülye volt, és azt gondolja, hogy nem neki kellene a következményeket viselni. A fidesz csak azért akar beavatkozni, mert szavazatokat remél ettől.

Sigorszky 2013. 08. 01. 14:30
Előzmény: #255  upgrayeddAKS
#273
Jó étvágyat! pacalpörkölt kovászos uborkával legalább? Nyammmm...
Azt ha megetted, adj nekik! :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 14:25
Előzmény: #260  csendben
#272
2 dolog lehet: ő jól elvan azzal, hogy provokál itt mindenkit, ill. hogy mi is jól szórakozunk azon, hogy időről időre sarokba szorítja magát :)
ha a kettő egyszerre teljesül, akkor ez egy win-win szcenárió :)
csendben 2013. 08. 01. 14:25
Előzmény: #267  David78
#271
Légy egy kicsit belátóbb: az nem az ő hibája,hogy még mindíg szóbaállunk vele! :-)
AlomUtas 2013. 08. 01. 14:24
Törölt hozzászólás
#270
csendben 2013. 08. 01. 14:24
Előzmény: törölt hozzászólás
#269
"Látom én mi lesz a vége. Én, aki diktatúrahívő vagyok, elmagyarázom a demokratáknak mi a demokrácia, mert ők, akik védik, minden megnyilvánulásukban a diktatúrát éltetik. "
Lassan,de biztosan keveredsz bele a saját diktatúra kontra demokrácia téziseidbe....

Pihennned kellene egy kicsit...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 14:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#268
"Mert mindent megtesz azért, hogy bár maga diktatúrát épít, nekünk a demokrácia jusson."

epic fail :)
na, szóval elismered, hogy az EU demokráciát akar nekünk... szép :)

abban ugyan nem értünk egyet, hogy EU-szinten diktatúrát akarna (van, amiben Brüsszel "izmozik", de finoman szólva is nem csinálja eredményesen... sztem nem az a baj az EU-val, hogy diktatórikus lenne, hanem az, hogy ahol "erőt" (határozottságot és konszenzust) kellene felmutatnia, még ott sem tud... az EU kezd elsüllyedni a parttalan viták tengerében, miközben a versenyképesség terén rosszul áll, ráadásul ott van előtte a jó példa (pl. a skandinávok), hogy hogyan is kellene ezt csinálni...) de legalább azt kimondtad, hogy Mo.-on (a) demokráciát akar(ja erősíteni/megmenteni).
David78 2013. 08. 01. 14:18
Előzmény: törölt hozzászólás
#267
Egyébként veled vitatkozni kb olyan érzés, mintha Brieviket (tudod a tömeggyilkost) valaki azzal próbálná védeni, hogy de hát szép szemű, jóravaló ember és különben is, voltak már gyilkosok a történelemeben akik hősökké váltak, és egyébként is lehet, hogy erre az ámokfutásra volt szükségünk ahhoz, hogy felébredjünk, majd az idő eldönti, most ne ítéljünk elhamarkodottan...
Próbáld meg egy áldozat (pl. ex trafikos) rokonának próbálod beadni a hülyeséget még a végén meg is vernek (és akkor majd jöhetsz azzal, hogy "na ugye, az őskorban is így ment").

AlomUtas 2013. 08. 01. 14:18
Törölt hozzászólás
#266
csendben 2013. 08. 01. 14:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#265
"de ahelyett, hogy fórumokon okádná ki az epét az aktuális kormány ellen",utcára vitte a híveket!
Most a CÖF nevű álcivil szervezet a soros...
David78 2013. 08. 01. 14:08
Előzmény: törölt hozzászólás
#264
Biztpsan változott az alaptermészet, mert téged sem furkósbottal, hanem érvekkel próbálnak győzködni, hiába vagy rájuk lászólag immunis

A kormány nem átbasz, mert ahhoz ész is kéne, inkább nyiltan hülyének néz mindenkit.
Áthugyozni még nem próbáltak, egyelőre van munkám és életem, de mélyen együttérzek azokkal akiket tönkretettek és ha tudom támogatni bármiben a leváltásukat, ne adj isten felelősségre vonásukat, akkor megteszem, akár külföldről is ha itt már nekem is elfogy a levegőm.
gazmber 2013. 08. 01. 14:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#263
...Te jól besz@ptad ezt a fülkés propagandát...le kéne jönni már a királyi lakáj médiák kritika nélküli bámulásáról ... lehet rosszabb mint a füves cigi(?) függőséget okozhat... kérd ki orvosod gyógyszerészed véleményét--:)
ts3 2013. 08. 01. 14:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#262
" " most akkor az a bajod az EU-val, hogy szerinted diktatúrát épít?
nem a diktatúra a legjobb államforma a sötétben tévelygőknek? "
nem az a bajom. Az a bajom, hogy nekünk akar demokráciát és magának meg akarja hagyni a diktatúrát."

Az EU-ban ki a diktátor? Magyarországon tudjuk, hogy ki az.
AlomUtas 2013. 08. 01. 14:06
Törölt hozzászólás
#261
csendben 2013. 08. 01. 14:02
Előzmény: törölt hozzászólás
#260
Lassan,de biztosan belekeveredsz a saját diktatúra kontra demokrácia téziseidbe...
Nem zavar?
AlomUtas 2013. 08. 01. 13:55
Törölt hozzászólás
#259
csendben 2013. 08. 01. 13:51
Előzmény: #257  upgrayeddAKS
#258
:-)
Ez se rossz példa!
Most akkor a hitelkártya csalóknak "joguk" lenne felháborodni?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 13:49
Előzmény: #248  csendben
#257
11. parancsolat: ne lopd el mások hitelkártya-számát :)
12. p.: ne nézz gyerekpornót

etc.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2013. 08. 01. 13:48
Előzmény: törölt hozzászólás
#256
az emberi ösztönök nem változtak. de 10k év alatt ilyesmik jöttek elő:társadalom, humanizmus, jogrend... na persze főleg a fejlett társadalmakban, nálunk perpill van némi visszafejlődés, kulturális leszakadás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 13:47
Előzmény: törölt hozzászólás
#255
az alaptermészet valóban nem sokat változott, és az eszközök fejlődésével tényleg csak a kockázat nőtt, de...

"Az, hogy az ősember kőbaltával csapta agyon a szomszédját és mi atombombával tesszük ugyanazt nem az emberi tömegek természetének csupán a technikai tudás fejlődését szemlélteti."

ez nem teljesen igaz, pl. mert a "nagy háborúzgató" Európa, túl 2 nagy világégésen, eléggé megcsömörlött attól, hogy újra és újra belekergesse magát a felesleges ellenségeskedésbe, és a mai emberek elég nagy része már békésen igyekszik a konfliktusait rendezni... másképp fogalmazva: az oktatási rendszer (bármennyire vacak is) már fényévekkel jobb pl. a XX. sz. elejinél, ergo az emberek is szofisztikáltabbak (amit amúgy a gazdaság is megkövetel tőlük)

szóval van fejlődés, csak nehezen lehet érzékelni, meg elég lassú is, stb...

lehet még ragozni...

na mindjárt jövök még, csak meghozták az ebédemet :)
csendben 2013. 08. 01. 13:45
Előzmény: törölt hozzászólás
#254
Azért egy minimális szintnél lejjebb ne sűlyedj tovább....

AlomUtas 2013. 08. 01. 13:40
Törölt hozzászólás
#253
bigyula 2013. 08. 01. 13:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#252
"Az EU az nem birodalmi abíciókkal jött létre és ma ott vagyunk, hogy egy birodalom kezd születni."

Valóba nem birodalmi ambíciókkal jött létre az EU, de a motíváció az "Európai Egyesült Államok" megteremtése volt. Elősorban gazdasági, másodsorban politikai értelemben. És, mi ehhez a csoporthoz önként csatlakoztunk, azaz vállaltuk, hogy a demokratikusan hozott döntéseket betartjuk. Akkor is, ha nekünk - vagy a pillanatnyi vezetőinknek - nem jó. Képzeld el, mi történne az USA-ban, ha valamelyik tagállam kijelentené, hogy a területén nem érvényesek a Capitoliumban hozott döntése, vagy az elnök hatásköre nem terjed ki tagállam területére, polgáraira.

"A demokrácia védelmezői miért nem említenek egyetlen egy szót se arról, hogy miért nem elégségesek az EU alapokmányaiban foglaltak és miért nem elegendőek az EU intézményei."

Azért nem elegendőek, mert a világ, az EU fejlődik, változik. Azt nem gondolhatod komolyan, hogy van egy alapmegállapodás, és azon soha, senki sem változtathat, mert nekünk az nem jó! Például, az EU a megalakulása óta nem találkozott olyan mentalitással, amit Orbán és a fidesz képvisel, vagy próbál képviselni. Pedig van néhány náció az EU parlamentben.

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 13:32
Előzmény: #250  upgrayeddAKS
#251
aránytévedésben vagy...

helyett:

aránytévesztésben vagy...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 13:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#250
"A hatalom a tömegek irányításáról szól. A tömegek pedig nem buzikat akarnak látni, hanem isteneket, akiket tisztelhetnek és akiktől félhetnek. A szerénység és a jószándék erény egy egyetemi profnál, de ki vesz komolyan egy orvost, akinek, mikor vágni kell megremeg a kezében a szike?"

sztem durva aránytévedésben vagy... ma nem az a fő problémája Mo.-nak, hogy a választott vezetők tűzön-vízen keresztülviszik a mélyreható társadalmi reformokat, komoly strukturális változtatásokat - ugyanis NEM VISZIK végig, sőt EL SEM KEZDIK a fontos reformokat...
a legfőbb probléma az, hogy SZABADRABLÁS megy, ami sokat árt már rövidtávon is a gazdaságnak, valamint sem az adórendszert, sem az oktatást nem reformálják meg (ami van, az még a felszín megpiszkálásának sem nevezhető)

tömören: a legtöbb gazdaságpolitika eddig inkább ártott a gazdaságnak, szóval jobb lett volna, ha SEMMIT nem csinálnak, legfeljebb egymást b..tatják a Parlament nevű bolhacirkuszban és egyéb helyszíneken...
csendben 2013. 08. 01. 13:28
Előzmény: #241  David78
#249
"nincs az az álomutas védőügyvéd"
Jó pénzért,mindet! :-)
csendben 2013. 08. 01. 13:26
Előzmény: törölt hozzászólás
#248
"A demokrácia védelmezői miért nem említenek egyetlen egy szót se arról, hogy miért nem elégségesek az EU alapokmányaiban foglaltak és miért nem elegendőek az EU intézményei."

Mert a 10 porancsolat kihírdetése óta az emberek olyan bűnöket is elkövetnek,amikre annó a teremtő gondolni sem mert,különben a BTK.t alkotta volna meg...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 13:24
Előzmény: #241  David78
#247
+1
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 08. 01. 13:23
Előzmény: törölt hozzászólás
#246
most akkor az a bajod az EU-val, hogy szerinted diktatúrát épít?

nem a diktatúra a legjobb államforma a sötétben tévelygőknek?

az EU polgárai annyival fejlettebbek, mint a magyarok, hogy nekik demokrácia dukál, a magyaroknak meg diktatúra?

csendben 2013. 08. 01. 13:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#245
A csatlakozási tárgyalásokon nem volt arról szó, hogy olyan intézményeket hoznak létre pusztán ideológaiai alapon, amik a szerződésben nincsenek is megemlítve.

Azért egy minimális szintnél lejjebb ne sűlyedj tovább....

Nem mondod,hogy miközben minden változiki -vitya az élő pálda- a rendszer nem változhat. Az ilyen stílű "leaszrom az EU-t" ideológiával be sem léphettünk volna.Most meg háborgunk,hogy a seggünkbe akarnak érte rúgni???

Mellesleg:amikor beléptünk megmondtam,hogy az EU a hülyék gyülekezete,vegy nem ismerik a történelmet:ahova mi betettük a lábunkat,azt mind tönkretettük... :-)
AlomUtas 2013. 08. 01. 13:16
Törölt hozzászólás
#244
signal2
signal2 2013. 08. 01. 13:15
Előzmény: #242  signal2
#243
Egész pontosan: ez az ideológiai okfejtés mit változtat azon...
signal2
signal2 2013. 08. 01. 13:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#242
És ennek az ideológiai okfejtésnek mit változtat azon, hogy jogi gányolás, gazdasági szektorok híveknek való újraelosztása (intézményesített és nyílt korrupció), valamint hazugságkampány folyik itten, nem kisiskolás fokon?
David78 2013. 08. 01. 13:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#241
Diktátorra a sötét tömegeknek van "szükségük"
Értelmes, önállóan gondolkodni és dönteni képes embereket képviselni kell
A jövőt és az élhetőbb (és nem mellesleg tehetősebb) társadalmat véleményem szerint az átlagos értelmi színvonal növelésével lehetne elérni -> oktatásba, jövőbe kellene invesztálni, a választott vezetőknek pedig átlátható és számonkérhető módon kellene képviselni a tömegeket.

Ehelyett azt látom, hogy választott törpevezetőnk következetesen próbálja visszapaszírozni hazája társadalmát a sötétségbe, miközben érinthetetlen kiskirályt játszik, akinek bármit lehet (pl. ha ma törvénybe foglalják, akkor a jövő héten a képviselők bármit elvehetnek ami megtetszik - házadat, kocsidat, gyerekeidet? Trafikoknál bejött, miért állnának meg itt?)
Oktatást kivéreztetik, az értelmes és tehetséges embereket elüldözik vagy ha nem megy el akkor zsarolják, zsigerelik és szolgasorba taszítják, a többieknek pedig kenyérrel (rezsicsökkentés, adósmentés) és cirkusszal (ellenségkeresés + jobban teljesítős parasztvakítás) tömik be a száját.

Ez nálam hazaárulás kategória és nincs az az álomutas védőügyvéd, aki bármivel mentetni tudná a bandát. Annyit ártottak már ennek az országnak, amit egy Amcsi típusú bíróságon már évezres börtönbüntetésekben mérnének. Már ahol nincs halálbüntetés

AlomUtas 2013. 08. 01. 13:04
Törölt hozzászólás
#240
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 12:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#239
Megjegyzem, sok lépésével és kommunikációjával Orbánék a 2-es pont szerint tesznek.
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 12:13
Előzmény: törölt hozzászólás
#238
"Van az aki támogatja az integrációt, de úgy, hogy az ország egyenlő partner legyen Ez mostani kormány

Vannak, akik nem támogatják a integrációt. Ez a radikális jobboldal.

Vannak, akik az integrációt fontosabbnak tartják annál, hogy vajon egyenlő partnerként zajlik-e le az integráció. Ez a mostani baloldal és liberálisok. "

Ez a jelenlegi kormány kampánydumája. Ami nem egyenlő azzal, hogy ez így is van, tehát ne kezeljük tényként.

Én liberálisnak tartom magam (a szó pozitív értelmében, gazdasági dimenzióban mindenképpen). És az 1. pont mellett szavazok.
csendben 2013. 08. 01. 12:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#237
Ninc sitt semmilyen irány,csak hülye duma!
A csatlakozási tárgyalásokon eldőlt ez a kérdés is.
Azoknak a tárgyalásoknak a vezetőjét úgy hívták Orbán Viktor!
Oszt,jónapot!
signal2
signal2 2013. 08. 01. 12:06
Előzmény: törölt hozzászólás
#236
Te, én magamat liberálisnak tartom, de az 1. opciót vallom.
Akkor most mia van?
AlomUtas 2013. 08. 01. 12:01
Törölt hozzászólás
#235
AlomUtas 2013. 08. 01. 11:58
Törölt hozzászólás
#234
AlomUtas 2013. 08. 01. 11:42
Törölt hozzászólás
#233
jancsika 2013. 08. 01. 11:17
Előzmény: törölt hozzászólás
#232
Szia!

ha csak ez a célja, akkor ezt sokkal egyszerűbben is csinálhatná:

jelentse, be, hogy kilépünk az EU-ból, és nem fizetjük vissza a hiteleinket.

Lehet,hogy 1000Ft felett lenne egy eur...
signal2
signal2 2013. 08. 01. 11:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#231
"Így is van, el kell futni a problémák elöl."

Örülök, hogy elismerted: a jelenlegi állapot probléma. Emellett védeni is próbálod. Kissé megzavartál.

Tehát:
1. probléma van jelenleg - ez remek, mert akkor egyetértünk.
2. nincs probléma - ekkor viszont nem a probléma elől menelülök.

Melyiket választod?
bigyula 2013. 08. 01. 11:09
Előzmény: törölt hozzászólás
#230
"Ki beszélt demokráciáról?"

Többek között arról volt szó, hogy Orbán leépíti a demokratikus intézményrendszert. Erre hoztad fel példaként Istvánt, hogy Ő sem tett másként. Pedig István előtt nem volt egy demokratikus intézményrendszer, Orbán előtt meg volt.

"A hatalom, mindegy, hogy milyen politika berendezkedésről van szó, a tömegek irányítását jelenti."

Akkor át kellene nevezni például az országgyűlési képviselőket - akiket a választók szavazata juttat hatalomhoz - mondjuk országgyűlési tömegirányítóknak, vagy akár megilletné őket a "kiskirály" cím. Mindjárt értené mindenki, hogy miről is van szó!

Az én demokráciafelfogásom nem arról szól, hogy választok egy vezért (vezéreket), akik azután a saját érdekeiket képviselik, engem irányítanak, hanem arról, hogy választok képviselőket, akik képviselnek engem, az érdekeimet, az ország és társadalom érdekeit.
AlomUtas 2013. 08. 01. 10:59
Törölt hozzászólás
#229
AlomUtas 2013. 08. 01. 10:56
Törölt hozzászólás
#228
Törölt felhasználó 2013. 08. 01. 10:45
Előzmény: törölt hozzászólás
#227
Remek példa István. Éppen a keményvonalas jobbos gondolkodás belső ellentmondásaira. Tudod ugye pl., hogy István vette fel az európa szerte elterjedt kereszténységet, szakítva a pogány magyar hagyományokkal... István tehát nyugat-európa felé integrálódott, tudod, ahonnan Orbán éppen kifelé kacsingat... A radikális jobbosok érvrendszerének logikája mentén tehát István egy hazaáruló volt.
bigyula 2013. 08. 01. 10:41
Előzmény: törölt hozzászólás
#226
"István szakított a hagyományos joggal..."

István előtt demokrácia volt? Ez nekem új...

"A hatalom a tömegek irányításáról szól."

NEM! Egy demokratikus berendezkedésű társadalomban a hatalom a tömegek SZOLGÁLATÁRÓL SZÓL!
jancsika 2013. 08. 01. 10:36
Előzmény: törölt hozzászólás
#225
Nem értem István hogyan került ide, mint demokráciatipro, hiszen az ő idejében lett "királyság" az államoforma, az addigi klánszövetség után.

Ha istent szeretnénk miniszterelnöknek, akkor Arnold Swarczenegger-t inkább látom Istennek, mint a Viktorékat.

De nagyon elfordultunk az eredeti témától:

Egy pénzhez nem értő ember utasítja a gazdasági miniszterét, hogy egy olcsó hitelt törlesszünk idő előtt az ennek ennek érdekében drágábban felvett hitellel, úgy, hogy nem "hiteles" a gazdaságpolitika és emiatt a Ft gyengül a többi devizához képest, annak ellenére, hogy a külker többlet miatt erősődnie kellene.
AlomUtas 2013. 08. 01. 10:26
Törölt hozzászólás
#224
signal2
signal2 2013. 08. 01. 10:07
Előzmény: törölt hozzászólás
#223
Azért féreg, mert felzabálja a jogba, a szabadságba, a jövőbe és egymásba vetett bizalmat. Egyszerűen azáltal, hogy kiszámíthatatlan, értelmezhetetlen, cinikus, ellenség-gyártó.
Messze nem értek egyet azzal, hogy diktátorra lenne szükség egy ország normális vezetéséhez. Inkább szerény, szakamilag hozzáértő, jószándékú emebreket szeretnék ott látni. Ha még egy ideig ennek hiányát tapasztalom, nekem sem marad más, mint elhagyni a hazát.

"és teljesen mindegy, hogy ki lesz ez a vezető, de szerintem, míg nem mondja végre ki valaki, hogy nem lehet deficites költségvetés mellett adósságot csökkenteni, addig miden marad a régiben és nem lesz felemelkedés."
Ezzel nagyjából egyet értek.
AlomUtas 2013. 08. 01. 09:55
Törölt hozzászólás
#222
MKY 2013. 08. 01. 09:18
Előzmény: #220  ts3
#221
Orban ennél sokkal rosszabb, mint Fioo.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek