"A PMÁP vagy inflációkövető, vagy a "Bonus" konstrukciója a diszkontkincstárjegy aukciós árához igazodik. Az inflációkövető PMÁP az adott kamatperiódusra fizet inflációval azonos kamatot plusz kamatprémiumot. Jövőre éppen a tavalyi infláció lesz a kamatperiódus előtti, 2013-as inflációnak megfelelő, azaz 17,5 %-os kamat plusz kamatprémium, ami 19 % fölé is mehet. A "Bonus" már nem olyan jó. Most a legjobbak a Q jelű 3 éves papírok, amik még mindig fixen 6 % felett hoznak."
.
Ezt nem tudom miért írtad mivel semmiben sem módosítja azt amit mondtam. Jövő február és március környékén fizetik ezek a PMÁP papírok (amikben összesen kb 7.000 milliárd Ft van ) a magas kamatokat még a 2023-as év átlag inflációja alapján. De onnantól már a 2024-es év átlag inflációja plusz kamatprémium fut ami kb 7% lesz ( sőt inkább 6% mert kevés papíron van már 1,5%-os kamatprémium ). Azaz február és márciustól ezen több ezer milliárd állampapír tulajdonos visszaváltja az állampapírját és keres másik befektetést. Egy része biztos majd valami 6-7%-os állampapírt választ. De a többség szerintem nem. És ha csak a feléről beszélünk is akkor is 3-4000 milliárd forint extra finanszírozásra van szükség ( az amúgy kifizetett 1200 milliárd kamaton FELÜL.
.
Ezt nem tudom miért írtad mivel semmiben sem módosítja azt amit mondtam. Jövő február és március környékén fizetik ezek a PMÁP papírok (amikben összesen kb 7.000 milliárd Ft van ) a magas kamatokat még a 2023-as év átlag inflációja alapján. De onnantól már a 2024-es év átlag inflációja plusz kamatprémium fut ami kb 7% lesz ( sőt inkább 6% mert kevés papíron van már 1,5%-os kamatprémium ). Azaz február és márciustól ezen több ezer milliárd állampapír tulajdonos visszaváltja az állampapírját és keres másik befektetést. Egy része biztos majd valami 6-7%-os állampapírt választ. De a többség szerintem nem. És ha csak a feléről beszélünk is akkor is 3-4000 milliárd forint extra finanszírozásra van szükség ( az amúgy kifizetett 1200 milliárd kamaton FELÜL.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!