Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ngergo1985 hétfő, 12:54
Előzmény: #153251  Sehmet
Azért azzal vitatkoznék,hogy a fogyasztási adó igazságosabb lenne. Kezdjük azzal, hogy a 27%-os ÁFA, minden csak nem igazságos, főleg ha körbenézünk a környező országokban,és mindenhol jelentősen alacsonyabb az ÁFA mint nálunk! Hiszen ha az infláció magas, akkor az ekkora adóval tehert termék ára duplán súlytja a szegényebb rétegeket, hiszen a jelentős beszerzési ár változással együtt az adótartalom is jelentősen megugrik. Ha egy termék beszerzési ára 100-ról 130-ra emelkedik, miért emelkedik meg az adó is 27-ről 35Ft-ra? Semmit nem kapunk azért a +8Ft-ért. Hogyan várunk jelentős fogyasztásbővülést, ha kvázi megfojtjuk az élelmiszerek jelentős részét ezzel az adóval, és kivesszük a szegényebb rétegek zsebéből duplán ezt az áremelkedést? Mit jelent az hogy mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér??? Hitelre igencsak kevesek tudnak vásárolni kaját a Lidl-ben vagy a Tescoban, viszont a szegényeket duplán büntetjük. A cigi,meg a pia nem alapvető élelmiszer, teljesen jogosnak tartom, ha agyon van adóztatva, ezeket a dolgokat fizesse meg, aki tudja vagy akarja. A nagy helyzet az, hogy az elmúlt 3 év brutál inflációjával az alsó 50-60% szét lett szopatva a boltokban az élelmiszer és szolgáltatások áraival, és ebből a sokkból a kispénzűek (értsd, minimálbértől mediánig +átlagnyugdij alatt) nem tudnak a mai napig sem felocsúdni,mert nekik a 60-70%-os élelmiszerinfláció tényleg 60-70%-ot jelentett,mert megtakarítani nem tudnak, minden havi bevétel a létfenntartásra megy el. 
user01
user01 hétfő, 12:53
Előzmény: #153249  Sehmet
Amúgy arról tudsz valamit, hogy mit tartanak Orbánék Hatvanpusztán a magtárban? Ott van a zabhegyező?
Melyik épület a birkaakol?
user01
user01 hétfő, 12:45
Előzmény: #153252  Sehmet

Mennyi az éves hiány?

Gyurcsány az ámokfutása alatt hány ezer milliárd Ft-tal növelte az államadósságot? Ezt hány év alatt hozta össze?
________
________ hétfő, 12:44
Előzmény: #153256  user01
user01
user01 hétfő, 12:43
Előzmény: #153249  Sehmet
A cigányrokokó nem megbélyegzése senkinek és semminek (persze ha te megbélyegzésnek használod, az a te magánügyed), a "cigány" jelző csak az eredetére mutat rá. Nem csak cigányok bírnak olyan ízléssel, amit ez az irányzat képvisel. És amit eddig Hatvanpusztáról láttunk, az igencsak ezt az ízlésvilágot festi fel az akolok és egyéb gazdasági melléképületek lakóiról.
totoro
totoro hétfő, 12:33
azért túl nagy ész nem kell ahhoz, hogy a jövő évre gazdasági növekedést várjanak, nem véletlen hurráoptimista Orbán: "Összesen a PMÁP után a jelenlegi adatok alapján 1279 milliárd forintos kamatfizetés terheli a költségvetést 2025-ben, emellett három sorozat lejár, melyekben jelenleg 475 milliárd forintos állomány van, így összesen 1754 milliárd forint kifizetése lesz aktuális ennél a lakossági állampapír típusnál. A kamatok és a lejáratok 73%-a az első negyedévben lesz aktuális, 96% pedig az év első felében kerül kifizetésre. Vagyis néhány hónap alatt az éves GDP több mint 2%-ának megfelelő összeghez jut a lakosság."
rockmaster hétfő, 12:09
"Ábrákon a szomorú igazság: Magyarország lemarad"
"Jövőre már tényleg beindulhat a gazdasági növekedés – gondoljuk nagyon optimistán így az év vége felé közeledve. A közgazdászok szerint jövőre valóban lehet érdemi növekedés, de azért kirobbanó teljesítményt senki nem vár, és minden előrejelző a bizonytalan kilátásokat hangsúlyozza. A magyar gazdaság teljesítményéről nem fest szép képet a nemzetközi összehasonlítás, a magyar növekedés szűk régióhoz képest is alacsony volt a 2019 és 2024 közti válságos években. És bár a következő években az előrejelzők mindegyike szerint visszatér a növekedés, a prognózisok teljesülése esetén is alulteljesítő maradhat a magyar gazdaság a következő években."
Évek óta Pancser PedoFidesz-es totyogás.
szieszta hétfő, 12:08
Előzmény: #153251  Sehmet
Ez pontosan így van, az ember nem abból gazdagszik amit megkeres, hanem amit nem költ el. Ennyi erővel megvonhatnál magadtól mindent, hiszen az autó, mozi, színház, kirándulások is felesleges dorbézolás. Ezt mindet be lehet tenni önkéntes nyugdíjpénztárba és csak azon izgulni, hogy megérjed, hogy ki is használhasd.
Sehmet
Sehmet hétfő, 12:02
Előzmény: #153248  ngergo1985
Egyébként a fogyasztási adó sokkal igazságosabb, mint a személyi jövedelemadó, mivel egyrészt több, alapvető élelmiszer (élőállat, hús, tej, gyógyászat) 5 %-os ÁFA alá esik, másrészt pedig mindenki addig nyújtózkodjék, ameddig a takarója ér! Nem biztos, hogy mindenkinek belefér a legdrágább cigaretta, alkoholos ital, stb. Jómagam soha nem ittam alkoholos italokat, és most sem iszom, nem dohányzom, pedig megengedhetném magamnak. Pedig, ha kiszámítjuk, akkor napi egy doboz cigi és egy üveg sör árából éves szintem minimum egy-millió forintot össze lehet rakni, amit ha valaki önkéntes nyugdíjpénztárba fektet, akkor nem panaszkodik az alacsony nyugdíj miatt. Stb. No, ezért kapok majd hideget, meleget, de cáfolatot, ellenérvet bizonyára nem.
Sehmet
Sehmet hétfő, 11:53
Előzmény: #153248  ngergo1985
Hát a nyugdíjjjjakból bizonyára, mivel az nem is adóköteles, a nyugati nyugdíjakkal ellentétben!
Sehmet
Sehmet hétfő, 11:51
Előzmény: #153237  user01

A "cigányrokokó" egy megbélyegzése a roma szubkultúrának. És te honnan tudod, hogy mi van Hatvanpusztán? Lehet, hogy NER-es vagy és a messiás babérjaira pályázol?
.
Egyébként, ha már a stílusirányzatoknál tartunk, akkor ez ennél egy kicsit bonyolultabb, mivel a "A rokokó elsősorban díszítőstílus, főképpen épületek, belső terek, bútorok stb. díszítésére volt alkalmas. Különálló rokokó építészet nem létezik, a kor épületei külsőleg klasszikus szigorúságot és józanságot árulnak el. A lakóházak többnyire patkóalakban épülnek, különösen az épületek központi részét emelik ki rizalittal. A belső díszítésnek jellemző vonása, hogy minden szilárd, erélyes formát könnyed, cifrán és többszörösen hajlított görbe vonalakban old föl. Változatosan hajlított, hullámos, szeszélyesen cikornyás vonalak alkotják fő jellemét, amit minden országban egyaránt megtart. Gyakori motívumok a csigák és kagylók, növényi részek, főleg folyondárok és virágok, melyek aszimmetrikusan vannak elrendezve. A homlokzatokat olykor puttók is díszítik."
.
http://users.atw.hu/dorakohalmi/aloldalak/rokoko.html
ngergo1985 hétfő, 11:48
Előzmény: #153247  Sehmet
Szerintem is úgy az igazságos, hogy a legalacsonyabb minimálbérből, a majdnem legalacsonyabb átlagbérekből és nyugdijjakból, valamint a legmagasabb ÁFA miatt mi fizetjük a legalacsonyabb adókat az EU-ban. Nem igaz?
Sehmet
Sehmet hétfő, 11:41
Előzmény: #153239  gazmber

Szerintem nem a te adóforintjaidból gazdagszik az ország, mert akkor nem itt keresnéd meg a propagandával és több is lenne. Nekem erre - amíg nem mentem nyugdíjba - nem igazán volt időm. Egyébként is az egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadót, egészségbiztosítás (mai nevén TB-t, annak egy része megy az Eü kasszába) és nyugdíjjárulékot fizetjük mi, magyarok.
Szerintem olvasd el még egyszer, hogy mit írtam, talán leesik valami, ugyanis a liberalizmussal sem szimpatizálok, kivéve a nemzeti liberalizmus jobboldali változatát, de én a libertarianizmusról írtam. :)
Sehmet
Sehmet hétfő, 11:36
Előzmény: #153240  euler
Igen, onnan is van egy-két mondat, de az egészből csak néhány gondolatot tesz ki, és a következtetés és a mai, magyar gyakorlatra történő alkalmazásról ő nem ír. Lehet, hogy a fiú anno tőlem vette azt a pár sort is, ugyanis jelentek már meg cikkeim még a kilencvenes évek végén. :)
Sehmet
Sehmet hétfő, 11:32
Előzmény: #153242  Shortelek
Látom, a Wikipédiából már tudsz guglizni! Gratulálok, az is haladás, ha már eddig eljutottál, még akkor is, ha a klasszikus liberalizmus elméletéről írtál, ami nem igazán valósult meg sehol sem. Egyébként a törvény előtti egyenlőség megvan most is, a törvények mindenkire legalább úgy vonatkoznak, mint a klasszikus liberalizmusban, ami nem igazán volt. Nem vagy szabad? Ki és miben gátol? Ahogy elnézem, még a tények és a racionalizmus sem zavar! Meddig terjed az egyén szabadsága és az önálló gondolkodás? Érdekes, hogy erre hivatkozol, amikor az érdemi érvelés helyett személyeskedsz, sértegetsz, és nemcsak engem. No, látod, erről beszéltem! Más az elmélet és más a gyakorlat, amit saját példáddal illusztrálsz! Most akkor kérnék egy olyant is, amiről írtam, azaz a libertarianizmusról! :)
Sehmet
Sehmet hétfő, 11:26
Előzmény: #153243  bigyula

Elnézést, nem tudtam, hogy saját közösségedben milyen titulus a "tisztességes".
.
Miért kérjek elnézést? Azért, mert a Reuterstől idéztem? Te a sok, dilettáns és személyeskedő bejegyzésedért mikor kérsz elnézést?
bigyula hétfő, 11:12
Előzmény: #153234  Sehmet
A vajdával mi a bajod? Az egy tisztség/cím.
.
Elnézést kértél már a fórumtagoktól a tegnapi orosz dezinformáció egész napos terjesztéséért, miszerint Aszad egy lezuhant gépen volt, és meghalt? Reggeltől nyomtad mindenféle alátámasztás nélkül.
Shortelek hétfő, 10:54
Előzmény: #153235  Sehmet

Szólj ha nem érted, vagy csak bégettél egyet.
"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."
Szerinted ez mennyiben igaz a pártodra?
euler hétfő, 10:43
Előzmény: #153240  euler
Ez csak úgy szemetszúrt, mert egyébként segítséget kérnék a topiktól:
Kire lehetett szavazni, ill. ki kapta a Ludas Matyi Alap támogatását novemberben?
https://talpramagyarok.hu/ludas-matyi-alap/

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek