Arról már lehetett tudni, hogy a napokban több informális egyeztetés is zajlott a Fidesz vezetõi között a CEU mûködését ellehetetlenítõ törvény elfogadása után kialakult helyzetrõl. Most azonban ismét fordulat jöhet az
Nem tudtam. Úgy tudtam, hogy a CEU védelmében van szimpátia tüntetés. Erről nyilatkoztak a külföldi hallgatók a nyugati médiának a helyszínről. :)
A "Geci" táblával pörgő félmeztelen emelkedett állapotban táncoló fiatal értelmiségit nem adták le, mert nem lett volna jó reklám az egyetemnek. :)
Te semmit nem állítottál én pedig reklámról beszéltem végig. Fuss neki még egyszer ennek a mondatodnak! Megállapodnak majd valamiben, különben nem válik be a reklám. Most megint állítottam valamit, te pedig semmit. Tehát tudsz majd támadni. További jó szórakozást! :)
"....MOST EGY NEMZET KEZDETT KONZULTÁLNI RÓLAD. ÉRTHETŐ MÓDON A LEGKEVÉSBÉ SEM ÚGY, AHOGYAN AZT TE SZERVEZNÉD a saját elbutított híveid körében! Ezt a vonulást nem a te bérenceid szervezték a te gyűlölködésed nevében, mint a „békemeneteket”. Aki ma békét akar, az a demokrácia békéjét és rendjét akarja.
2002 ÓTA FOLYTATSZ ILLIBERÁLIS HÁBORÚT A SAJÁT NÉPED ELLEN. Ha tovább háborúzol, ha aláíratod a tudás, az oktatás elleni törvényedet, ha tovább pusztítasz és rombolsz, láthatod majd a következményeket is! S bár a következményekre rászolgáltál, ne hívd ki a sorsodat magad ellen, mert az sem neked, sem az ellened tüntetőknek nem lenne jó...."
a lopás egy dolog
az összekacsintás is
feloldozás a nép kisebb lopásaira
egyébként sem érti az egyszerű ember mennyi az 1 milliárd
de a ruszkik
a szó, ami meghatározta az elmúlt 100 év magyar közbeszédét
az egészen más
pont ugyanazt a narratívát diktálja mint orbán: "mi vagyunk a jók ti meg a rosszak és a rosszat mindenáron le kell győzni"
látjuk hogy ez hova vezet.
csak nem tanulunk belőle.
boldog nyulat
"Az kizárt, hogy orbán rossz és le kell győzni?"
Nem kizárt (bár valószínűtlen).
Csak az biztos, hogy ez a narratíva
(1) eléggé vesztesnek látszik, például azért, mert ahogy Montecuccoli megmondta, a háborúhoz három dolog szükséges, és Orbán mindháromból nagyságrendekkel jobban el vana látva. Természetesen el lehet szakadni a realitásoktól (a vérnaív idealistákkal gyakran előfordul), de azt ne várják, hogy ehhez tapsoljak.
(2) amennyiben Orbán legközelebb végzetes sebet ejt magán (merthogy jelenleg erre csak ő képes) és a mai ellenzék netán győz, akkor is katasztrofális következményekkel jár, ha az ellenzék egyetlen célja a rossz (Orbán) legyőzése, merthogy ebből (mint az elmúlt negyedszázadban kiderült NEM LEHET országott építeni.
Tehát én azt gondolom, hogy nem legyőzni kell valakit, hanem jövőt tervezni, hogy az összeomlás után ne káosz következzzen, hanem építkezés. Akik pedig hagyják magukat manipulálni Orbán / Habony harci indulói által (bármelyik oldalon is állnak), azokban én már nem tudok bízni.
Orbán belátta, hogy meg kell egyezni a CEU-val
Ugrás a cikkhez