Eladod, amid nincs - ez a short. Példa: kérsz kölcsön 1 db OTP-t. Eladod 10000 Ft-on. Most van 1 db OTP shortod, ami azt jelenti, hogy -1db OTP részvényed van (mínusz, mert a kölcsönkapottat adtad el). Ha lemegy 9000 Ft-ra, visszaveszed, visszadod a kölcsönpapírt és kerestél 1000 Ft-ot. . A shorthoz ELADNI kell.
a brokik mellett valaki más is szórta. vagy az alapoknak kell a pénz másra vagy nem lehet h most adták el az új 8M részvényt? Bár annak is csak egy részét....
takarékbank, status (új rv.) ki tudja..de várható volt hogy ez less, bár én hitem benne hogy felhúzzák 1000-ig és utánna kezdik önteni,,,nagyobb lett volna a haszon és az árfolyam maradt volna feljebb
ez a baj..amúgy ma teljesen hülye voltam, valamiért azt hittem 5%al lentebb van a limit és beadtam a stopot 600 alá ..hogy majd alatta visszaveszem...és persze nem esett alá
580-on gondoltam, hogy visszaveszem és le is ment volna addig, de hála az otp-nek és a saját hibámnak csak lestem mint páran itt akik 18Ft-ra várták -bár én csak pár percig- végül visszavettem 650ig, de pár milliós mutatvány volt így is :/..még mindig jobban jártam, mint az amcsi broker aki elütötte tizedesveszőt és kiszórta az összes rv-t, meg lezúzta az árfolyamot is :)...ma nem voltam, de minden úgy alakult ahogy vártam..visszavették amit kiszórtak..most már felfelé húzzák
Opus Global Nyrt Forecast