Topiknyitó: Portfolio 2017. 05. 02. 10:47

Nyugdíjcsökkentést kapnak a nyakukba a görögök az EU-tól  

Ugrás a cikkhez
Görögországnak sikerült megállapodnia európai hitelezõivel, illetve a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a 86 milliárd eurós mentõcsomag következõ részletének lehívásához szükséges reformokról. A megegyezés egyik legfontosabb
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2017. 05. 02. 16:50
Előzmény: #9  elemes
#14
a Goldman különben rossznyelvek szerint pillanatok alatt beállt a saját maga által megálmodott szisztémát shortolni:) (azt mondják, hogy a Goldmannál a profit elsősorban a saját számlás proprietary trading-ből gyün:) Proprietary tradinglink az aktuálpolitikai nyavajgást félretéve a LÉNYEG a következő, a görög részvénypiac hihetetlenül ALULÉRTÉKELTTÉ kezd válni nem mondom, hogy most kell beszállni, de érdemes lesz FIGYELNI rá az elkövetkező években, mivel itt eszméletlen profitlehetőségek fognak megnyílni a jövőben... (mondjuk a következő általános lejtmenet UTÁN)
pitcairn2 2017. 05. 02. 16:44
Előzmény: #9  elemes
#13
a Goldman Sachs-nak meg talán nem kellett volna a nemzetközi szervezetek megtévesztéséhez asszisztálnia... BBC - How did Greece mask its debt?link
gyula1971
gyula1971 2017. 05. 02. 16:36
Előzmény: #9  elemes
#12
A Görög adósság sosem fogy el,hitelből mennek hitelbe,de ezért az IMF-is felelős,miért engedték ezt a nagy mértékű eladósodást korábban.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 05. 02. 14:47
Előzmény: #9  elemes
#11
dehogy nem megy, ezt csinálja itt az egész ország
Peterbond 2017. 05. 02. 14:11
Előzmény: #5  szivacs
#10
1. Lasd harmas pont. Nem ajandekba adtak a penzt. Azert hogy a gorog allam mukodni tudjon. Es persze az EURt is vedik ezzel. 2. A helyzetert az osszes gorog felelos aki 14 havi nyugati bert kapott mikozben csak egy reszet termelte ki. Ergo pont hogy az osszes felelos erintve van. Peersze beuarhatnanak par politikust is meg elkobozhatnanak jo sok vagyont. Az igazsagerzete az embernek kicsit jobb lenne. A gorogok altalanos helyzeten sokat nem valtoztatna. A nyugdijcsokkentes ettol fuggetlenul kene.3. Ha meg nem kaptak volna penzt azert menne a siras. Jelenleg nekik kell a penz csak nem akarjak mindez visszaadni. Mondjuk a felet.Amugy meg a te bankod is rendelkezhetett gorog allampapirral amibol fozetett neked kamatot. Persze o evlengedheti a gorogok tartozasat. Max le kell irnia ezt a veszteseget es kigazdalkodnia masokon pl rajtad. 1 % ponttal alacsonyabb kamat kis szamlavezetesi dij emeles. Fel szazalek kamat marzs emeles mas hiteleken. Elnezest hogy o elibb inkabb behajtana az eredeti adoson mielott szetteriti a koltseget.
elemes
elemes 2017. 05. 02. 13:32
Előzmény: #3  szivacs
#9
nem kellett volna hitelt felvenni kéremszépen. az nem megy, hogy eladósodunk, aztán meg sírunk hogy miért kérik vissza a tartozást.
Törölt felhasználó 2017. 05. 02. 13:13
Előzmény: #7  szivacs
#8
Segíts, nem tudok dönteni :) Ajánlj már egy kockázatmentes befektetést, vagy most tényleg a jó hozamú görög papírt ajánlod?
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 12:29
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
a görög állampapír most kezd újra jó hozamot ígérni :-) egyébként a legtutibb a fed, bármikor nyom bármennyit...:-)
Törölt felhasználó 2017. 05. 02. 12:12
Előzmény: #5  szivacs
#6
na vegre, egy kis tozsde :)te melyik bankban tartod a penzed?szeretnem en is tudni, hogy hol nincs pilotajatek, es nincs kockazat, es nem kell arra szamitani, hogy bukhatom a penzt.Kerlek, oszd meg :)
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 12:07
Előzmény: #4  Peterbond
#5
ad 1. - de németek nem engedték, miért is? ad 2. - ám a megkövetelt intézkedések közt nem látok olyasmit, hogy a helyzetért felelősök vagyonát lefoglalnák. ad 3. - én nem teszem a jövedelmemet egy olyan bankba, amely kinyilvánítja, hogy a csőd felé csúszik ugyan de a normális kamatok sokszorosát ígéri be, csak pénzhez jusson, hogy kifizesse az előző spekulánsait. Te vállalsz extrém kockázatot teljesíthetetlen kamatért - azaz beszállsz pilótajátékba? Mert aki beszállt, az számított rá, hogy bukhatja.
Peterbond 2017. 05. 02. 11:32
Előzmény: #3  szivacs
#4
1. Az imf pont hogy szeretne elengedest. 2. Ne lepodjunk meg hogy ha az eletszinvonalunk a termelesunk felett volt eddig mondjuk 20 % al es ezt hitelbol finansziroztuk eddig , majd eljott a visszafizetes ideje nem csak 20% ot kell csokkenteni hanem biza azon tul is. Mivel hogy most kell kibojtolni azt a plusz jo letet. 3. Gondolom te is szivesen adnad a banknak a fizud kamatra majd kozolne 5 ev mulva hogy eddig fizette az 5% kamatot de te irj le 50% ot a kovetelesedbol mert o nem akar kisebb fizukat adni vagy hiteleket behajtani.
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 10:53
Előzmény: #2  szivacs
#3
"a tárgyalás sikerrel zárult" - "újabb nyugdíjcsökkentés" - "jöhetnek a további megszorítások" - "csökkentik az adómentes jövedelem felső határát" - "jelentős privatizációt hajtanak végre az energiaszektorban" A 3,5%-os elsődleges többlet tartósan mehet a kamatszedők zsebébe. No haircut!
szivacs
szivacs 2017. 05. 02. 10:47
Előzmény: #1  portfolio
#2
Nyugdíjcsökkentést kapnak a nyakukba a görögök az EU-tól 2017. május 2. 09:44 Görögországnak sikerült megállapodnia európai hitelezőivel, illetve a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a 86 milliárd eurós mentőcsomag következő részletének lehívásához szükséges reformokról. A megegyezés egyik legfontosabb pontja, hogy a görög fél a korábbi tiltakozása ellenére végül belement egy újabb nyugdíjcsökkentésbe, vagyis jöhetnek a további megszorítások. Görögországnak júliusban esedékes törlesztési kötelezettségeinek finanszírozásához égető szüksége van a 86 milliárd eurós, harmadik görög mentőcsomag következő részletére. Az intenzív tárgyalások már több mint fél éve folynak, a megállapodást eddig az európai hitelezők és az IMF közötti konfliktus, illetve a görög fél további megszorításokkal szembeni tiltakozása is hátráltatta, most azonban úgy tűnik, hogy sikerült tető alá hozni egy megállapodást. Felszállt a fehér füst, a tárgyalás sikerrel zárult, minden technikai részletben megállapodtunk. - fogalmazott Euclid Tsakalotos, görög pénzügyminiszter. A megállapodást leginkább a nyugdíjcsökkentés kérdése hátráltatta, a görögök ugyanis nem akartak további megszorítást ezen a téren, mivel 2011 óta már így is jelentősen visszavágták a nyugdíjasoknak járó juttatásokat. Végül azonban kénytelenek voltak engedni a görögök, ezért belementek abba, hogy 2019-ben további 18%-kal csökkentik a nyugdíjakat. Ezen felül vállalták, hogy csökkentik az adómentes jövedelem felső határát, illetve jelentős privatizációt hajtanak végre az energiaszektorban. A megállapodás most a görög parlament elé kerül, ahol az Alexis Tsipras vezette koalíciós kormánytöbbségnek meg kell szavaznia. Ha a törvényhozás jóváhagyja, akkor már május 22-én megszavazhatják a hitelezők a mentőcsomag következő részletét, ekkor ülésezik ugyanis legközelebb az Eurogroup. A mostani megállapodásban nincsenek konkrét, a görög költségvetés elsődleges többletére vonatkozó célok, illetve az sem világos, hogy bármiféle adósságkönnyítés várható-e. Az IMF korábban többször is jelezte, hogy csak akkor hajlandó részt venni a programban, ha az európai hitelezők elengedéssel és átstrukturálással fenntarthatóvá teszik a görög államadósságot, ami ellen persze a németek hevesen tiltakoznak. Abban sincs egyetértés az IMF és az európai hitelezők között, hogy Görögországnak milyen elsődleges - kamatfizetések előtti - többlettre van szüksége: az IMF szerint a tavaly rekord mértékű, a GDP 3,9%-át kitevő elsődleges többlet fenntartása már középtávon is súlyos terhet ró az országra, ezért lazítani kellene a szigoron, az Eurogroup álláspontja szerint viszont a 3,5%-os többlet hosszabb távon is fenntartható. (Reuters, Financial Times)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek