Az előbbiek elolvasása után kizarod,hogy Huber újra Grabo deal lehetőséget lát, ha esetleg újra leülnek? De egyébként az sem kizárt, hogy tényleg tárgyalnak más cégekkel vagy befektetőkkel. Kedves nutex Vezetők! Adják már az Nyrt részvényesei tudtára, hogy kikkel tárgyaltak és pontosan milyen feltételekkel lehet végre akvizíció és konkrétan milyen cég jöhet szóba. Ennyire nem lehet le....ni azokat,akik a vezetőségben bíztak. Vagy igen?
Huber István felvetette, hogy az előterjesztett konstrukció megváltoztatását látná jónak. Az egyeztetés során Huber István elmondta, hogy a Graboplast Zrt.-vel kapcsolatos tranzakciót a jelenlegi formában nem támogatja,
Még 2019-ben jelentette be Veres Tibor, a Wallis csoport főtulajdonosa a BET50 konferencián, hogy ismét tőzsdére készülnek a Graboplasttal, a régió legnagyobb lakásbelső-burkolatokat gyártó és értékesítő vállalatával. Első látásra talán különösnek tűnhet, hogy a tengerentúlon divatos SPAC-technikát alkalmazzák, de a pesti parketten sem ritka, hogy üres vagy az idők során kiürült, de már a tőzsdén jegyzett társasággal fuzionálva gyorsítják meg a belépést a klasszikus IPO helyett. Például a Graboplast fő tulajdonosa, a Wallis csoport is az Altera átalakításával vitte a tőzsdére az AutoWallist. A Graboplast Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata, melynek 2021-es árbevétele több mint 20 milliárd forint volt, s bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A vállalatcsoport három telephelyén – Győr, Kecskemét, Tatabánya – gyártott termékeit, melyek a legmodernebb technológiák alkalmazásával készülnek, öt kontinens 80 országába szállítják.
Ha Huber és Csereklei behoz ide egy 15-30 mrd-os céget vagy top 10-es gazdagokkal leül, könnyen mehet felfelé és ki tudnak szállni 2-3-4-szeres árfolyamon. Utána ugyanezt el tudják játszani üres tőzsdei cégekkel vagy új tőzsdei cégekkel. Ki az aki nem menne nyugdíjba és inkább 18-on nézegetné Erdőbényén, hogy aprópénzt keres a nagy lehetőséghez képest? Ott volt a Grabo, illetve a Wallis tulaja, ott van Vitán, illetve ott van bármelyik jó oldali tehetős üzletember. Csak nem akarnak ügyeskedni 30 évig. Olyat tudnának tenni, ami 2 év múlva sok milliárdos profit. Azért okosabbak ők annál,hogy a kisbefektetőkön nevessenek
Ezt ne vegye senki javaslatnak.. Csak a gondolataim. Régóta figyelem a papírt... Szerintem megérett a fordulatra. 1 éve kb
belevettem és most várok. A Telekommal is így voltam.. Sajnos ott türelmetlen
voltam és 2 nappal azelőtt eladtam, hogy elindul a fel felé... Itt több lehetőség
van és akár éveket is kitudok várni , mert csak annyit fektettek be ami
biztosan nem érinti a megélehetésemet. Kb 10 - 15 éve kiröhögtek amikor a
bitcoint forgalom képesnek tartottam és lám mi történik... Arannyal hasonlítgatják..
Hubertus sosem távozik innen amíg él Ha mindent is elad, januárban újra tőkét fig emelni. Ezek együtt léteznek, egy banda. Ha Hubertus megy, akkor a többiek is.
Szerintem sokkal prózaibb az oka ennek a jelenlegi árnak. Egyszerűen nincs vevő. Nézzétek meg az Autowallis-t. Jobbnál jobb hírek, hatalmas akvizíció a héten is és áll egy helyben évek óta. Meg kell tanulnotok a nagyok fejével gondolkodni. Csak akkor vesznek meg egy rahedli papírt, ha lesz akinek utána el is lehet adni. Másképp minek megvenni???? Puszta papír, amiért semmit sem lehet venni, ellenben a kp-val. Hülye lenne lecserélni. Majd ha változik a tőzsdei hozzáállás nálunk. Mindenki szabadulni akkar ettől a szartól, ez az egyszerű ok, nem kell túlbonyolítani.
Igen, értem, hogy miért mondod ezt. Nekem sem tetszik a cég gyakorlatilag minimális kommunikációja. Úgy néz ki az én olvasatomban, hogy elmondják amit a törvény előír, szépen meg van fogalmazva, jogilag nem lehet belekötni, de igazából a befektetők nincsenek rendesen orientálva. Példa: Itt van több értelmes ember a fórumon, aki foglalkozik a Nutex-szel és hónapok óta abban bízott, hogy lesz tőzsdei SRV. Aztán nem lett. És igen, a cég tényleg nem mondta, hogy tőzsdén veszi majd meg, sőt Emu szerint nem is a cég találta ki ezt a határozatot, hanem ő. Jogilag rendben van? Valószínűleg igen. Etikaliag: talán még úgy is, mert igazából ők csak közzétették amit a kgy döntött. De aztán mégis sokan úgy érzik, hogy nem az van, amire számítottak. Pont ahogy mondod. Miért kell ezt? Miért nem lehet normálisan, egyértelműen előre elmondani, hogy mit akar a cég, aztán akinek tetszik az irány az tartsa a részvényt, akinek nem az meg eladhat és vehet helyette mást. A tőzsdei befektetők alkalmazkodnak, ez a tőzsde lényege. De ehhez meg kellene mondani frankón az irányt előre és világosan, kedves cégvezetés és nagyrészvényes. Így például bizalmat tudnának teremteni és akikben megvan a bizalom azokkal egy irányba lehetne menni.
Nekem tetsziknaz 1. verzio. Nem ragaszkodom az osztalékhoz. A cég akkor is kap javadalmazast ha tőkeemelesekkel 10 milliard fölé megy a cég értéke. En egyedül ezt szeretnem.elkerülni mert akkprnugyan az van mint eddig. Huber tőket emelt majd olcsobban eladta. Mondjuk a 46 forintos részvényet 35-ért. Ez azt jelenti hogy ő gyakorlatilag 11 forintot tett bele valaki mas meg 35-öt. Aztán a spirál ment szépen tovább. Haboru covid babámf@.za mindenre hivatkozva le lett barmolva at árfolyam. Onnan megfordítva es visszavéve. Most meg 19ért visszaadja a stroman a cegnek... ez is csak egy fantazmagoria. De en igy eltem.meg az elmúlt eveket. Mafyarul a ceg tőkenövekmenyét nem a tőkeemelő hanem a kisreszvenyesek adták össze. Ezzel sincs baj csak a transzparencia hiánya miatt mi nem tudjuk hogy holnap épp.25 forint osztalekot vagy világvégét hirdet a cég szócsöve HI. Ezert is nehéz egy iranyba menni, mert nyíltan hülyének néznek mindenkit. MINDENKIT!
Nem biztos, hogy optimista, de legalább nem pesszimista és talán nem elrugaszkodott: . Szerintem kb. így néz ki most a részvényesi kör: 1.- vannak akik hisznek abban, hogy lesz még itt akvizíció. Ugye a menedzsment is akkor kap javadalmazást, ha lesz, Emu szerint nem is keveset. Ebbe a csoportba tartozik a menedzsment, talán Holba, meg akik bizalommal tartják (csendes rv-esek). Ők előbb utóbb nagy ralira számítanak és ezt a menedzsmenttől várják, és a Nutex részvény párszor mutatott is erre példát a múltban. 2.- vannak akik nem hisznek abban, hogy lesz még itt akvizíció. Ezért ők inkább osztalékkal, vagy saját részvénnyel ki akarják venni a pénzt a cégből. Ide tartozik Okoska, debepe, meg páran itt a fórumon. Ők nyilván most elégedetlenek, mert úgy tűnik, hogy tőzsdei SRV nem lesz egyhamar. Ha ők vannak többségben, akkor talán van esélyük átvinni az akaratukat egy közgyűlésen, de szerintem erre az esély elég kicsi. Ők most paprikásak, talán próbálnak akciózni ezt azt, de végül valszeg egy ponton kiszállnak, egyszerűen azért mert ez nem a nekik való részvény. 3. van Huber, aki nem tudom, hogy miben hisz, talán semmiben. Ő opportunista módon mindenben benne van, mindenen keresni akar, és közben valószínűleg támogatja a céget, de lehet hogy nemsokára ő is kiszáll. Kérdés, hogy ki lesz helyette az új nagytulaj. . Mi lesz a jövő? Mi várható? Szigorúan szvsz: - Huber előbb utóbb távozik, nagy kérdés, hogy ki jön a helyére. - Ha az 1. csapat nyer, akkor előbb utóbb akvi jöhet, lehet, hogy óriási részvényszámot bocsátanak ki az akvi miatt, a jelenlegi rv-esek eltörpülnek, a Nutex teljesen megváltozik. Ez nem biztos hogy jó lesz, csak akkor, ha jó lesz az akvi, nem Grabo2. Jó akvival a részvény tartósan 30-50 köré mehet, rossz akvival akár 15 alá. - Ha a 2. csapat nyer, ami szerintem nem valószínű, de ha mégis, akkor nagy összegű osztalék, vagy SRV jöhet, amivel időlegesen 25, talán 30 körülig mehet az árfolyam, majd a cég kb. kiürül és irány a padló. . Személy szerint én az 1. verzióra tippelek, de persze ez csak egy vélemény. Ki mit gondol?
NUTEX részvényesek topikja 2024