Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 11:10
Előzmény: #59376  waddah-attar
#59380
most átvetíted az eddigi dühöd, meg képzelgéseidet a modiról valaki másra, ez is zsákutca szerintem, de hajrá, ha ettől hamarabb meggyógyulsz?
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 11:08
Előzmény: #59376  waddah-attar
#59379
most már tényleg kezd érdekelni kivel keversz, nagy a haragod felé, azt látom, kitartasz a fantazmagóriáid mellett amíg csak lehet
Törölt felhasználó 2020. 10. 22. 11:06
Előzmény: #59376  waddah-attar
#59378
"Exnyomozót igazolt le Mészáros Lőrinc a vállalatbirodalma és családja védelmére alapított magánbiztonsági cégéhez. A csapatra a belső elhárítás mellett a felvásárlási célpontok átvilágításakor is számíthat Orbán első számú oligarchája.
hirdetésHárom rendőrtiszt lélegezhetett fel 2004 tavaszán, amikor a Fővárosi Bíróság kimondta: ártatlanok. Évekkel korábban a rendőrök csecsen bűnözőket fogtak el Budapesten. Az akcióban ugyan senki sem sérült meg, a parancsnokuk mégis feljelentette őket, mert úgy ítélte meg, hogy aránytalanul keményen léptek fel. Az eljárás alatt a csecsenek egyike sem élt panasszal, sőt a három állítólagos sértett közül kettő azt mondta, nem ütötték, nem is rúgták meg őket a rendőrök, „bezzeg Moszkvában” egy ilyen akció után biztosan a kórházban kötöttek volna ki. Bár a harmadik bűnözőt többször gyomron vágták, ő sem panaszkodott. Mint a bíróságon kifejtette: megérti, hogy így dolgoznak a rendőrség elfogóemberei. Az akcióról készült videófelvétel is azt bizonyította, hogy a hatóság emberei helyesen jártak el az erőteljes fellépéssel.
A rendőröket felmentő ítélet óta több mint tizenöt év telt el. A három rendőrtiszt közül kettő azóta szép karriert futott be. Egyikük, Hajdu János Orbán Viktor testőre lett, most pedig, immár tíz éve, a Terrorelhárítási Központot irányítja.
Hajdu egykori kollégája és vádlott-társa, Hampó Norbert pedig nemrég a leggazdagabb magyar vállalkozó, Mészáros Lőrinc környezetében bukkant fel. Egészen pontosan annak a Talentis Protect Zrt. néven idén nyáron alapított magánbiztonsági cégnek került az élére, amely a válófélben lévő Mészáros házaspár tulajdonában álló Talentis Group leányvállalataként jött létre. A cég igazgatóságában ugyanakkor nem a házaspár két tagja, hanem már a gyerekek kaptak helyet. Hampó a társaság vezérigazgatója lett.
Nem ez az első alkalom, amikor Mészárosék bizalmat szavaznak egy volt rendőrnek. Hosszú évekkel ezelőtt a felcsúti milliárdos egyik mai intézőembere, a felvásárlások előtt „céges előkóstolóként” feltűnő Csík Zoltán is a BRFK-n dolgozott gyilkossági nyomozóként.
A hazai magánbiztonsági piac nem túl nagy, az ember egy kezén meg tudja számolni a legbefolyásosabb játékosokat. A jelentősebb szereplők közül mindenki ismer mindenkit. Ezért is meglepő, hogy amikor Mészáros biztonsági cégének feje, Hampó után érdeklődtünk, a piacon tevékenykedő forrásaink nem sokat tudtak róla, mondván: eddig inkább csak egy epizódszerepben ismerhették meg. Miután Mészáros megszerezte a Mátrai Erőmű többségi tulajdonrészét, a volt rendőr és ügyészségi nyomozó, Hampó lett a cég biztonsági főnöke. Ebbéli minőségében ő nyugtatgatta a közvéleményt a visontai környezetszennyezés idején, hogy a kiszivárgott anyag senkire nem veszélyes (mint utóbb kiderült, a történtekért a Mészáros érdekeltségébe tartozó keményítőgyár volt a felelős).
A Mészáros család üzleti ügyeire rálátó források szerint amikor az állami Magyar Villamos Művek Zrt. idén tavasszal 17,4 milliárd forintért megvásárolta az egyébként veszteséges erőművet az Opustól (az üzleten Mészáros cége több milliárd forintot kasszírozott), az MVM már nem tartott igényt Hampóra. A volt rendőr azonban nem sokáig maradt munka nélkül: néhány hónap múlva már be is jegyezte a bíróság a Talentis Protectet, ahol Mészáros mindjárt a vezérigazgatói feladattal bízta meg a volt nyomozót.
Ha a magánbiztonsági piacon Hampó gyakorlatilag ismeretlen, rendőrségi vonalon már szerencsésebbek voltunk, amikor előélete felől érdeklődtünk. Miután hosszú évekig együtt dolgozott Hajdu János jelenlegi TEK-vezetővel, a kétezres évek közepén az ORFK egy olyan igazgatóságához került, ahol mások mellett operatív, titkos műveletekhez biztosítottak hátteret, például figyelőket vagy éppen elfogóembereket.
Egykori kollégái szerint Hampóban sokkal inkább egy katona, mintsem egy rendőr veszett el. Rendkívül szabálykövető, különösen jó a memóriája, gyorsan tanul, és ha valamibe belefog, azt igyekszik maximálisan, lelkiismeretesen, „jó katona” módjára elvégezni. Minthogy sok időt töltött az ORFK-n a rendőrségi figyelők között, jól ismeri az operatív akciók mibenlétét. Vezetőként viszont nem igazán szívelték egykori kollégái; sokan ennek tudták be azt is, hogy miután az igazgatóság, ahol dolgozott, a kétezres évek második felében beolvadt a Nemzeti Nyomozó Irodába, Hampónak ott már nem termett babér. Ekkor került a Központi Nyomozó Főügyészséghez mint nyomozó.
Hadházy Ákos Facebook-oldala
Mészáros magánbiztonsági cégének nemcsak a vezetése, de egyelőre a felépítése is komoly kihívás lehet Hampó számára. Úgy tudjuk, a Talentis Protect intenzív toborzásba kezdett, és olyan embereket is megkörnyékezett a piacon magasnak számító fizetéssel, akik – rendőri vagy titkosszolgálati tapasztalatok birtokában – otthonosan mozognak az operatív műveletekben, s kiválóan alkalmasak például figyelési feladatokra vagy környezettanulmányok elkészítésére.
Hadházy Ákos Facebook-oldala
Ez a fajta tudás akkor jöhet igazán jól a felcsúti oligarchának, ha magánbiztonsági cégével valakit a törvényes keretek között akar „átvilágítani”, azaz megtudni például azt, hogy az illető hol, milyen körülmények között él, milyen kapcsolatai vannak, jelent-e bármilyen kockázatot az életmódja. Ez pedig, a bizalmi állásokba felvenni szándékozott alkalmazottak lecsekkolása mellett, olyankor is fontos lehet, ha Mészárosnak újabb piaci szereplő bekebelezésére támadna kedve (ami, mint tudjuk, gyakran megesik vele). Minél több információ áll ugyanis rendelkezésre, annál könnyebben sarokba szoríthatja, megszerezheti a kiszemelt prédát. Ugyanakkor a Talentis Protect tevékenységi körébe olyan feladatok is beletartoznak, mint például az építményüzemeltetés, a takarítás; nem is tudna pusztán egy lábon állva hosszabb távon fennmaradni.
A biztonsági piacot ismerők szerint azonban nem biztos, hogy Mészáros racionálisan döntött, amikor saját biztonsági céget alapított: vannak erre szakosodott profi cégek, amelyek ebben jóval hatékonyabbak, mint egy frissiben összegereblyézett csapat. Többen azt fejtegették a HVG-nek, hogy csábító lehet ugyan a magas fizetés ígérete – amivel a Talentis is próbál verbuválni –, de az igazán jó szakembereknek betonbiztos állásuk van, így a semmiből építkező társaság jó eséllyel csak a másod-, harmadvonal szakembereiből válogathat. Bevett gyakorlat még, hogy leszerelésük után rendvédelmi szervek vezetői landolnak ilyen cégeknél, és bár nemrég a hírszerzésnél és az elhárításnál is vezetőváltás történt, úgy tudjuk, hogy egyik extitkosszolga sem a piacon szándékozik folytatni a karrierjét.
A Mészáros családot közelebbről ismerő források szerint a família elsősorban azért akart saját biztonsági céget, mert féltik a testi épségüket. (A bicskei Mészáros-birtokon korábban lefotózott páncélosokat azonban állítólag nem emiatt szerezték be: azok ártalmatlanított hobbijárművek.) Mészárosék, úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket; kérdés persze, hogy ezek mennyire komolyak.
Az mindenesetre tény, hogy a látványosan meggazdagodott oligarcha sokak szemében a kormányzati korrupció egyik szimbólumává vált, akinek azért is lehet félnivalója, mert a rezsim, amely őt naggyá tette, több vállalkozót szorított ki bizonyos piaci területekről. Márpedig a vesztesek is könnyen veszélyessé válhatnak számukra – legalábbis a család a közhangulaton kívül ezt is érezheti potenciális veszélyforrásnak.
A biztonsági cég arra is alkalmas, hogy a Mészárosék érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságok védelmét ellássa, és megakadályozza például a belső visszaéléseket. Forrásaink szerint „ereszt a birodalom”, és a nagy értékű lopások, de a kisstílű vállalati szarkák ellen is hasznos, ha kéznél van egy profikból álló csapat a „belső elhárításra”.
Nagy kérdés, hogy a Talentis Protect megmarad-e a Mészáros birodalma alá tartozó cégek és az újonnan vásárolt társaságok, üzleti partnereik „átvilágítójának”, vagy szélesebb körben is kiterjeszti majd a tevékenységét. Ezt még a magánbiztonsági piacot belülről ismerő forrásaink sem tudták megjósolni, az egyöntetű vélemény azonban az, hogy felsőbb jóváhagyás nélkül semmiképpen sem tudná megvetni a lábát ezen a területen. Ha Mészárosék nem akarnak a nagyobb játékosok tyúkszemére lépni, akkor óvatosan kell mozogniuk.
Erősnek számít a Fidesz kedvenc őrző-védője, a Valton-Security éppúgy, mint Pintér Sándor egykori cége, a Civil Biztonsági Zrt. A piac ráadásul telített, és a koronavírus is megtépázta, hiszen az ilyen cégek egyik fő bevételi forrása a tömegrendezvények biztosítása. Ahhoz pedig hosszabb idő kell, hogy egy ilyen, gyakorlatilag a nulláról felépített cég kilépjen saját berkeiből. Igaz, nem lesz nehéz referenciákat szereznie: Mészáros cégbirodalmában számtalan olyan milliárdos vállalkozás van, amelyik ügyfélként veheti majd igénybe a Talentis Protect szolgálatait. Amely ma még inkább tűnik egy titkos szolgálatnak – abban az értelemben mindenképp, hogy nincs honlapja, és a kapcsolatfelvételhez szükséges elérhetőségei is fellelhetetlenek."
OSZLOPOS 2020. 10. 22. 11:06
#59377
fű alatt újabb jó hír...lenne, ha ez normális cég lenne...
SZÉP kártyak bővitett zseb és szochó mentesség további fél évre kitolva.
..mondjuk nem tudhatjuk, hogy miután 17mrd forint állami támogatással felújították a szállodákat, nem kerül e eladásra áron alul, mert további ismeretlen vírusjárványoktól retteg a vezetőség. A vevő meg tudjuk, ki lesz...
waddah-attar
waddah-attar 2020. 10. 22. 11:04
Előzmény: #59369  1221_
#59376
Te pedig emlékezz majd a cégvezetést célzó halálos fenyegetéseidre 1221-baboskó, melyekkel két ostoba felbeszélés között rendszeresen itt szórakoztattad a topikot, heteken keresztül.
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 11:04
Előzmény: #59370  bozso49
#59375
sosem értettem miért kell nevet váltogatni folyton, ahogy alakul az árfolyam
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 11:01
Előzmény: #59373  Törölt felhasználó
#59374
😃
Törölt felhasználó 2020. 10. 22. 11:00
Előzmény: #59370  bozso49
#59373
Én is voltam már :))))) 1212 nagyon készvan :)
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 11:00
Előzmény: #59371  Törölt felhasználó
#59372
én csípem, ő durcizik folyton 😂
Törölt felhasználó 2020. 10. 22. 10:59
Előzmény: #59369  1221_
#59371
Már mehetnétek lassan szobára :))) annyit civakodtok..
bozso49
bozso49 2020. 10. 22. 10:58
Előzmény: #59357  1221_
#59370
Neked mindenki baboskó?A múlt héten én voltam baboskó./szerinted/Én régen " kaktuszdenem"voltam.
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 10:57
Előzmény: #59367  waddah-attar
#59369
hát lapozgass csak és gyanúsítgass alaptalanul örömödre bárkit, személyeskedj, turkálj a zsebekben, a meglévő nickjeiddel meg még kínozd a fórumot, szép napot ehhez
Törölt felhasználó 2020. 10. 22. 10:57
Előzmény: #59340  Donqatto
#59368
Ott baszták el, mert nem aktuális áron kellett volna apportálni, hanem legalább 1500 ft-on, úgy sokkal kevesebb rv lett volna, plusz a hangulat vitte volna 1000 fölé. 
waddah-attar
waddah-attar 2020. 10. 22. 10:53
Előzmény: #59365  1221_
#59367
A cégvezetést célzó halálos fenyegetéseid itt vannak mind a topikon, csak vissza kell lapozni, ha valaki érdeklődne irántuk. Elárulom, fognak is érdeklődni. Akkor majd megtudod, hogy kik azok a démonok, akikkel játszadozni támadt kedved, 1221-baboskó.
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 10:52
Előzmény: #59355  waddah-attar
#59366
további jó morgolódást és ujjal mutogatást más számláira neked :)
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 10:49
Előzmény: #59363  waddah-attar
#59365
kezdem azt érezni, hogy összekeversz valamelyik nemlétező démonoddal babosko, de tudd, hogy azok csak hangok, nem léteznek ám igazából
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 10:48
Előzmény: #59361  waddah-attar
#59364
felhatalmazlak, tedd fel ide nyugodtan az eladásaimat igazoló kivonatot, ha már lementetted magadnak, legyen, ha ezt akarod, de többet ne nézegess bele
waddah-attar
waddah-attar 2020. 10. 22. 10:47
Előzmény: #59359  1221_
#59363
A papír 60-70 közé fog menni, mert nem tehet mást. A topik meg majd eldönti, hogy jó ötlet volt-e, hogy terád hallgattak-e vagy azokra, akik ezt már 400 felett megírták. Nyugodtan kitiltathatsz, máshoz úgysem nagyon értesz, esetleg még a halálos fenyegetésekhez. 
1221_
1221_ 2020. 10. 22. 10:45
Előzmény: #59361  waddah-attar
#59362
a számlavezetőmnél dolgozol? nem tilos belekukkantani az ügyfelek számláiba? ahj, nem helyes ez
waddah-attar
waddah-attar 2020. 10. 22. 10:43
Előzmény: #59357  1221_
#59361
Az ittenieknek az sem tűnik fel, hogy már legalább négyszer "kiszálltál" az opuszból, de még mindig csak felbeszéled meg a cégvezetést fenyegeted. 

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek