Topiknyitó: -pny 2017. 04. 05. 23:03

Napi politika  

Ebbe a topicba lehet írni a napi politikai témákat, legyen az gazdaság, migráns kérdés, EU, bármi. Bármilyen oldal, bármilyen hozzászólása engedélyezett: cikkek, írások is jöhetnek, de leginkább az azokkal kapcsolatos személyes vélemény, önálló gondolat. Ez ugyanis a legfontosabb. Nem baj, ha nem értünk egyet és a vita is jó.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Sigorszky
_Sigorszky 2017. 04. 07. 20:42
#60
Figyelj, Viktor! Ősszefoglalom, mit gondolok erről a 6 pontos konzultációról: link
-pny
-pny 2017. 04. 07. 20:27
#59
Negevhero ezt írja: "A Fideszből egyesek azt állítják, hogy a CEU a liberális világ tisztképzője, a CEU és a liberálisok ezzel szemben azt mondják, hogy a Soros-egyetem világszínvonalú képzést és tudományos eredményeket ad Magyarországnak. Úgy döntöttünk, hogy egy objektívabb kép kialakítása érdekében véletlen mintát veszünk a CEU-n készült diplomamunkákból. Mindenki döntse el maga, hogy ezek tudományos dolgozatnak vagy inkább politikai pamfleteknek tűnnek-e.Íme, a 10 dolgozat:..." A 888-nak vagy a prosti srácoknak, de lehet m, hogy a kuruc.infonak (nem tudni, honnan szedte ezt, nem szokása a forrás megjelölés) sikerült kiválasztani több 100 munkából 10-et, ami alkalmas az uszításra. Tipikus Fidesz módszer. Szánalmas. Egyébként meg, ha valami szerintük ennyire gáz, akkor miért jár ide egy államtitkár is (közpénzből)? Orbán és Áder lánya miért hasonló iskolába (mindkettő a CEU-hoz hasonló működésű, mindkettőben amcsi papírt adnak, stb.)?
-pny
-pny 2017. 04. 07. 15:58
#58
Egy hete, 10 napja az összes topicban vadul Sorosoznak, fröcsögnek a Fidesz párthívők és trollok. Kiváló pártmunkát végeznek: a király kiadta a várból az utasítást, a hazugsággyár és a droidok végzik a dolgukat. És micsoda meglepetés, az alapvető témabeli kérdésekre EGYIKÜKNEK SEM SIKERÜLT válaszolnia. Déneske pl. ki is törölte a topicjából, annyira felbosszantotta, hogy ő nem tud rá válaszolni... Még le is tiltott:) A hívek is úgy működnek, mint országosan a Fidesz: ellenvélemény tilos és kérdezni se szabad. 1. Mi az az aktualitás, ami rávilágított arra, hogy a CEU-t eddig szabályozó jelenlegi felsőoktatási tv nem jó, hogy itt és most szükséges a változtatás és, hogy pont az lesz a jó, amit hirtelen 1 nap alatt kitaláltak és keresztülvernek a parlamenten? 2. Egyáltalán ismered a jelenlegi törvényt? Az miben és miért nem jó? Melyik jelenlegi egyetem nem felelt meg neki és miért? Melyik azok az intézmények, amik ennek megfeleltek, de indokoltá teszik a változtatást és miért? Milyen változtatás az, ami szükséges és miért? A jelenlegi tervben lévő szabályozás mit oldana meg az előbbiekben felsorolt problémákból és miként?
-pny
-pny 2017. 04. 07. 15:30
Előzmény: #56  upgrayeddAKS
#57
Sajnos igazad van.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 07. 15:03
Előzmény: #55  exmnbs1
#56
Nem hiába mondom régóta, hogy az indulat a főellenség, nem a FIDESZ vagy az MSZP: link (Persze sem a FIDESZ, sem az MSZP, sem a Jobbik ne kerüljön be az OGY-be, de ebből 2018-ban egyelőre csak az utóbbi 2 a reális, a leggusztustalanabb maffiapárt viszont be fog kerülni mindenképp (a másik kettő is szerintem, de azoknál legalább matematikai esély van rá, hogy nem). Ami persze azt is jelenti, hogy a magyar szavazók nagy része még mindig indulatból politizál, nem elvek és értékek mentén. Én is szívesen nyomnék tockost a főféregnek, de valahogy mégsem a szimpla "bosszú" motivál. A vak gyűlölet valójában pont az olyan férgek malmára hajtja a vizet, mint 0vi...) Na, talán 1x megtanulja a magyar nép, hogy az árokásás nem vezet sehova. (Persze az is igaz, hogy amíg a maffiózók el nem takarodnak, addig szükségszerűen létre fog jönni néhány "lövészárok". De amint eltakarodtak, abban a percben meg kell kezdődnie az árkok betemetésének előkészületi fázisban (minimum), valamiféle kiegyezésnek ill. annak "sínre tételének", kidolgozásának, stb. Enélkül ez az ország csöbörből vödörbe fog esni, miközben Románia és Bulgária elhúznak mellettünk...)
exmnbs1 2017. 04. 07. 11:18
Előzmény: #53  upgrayeddAKS
#55
Veletlen emlekszem ra a Tv-Bol régről, inkabb alternatívnak gondoltam volna akkor.Képeken viszont nagy kereszt a nyakában, egyházi iskolás gyerekek....
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 07. 11:17
Előzmény: #52  -pny
#54
Ja, hát a súlyosan elfogultakkal valóban nincs mit kezdeni. Majd kigyógyulnak, ha buknak a maffiózók, és kell egy új fenék :) Én úgy en bloc a még gondolkodni képes emberekről írtam. Valahol mélyen ott szunnyad bennük a gondolkodás igénye, csak el kell nekik mondani, hogy merjenek gondolkodni, avagy sapere aude! (Durva, hogy Descartes óta nem fejlődött annyit az emberiség "agyilag", hogy ez még mindig komoly probléma...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 07. 11:14
Előzmény: #50  exmnbs1
#53
Persze, de meg kell érteni, hogy FÉL. A félelem erős érzés, sokakat tart vissza attól, hogy "jót cselekedjenek". Előre is védeni akarta magát, hátha egy "mi kutyánk kölykére" a FIDESZ-gépezet nem tapos rá. (Vagy nem annyira...) Azt sem tudni, mi igaz belőle amúgy. Lehet, hogy felnagyította a "szimpátiáját", hátha elhiszik :)Fene se tudja, nem látunk bele a fejébe. Az én EEG-mérőm is kiakadt a sok zombin, így nem fogom tudni "beszkennelni" :)
-pny
-pny 2017. 04. 07. 11:12
Előzmény: #44  upgrayeddAKS
#52
"Hiába szállják meg a médiát, ha az emberekből (még) nem teljesen veszett ki a gondolkodás igénye..." Hát, nekem az itteni tapasztalatom inkább az ellenkezőjet mutatja: a hit és az elfogultság rettentő sokat képes kibírni.
-pny
-pny 2017. 04. 07. 11:11
#51
Capaeledel megint talált egy jót: "a rendezvény biztosítási feladatait egyen- éspolgári ruhás rendőri állomány hajtotta végre. Az Ön által hivatkozott
felvételen az utóbbi állomány látható. A rendőrség a biztosítási
feladatait jog- és szakszerűen, a szükségesség és arányosság
követelményének megfelelően hajtotta végre.

Azonosító nem volt rajtuk. Amikor ezt valaki
szóvá tette, az egyik rendőr azt válaszolta, hogy „leszakították már”.
Ez a jelenet 1:34-nél látható a videónkon."
link Most persze egyik jobbos se hőbörög, hogy nincs azonosító. Bluefrog is teleírkálta valamelyik nap az egyik topicot azzal, hogy micsoda szemétség, hogy 2006-ban védő maszkot viseltek a rendőrök, azonosítót meg nem. Most persze hallgat...
exmnbs1 2017. 04. 07. 11:08
Előzmény: #46  upgrayeddAKS
#50
Egy akademiai hátterű egyen erdekes mikor azt tartja elsődlegesnek közölni magáról egy munkahelyi konfliktus kapcsán hogy mi a pártpreferenciája es a vallása.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 07. 11:08
Előzmény: #47  exmnbs1
#49
Ja, sőt a "popular culture"-be is kezd átszivárogni az egész. Sebestyén Balázst nem sokra tartom, de frankó, hogy megmondja a véleményét (nem először) az ilyen ügyekben. Csiszár konzuli kinevezése is sokaknak csípheti a szemét, így lesznek jópáran, akik ekézni fogják a maffiózókat, ha elég biztonságosnak látják a dolgot. Elég tehát megingatni az amúgy is labilis hatalmukat, és kártyavárként fog összedőlni a hazugságokra épített "szarkupac", amit összehoztak. Bárcsak 2018-ban történne mindez... !
exmnbs1 2017. 04. 07. 11:05
Előzmény: #46  upgrayeddAKS
#48
Nála is a nagy történések elmosodva, eltakarva a háttérben mint Nemes-Jeles filmjében
exmnbs1 2017. 04. 07. 11:01
Előzmény: #46  upgrayeddAKS
#47
A posztjábol egy drámát lehetne rittyenteni
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 07. 10:56
Előzmény: #45  exmnbs1
#46
Na ja, a net... ráadásul pont a nethasználokat haragították magukra nemrég. Ezt az agyhalott bandát... :) Arról nem is beszélve, hogy amellett, hogy a mémek a neten szabadon tudnak terjedni, de még ráadásul ÁT TUDNAK "ugrani" az internetbe "nem behálózott" emberekre is. Egy FB-os, twitteres, YT-os user bármikor elmondja a környezetének, mint látott-hallott. Több millió embert "behálóz" úgy a net, hogy egy részüknek nincs is net elérése, illetve ha van is, nem tudja (ki)használni. Ezért is jók az olyan személyes történetek, amiket nemrég Ürge-Vorsatz Diána osztott meg. (Kár, hogy leszedte.) Engem az sem zavar nagyon, hogy későn jött a "megvilágosodás" Diánának... (nyilván nem tetszik, hogy sok olyan ember van, akik addig kussban vannak, amíg ők nem érintettek személyesen a maffiózók ámokfutásában, de a szólásszabadságba szvsz. a "hallgatás szabadsága" is belefér :) és tolerálni kell az emberek "másságát" akkor is, ha hallgatásukkal vagy szavazatukkal férgeket juttatnak hatalomba... a lényeg, hogy meg kell őket győzni a tévedésükről.)
exmnbs1 2017. 04. 07. 10:47
Előzmény: #44  upgrayeddAKS
#45
Azonkívül nem a szamizdatos stencilezes korában élünk
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 04. 07. 10:45
Előzmény: #43  -pny
#44
Hiába szállják meg a médiát, ha az emberekből (még) nem teljesen veszett ki a gondolkodás igénye...
-pny
-pny 2017. 04. 07. 10:42
Előzmény: #38  -pny
#43
A Fidesznek kifejezetten nagy rutinja van abban, hogy apró baromsággal elveszítsen egy nyert helyzetet.
-pny
-pny 2017. 04. 07. 09:18
Előzmény: #41  -pny
#42
Vazsmegyeinek, mert megint hülyeségeket írt: "Berzétei Ákos jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettesállamtitkár még tavaly kezdett tanulni a CEU Business Schoolban, mit sem
törődve azzal, hogy Soros-ellenes szelek fújnak a belvárosban, a
Külügyminisztérium a 24.hu kérdésére pedig elismerte, hogy konkrétan
Szijjártó Péter tárcája fizeti a tanulmányok költségeit." link
-pny
-pny 2017. 04. 07. 00:21
#41
"Nem csak Orbán Ráhel, hanem Áder János lánya, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami európai országban működik, de az Egyesült Államokban akkreditált diplomát ad. Azaz ugyanúgy mint Orbán Ráhel esetében, Áder Orsolya is egy olyan egyetemre jár, ami pont úgy működik, mint amire hivatkozva a fideszes képviselők megpróbálják elüldözni a CEU-t Magyarországról. Maga Orbán Viktor is arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy azzal, hogy a CEU két országban is akkrediált diplomát ad ki, csalást (!) követ el, és szerinte ez igazságtalan előny a többi egyetemmel szemben." link

Topik gazda

-pny
-pny
2 5 3

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek