Sajnálom ha nem érted meg,hogy 4000 nagyrészt keresztény menekült nem egyenlő 1300 iszlám vallású,illegális migránssal,leírhatjuk még ezt 1000-szer is,attól még így marad. . Statisztika van róluk,kizárt hogy ebben hazudjon a kormány,sajtótájékoztatókon többször elhangzott. . Az 1300 elbírált ügynek mi a következménye,ha nem 1300 befogadott iszlám vallású illegális migráns?? A kötelező kvótának épp ez a lényege,hogy KÖTELEZŐEN be kell fogadnia az EU összes tagállamának migránsokat,ha akarja ha nem.Csürheted csavarhatod ezt,de a lényegen nem változtat semmit.
Szerintem Jézusnál Mohameded tartják természetesen nagyobb prófétának és utolsó Igaz prófétának, de ehhez nem értek annyira, de azt hiszem Ábrahám közös .
Egy gondolat: mi az integráció, mit várjunk a migránsoktól, milyen integrációt? Mit várjunk egy közel-keletitöl Németországban? Adja fel a nyelvét, a vallását és fejkendöjét? Vagy csak tartsa be a törvényt és fogadja el a demokráciát? Mit várunk egy magyarországi kínaitól? Hogy ne beszéljen kínaiul és legyen keresztény, vagy kevesebbet? A magyar menkültek (pl. '56-os) az USA-ban integrálódtak vagy nem? Örzi a magyarságát ,múltját, nyelvét, szokásait. Akkor milyen integráció legyen az elvárásunk? Jogi, vallási, öltözködési, nyelvi, étkezési, stb.?
Kötelező kvóta: HA egy országban hirtelen aránytalanul megnő a MENEKÜLTkérelmek száma, akkor egy előre számított fő fölötti kérelmezők elbírálását szétterítik az egész Eu-ban. Tehát nem állandó, és csak menekültekre vonatkozik.
Onnan,hogy többször nyilatkozta Pintér a genfi egyezmény alapján oltalmazott státuszt kapott 1300 menekült tavaly, vallási,szexuális üldöztetésnek volt kitéve.A muszlim országokban keresztény kisebbségek vannak,azokban is amiket felsoroltál.Ezt nem akarja megérteni nyelő,hogy attól hogy ugyanonnan jöttek,nem ugyanolyan vallásúak ami a kulcsa mindennek integráció szempontjából!
A migránsokat Orbánékon kérd számon. Soha egyik kormány se fogadott be ennyit, mint ők. Ukrán bűnözőknek tömegével adott állampolgárság, befogadott 20000 kötvényes migráns és bő 4000 muszlim “menekült” után jobb, ha nem erőltetitek tovább a migráns rettegést, mert óriás öngól lesz...
Megismétlem: a kvótásokat szerinted is ugyanabból az embertömegből kellett volna ugyanúgy NEKÜNK ELBÍRÁLNUNK. Ha találtunk 4000 befogadhatót, matematikai trivialitás, hogy 1300-at is találtunk volna . Továbbra is áll a kérdés: Orbánék által befogadott 4000 “menekült” mitől kevesebb, mint ugyanebből 1300?
A szokásos hazugságod,mert minden bizonnyal egy vagy a 2000 zsoldos Soros katona közül.Tehát akiket te menekültnek nevezel azok illegális muszlim migránsok.Másrészt szeretnék bevezetni az automatikus,felső korlát nélküli elosztást,ami állandóvá tenné a szétterítésüket.
!! Majdha idetelepítik Őket Prófátájukat Istennek mondod..::)) Németor. bontsák le a hívőknek a Temlomait Alig vannak Keresztények Muszlinok meg millióan Ennek a Mohamed a PRÓFÁTÁJA MÁSIKNAK meg Isten!!
Érved, bizonyítékod neked nem volt. És te hazudoztál igazolhatóan lent. Akkor miről is beszélsz? . Én tényeket írtam. Te a Fidesz központi propagandához képest is nagyobb hazugságokat.
Csak azt akartam jelezni, soha semmilyen bevándorló nem integrálódik teljesen. - Vas megyébe költözö nemét nyugdíjas: nem - a 10 éve itt élö kínai: nem - a skót Londonban: nem - a németországi török: nem - a mexikói az USA-ban: nem - az indiaiak Dubaiban: nem - a német nyugdíjasok Mallorcán: nem Mindenki a saját identitását örzi, a saját nyelvét használja, a saját vallását követi, saját kajáját eszi, nem bajor börnadrágban ünnepel az Oktoberfest-en. Csak döntsük el (legalább fejben, nem várok én itt társadalmi vitát, olyat már nem szokás), mi az integrációt, mit várunk.
Nem találtam egy ilyen nyilatkozatot sem. Csak mondjuk egy ilyet:https://444.hu/2018/01/17/ilyen-sem-tortent-mar-egy-ideje-egy-kormanytag-migransozas-helyett-embersegesen-beszelt-a-menekultekrol Én készséggel elhiszem, hogy keresztények, csak hadd győződhessek meg róla saját magam.
Tudod, hol van felső korlát nélküli migráns befogadás. Most, az Orbán-kormány alatt. . Ukrán bűnözőknek adtak állampolgárságot. Él még a program? IGEN. Van limit? NINCS. Befogadtak 20000 kötvényes migránst. Hatályos az ezt szabályozó törvény? IGEN. Van limit? NINCS. Befogadtak bő 4000 muszlim “menekültet”/migránst 3-szorosan túlteljesítve a kvótát (de olyan bután, hogy nem számít bele, így pénzt nem kapunk érte). Zajlik a további befogadás? IGEN. Idén már közel 200-nál járnak. Van limit? NINCS. . Megint tényeket írtam. Csak hazudni tudsz rá, vagy személyeskedni. Esetleg elismered, de ezt nem hiszem...
“Csak azt akartam jelezni, soha semmilyen bevándorló nem integrálódik teljesen.” . De ezt ne nekem írd, hanem Orbánéknak és április 8-án vond le a megfelelő következtetést. Orbánék minden korábbi kormánynál több migránst fogadtak be azzal, hogy ukrán bűnözők tömegeinek juttattak állampolgárságot, befogadtak végleges letelepedésivel 20000 kötvényes migránst és befogadtak bő 4000 muszlim “menekültet”.
Vegyük észre, hogy a Fidesz hívek vagy aktivisták egyre kétségbeesettebben kapálóznak, össze-vissza kamuznak, de akkor se lesz az Orbánék által ténylegesen befogadott 4000 “menekült” kevesebb, mint a kvóta szerinti 1300...
Na akkor így fog. a Te pártod 100%-ban BEHOZNÁ A MENEKÜLTEKET SZABADFELHASZNÁLÁS SZÍNTJÉN O.V. TOVÁBBIAKBAN MEG NEM KÉR BELŐLE Már Eusok által kijelölt Menekültekből!!! világos voltam remélem..
Bocs, pny, nem támadni akarlak, nem azért reagáltam rád. Persze, a letelepedési kötvényes sem integrálódik. De 2050-re 6,5 millió magyar lesz itt, egy elöregedett társadalomban. És egy németet itt mindenki beengedne letelepedni, és eladná neki a szomszédja házát is, de ö se ingrálódik jobban, mint pl. egy indiai. Lehett itt kettös mérce de ERRE A NÉPESSÉGFOGYÁSRA MÉG SOHA EGY KORMÁNY SEM ADOTT VÁLASZT: Csináljunk már egy ausztrál mintájú betelepedési pontrendszert, vagy valamit, mert unokáik idejére vagy az ország kiürül, és itt durva helyzet lesz és utána majd cseszhetjük a nemzeti büszkeségünket...
Ez így közel áll az igazsághoz. Igaz ebből az is következik, hogy vagy mégiscsak baja van a menekülttel is, ha az nem a mi határunkon jelentkezett és át kellene venni, vagy csak nem szereti, ha bármit is ráerőltetnek, vagy csak ez az aktuális ürügy a háborús retorika fenntartására.
Ja, úgy könnyü! :) Van kettö, harmadikat sajnos nem. Becsülöm a mostani családtámogatást, de látjuk ez is csak kb. 1,6 gyerekre elég, vagy hol is vagyunk most... Más európai országnak is fogy a lakossága, nem mi vagyunk a csodabogarak, de a helyzet nagyon veszélyes! A bevándorlás a szükséges rossz, el kell kezdeni... apellált rá a Fidesz is, hogy idecsábítja Erdélyböl a magyarokat, de nem megy, Németországot választják inkább ök is, ha van bennük társadalmi mobilitás. Pontrendszert ide és rendes szervezett bevándorlást, mert a munkahelyemen is már 10% feletti az ukránok aránya.
Lehet biológiai/pszichológiai/szociológiai oka is, hogy gyermekvállalási korú népesség gyermekvállalási hajlandósága alacsony. Megérne egy kutatást, érdekelne. Valszeg van is, majd keresek.
2011-ben lett meghirdetve, de úgy tudom gyakorlatilag a CSOK kivételével 2013 óta, 5 éve üzemel a mostani családtámogatási rendszer. KEresem az eredményeket.... Jobb mint az elözö, de nem látom az eredményt. Hány család nem vállal (több) gyereket anyagi korlátok miatt? A CSOK meg így külön, mostani ingatlanár szinten, nem ad olyan nagy lökést már a gyerekvállaláshoz (használt lakásra eddig is volt szocpol). Én szurkolok, hogy sok magyar gyerek szülessen, (de remélem mire iskolások lesznek, addigra megreformálják az oktatást (is) és a központosított közös tankönyves rendszert felszámolják...)
Bocs, ezt nem értem. Mi a gond a születések ösztönzésével? Alapvetöen ez a legegyszerübb és laghatékonyabb eszköz... (csak ebben a szupermodern önmegvalósító társadalomban nem müködik már úgy, mint régen)
"De 2050-re 6,5 millió magyar lesz itt, egy elöregedett társadalomban. És egy németet itt mindenki beengedne letelepedni, és eladná neki a szomszédja házát is, de ö se ingrálódik jobban, mint pl. egy indiai. Lehett itt kettös mérce de ERRE A NÉPESSÉGFOGYÁSRA MÉG SOHA EGY KORMÁNY SEM ADOTT VÁLASZT" . Na ebben tökéletesen igazad van. A lenti alapján azt hittem, egy újabb Fidesz troll jött, de amit írtál, az nagyon szomorú és nagyon igaz. Sajnos.
"VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,VIKTOR,HAJRÁ!!!" . Ez szerinted érv, érdemi hozzászólás egy gazdasági fórumon? Rettenetesen ciki. De rólad pl. sok mindent elárul, amit persze az eddigi hozzászólásaid színvonala alapján is pontosan lehetett tudni.
Nagyon kellene egy társadalmi vita erröl a témáról, de nem ez a kinyilatkoztatás, amit fentröl kapunk... A németek a török vendégmunkásokat szervezetten fogadják be már 30+ éve, vannak itt koncepciók, lenne mit vizsgálni. Ök se integrálódtak, nálunk se a sarki kebab döner-es, de ettöl prosperál Németország, mi meg ettöl fogunk majd, 10 év múlva stagnálni és leszakadni... Mi a francért lett kinyírva ebben az országban a normális vita, párbeszéd, akár parlamenti vita, ...
Na akkor így fog. a Te pártod 100%-ban BEHOZNÁ A MENEKÜLTEKET SZABADFELHASZNÁLÁS SZÍNTJÉN O.V. TOVÁBBIAKBAN MEG NEM KÉR BELŐLE Már Eusok által kijelölt Menekültekből!!! világos voltam remélem.. Francba nem megy ki erre vál.
A szintedre céloztam, nem a szektás hovatartozásodra, mert az rögtön az első hozzászólásod alapján is egyértelmű volt. Csak tudod, én egy értelmes ember vagyok, megadom mindenkinek az esélyt. Akkor még azt gondoltam, hogy párthovatartozástól függetlenül képes vagy az értelmes vitára. Mára egyértelműen bebizonyítottad, hogy nem. A lenti hozzászólásomban erre utaltam, te pedig most ennek tapsikoltál:)
Bocs, elírtam a számot, lent a helyes... 1980: 10,71 millió, 2016: 9,8 millió. Azóta monoton csükken a lakosságszám. Én nem akarom leírni magunkat, de ez van. "A jelenlegi 9,7 milliós magyar népesség 2030-ra már csak 9,3 milliósra becsülhető. Tovább csökken egymillió fővel 2050-re, akkorra már csak 8,3 millió főt prognosztizálnak. 2100-ra 6 millió 388 ezer fős lesz Magyarország népessége az ENSZ jelentése alapján." - ja de tudom, STOP ENSZ! :)
Nem baj a mai célomat elértem, kicsit visszabillentettem az egyensúlyt középre , választás előtt nem szép dolog egyoldalúan gyalázkodni egy szigorúan szakmai fórumon ahol nem igazán olvastam komoly szakmai érveket és javaslatokat, ez már nekem is elsőre nyilvánvaló volt , de azért nincs harag.
"Escorbia ma, 00:27 kicsit visszabillentettem az egyensúlyt középre , választás előtt nem szép dolog egyoldalúan gyalázkodni egy szigorúan szakmai fórumon" . Mi van? Ezt írtad alig pár perce: . "Escorbia ma, 00:18 szavazzatok a jelenlegi kormányra" . Ez minden csak nem az, amiről fent kamuzol. Érvekről és érdemi hozzászólásról, meg szakmai fórumról nem is beszélve...
Igen.Bank adó,üzemanyagok jövedéki adójával történő szarakodás,vagyonosodási illeték vagy adó,drágábban kapom a tűzifát,kötelező kamarai tagdíj amiért semmit nem kapok.Hirtelen ennyí.
Megint elfelejtettél HPetiként írni, ismét mityu köszönt vissza a soraidból... . Mondjuk nem értem, mire jó a két nick: ki kell ábrándítsalak, tartalmilag pont ugyanannyira 0 mindkettő produktuma. Teljesen feleslegesen cserélgetsz.
Erős kormányellenes szélben max közép fele tudom tolni az indexet. Sokszor tényleg poénból írok be dolgokat, de majd teszek :-)jelet, hogy ne vegyétek túl komolyan
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül