Topiknyitó: -pny 2018. 02. 08. 13:39

NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül  

Itt lehet folytatni a bezárt topicot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-pny
-pny 2018. 03. 26. 23:24
Előzmény: #1999  Törölt felhasználó
A Kósa sztoriról jobb, ha nem dumáltok, mert minél jobban nyomjátok, hogy mekkora ökörség, kamu, süt róla, hogy az, stb., annál inkább azt igazoljátok, hogy egy totál hülye van meghatározó kormányzati pozícióban (márpedig a kontraszelektált Fidesz birodalom tele lehet Kósákkal). És még egy durva momentuma van az ügynek: Kósa szemrebbenés nélkül, közjegyzői okiratban ELFOGADOTT 800 millió Ft-ot - az anyja nevére... Innentől tök mindegy, hogy az 1300 mrd kamu vagy nem, hogy szálhámosok áldozata lett vagy nem. Két dolog BEBIZONYOSODOTT: Kósa HÜLYE és KORRUPT. Külön-külön a kettő közül az egyik is kizárná minden felelős pozícióból, nemhogy együtt...
-pny
-pny 2018. 03. 26. 23:24
Előzmény: #1998  gambadoro
Dehogy. Csak gondolkodik...
dexter 2018. 03. 26. 23:31
persze, persze...

akiknek a "a valóság másodlagos" azok a fidesz szekta hívői...
gambadoro 2018. 03. 26. 23:38
Előzmény: #2000  Törölt felhasználó
nem ez a baj
hanem márky még konkrétan semmit sem ért el, nem tudsz róla semmit
viszont mos tmár úgy néz ki, mindent tud mindenről
ezért mondom, hogy kezdi túltolni
egy idő után ez ellenszenvessé teszi
gambadoro 2018. 03. 26. 23:39
Előzmény: #2001  -pny
nyilván egy normális országban azonnal lemondana
-pny
-pny 2018. 03. 26. 23:39
Előzmény: #1962  Törölt felhasználó
2006-ban Orbánt a TASZ (tudod, "hazaáruló, Soros szervezet") képviselte Gyurcsány vezette állammal szemben... A kormány szóvivője, Kovács Zoltán 2002-ben szerzett PhD-t a CEU-n (tudod, "hazaáruló, Soros szervezet"). Szíjjártó egyik államtitkára, Berzétei Ákos JELENLEG is a CEU-ra jár, akinek a tandíját a magyar állam fizeti...
gambadoro 2018. 03. 26. 23:44
Előzmény: #2002  -pny
mindenki tudja, hogy a jobbik nem fog visszalépni
ez a választás az mszp számára a legfontosabb
akár el is tűnhet 
a jobbik viszont sokkal többet veszítene egy összeborulással, mint amennyit nyerhet
egyetlen mód lett volna: bejelenteni, hogy összeállnak de csak azért, hogy elfogadjanak egy új és arányos, előre bemutatott választási rendszert, azonnal felfüggesztik poltot és társait, majd kiírják az új választást, addig pedig párton kívüli szakértő kormány működik
ez legfeljebb 4-5 hónap
viszont ezt nem tették meg
innentől kezdve ha esetleg kikap a fidesz, aminek van esélye, sem történik semmi, mert nincs együttműködés - talán elképzelhető, hogy már a parlamentben megegyeznek egy ügyvezető kormányban és az előzőekben, de én ebben nem hiszek
ráadásul kb. 380 lenne az euró két hét alatt tolcsi pedig dörzsölné a markát 
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 26. 23:47
Előzmény: #2003  dexter
Na meg mi jut eszembe igen ez nálunk elég nehezen éthető módon lett kommunikálva,,,
 végülis logikus,, mi az??? Kérem Karányonyit miért hívták az Euba???!!
Azonnal nyilatkozon a Migráns állásfoglalásával!! -Persz ítthon ezzel nem dicsekedik!!!
Na ez a helyzet,,Ott(Euba) nagyon aktuális a Téma!!
Emlékeztetlek benneteket a Nyári szavazásra Euba, elfog dőlni a sorsunk!!! Egy szálat se aggódnék,ha O.V. maradna...
-pny
-pny 2018. 03. 26. 23:47
Íme a Fidesz “Soros-ügynökei”:
.
“Többször írtunk már mi is arról, hogy a nagyobbik kormánypárt prominensei vagy a Fideszhez közel állónak mondható emberek közül hányan és kik profitáltak Soros György és alapítványa ténykedéséből. Közéjük sorolható Orbán Viktor, Lázár János, de például Schmidt Mária vagy Habony Árpád is.
.
  • A Rajk- és a Bibó-szakkollégium, melyekből a Fidesz is kinőtt, összesen 11,8 millió forintot kapott a 80-as évek végén, ami mai értéken számolva nagyjából 231 millió lenne.
.
  • A Fidesz maga (még nem pártként) közel 4 millióhoz jutott a Soros Alapítványtól, ami mai értéken majdnem 125 millió. Ebből jutott az országos hálózat kiépítésére is, irodákra, irodaszerekre, berendezésre.
.
  • Orbán Viktor 88 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, ’89 augusztusában azt nyilatkozta a HVG-nek, hogy 10 ezer forintos ösztöndíjat kap havonta közvetlenül az alapítványtól és még 5-10 ezret a szintén Soros-pénzből alapított Századvég című folyóirat szerkesztéséért. Ha összesen 20 ezerrel számolunk, az ma 310 ezer forint lenne.
.
  • 1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.
.
  • Deutsch Tamás szintén Sorosnak köszönhetően járt egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolába, valamint a University of Tennessee-n.
.
  • Kövér László is az alapítvány támogatásával kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat.
.
  • Németh Zsolt és Szájer József Oxfordban tanult.
.
  • Schmidt Mária két társával együtt összesen 1,35 milliót, mai értéken több mint 30 millió forintot kapott egy kutatásra. Egy jeruzsálemi konferenciaútját is az alapítvány fizette, majd az Indiana Universityn is tanulhatott.
.
  • A ma szintén tele szájjal sorosozó Kósa Lajos 250 dollárért vehetett részt ’88-ban a dubrovniki nyári egyetemen, ezekből a kurzusokból nőtt ki később a CEU maga.
.
  • Fellegi Tamás mai értéken számítva 2,5 milliót kapott arra, hogy a Connecticuti Egyetemen PhD-zzen.
.
  • Bába Iván, a második Orbán-kormány külügyi államtitkára mai értéken 3 millióból kutatott, majd ő lett a Kelet-Európa Kutatócsoport vezetője.
.
  • Hörcsik Richárd, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese ’87 és ’89 között havi 5 ezer forintos (ma nagyjából 105 ezer lenne) ösztöndíjban részesült.
.
  • Cséfalvay Zoltán harmadmagával végzett palóckutatást, és portugál konferenciára is utazott, összesen – mai értéken – 4 millióból.
.
  • Soros-ösztöndíjas volt a lex CEU-t a minap államfőként szignózó Áder János is, de a támogatás mértéke nem ismert.
.
  • Habony Árpád a Soros Alapítvány által hétmillióval megtámogatott könyv- és papírrestaurátor-képzésre járt.
.
  • Nem apanázst kapott, hanem közvetlenül a szervezetnek dolgozott Mikola István, Stumpf István, Sólyom László, Jeszenszky Géza, Chikán Attila.
.
  • A CEU-n tanított Illés Géza, és oda járt Kovács Zoltán kormányszóvivő és Kumin Ferenc New York-i főkonzul. Berzétei Ákos külügyi helyettes államtitkár jelenleg is ott tanul.”

.
https://mno.hu/belfold/rengeteg-penzt-kapott-sorostol-a-fidesz-es-szemelyesen-orban-2394655
Törölt felhasználó 2018. 03. 26. 23:49
Előzmény: #2004  gambadoro
igen, ez igaz lehet, bár ezek az ajánló oldalak inkább csak kihasználják az ismertségét  (valahol mondta is, hogy csak a nevét adja hozzá, nem ő csinálja)
viszont neki a nyilvánosság az "életbiztosítása" egy fideszes testületben, és egy állandó fideszes össztűzben.
pl esztergom, siófok
dexter 2018. 03. 26. 23:51
Előzmény: #2008  HPeter76
kérdezd már meg a pártközpontban holnap, hogy egy értelmesebbet nem tudnának ide küldeni, mert olvashatatlan halandzsa amit te írásnak nevezel; bár kétségtelen, hogy hozod a fidesz - nem túl magas - szinvonalát...

ui.: nem vagy okosabb, mint egy ötödikes
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 26. 23:54
na már megint felvettelek eln.
Kósa a dolog a hülyeség megsokszorozása,, kérem,ha van egy ellenjegyzett átadott pézösszeg már régen evvel VITÍTANÁNAK!!! Ez egy közjegyzői behívás mért ne írtam volna alá!!! Én még nem látok pénzt nekem nem adnak át
 addig nyugotan alszok Dehát ítt több a FELBESZÉLÉS!!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 26. 23:56
Előzmény: #2011  dexter
Ha ezt látod vedd úgy,, micsoda,, fogok veled vtázni!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:00
Előzmény: #2013  HPeter76
Úgy látom nektek a megbízom`= ÁTADOM Legnagyobb kétacuság,,,
-pny
-pny 2018. 03. 27. 00:04
Előzmény: #2012  HPeter76
Megismétlem: A Kósa sztoriról jobb, ha nem dumáltok, mert minél jobban nyomjátok, hogy mekkora ökörség, kamu, süt róla, hogy az, stb., annál inkább azt igazoljátok, hogy egy totál hülye van meghatározó kormányzati pozícióban (márpedig a kontraszelektált Fidesz birodalom tele lehet Kósákkal). És még egy durva momentuma van az ügynek: Kósa szemrebbenés nélkül, közjegyzői okiratban ELFOGADOTT 800 millió Ft-ot - az anyja nevére... Innentől tök mindegy, hogy az 1300 mrd kamu vagy nem, hogy szálhámosok áldozata lett vagy nem. Két dolog BEBIZONYOSODOTT: Kósa HÜLYE és KORRUPT. Külön-külön a kettő közül az egyik is kizárná minden felelős pozícióból, nemhogy együtt...
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:06
Előzmény: #2006  -pny
AZT MONTÁK A BALOS HAVERJIM de komolyan Téged is az ÁLLAM INGYEN TANÍTATOTT MIRE VAGY MAGADDAL NAGYRA!!! igen mondom,tmust,,,, na akkor mindketten gondolkozzunk el én hoztam be a szszoc suciali rezmust..peruált szocialiál repertuált!!!
-pny
-pny 2018. 03. 27. 00:07
Előzmény: #2016  HPeter76
"AZT MONTÁK A BALOS HAVERJIM de komolyan Téged is az ÁLLAM INGYEN TANÍTATOTT..."
.
A hozzászólásaidat elnézve a tiédre fordított pénz kidobott pénz...
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 27. 00:12
Előzmény: #2017  -pny
Nono. Őt Kádár nagyon eredményesen taníttatta. Hát nem a ner büszkesége?
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:13
Előzmény: #2015  -pny
Nekem mondod BEHÚZTÁK, EGY KITERVELÉS MONDHATOM JÓHISZEMŰ ennek lenne az áldozata,, ne ne röhögtessél már!!! Van az annyira megfontolt mint Te....
Még azt se kell a nőnek bizonyítani Én ennek a feltételezett Örökségnek a tulajdonossa lennék,, Írd már le mi az az örögségi jog definiciója,,
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:14
Előzmény: #2018  _Bekre_Pal_
Ne csumiztassál már,,, Te közkívánatra dolgozol avagy írsz
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:16
Előzmény: #2017  -pny
Így nem lehet vitatkozni magamra nézve én simán igyé tanultam,,, na meg annyit is ért,,,
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:20
Előzmény: #2021  HPeter76
Van nekem azé logikám.. nem is kell mást csinálni lenézetem magam már tudom is ki a másik,,,
Na nem válaszoltál az ÖRÖGSÉG MEGHATÁROZÁSÁRA KÉT SZÓ CSAK..::)))
gambadoro 2018. 03. 27. 00:21
Előzmény: #2015  -pny
"Láttam olyan okiratot, ami arról szólt, hogy Kósa Lajos is előnyben részesül" - jelentette be az csengeri háztartásbeliként emlegetett Szabó Gáborné ügyvédje, Helmeczy László az ATV-ben. Helmeczy egyúttal a DK képviselő-jelöltje Nyíregyházán. A hvg.hu a műsor után beszélt Helmeczyvel, aki azt állítja, egy olyan ajándékozási szerződésről van szó, amelyen ügyvédi ellenjegyzés van, vagyis nem közokirat, hanem egy "teljes bizonyító erejű magánokirat." A Helmeczy által emlegetett, de a műsorban általa be nem mutatott, állítása szerint 2016. év elején született szerződésen az ügyvéd szerint Kósa Lajos és Szabó Gáborné aláírása is szerepel, az előny nem pénzt, hanem "egyebet" jelent. Hogy mi ez az egyéb, arról Helmeczy nem akart beszélni, ahogy annak értékét sem árulta el, de még a nagyságrendjét sem. Arra hivatkozott, hogy azt nem tudja megsaccolni. Ezt a dokumentumot tehát az ügyvéd nem mutatta fel adásban, de azt állította, ott volt abban a dossziéban, amit bevitt, a másik, közjegyző előtt hitelesített ajándékozási szerződéssel együtt. Kérdésünkre, hogy hiteles-e ez a dokumentum, az ügyvéd azt mondta, a dokumentum hitelességét nem tudja leellenőrizni, de az aláírásokat megismeri. Ugyan egy teljes bizonyító erejű magánokiratról van szó, de az nem egyenlő egy közokirattal, az előbbi kikezdhető. Kósa Lajosról két hete derült ki, hogy szerződést kötött egy csengeri nővel, Szabó Gábornéval, az asszony állítólagos nagy értékű örökségének befektetéseit illetően. Kósa ezután azt mondta, megtévesztette őt a csengeri nő - akit ő háztartásbeliként emleget - az 1300 milliárd forintos örökséggel, amelyből egy fillért sem látott vagy kezelt. Azonban arra már nem reagált, hogy a közjegyző által hitelesített dokumentumok között van egy ajándékozási szerződés, amely szerint az édesanyjának utalnának 800 millió forintot. Helmeczy a műsorban azt is állította, hogy a Kósa Lajos ügyvédjeként emlegetett Orendi Mihály 800 milliós ajándékot kapott volna, ezt Helmeczy szerint szintén közjegyzői okiratba foglalták. (Orendi Mihály ebben a cikkünkben próbálta megmagyarázni, hogyan volt képes ő és a volt debreceni polgármester leszerződni a nővel, aki akkora örökséggel hitegette őket, amilyen valószínűleg nem is létezik. Szabó Gáborné időközben elhagyta az országot, gyógykezelésen van, a választásokig nem is jön haza.
-pny
-pny 2018. 03. 27. 00:22
Előzmény: #2021  HPeter76
"magamra nézve én simán igyé tanultam,,, na meg annyit is ért"
Hát, szórod az öngólokat:) Kivételesen egyetértek, sőt, a tiéd szerintem még annyit se ért...
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:32
Előzmény: #2024  -pny
Hagy már a """"lózungomt csak miért bántanék bárkit neki úgy tetszik megközelitőleg felelj a kérdésre.. na prsze illene tudni illene hát azért már minek mondjk minősítést,,
Mi az ÖRÖKSÉG  erre válaszolj,,ség... franc nem jó adja be a gép a bötúket
Ne monotorizálj...
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:35
Előzmény: #2025  HPeter76
Ezt monitorizáld ÖRÖKSÉG MI AZ alap alap de még se MI AZ ÖRÖKSÉG..::)))
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:36
Előzmény: #2024  -pny
Ne az ideológiát gyártsad mi az örökség,,, nem todod akkor mondjad már,,,
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:39
Előzmény: #2027  HPeter76
Na ez nem fog menni a szoc iskolával az z érzésem,,,
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:43
Előzmény: #2023  gambadoro

HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:45
Előzmény: #2029  HPeter76
Örögség mennyire tartalmas v. nem az más kérdés
Mi az örökség na még annyit segítek moháság ebbe utólérhető ebbe a meghatározásba Mi az Örökség???
-pny
-pny 2018. 03. 27. 00:48
Előzmény: #2028  HPeter76
"Na ez nem fog menni"
.
Na, ezt eltaláltad, tényleg nem ment neked. Teljesen érthetetlen, amit írsz.
Törölt felhasználó 2018. 03. 27. 00:48
"Te vagy az utolsó, a legutolsó szavazó. És tudod, hogy a te szavazatodtól függ az egész választás kimenetele. Ezen az egyetlen vokson. Látod az országos kivetítőn, hogyha az általad elutasított, de legesélyesebbnek tartott ellenzéki jelöltre adod a szavazatod, akkor nyer az ellenzék, és bekövetkezik a kormányváltás. Ha nem, akkor marad a kormány. Minden kamera, minden szem rád tapad.
Ebben az esetben mit tennél?"
(Bruck András fb oldaláról)
treff
treff 2018. 03. 27. 00:53
Előzmény: #1972  Törölt felhasználó
Tényleg ennyire nem látod át a dolgokat, vagy csak a pártmunkád végzed ennyi baromság összehordásával, amiket folyamatosan leírsz?!
Az első lehetőség fenállása - aminek megnyilvánulását nap mint nap láthatjuk a tv2-n, m1en, a Habony médiákban, illetve hallhatjuk és olvashatjuk mindenhol - szóval tipikusan annak a klinikai esetnek a példája, mint amikor annak idején Sztálin milliók kivégzését rendelte el saját kezüleg, mégis a halálra ítéltek az utolsó percig éltették és hittek neki feltétel nélkül, és 1000%-ig biztosak voltak abban, hogy a nagy vezér tudta nélkül teszik velük azt, amit...
Dehát tudjuk, hogy a mai modernnek nevezett emberek agyát egyre könnyebb mosni és hülyíteni, mert lusták gondolkodni, megvizsgálni, értelmezni, utána nézni, hiszen az olyan fárasztó és uncsi. Ezért minden készen és azonnal kell nekik, és maximálisan erre épít a propaganda rendszere (amit sajnos anno Hitler vitt tökélyre az ismert eredménnyel)
.
Ajánlom mindenki figyelmébe a Nat Geo műsorán folyamatosan sugárzott "A náci párt felemelkedése" c. dokumentum filmsorozatot! Elképesztően megdöbbentő, riasztó hasonlóságokra, manapság újra alkalmazott tömegmanipuláló módszerekre tud felfigyelni, ráeszmélni a figyelmes néző a mai világban és főleg kishazánkban zajló szituációk és események, valamint a filmben bemutatottak között.
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-naci-part-felemelkedese-the-rise-of-the-nazi-party/movie-150165
Tudom-tudom, a Piramis meg a Drágám add az életed jellegű műsorok sokkal jobbak, ott csak bámulni, izgulni meg vihogni kell..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:56
Előzmény: #2030  HPeter76
részesülőt tudjuk, felajánlót megint MI AZ ÖRÖKSÉG
KÖRVEZLEN HOZZÁTARTOZÓI VÁROMYÁNYOSI JOGA Na nelítikai köntösbe,, nevetséges,,m csigázlak
Innen nézve nincs ott semmi örökség,,
A mások nagyon rágják ezt a csontot polítikai befolyással feltöltve,, Ki van színezve!!
Na kérem mohóság megint kinél áll meg!! Aki híreket csinál belőle!!!
Na meg kaptad ítt van ,, Örüljél.. nem zsalollak,,
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 00:59
Előzmény: #2034  HPeter76
Közvetlen VÁROMÁNYOSI JOG Kósát szegényt nagyon megvezették na persze én is bele álltam volna na most se pénz se posztó DK-ás Helmeci mint védő kimossa a csajszit... olíkai színezettel egyetembe!!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:03
Előzmény: #2034  HPeter76
Legközelebb álló, közvetlen hozzátartozói VÁROMÁNYOSI JOG.. na épnz az ablakba kitenni jogi tanácsomért
jó éjt..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:06
Előzmény: #2036  HPeter76
Na ezt nyalta be a balos média,,
gambadoro 2018. 03. 27. 01:11
Előzmény: #2032  Törölt felhasználó
nem biztos, hogy nem kéne hagyni a fideszt bebukni
egyrészt, kizárt, hogy bármelyik párt elfogadná a másik miniszterelnökét
másrészt, kizárt, hogy ne jöjjön egy komoly globális visszaesés, a balhét nem az ellenzéknek kellene elvinnie...
-pny
-pny 2018. 03. 27. 01:19
Előzmény: #2032  Törölt felhasználó
Tök jó a kérdés. Topicgazdaként elsőnek válaszolok is. És nem csak a végeredményt írom le.
.
2014-ben azt gondoltam: NEM. Mert 4 év Fidesz kormány (és az azt megelőző 8 év szoci kormány) után így tűnt: nincs olyan ellenzéki párt, aki mellett egyértelműen ki tudnék állni, és van annyi valóban értelmes és jó (legalább szándék szintjén) Orbánék lépéseiben, ami miatt azt tudom mondani, hogy bár nem szavazok rájuk, de bármi áron nem is akadályozom meg a hatalmukat. Ha ezért még 4 évük lesz, akkor legyen meg a 8 év nekik is, úgyis annyit hivatkoztak "azelmúltnyócév"-re... 2014-ben tehát elmentem szavazni, de pont ezekért teljesen tudatosan érvénytelen szavazatot adtam le: áthúztam és ráírtam, hogy egyik se.
.
2018-ban azt gondolom: IGEN. Az ellenzék ugyan csak picit lett jobb (lett pl. új kezdeményezés, az LMP markánsabb lett, a Jobbik finomabb), Orbánék viszont SOKKAL ROSSZABBAK LETTEK. Olyan károkat okoztak/okoznak, ami már most is nehezen és nem egy ciklus alatt helyrehozható. Olyan szinten épült ki a saját haveri "kapitalizmusuk" (komcsi oligarcha rendszer), hogy az oroszok, ukránok megirigyelhetnék. Olyan szintre süllyesztették le az állam-polgár viszonyát, hogy felháborító hülyének nézés, hazudozás folyik. Olyan szinten avatkoznak be az élet minden területén, hogy a komcsi időkben se volt már ilyen ('70 után). Komcsi szintű centralizált szétosztás, komcsi szintű egyre hazugabb propaganda, az állam-apparátus teljes kézivezérelt Fideszesítése zajlik, totális egypártrendszer, teljes kontroll nélküliség és határtalan, gátlástalan korrupció! Ezt egészen egyszerűen nem szabad hagyni. Mert ha hagyjuk, egyre durvább folytatása és mégdurvább vége lesz.
.
Tehát a válaszom: nincsen ellenzéki finnyáskodásom már, egyéniben a legerősebb ellenzéki jelöltre szavazok és erre bíztatok mindenkit.
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:20
Előzmény: #2038  gambadoro
Bajos ez már párt szempntból választás előtt ÖSSSZEBESZÉLNI, melyik az az EGY a sok közöl na erre  SZAVAZZÁL
Habár engem a DK mindég hív..::)))
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:22
Előzmény: #2039  -pny
röviden,de a lényeget mire elolv. felét elfelejtem
-pny
-pny 2018. 03. 27. 01:26
Előzmény: #2041  HPeter76
"mire elolv. felét elfelejtem"
.
Nem csoda, egy sort se vagy képes helyesen és értelmesen leírni. Nem is neked szántam. Neked a "Stop Soros" való, ideális Fidesz célközönség vagy. A szövegem arról szólt, hogy ennek vége.
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:28
Előzmény: #2039  -pny
Így se jó neked ez az erős másiknak meg másik Saját szekerét tolja íttt mindegyik!!! na hírtelen ennyi jút eszembe!!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:30
Előzmény: #2042  -pny
hűje te minden szóról szóra megemésztel ne már mennyi  Indoklást írtál tiszta monológ... na jó holnap leplásleszek a polidilitől..::)))
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:31
Előzmény: #2043  HPeter76
érdekes már van amit nem minuszolsz..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:34
Előzmény: #2042  -pny
Kérjed Isten hogy lehetne vége a Fidesz úralomnak gute morgen,,,
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 01:41
Előzmény: #2046  HPeter76
Mi a lényeg Ellenzéket nézve mondom úgy liberális oldalon még csináltak egy nagyobb képletet,,,
Hát osztán találjál bele!!!
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 07:19
Előzmény: #1925  _Sigorszky
Én nem a tutit mondom csak pusztán a tényeket leírom és várom,hogy valaki próbálja elmondani,hogy ezek ellenére miért lenne jó ha mások vezetnék az országot.Természetesen a tények nélküli cáfolat az komolytalan meg az is hogy azért,mert egyszer csödbe vitték az országot nem biztos,hogy még egyszer és ezért próbálkozzunk még egyszer “nézzük meg” ahogy a klasszikusok mondják.Számok tekintetében már releváns érvek lennének de azt valahogy még senki nem támasztotta alá.Na mindegy de számomra felfoghatatlan,hogy valaki a szarabbat támogassa annak ellenére,hogy nem a nomenklatúra része és ezért kap állást megbízást stb.
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 07:55
Előzmény: #2048  kusz1
Milyen tényekről beszélsz itt? Arról, hogy Járayék vezették be a svájci frank alapú hitelezést? Arról, hogy volt egy világgazdasági válság? Arról, hogy most meg dől az EU-s lé Orbánékhoz? A mérhetetlen lopásról? A 3 millió koldusról? Az oktatási rendszer csődjéről? A kitántorgottakról? Mi a fszról hadoválsz itt haver, mi olyan jó ebben a szép új Orbániában? ha csókos vagy, neked biztos jó, de ha van némi gerinced és nem állsz be segget nyalni, akkor mi van? majd megtorolja rajtad OV ha nem szavazol rá? De hát te rá szavazol, mer neked jó. Gratulálok a tisztánlátásodhoz!
wgl 2018. 03. 27. 08:04
Előzmény: #2049  _Sigorszky
2001-ben alkotta a fidesz a deviza hitelezési törvényt, Járai 2007-ig volt MNB elnök és eddig a Ft védelmére hivatkozva magasan tartották az alapkamatot ami miatt a belföldi hitelkamatok az egekben voltak
Ezzel átterelték a hitelfelvevőket a sokkal olcsóbb deviza hitelekbe.
Gyurcsány már 2005-ben írt egy tanulmányt amiben figyelmeztetett,  nagy baj lehet!
Lett!  ma is még több mint 100 ezren vannak a kilakoltatás veszedelmében.
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:16
Látom sajtó ömlik belőled(Ellenzéki) na meg áltánosítol pár dolgot, azé kiemelhetnéd a magad környezetből,
 mért több már nem is 2-t ismeretlenes választási hanem  3-rom  Kérem így beszállni egy  választásba!!
Tudod olyan mikor feltorlódott a sor..Fidesz pocskondiázásából már többre nem is telik???!! na jó reggelt..
-pny
-pny 2018. 03. 27. 08:18
Előzmény: #2051  HPeter76
Látom, nagy a kapkodás és ijedtség a Fidesz központban, hogy te megállás nélkül nyomod.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 08:21
Na jó ezen a szinvonalon tényleg nehéz még megérteni is amit írsz.A tények amiket leírtam(adatok is azt jelenti) és semmi más.Ez a fröcsögő gyűlölet ami a hozzászólásodból árad az nem  egy értemes diskurzus része.Mondjuk ez tipikus leírtam pár számot ,adatot és lévén nem tuudsz észérveket hozni ennek cáfolására előhozod Járayt stb.A válság egyébként akkor jött amikor már tönkretetttek mindent ez volt a csődszéle igazi oka..Remélem nem jjönnek vissza de ha ilyen forgatókönyv lenne akkor majd figyeld meg a kamatokat és a hiányt valamint a gdp arányos államadósság mértékét pár éven belül.Sem az állami szféra harcosa nem vagyok és  semmit sem nyertem el (tender).De nem fárasztom magam ,mert az öreg utolsó agit.prop.titkárok munkája sajnos beérett elég sok embernél és így értelmetlen.Jó gyűlölködést kívánok továbbra is ha ez boldogít remélem majd arra a  2 adatra iemlékezni fogsz amit leírtam majd.és a korrelációt előbb-utóbb kiszúrod.
polkiop 2018. 03. 27. 08:21
Átterelték?
Szadon dönthetett!
Nekem is ajánlották 10 M hitel 10 évre, havi 86e körül CHF/EUR vagy 125e fix kamat HUF. Az utóbbi mellett döntöttem (árfolyamkockázat miatt)(emlékszem a 17 Ft-os és a néhány évvel későbbi 120 Ft-os Német Márkára). 
Aki akkor nem értette meg az most rinyálhat.
Akkor nekem is világos volt, hogy olcsóbb de azt az olcsóbb árat homály takarta, utólag látszik mekkora!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:23
Előzmény: #2050  wgl
Na úgy végképp megint felesleges beállítani korábban(2010 előtt) Hitelezők javára nem lehetett volna lépni!!
Számtalanszor ajánlották 2010 előtt a KORMÁNYNAK(KÜLFÖLDI SZAKÉRTŐK A BANKÁGAZATBAN) ÁLLJONAK LE A DEVIZA HITELEZÉSSEL!!
-pny
-pny 2018. 03. 27. 08:26
Előzmény: #1906  kusz1
Íme Orbánék nagy "adósságcsökkentés"-e:
.
- Az államadósság tényadatai: 2010. ápr. 19.323 mrd, 2018. feb. 27.326 mrd.
.
Forrás: ÁKK, http://akk.hu/hu/statisztika/allamadossag-finanszirozas/a-kozponti-koltsegvetes-adossaga
.
- A Fidesz tehát úgy növelte nem egészen 8 év alatt 8.000 mrd Ft-al az adósságot, hogy közben 3.200 mrd Ft-nyi MNYP pénzt is elköltöttek és 12 mrd euróval (ami nagyságrendileg 3.500-4.000 mrd Ft) csökkent a devizatartalék.
.
MNYP-hez forrás: ÁKK, http://www.akk.hu/uploads/3wkMWO7y.pdf, devizatartalékhoz forrás: MNB, https://www.mnb.hu/statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok/ix-nemzetkozi-tartalekok
.
- És mindeközben beérkezett vagy 8.000-10.000 mrd Ft-nyi EU-s pénz is... És mindezt hihetetlenül kedvező globál környezetben, nullás kamatszintekközelében művelték.
.
Forrás: Kormány, https://www.palyazat.gov.hu/magyarorszagi_europai_unios_forrasok_elemzese, ÁSZ, https://www.asz.hu/tanulmanyok-2017-evhttps://www.asz.hu/tanulmanyok-2016-ev
.
Hát így könnyű látszat jólétet produkálni kádári módra, osztogatni és ezzel szavazatot vásárolni alacsony SZJA-val, családi kedvezményekkel, CSOK-kal és aprópénzen, pardon aprópénznyi Erzsébet utalvánnyal megvásárolt nyugdíjasokkal és aprópénznyi komcsi gázár adománnyal. Mindeközben az egészségügy minden korábbinál rosszabb, az oktatás (ami a jövőt jelenti) minden korábbinál alulfinanszírozottabb és rosszabb és van egy biztosan fenntarthatatlan nyugdíjrendszerünk. És akkor a lopásokról, a szétvert jogállamiságról és a megmérgezett társadalomról nem is beszéltünk. Ez Orbánék egyenlege. Minden idők legkártékonyabb kormánya.
.
És a fentiben nincs még benne:
.
- Eximbank trükközés miatti korrekció: kb. 500-1.000 mrd Ft (GDP 2-3%). Az EU már elmeszelte, de ez a csoda kormány "véletlenül" csak a választások után hajtja végre a korrekciót. És simán lehet, hogy még az MFB hasonló trükkjei miatt is ugyanígy elmeszelnek.
.
Forrás: KSH, https://www.ksh.hu/docs/eng/xftp/gyor/krm/eurostat_press_release_2017_10_24.pdf, Portfolio.hu, https://www.portfolio.hu/gazdasag/elarulta-magat-az-ngm-magyarorszag-elbukta-a-tobbeves-csatajat.272409.html
.
- Paks 2. orosz hitele, ami NINCS benne az államadósságban, kb. 4.000 mrd Ft (ami persze még majd nőhet is, hiszen tudjuk, hogy ilyen beruházások vége simán lehet dupla is). Az Eximbank alapján az EU még ezt is beleszámoltathatja majd az államadósságba (hiszen de facto az is).
.
Forrás: Portfolio.hu, https://www.portfolio.hu/tool/search.php?q=paks%2Bk%F6lts%E9g, Paks II. hivatalos oldala, http://www.paks2.hu/hu/Kozerdeku/Kozzetetel/Lapok/Kozzetetel.aspx
-pny
-pny 2018. 03. 27. 08:29
"Momentum: Orbánnak milliárdos vagyona van, és nyilvánvaló, nem legálisan szerezte"
.
https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/26/momentum_orbannak_milliardos_vagyona_van_es_nyilvanvalo_nem_legalisan_szerezte/
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:37
Előzmény: #2055  HPeter76
Én mondjuk mindkét oldal építő javaslatait szemezném ki!! Most már ebbe az időszakaszba a média egyensúllyal se nagyon foglalkoznak!!! -mondhatom nem adnak HITELT a véleményezésnek!!  Olyan mikor felszabadult a média!!
 még a Hivatkozotakat se kel bizonyítani!! Szóval még nehezebb igazságot felszinre hozni Most már majdnem olyan szakaszba értünk mondhat mindenki amit akar Leegyszerösítva mikor szavaknak nincs már garanciája
 Személyeskedéstól óvnék mindenkit!!::))) viccet szeretem..
dexter 2018. 03. 27. 08:44
Előzmény: #2056  -pny
Azt azért tegyük hozzá, hogy az MNYP pénzeket elrabolták, és szőrén-szállán eltűnt az egész.

Elraboltak kb. az államadósság 14%-t kitevő pénzt, azt hazudták, hogy az államadósság csökkentésére fogják fordítani, ehhez képest az államadósság semmit nem csökkent.

3.200 mrd Ft-nyi MNYP pénzt egy az egyben fideszesek zsebébe vándorolt. És majd ennek is köszönhető, hogy a köv. évtizedben az emberek majd nem, vagy nagyon kevés nyugdíjat fognak kapni.

Majd a fidesz hívők emlékezzen meg orbán viktorról és áldják a nevét mikor a postás majd közli, hogy ebben a hónapban sem tudott nyugdíjat hozni, mert nincs miből.
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:47
Előzmény: #2053  kusz1
Ezek vagytok! Miféle tényekről és számokról beszélszM? Amit a fidesz propaganda összehazudik? Az államadósság az egewkben, nem tűnik fel? Orbán nyíltan lefizet mindenkit, nem tűnik fel? Persze a költségvetés emiatt úszik. Ez tény. Orbánnak csak egy a fontos, a mézes bödönnél maradni. Migránsok? Ugyan, hetvenheted rangú kérdés, csak fel van tupírozva. Persze, a Soros az oka mindennek, meg a szocik meg Gyufe. Te is ugyanazokat a történéseket élted át, amit én? ezek szerint léteznek párhuzamos világok, mert biztosan nem itt éltél. Az én színvonalamat meg ne becsméreld, egy ember vagyok, ahogy te is. Én így látom, és nem vagyok egyedül. Hazudnak naphosszat és te beszopod. Na ez a te szinted...
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:49
Előzmény: #2051  HPeter76
A H az hülyét jelent, ugye? Akkor erről ennyit...
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:50
Előzmény: #2057  -pny
-nagy bull lesz ma a píacokon. oda is kell figyelnem.. Persze  mit raknak elénk..
Persze Migránsokkal kapcsolatos ÁLLÁSFOGLALÁST MszP-PM,DK,LMP másképp gondolja.
 Ebbe a kontexusban(elképesztő magyarság) másképp dolgoza fel!! Hogyne már ettől javulnának
 Magyarorsz anyagi feltételei EZT NAGYON KÉTLEM.. Még magyarabbul ettől nem lessz finomabb a fasirt

HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:51
Előzmény: #2061  _Sigorszky
enged meg erre ne válaszoljak..
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:53
Előzmény: #2061  _Sigorszky
Ömlik a pénz kifele az országból, nemzeti célok fedőduma alatt, közben vásárolják a szavazatokat. Már az elhíresült és máig ható pálinkafőzési OV ötlet is erről a népszerűséghajhászásról szólt. Máris fél Mo meg volt véve, mert ez a hatmillió alkesz országa. Most a nyugdíjas kártyát játssza ki a führer, azt hiszi mindenki hülye, aki megöregedett. Persze olyanok is vannak bőven. A kusz nevűt is ebbe a halmazba sorolom, Péterkével meg zsmegyeivel egyetemben...
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 08:54
Előzmény: #2063  HPeter76
Két dé, b+!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:57
Előzmény: #2060  _Sigorszky
MIGRÁNSOK MAGYARORSZÁGI INTÉZMÉNYSÜLÉSEBEN NEM AKARUNK RÉSZT VENNI!!!
 Központi kérdés.. Te igaz lekezeled, legyintesz rá!!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 08:59
Előzmény: #2063  HPeter76
Na ne játszunk már  mgyar nyelvel 2-t d nekem egy d >>>>>>>>>>>ENGEDD MEG!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 09:04
Előzmény: #2067  HPeter76
VAN PÁRT A LIBERÁLIS, SZOCIÁLDEMOKRATIKUS PÁRTOK 3-OM IS AKKOR MEGLEHETTEK ELÉGEDVE!!
Egy blokkba nem is lehetne tenni!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 09:09
Előzmény: #2062  HPeter76
Na igen ez se fér a fejembe Ítt a DK példa ez MSZP-PM-nél önállóba ott van!! Na meg külön LISTÁN IS
 NINCS EBER AKI EZT EGYEZTENI TUDJA!! -minek ezt a kérdés boncolni értem..:):) vagy még se..
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 09:35
Előzmény: #2056  -pny
Köszönöm,hogy megtisztelsz az adatokkal,mert így már értelmesen lehet diskurzust folytatni.Az államadósságot csak a gdp-hez mérten lehet nézni,mert másképpen teljesen fals lenne.Nézzük a wikipediát aminek nem sok kétség férhet a hiteléhez:https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_államadósságaEz a 2010:80,5 és a 2017: 72,1 elég szignifikáns különbségA CDS felárat gondolom nem kell bemutatnom olyan embereknek akik tőzsdével foglalkoznak mennyire fontos ha nem az egyik legfontosabb: 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/egy-evtizede-nem-volt-ilyen-alacsony-a-magyar-allamcsod-eselye.271243.html
Ezt 2017 decemberi adat és nem a fidesz által kreált.
Bemásolhatnék a JP Morgantól kezdve Eurostatig 100-at és a valós kép számomra és úgy látszik a befektetési alapok számára is egyértelmű.Ja és tegyük hozzá,hogy szinte 0% kamattal is elhurcolják az Államkötvényt.
A "magánnyugdíj" elnevezés elég érdekes itthon és nem vitatva,hogy felhasználták de az tulajdonképpen az államé volt amikor kitalálták ,hogy ezentúl átadják gebinbe (részese voltam) és gazdálkodjanak az arra "predesztináltak"vele.Én nem meggyőzni szeretnék valakit de aki csak a tények és számok-adatok alpján szeretne racionális döntést hozni azt segíteni kell annak megismerésében.Természetesen engem is ezért jó ha felvilágosítanak de eddig nem sikerült cáfolni ezeket a nemzetközileg auditált elfogadott számokat.A fenti 2 linkre nyomj rá légy szíves.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 09:39
Arra a két linkre nyomjál rá te is ha éppen levegőt kapsz a fröcsögéstől.
Az előbb írtam.Csak 2 magyar nyelvűt illesztettem ,mert a többit ffelesleges.Ezeknek az oldalaknak annyi köze van a fideszhez mint Bolgár úrnak.
-pny
-pny 2018. 03. 27. 09:52
Előzmény: #2070  kusz1
Nézzük ugyanezt GDP arányosan is:
.
- A kimutatott államadóság 2010-ről mára kb. 80%-ról kb. 75%-ra csökkent. Hurrá. A Fidesz propaganda és a Fidesz hívek eddig jutnak. DE:
.
- Elment a teljes MNYP: GDP 10%.
.
- Csökkent a devizatartalék: GDP 10-12%.
.
- Még nincs az államadósságban, de bele kell számoljuk: Eximbank trükk miatti korrekció GDP 2-3%. Az EU már rég elmeszelte, de ez a csoda kormány csak a választások után számol majd így. Hasonló korrekció simán elképzelhető még az MFB miatt is.
.
- Nincs az államadósságban: Paks 2. hitele GDP 12%. Mivel ez is az Eximbankhoz hasonló trükk, simán elmeszelheti az EU még ezt. De tök mindegy, hogy papíron, hova kell sorolni, gazdaságilag az államadósság része.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 10:01
Én nem becsméreltem a színvonaladat annál inkább te az enyémet!(Segget nyalsz,mi a faszról bezélsz haver,itt élsz stb.)Ez is egy stílus és színvonal de én ezen a nyelven nem szeretnék vitatkozni senkivel.Ész érvekkel nyílván és adatokkal.Nem rossz ez sem de ez olyan mint Rónai Egonnal vitatkozni arról ,hogy van-e soros terv (nem arról,hogy tele a zsák a plakátokkal,túl van tolva stb).Gyuri bácsi saját maga tette közzé az azóta is megtalálható mindenki által elérhető remekművet de az nincs oszt jó napot.
https://www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29
Nézd a dátumot mikori és érdekes módon már akkor Orbánt szapulja folyamatosan mintha érezte volna,hogy megakad a torkán.
Ha valakit nem érdekelnek a tények akkor az  egy másik dimenzió akkor lehet személyeskedni gyűlölködni,mert az olyan konilfó.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 27. 10:04
Előzmény: #2073  kusz1
Orbánt azért lehetett már három éve is ekézni, mert már akkor is szar volt. Ebben nincs semmi különös.
signal2
signal2 2018. 03. 27. 10:07
Előzmény: #2072  -pny
Szerintem már korábban is írtam, de a devizatartalék szvsz nem keverhető az államadósság statisztikához, mivel jórészt azért csökkent, mert a devizaadósságot forint adósságra cseréltük, azaz a devizakötvények kibocsátásából és a nemzetközi szervezetektől felvett hitelekből származó devizaösszeget már nem kell az MNB-nél forintra váltani. A lejáró devizaadósságot visszafizettük a tartalékból, és cserébe forintban adósodtunk el. A tartalék magas szintje egyébként már nem is indokolt, mert a rövid lejáratú külföldi adóssága a nemzetgazdaságnak is jelentősen visszaesett a folyamatosan magas folyó fizetési többletnek köszönhetően.
Az MNYP vagyon beszámítása az teljesen releváns, mert ott az államháztartás a lakossági szektortól kapott a GDP 9,2%-ának megfelelő vagyont. Amivel még korrigálni érdemes, az az állam likvid pénzügyi vagyona, azaz a KESZ egyenleg változása, akár forintban, akár devizában, mert a befolyó pénzt ugye nem muszáj elkölteni, azt egyszerűen pénz formájában lehet tartalékolni is, ahogy tettük a 2008-ban és 2009-ben az IMF hitel esetében.
Azt azonban nem szabad elvitatni a kormánytól, hogy folyamatosan a vállalt mértéken belül tartja a hiányt, pedig 2011-es MNYP transzfer óta nem torzítja jelentősebb egyszeri tétel, azaz most valóban van költségvetési fegyelem. Ezt pl. jó lenne megőrizni, akármi is lesz.  Az MNYP-vel kapcsolatban pedig azt érdemes észben tartani, hogy ezzel a jövőbeli nyugdíjkötelezettségek megnőttek, amire fel kell készülni.
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:09
Előzmény: #2065  _Sigorszky
Nagyon nem valós dolgokot veszel alapull Szóval embereket kategórizálása SÚLYOZÁSA HU EZ KEMÉNY!! na ne is folytasam nekem ez dúrva..
Fogalmi reprezántációs tévedésbe vagy..
signal2
signal2 2018. 03. 27. 10:10
Azt már itt is tisztáztuk, hogy van terv, csak éppen az merőben eltér a konzultációban Soros-tervként titulált pontoktól, és az is látszik, hogy az EU több ponton éppen mást csinál, mint amit Soros javasolt, tehát az a kapocs sincs meg, hogy az EU a Soros-tervet hajtja végre. Szóval a kormány elkezdett Soros-tervezni, csak éppen hamisan, összevissza. Amikor ők Soros-tervről beszélnek, az 80%-ban a saját kitalációjuk, nem az, amit Soros leírt.
_Sigorszky
_Sigorszky 2018. 03. 27. 10:10
Előzmény: #2071  kusz1
1. Anyukád fröcsög, tehát légy szíves írd meg neki, ne nekem. 
2. Én inkább annak hiszek, amit látok és tapasztalok, mint a wikinek, amit annyira nagyra tartasz.
3. A nemzetközi gazdasági helyzet változott meg a fidesz (és Mo) számára kedvező módon, nehogy már összetéveszd Matót a FED elnökével, vagy Orbánt Merkellel, mert még bukfencet vetsz örömödben!
4. Csak 3 apró tény, mondjuk az oktatásról, hogy az egészségügyről pl ne beszéljünk. Pisa teszt eredmények: lecsúszás. Felsőoktatás komisszárokkal való irányítása, pénzkivonás a szektorból, egyetemi rangsorokban hová lettünk? (Lecsúszás.) Kiválóbbnál kiválóbb államtitkárok, kézi vezérlés, Balog totális alkalmatlansága, soroljam még? Nem teszem, mert úgyis azt fogod írni erre is, hogy fröcsögök és a gyűlölet beszél belőlem. Hát, nem mondhatnám, hogy szeretem őket. De Magyar Bálintot is egy csődtömegnek tartottam azon a poszton. Mindössze annyi a bűnöm, hogy jobbat szeretnék. Ha ez a véleményed, akkor csak nyomjad tovább a fensőbbséges dumát, nem vagyok az ilyesmire vevő, szevasz.
-pny
-pny 2018. 03. 27. 10:12
Előzmény: #2075  signal2
“Szerintem már korábban is írtam, de a devizatartalék szvsz nem keverhető az államadósság statisztikához, mivel jórészt azért csökkent, mert a devizaadósságot forint adósságra cseréltük”
.
Részben igaz, részben nem. Az IMF hitel megmaradt része is az MNB-nél volt. Azzal mindenképpen korrigálni kell.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 10:12
Ez mind releváns érv de jelenleg csak azok alapján tudunk adatokat összehasonlítani ami elfogadott nemzetközi standardoknak megfelelt.Amiket írtál azok még a future kategória részei.Azt észrevetted gondolom,hogy én nem azt állítom ez a mostani rendszer és eredmények annyira tökéletes és nincs tele nagyon sok hibával de jelenleg nincs alternatívája.
signal2
signal2 2018. 03. 27. 10:12
Előzmény: #2070  kusz1
Az államadósságot nettóban érdemes nézni, mert amúgy fals következtetésekre juthatsz.
Köznapi példán: felveszel 1m Ft hitelt, amit a) állampapírba raksz, b) elköltöd egy nyaralásra. A bruttó adósságod minkét esetben 1m Ft. A nettó viszont az egyikben 0, a másikban 1m. Vetíthetjük ezt az éves jövedelméhez is akár.
signal2
signal2 2018. 03. 27. 10:14
Előzmény: #2079  -pny
Ja, ezért írtam, hogy az állam likvid eszközeivel érdemes inkább korrigálni, mert az csak az állam deviza vagyonát tartalmazza, nem pedig az egész nemzetgazdaságét, mint a devizatartalék.
kusz1
kusz1 2018. 03. 27. 10:15
Előzmény: #2074  _Bekre_Pal_
Én egy percig nem gondoltam,hogy ne lehetne ekézni és van is miért.
Peterbond 2018. 03. 27. 10:32
Csak jeleznem egyebkent pont ezzel a dokumentummal egyidoben Orban is javaslatott tett az ENSZ ben ahol egy globalis vilagkvota felallitasat kerte amiben minden fontosabb gazdasagi szereplonek be kellene fogadnia menekulteket.
Ezt kerlek viszonyitsd ossze a mostani ENSZ kritizalo plakatokkal 
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:43
Előzmény: #2075  signal2
Van ebbe igazság. kösz Signál.////Adózási kapuk megnyítása alul, az az alsóhangon folynak mindég
  TAU támoga kell persze,hogy kell!!
Szolvákok mér letttek Euval fizetős tagok!! Mivel szolgáltak rá, kevesen beszélnek erről....
Felsőkör adózását nem zárták rövidre a KATÁ-val(nagyon jó tudni ki hívta ezt életre (Veres J. volt pénzügy.min.)  Ez meg milyen bohóckodás Adó beismeréssel!!
 Fogorvos Kata, Operatőr KATA sorolhatnám a végtelenségig SZÓVAL A SZLOVÁKOKNÁL NEM ENGEDTEK
 KIBÚVÓKAT..Nálunk nincs meg a Teljesítmény elvű adózás feltételei!! Mindennüt még mindég(elég nagy keresztmetszetben) az Adó minimalizálás tartják előnyösebbnek,, SZJA szóval sok helyen nem is valós tartalmat add vissza!!
KATA mi az, Teljesítmény alapu adó elkerülés!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:47
Előzmény: #2078  _Sigorszky
Mért kell begőzölni ítt(eljött) a világvége..nyugi csak nyugi..
BudFox
BudFox 2018. 03. 27. 10:50
Nem akarok visszalapozni 1000 hozzászólást. vagy nemtudom mennyi oldalt...
Végülis mi lett a válaszod a kérdésemre ? :
Mi lesz ha az ellenzék nyeri a választást...
és bár a határzár marad, de a jogi elbírálásokat megszűntetik , a kiskaput a határoron kinyitják, a konténert az ideiglenes határzárról elviszik...
tehát szabadon eresztik majd be a migránsokat ?
Persze a baloldal akkor is büszkén mondhatja : De hát a határzár megmaradt...
Ja igen...csak éppen egy kiskapu elég ahhoz hogy megint 10.000 -et tóduljanak be az országba...Szerbiában most is több ezerszám vannak feltorlódva az emberek..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:55
Adó kérem nálunk a legnagyobb színészkedés!! Persze,egy képviselő se vállalja be!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:56
Előzmény: #2087  BudFox
szia Buxikám jó megy a cukid::::))):::))))
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 10:58
Előzmény: #2087  BudFox
Isten ÓVJON MEG ETTŐL..
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 11:18
Előzmény: #2090  HPeter76
Adózásról bevétel  kiadás ALPTŐKE Árukészlet Számos dolog nincs összehngolva nálunk!!Mért vannk a SZOLVÁKOK
 ELŐRÉBB ehhez se kell nagyobb fantázia..Verseny versen közel se tiszteséges... jó hát nem mások
 bántására/KÁRÁRA használnám én ezt föl LENNE MÉG EZEN JAVÍTANI VALÓ!!
Sosse irgyleltem mások gazdagodását De azt tudni kell ki áll jóhiszeműen melllettem..
Érdekes ez  Migráns téma!! Baloldal sehogy nem mer szembenézni vele, efölött átlép!!
Persze megszokhattuk már!!!
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 11:22
Előzmény: #2091  HPeter76
nálunk szó meg kimaradt. ne nem baj..::)))
Seismic
Seismic 2018. 03. 27. 11:52
Előzmény: #2092  HPeter76
propaganda ovodások :/
https://www.kephost.com/image/Jkcl
ti mennyit kaptok, egy napra?
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 11:55
Előzmény: #2093  Seismic
salve 2018. 03. 27. 12:08
teljesen jogos a kérdés: ha győz az ellenzék, kinyitja-e majd határkerítésen a kapukat? ehhez a fő szempont:
hiába ismételgeti az ellenzék hogy nem bontaná le a kerítést, a kérdés ennél sokkal bonyolultabb..pontosabban, sokkal egyszerűbb:
az EU - ennek sok jele volt már és ráutaló magatartás, kijelentések a részükről - jó eséllyel arra készül, hogy megzsarolja a tagállamokat, főleg a keletieke, így: "csak akkor kaptok tovább EU-s pénzeket, ha igent mondotok a kötelező kvótára'"
a választás egyik fő kérdése tehát az: mit válaszolna egy ilyen zsarolásra egy DK-Mszp-Lmp kormány?
biztosak lehetünk abban, hogy nemet mondana rá?
mert Orbán azt állítja, ő biztosan nemet mondana erre
az ellenzék politikusai viszont évekig azt harsogták korábban, hogy "a kerítésre nincs szükség, nem oldhat meg semmit"
félreértések elkerülése végett:
az nem érvelés a kvóta kapcsán, hogy a kvótások úgysem jönnének ide, mert Németországban akarnak élni
mert: a kvóta lényege ez esetben úgyis az lenne, hogy hiába szökik esetleg vissza német földre magyarországról a kvótával idehozott migráns  - az ő fejpénzét = teljes segélyezését akkor is velünk, magyar adófizetőkkel fizettetné ki az EU - persze a kormány fizetné ki a mi pénzünkből!!
nos aki azt szeretné tehát, hogy júniustól vagy ősztől a magyar eügy helyett idehozott vagy Németországban maradt migránsok ellátásra/munkanélküli segélyezésére/családegyesítésére menjenek milliárdok ki külföldre a magyar költségvetésből, azok szavazzanak csak egész nyugodtan az ellenzékre! és akkor egyúttal fogják is be a szájukat, hogy így korrupció meg úgy korrupció, ok?!
https://www.lokal.hu/2018-02-kiallitas-nyilt-a-keritesbontokrol/
HPeter76
HPeter76 2018. 03. 27. 12:13
Előzmény: #2096  salve
Áhh azthiszed baloldalt érdekli SÍRNAK minden országban a MIGRÁNSOKTÓL!!
Hu hát ídegyertek mi kapjuk érte a LEGNAGYOBB TÁMOGATÁST!! na vannak elhibázott MEGA döntések!!
Jó hát van akinek ez távol esik!!
csendben 2018. 03. 27. 12:15
 "Orbán azt állítja" és mást cselekedett...Ha az EU elzárja a pénzcsapot,kutyavilág lesz nálunk....
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 03. 27. 12:16
A kormánypárti érvelés színvonalesése elképesztő mértéket kezd ölteni.
csendben 2018. 03. 27. 12:17
Előzmény: #2099  _Bekre_Pal_
Már csak ilyenre tellik...

Topik gazda

-pny
-pny
3 4 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek