olyan tőzsdés nincs szerintem aki nem bukott volna még a piacon életében ! Ha van ritka mint a fehér holló vagy hazudik ! Én 1996 ban 500k ból csináltam 2 millát , 2 millából meg 150K-t . Nehéz idő volt számomra ! De túléltem !:)
Ezeket a köröket meg kell futni. Adrenalin dolgozik, nem tudsz ülni a kezeden, folyton valamit akarsz csinálni. Beteszed stopra, kiütnek, utána emelkedik, és visszaveszed napon belül drágábban, persze stoppal, mert azt tanultad, hogy a stop kell, és van esély rá, hogy azt is kiütik majd. Vagy arra gondolsz, hogy vissza akarod szerezni a bukót, és szépen be fogsz ragadni, mert sose érsz fel 9000-re, ahol végre sok-sok kereskedés után nulla környékén majd ki tudsz szállni. Igen, el kell bukni egy kis pénzt, hogy mindezt lássa saját magáról az ember.
Érdekes a lélektana a befektetésnek. Ha benne vagyok akkor el akarom adni , de ha nincs részvényem akkor meg venni szeretnék . Nehéz ügy majd kitalálok rá valamit . Amúgy tetszik a tőzsde világa előbb vagy utóbb nekem is sikerülni fog addig meg nem adom fel.
Amikor 9k körül beírtam, hogy vigyázat, ebből baj lesz volt, aki elég "posztén" reagált rá. De szerintem ebben még lesz legalább egy felhúzás, de szerintem valahol 2k - 3k közöttről, a tévedés jogát fenntartva. Addig pedig küldöm szeretettel: https://www.youtube.com/watch?v=UNIvWLnV0og
Szerintem nagyon jól alakult a tulajok szemszögéből. Az első pár napban eladtak néhány száz részvényt, amit a spekik egymás kezéből kitépve az egekbe lőttek. Nem jelent meg egy cikk sem reális árfolyambecsléssel, a spekák zöme nem áll neki számolgatni, megy a csordával. Most már tömés megy, a tulajok terítik sokszoros áron, nekik már szép karácsonyuk lesz :)
Pontosan, OTT1 esetén NATO beszállítói minősítés, kolumbiai hadsereg beszállítói lettek, TV2 partnerség, drónktechnológia - amiről videót is töltöttek fel a YouTube-ra, ezt az iSRV-vel együtt csinálták amely részvényes volt a cégben, aztán a jelentések alapján elég sovány nyereség lett az árfolyam várakozáshoz képest amit előre beárazott a piac amikor 2017-ben 25-50 Ft szintekről 300 fölé ment az árfolyam. Az eredmények és a menedzsment állandó higítása, új részvény kibocsátása a részvényesek érdekeit súlyosan sértette, ez is ok volt a storyban.
Azert ilyenkor megkerdeznem az MNB-t hol vannak?Mert azert sztem az alap lenne hogy ha jon egy ujonan kibocsatott papir a tozsdere akkor megfiygeles ala kene tenni legalabb 1 honapig.
azt megjegyeznem hogy az 1200-1700-as res csak a hetesen van ami nem feltetlen jelenti azt hogy betolti, De az ilyen papiroknal amit ilye nkonnyen lehet mozgatni plussz csak par napja jott a tozsdere ezert elkepzelheto hogy visszamegy oda, Bar en a 3k arat tartanam egy fixnek ott kezdodott a nagyobb papirmozgas.
Ma ressel nyitott , 7300-7500 kozott van res ami boritekolhato hogy visszateszik oda kerdes az hogy 1200-1700-as reshez is visszateszik-e.Nagyobb eselyt latok ra hogy oda visszamegy mint hogy itt maradjon az arfolyam a 7k-s tartomanyba.Megint csak a lolo fele brokiceg jatszadozik itt.
Szerintem ezen nincs mosolyogni való. Nyilván nyerni szeretnének, ahogy anno te is a 3k-n vett ezer db EHEP-eddel. Ráadásul itt még nagyobb eséllyel is száll ki a 9k-s nyerővel...
De - szerintem - ez, ha elkezd zuhanni, akkor hirtelen és gyorsan SZERINTEM, és kiszállni sem lesz könnyű. Persze, addig még pár-százzal megnyomhatják felfelé is. Bár nincs már belőle, de az a nyereség is szép volt, azért kíváncsi vagyok mi lesz, hogyan alakul, ami lehet, hogy az évtized csodája, de lehet olyan is, amire vonatkozóan a minősítésemet nem írom le.
Ugyan már mostanában mi a lutri és az ésszerű kockázat közti különbség? gyakorlatilag semmi!! Igen, azok ésszerűen kockáztattak akik Opusba, ott1 be, setbe, stb. beszálltak, most megnézhetik hogy gyakorlatilag oda a tőkéjük 😟
Kartonpack, Humnining, E-Star, Norbi Update, ugye emlékszünk még rá, micsoda remek sztorik voltak azok is, fundamentálisan igen erős cégek, mint ez. Vagy az OTT1, mennyi sértett befektető van ott is, megy a sírás-rívás, pedig csak egy kis józan paraszti ész kellett volna, mikor megvették. Miért gondoljuk, hogy most más lesz a vége?
Van akinek sok, van akinek itt is érdemes beszállni! Mindjárt száz milla a forgalom, a múlt heti szerencsevadászok ezen a szinten akár nyugdíjba is mehetnek három nap alatt 😃 Persze őrület ez az egész, de hát ezen a nyavalyás mutyi béten minden lehetséges, és az ellenkezője is!! Gratulálok azon keveseknek akik nagyot kaszáltak, ezen a szaron is 👍
Ez így van. A tőzsdén mindenkinek joga van bukni. Nekünk is. Csak nem mindegy, hogy lutrizik vagy észszerű kockázatot vállal valaki. De joga, az van mindenkinek. Mindenhez.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf