Huuuu..van Vita! Március 1-ig 3.200 lesz a MOL és kész! Osztalék meg 450 ft....es nyilván kifizetik! Mától fölösleges bármi mást beírni! Jó pihenést mindenkinek!
Február 17- én, lehet hogy lesz infó Hernáditól az osztalékkal kapcsolatban, mert a charton az lehet megfigyelni, hogy a 2600-2700-as sávból, rés hátrahagyása nélkül(egyébként ez fontos momentum az osztalék várakozások előtt majd minden blue chartjain,pozitív szcenárió esetén)sávot kezdett váltani.
az én infóm szerint hamarabb megszületik a javaslat..... ezen vitatkozni? március elejéig eldöntik......de nem is ez volt az alap kérdés, hanem a provokatív beírás arról, hogy felesleges az osztalékon rugózni, mert nem biztos, hogy kifizetik...mondja ezt az akinek nincs részvénye... de azért értsél vele egyet nyugodtan....
Azt nem gondolhatod komolyan, hogy ezen a fórumon érdemben fel lehetne beszélni a MOL árfolyamát. Balin már szinte úgy beszél róla, mint szeretett gyermekéről (kb úgy elfogultan), de nem hiszem, hogy hatása lenne az árfolyamra.
azt kell mondjam tájékozatlan vagy mert az osztalék javaslat februárban meghatározásra fog kerülni, így volt az elmúlt évben is ( max. március első napjaira esett ) ...továbbá a javaslatot még soha nem írta felül a közgyűlés, háborús helyzetben sem!!!!!! Nyugodj meg ki lesz fizetve, ha tetszik ha nem......
Logikus, hogy szerintük nem...épp az árfolyam felbeszélése megy...én voltam MOL részvényes kb. 1,5 évig, mert azt hittem, hogy olcsón vettem...most tart ugyanott az árfolyam, ahol eladtam. : )
Mondhatnád, mert akármit össze lehet hordani...de február 17-én még csak a 4. negyedéves jelentés lesz...utána igazgatósági ülésen döntenek az osztalékjavaslatról, utána április 27-én a közgyűlésen döntenek a kifizetés időpontjáról és utána már csak néhány hónap és ripsz-ropsz a számlán lesz a pénz.
mondhatnám neked, hogy savanyú a szőlő......felvetésedre választ hamarosan meg fogod kapni.....február 17.-én osztalék javaslat....majd akkor egyeztetünk..
A leminősítés önmagában nem a világ vége, de jövő héten jön a Fed + Ekb kamatdöntés is. Nyilván emelni fognak, amit az MNB nem fog tudni követni... Ezek így együtt már nyomás alá helyezhetik a forintot... És ezzel a magyar eszközöket. Optimista vagyok, tartom a MOL pakkot, de a forintot illetően már nem annyira.
Amiről keveset olvashattunk, az Eu legújabb követelése mégpedig az, hogy különböző alapítványokból egy bizonyos szint felett kerüljenek ki a Fideszes pártkatonák .Leginkább felső politikai vezetők kinevezését szeretné megakadályozni az EU. Tehát jogszabályilag szabályozott környezetet elvárják, korábban kinevezett államtitkárok, miniszterek, Fidesz felső vezetők távozását igénylik! Vonatkozik ez a Mol Európa alapítvány politikai kinevezettjeire is! Továbbá a kinevezettek korlátlan időbeli hatályának gyakorlatát is kéri megszűntetni a bizottság, 4-8 év max. időtartamra. Jogszabályi környezet ezen módosítása minden politikai szereplőre hatályos azaz az ellenzékre is.
Nem látom a leminősítés valós kockázatát, még mindig befektetésre ajánlott stabil kilátással minősítve. Forint meg se mozdult a hírre, sőt a Fitch negatív kilátás minősítésére még erősödött is! S&P pedig köztudottan Biden kormányzat híve, politikai nyomásgyakorlás nem csak náluk látható - egyébként zabolázzák is meg az Orbán kormányzat rendszerét! Minden érv az eu-s források lehívásáról szól, ha nem kapjuk meg akkor lehet parázni, de erre nem fog sor kerülni, mert Orbán pontosan tudja, hogy csak eu-s forrásokkal képes erős gazdaságot felmutatni, politikailag ez a helyes út. Ezért kénytelen sorozatosan jogszabályi változtatásokra, hogy megfeleljen az eu által elvárt elveknek. Hitelminősítők mondhatták volna azt is, hogy amennyiben nem hívjuk le a forrásokat azaz nem teljesítjük a EB követeléseit akkor bóvliba vágják hazánkat, de nem ezt mondták, hanem azt, hogy kockázatos a források lehívhatósága . Tipikus nyomásgyakorlás, jelen helyzetben egyet értek ezzel. Minősítők egyáltalán nem vették figyelemben a december végi megállapodásokat és a vártnál kisebb visszatartott forrásokat.... Gabenről már sokat írtam, Nem lenne elegáns, ha megint minősíteném. Láthatóan a tudás vágy nem ösztönzi.......
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.