az index átsúlyozást azóta már megértettem, csupán a nagyok játékára gondolok és azt próbálnám megérteni, ez miatt gondoltam az esetleges önkötésre és manipulálásra( intézményik részéről,certik miatt vagy egyéb???)
közben én is keresgéltem és rájöttem mire gondoltok, akkor lehet hogy csak erről szolt az a nap ,meg a az ukik esetleges keménykedő üzenetéről ,de kereskedéstechnikailag a végén az egy önkötése volt vkinek az árfolyammanipulálásra, és a nap végi utolsó kötés kb mindig ezt szolgálja
az árfolyamvisszahúzás végén volt egy 2,9 millos kötés (sztem a záró aukciós szakaszban) amivel több ft-tal tovább húzhatták az árfolyamot ,ennek mi v ki és miért lehetett az oka igy hogy "átsorolás" mire gondolsz? én még sajna ezt komplexen nem vágom azért kérdem Tőletek.ha válaszoltok megköszönöm ,ha nem akkor azt is megértem,nem akarom lopni senki idejét! köszönöm
Tapasztalatom szerint nem túl jó jel, ha az alacsony darabszámon adogató robotot rárakják, hogy szétcsessze a kereskedést. Mondjuk el lehetne venni a kedvét néhány nagyobb vétellel.
Még egy kérdés: a barátságvezeték elzárásának napján ,mikor az "álhír" terjengett a beszakadáskor ,a nap végén volt egy 2,9millio db-os kötés, az pedig egy intézményi önkötése volt v vmi más(árfolyambefolyásolás)? bocs az esetleges blődségért,még csak figyelgetem a dolgokat
Tegnap jól zárt Short pakk, ma long nyitás. Sajnos nem tudtam egész nap figyelni, csak egy szolid TL69 pakk lett, már bánom, többet kellett volna betolni. Kicsit elóvatoskodtam. De jövő héten fojt.köv. ☺️ Úgy néz ki, északnak fordultunk.
2658 az új max., real: 2652, újra a 200 hetes mozgó felett! Ha így marad, nem is valid annak a törése. A 200 hetes mozgóról indulhat egy hosszabb emelkedés!
Nekik az lenne a jó, ha 100 dollár felett ragadna az olaj? Azt látjuk, hogy a csökkenő olajárral hirtelen nem is olyan nice az elektromos autó. Kicsit megnyúlik a megtérülés, esetleg? Szerintem a 70-80 USD közötti olaj nagyon jó az OPEC-nek, ahogy a MOL-nak is! Én írtam korábban, hogy az energiaátmenetnek pont a magas olajár kedvezne. Kaptam is érte sok mínuszt. Valójában ma már senki nem akar magas olajárat, a kormányok biztosan nem, politikailag nem hoz sok jót. Jelenleg én ezt látom. Az OPEC is látja a diagramokat, a magas olajárat mindig olajár zuhanás követi. Szóval jobb a kiegyensúlyozott szint nekik is, szerintem. Én arra számítok, hogy 2035 után is jó sok benzines és diezel jármű fog még forgalomban maradni. Nem azért írom, hogy ennek őrülök, csak szerintem ez a realitás. Egyébként mindenki arra fogad, amire akar. Én erre. Nem érzelmi okokból.
Ezzel nem értek egyet. Az OPEC nagyon jól el volt évekig is akár, 45-50 USD -s olajjal. Persze, nem hülyék, ők is jobban szeretnék hogy 100 USD fölött legyen. De ha lenne rá szándékuk, a forrásuk meg lenne hozzá.
Ahogy egyelőre az is csak teória, hogy ez most egy wawe 4 a korrekcióban! :) A korrekciók leggyakrabban 3-as szerkezetűek, ezt talán már az oviban is tanítják. :)
Semmi más nem történt mint túlreagálás...ezer ilyet lehet látni fel is le is a tőzsdén... Vársz egy jó hírt felugrik az árfolyam, nem jön...és visszakorrigál...pl Épduferr, Akko, Delta...ezer ilyen példa van, ez is ha elül a sztori és a számok változatlanok maradnak vagy minimális eltárás lesz, hipphopp 2800 fölött lesz...ennyi
Igen, de Te is sejted, hogy 60-70 dollár között sem vernék a seggüket örömükben a földhöz. Biztosan nem kezdenének új kutak nyitásába olyan lelkesen, mint 70 dollár felett, a régi kutak pedig kimerülnek, amiket pótolni kellene! Nem beszélve a felújítások elhalasztásáról, átütemezéséről, ami aztán gyakoribb leállásokhoz vezet. Hidd el, a 60 dolláros szint nagyon rövid ideig lenne fenntartható azoknak a cégeknek.
Pl. 5-6 közötti PE is kifejezné bőven az extra kockázatot, ha tényleg van! Másrészt véleményem szerint el van túlozva azért is, mivel azzal indokolják az alacsonyabb értékeltséget egyik oldalról hogy a kormány túladóztatja a céget. Másrészt azzal, hogy kockázat ha az orosz olaj valamiért nem lesz. Abba most nem mennék bele, hogy valójában el tudnák-e látni az országot a barátság vezeték nélkül, mert nyilván nem fognak ezért önként jelentkezni. Nyilvánvalóan nem érdek ezzel kampányolni. (az elmúlt években összekötésre került a szlovák és a magyar finomító, a horvát eddig is össze volt kötve a magyarral, aki figyeli a témában a nyilatkozatokat , az tudja, hogy a horvát vezeték le lett tesztelve , dolgoznak a szükséges keverék kidolgozásán stb.) Viszont azzal, hogy a kormány lefölözi az orosz olajból adódó plusz nyereséget, tulajdonképpen annak a nyereségnek az elvesztésének a kockázata is kiiktatásra kerül. Vélelmezem, hogy az a nyereségesség, amit tavaly és idén látunk, az fenntartható orosz olaj nélkül is. Ez lehet az alku alapja. A MOL akkor futná igazán a Barátság elvesztésének üzleti oldali (nyilván nem az ellátás biztonsági oldalára gondolok, az más kérdés, és azon szerintem dolgoznak a színfalak mögött) kockázatát, ha tobzódna most a plusz nyereségben. Természetesen nem öröm befektető oldalról, hogy lehetne akár az éves EBIDTA 4-5 Mrd USD is, ezzel szemben csak 3 körül mozog. De ezzel a 3 Mrd USD-vel bőven magasabb áron illene forognia a MOL-nak! Azért nem teljesen hülyék vezetik ezt a céget, remélem nem gondolja senki! Szóval min. 1 kockázat duplán van elszámolva, szerintem. Ha jobban belegondolunk, tulajdonképpen e körül parádézik mindenki, és nem érti senki miért nem ideges a MOL. Persze ez csak egy teória a részemről, aki érdemesnek találja megfontolásra annak szívesen. Aki meg nem, az kérem ne vegye zokon, hogy én nem csak a hírekben olvasott infók alapján gondolkozom!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.