Lényeg, hogy tisztázódott, a MOL 2024-es eredménye az első félévben, nem 20% mínuszban, hanem 19% pluszban van. A 2. félév szokott egyébként az erősebb lenni. Szóval, ha valóban kicsit romlanak a számok 2. félévben, a tavalyi eredményt simán hozni fogja a MOL. Véleményem szerint. Én arra számítok, hogy jobb lesz összességében 2024, mint 2023. A tavalyi év után pedig kifizettek 250 Ft osztalékot, akkor várhatóan annyi az idei után is meg lehet, vagy több. Mert igazából a tavalyi után is bőven belefért volna a 300/350 Ft.
Az 500 M USD finomítói fejlesztésről pedig annyit, hogy simán ott van az a MOL elmúlt években keletkezett eredménytartalékában. Simán megcsinálhatták volna eddig is. És azt nem is állította senki, hogy eddig egy kapavágást sem csináltak, csak azt, hogy várhatóan 2026-ra készül el. Szerintem szép csendben csinálják a háttérben. Azért nem hangosan, mert nem ez a politikai érdek ma M.o.-n.
Az 500 M USD finomítói fejlesztésről pedig annyit, hogy simán ott van az a MOL elmúlt években keletkezett eredménytartalékában. Simán megcsinálhatták volna eddig is. És azt nem is állította senki, hogy eddig egy kapavágást sem csináltak, csak azt, hogy várhatóan 2026-ra készül el. Szerintem szép csendben csinálják a háttérben. Azért nem hangosan, mert nem ez a politikai érdek ma M.o.-n.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.