Elmúlt hónapokban keveset említettük az orosz/Ukrán háború Molt érintő kockázatait. Semmi jele az olajvezetéken történő szállítások kockázatának, de egy esetleges lezárása, felfüggesztése ennek a borzalomnak szintén emelheti a Mol árazását, befektetői bizalmat erősíthetné. Nem vagyok túl optimista, de egyszer vége kell lennie, nyugatnak is fogy a pénze és katonai eszköze, Ukrán humán erőforrás utánpótlása is kimerülőben
Na még a végén az oszti ára után ezt is telibe találom hogy talán 3100 ig elvergődik...Ez csúnya lesz oszti vágás után ha ilyen fos a rally alatt. De előre nézek és már a kövi évi osztalék lebeg a szemem előtt
Gaben önkritikát gyakorolhatnál, fél éve csak lebeszéled a Molt 2600-ra stb. számtalan bemondott és messze nem teljesült céláraiddal. Ha felbeszélést kritika éri akkor a lebeszélést is joggal. Ezt csak az "idepofátlankodik" kifejezésedre jelezvén, ebből meg a topik nem kér ! Május 23.-án egyeztetjük záráskor az árfolyamot, addig minden csak találgatás. 5-7%-ot két-három nap alatt is meghúzhatnak ami már 3200-3300 között. Lehetőség még benne akár 20.-a utáni három napban is.
Közel-keleti háború olajáremelkedést hozhat, persze nem azonnal, de fél-1 éves időtávban számolok vele. Az irániak nem állnak le, csak a naiv európaik hiszik ezt, a Hamasz lerendezése után a Hezbollah következik, egyesével vágják le az iráni HIDRA fejeit, ezt Irán nem fogja hagyni. De vannak olyan keményvonalas hangok Izraelben hogy közvetlenül a Hidrát kellene támadni és akkor minden terrorizmusnak vége lenne - ez beláthatatlan háborúhoz vezethet, de mindenképp háború lesz a Közel-keleten, ez már eldőlt szerintem, csak hetek, hónapok kérdése. Ez viszont emeli az olajárat, a Hormuzi szoros és a Vörös tengeri hajózás továbbra is veszélyben, a helyzet sajnos előbb-utóbb eszkalálódni fog.
Teljesen tök mikndegy ha most nem veszik később se fogják....Nem tudom milyen impulzus kéne a Molnak hogy meginduljon legalább a 3400at elérje??? Olajtalálat napi 1 millió hordos kitermeléssel??? :)
Szerintem nem ez az ok, hanem szimplán megsértődött, joga van hozzá. A Molnak pedig nincs vége, mert állami fejőstehént nem vágják le soha mint ahogy az aranyszőrű bárányt sem.
Balin huzza a picskóját mert azt mondta Pomperj elvtárssal együtt hogy 3400-3600 lesz júniusra....Pomperj is ide pofátlankodik berak két Ta elemzést azt elhúz....Ilyen emberek nem kellenek ide!De persze Én vagyok a rossz ha azt mondom esik meg a hulladék koncesszió egy ruppot nem termel csak eszi a profitot....meg az olajszektor kegyvesztett
Balin mit csinált, eladta vagy csak megsértődött nem tudni. Molt ma még nem látom eladói nyomás alatt -nem úgy,mint tegnapi fricska vezetőségnek üzem átadáskor! -, még mindig gyűjtögetést folyik szerintem, simán mehetne 3100-ra, de 3060/3070 körül a két oldal alacsony forgalommal. Múlt évben katari vagy más vevő ki tudja?, de napi több milliárdos forgalommal húzta fel 3000 alól 3190-ig,ha jól emlékszem. Grafikon szerint a vágás előtti héten? Ha valaki pontosabban emlékszik írja meg légyszi. Amíg a forgalom nem növekszik addig nem beszélhetünk osztalék raliról. Lehet érdeklődés hiányában ez évben elmarad? Nem hiszem - még.
A leghitelesebb indikátor számomra egyértelműen Balin eltűnése. Ha itt valami jó csak remény szintjén is előfordulhatna, akkor Ő itt lenne és percenként legalább 2 bejegyzést írna. Itt sincs, ez a legbiztosabb jele, hogy a MOL-nak vége! Aztán beszélhet, írhat itt bárki bármi mást, ez így igaz, ahogyan leírtam!
Hát ezzel a papírral, illetve velünk (akik ezt pénzért vettük - nem úgy, mint az alapítványok, MOL főnökök, csókosok) jól kibaszott a kormányunk! Ez éppen olyan szar lesz a jövőben, mint a Matáv volt éveken keresztül. Azt is a kormánynak köszönhettük. Most az szárnyal, a MOL lépett a helyébe szopónak.
Elképzelhető,hogy május 23-ig ezen szinten fog toporogni az árfolyam. Május 24-én péntek reggel veszek egy nagyobb tételt,a további vételeket majd az iránytól függően kalkulálom tovább.A meglévőkön gondolkoztam, hogy eladom és szevényvágás után visszaforgatom, mert van éppen rajta egy kis hozamnyereség,de úgy döntöttem,hogy maradnak továbbra osztalékra, a portfoliómban.
A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja pedig május 27. lesz, ezért a 2023. évi osztalékra jogosító Mol-részvényeket utoljára május 23-án lehet megvásárolni ....még 7 kereskedési nap...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.