látszik nem is érdekel a könyvelés , eredmény részletei...én látom hol a profit, te nem....de nem fogok segíteni, mert tudatosan félretájékoztatod az embereket.....
Te pedig a grafikonra nézz rá... meg fogja mutatni, ahogy eddig is tette. Meg az osztalék mértékére (amit csak adózott eredményből fizethet ki a cég, vagy eredménytartalékból) - ugyanis ebből a kettőből részesülhetsz te is a Mol eredményeiből. A könyvelés pont senkit nem érdekel, részvényesként...
Szuper, de sötét a jövő sajnos vagyis inkább ködös...nem látod hol a következő bukkanó...most még csak az extra profitot viszik, de ha nagy lesz a baj visznek minden profitot szvsz
mielőtt temetni szeretnétek a MOL-t: csak kérdezem úgy finoman, hogy a 2100 Ft-os egy részvényre jutó éves EBITDA az szerintetek milyen érték? illetve az 1450 Ft-os egy részvényre jutó FCF (éves szabad cashflow) az szerintetek milyen érték?
Senki nem erre számított... még a 13%-os év/év adózott eredmény növekedést sem sikerült hozni, pedig az is karcsú volt... 4% lett. Mindent visz az extraprofit adó, a MOL részvényesei gyakorlatilag nem részesülnek a '22-es kiemelkedő eredményekből.
Nyitóban megpróbálom dobni a teljes pakkomat, szerintem megyünk vissza 2500-ig. Vagy 2350-ig, bár a 2500 valószínűbb, hogy megfogja. És legalább már tudjuk, miért nem húzták jelentés előtt... valószínűleg tudták vagy jól kalkuláltak, hogy mínuszos lesz és a '21-es eredményeket éppen hogy sikerül hozni. 300 Ft osztinak pedig lehet majd örülni, ha valaki azért tartotta, többre szerintem nincs esély.
szerintem meg a q4 is kimagasló eredményt mutat, az egyszeri tétel- adófizetés elszámolása - megtévesztő lehet, de a tényleges termelési értéket és a Mol profit képességét max. csak halványíthatja....másik topikban megírtam véleményemet a jelentésről.... osztalék javaslat nem érkezett, szerintem pár hét és bejelentésre kerül, hatalmas kp. állományon csücsül a Mol így a 400Ft vagy e feletti osztalék kifizetése bőven reális megközelítés. Szvsz. a második negyedév végén ki is fogják fizetni, most nem húzódik el nyár végére..... két dolog még amit érdemes befektetői szemmel értékelni a jelentésből: az eladósodottsági érték ami 10-11% rendkívül jó érték a szektor 20%-os átlagához képest és a Slovnaft finomító átállítása Brent tipusú olaj feldolgozására is!!! ami a további export lehetőségeket támogatja -szankciók elkerülésével....
A számok nagyok. Azonban az adó mindent vitt: az adózott eredmény 21-ről/ 22-re 1605 M USD/1665 M USD, azaz nem nincs 4%,. Nem mi kaptuk az extra osztit.
Törölt felhasználó2023. 02. 17. 07:50
Balin, Te mit gondolsz? Erre szamitottal? Mit érzel mára, köv hétre?
Nem az éves eredményre utalt a mondat. Q1-3at tudtuk, viszont a Q4 nem lett túl fényes...és ugye ez volt a kakukktojás ma hajnalig. Ettől függetlenül én örülnék a legjobban, ha 3000 fölé ugrana!
Augusztus körül lesz osztalék ráérnek még vele. Még ki kell mutyizni kinek mennyi jusson aztán nyomják az éterbe a számokat. Érzésre 350ft-nál nem lesz több kioasztva
Te merre voltál eddig? Ez a magyar tőzsde.... amikor semmi sincs mennek nagyot aztán ha jó hír van esik.2600--> 2800 ez volt a semmire menetel most jön a jó hír megyünk vissza 2.6-ra... Oda előbb mint a sokak által csodaként vár 3200+ os szintekre..
Nagyon max lesz egy 320 forintos osztalék...bár én kevesebbet tippeltem, de kell most a lóvé a hulladék bizniszre, Alteora, levállni az orosz olajról, külön adóra ...etc.etc.etc Amúgy nem szakadt be amerika! Majd 5% mínusznál szakad
Na csak összerakom: tehát a 1747 M usd mint 2021-es adózott eredmény vs 2151 M usd várttal szemben, ez így 23% növekedés lenne. Ezt figyelem majd.köszi.
Az Ural-Brent spread 95%-át veszik el. Tehát marad 5%. Békeidőben a kettő közt volt 2 dollár. Lehet számolni, az hány % volt. Nem mondom, büdös mocskos tróger banda ül a kormánynál, de azért hagytak pénzt az alapítványoknak a MOL-ban. Ráadásul rég nem 600é kéne tankolni ilyen olaj és dollár árfolyam mellett...le vagyunk rabolva. Remélem holnap jön a kárpótlás...
Általában szép számokat várok, persze, de amire fókuszálok majd az az adózott eredmény lesz. Nemigen látok erre vonatkozó számokat, pedig lényeges lenne most, talán jobban mint az ebidtát...tavaly mintha ez lett volna:2021-ben:
A nettó éves eredmény 526,1 milliárd forint – az előző évi 18,3 milliárd forintos veszteség után.
Nekem nem úgy tűnik. Itt sokan irogatnak olyan véleményt, ami ennek ellentmond. A politika meg nem MOL specifikus, a BÉT-en mindenre kihatással van. Az eltérés abban van csak, hogy a negatív környezet ellenére is tud kimagasló eredményt hozni, ez viszont pozitív.
Ha jól becsülték a Q4 eredményét, 2151 M USD lesz az éves adózott csoporzszintű eredmény. Szerintem az nem rossz. Még úgy sem, hogy lényegesen gyengült a dollár az elmúlt időszakban. A rv. mai napi záró árfolyama mai dollár árf. - al átszámolva: 7,78. A fenti eredmény leosztva a rv. - ek számával: 2,625. Ez 33,74% tőkemegtérülés dollárban! :)
Nézzük a jó oldalát: legalább holnap nem lesz profitrealizálás, és esni sem tud majd sokat, mivel nincs nagyon honnan és hová. Lebegünk majd itt csendesen, 2700-2800 között, a BÉT nevű lavór vízben.
Nem néz ez ki jól. Szokásosan az lesz, hogy azonnal félreteszik a rekord jelentést és elkezdik keresni miért szórják, ok mindig van. Pedig brutálisan olcsó a részvény. Legfőbb ok az állandó állami lenyúlás, az egész BÉT gyakorlatilag emiatt van teljesen padlón, kilátástalan.
Szerintem itt a többség az emelkedésben érdekelt és egy természetes reakció, hogy ha nem jó az irány, akkor a kommunikáció is változik (néha nálam is elgurul a gyógyszer és akkor szidom őket a fittyesszel együtt), mivel senki se szeret bukni :) A szeretet és a gyűlölet között csak egy hajszál van.... Kitartást Balin úr! +++
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.