Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, hogy a brent-ural spreadre vobnatkozik a 95%-os extra adótartam!.Viszont abban hibáztam, hogy benéztem, h az elemzői konszenzusban nem FT-ban, hanem USD-ben van megadva a várakozás. Tehát amit írtam a Q4 adóelvonás az adózatlan profitból forintban és usd-ben is 35% -ot jelent. Továbbá az adóelvonás százalékos arány Q1-ben még magasabb lesz, hiszen 22.Q4- ben kevesebb, mint 1 hónapban volt csak 95%-os az extraprofit adó, 23.Q1-ben 3 hónapos lesz. https://molgroup.info/hu/befektetoi-kapcsolatok/jelentesek#nav-piaci-konszenzus-1
wyl, ez mar annyiszor at lett targyalva... a 95% a ruszki olaj es a Brent olaj arkulonbsegere vonatkozik. Azaz ha a Brent $80, az Urals meg $50, akkor a kulonbozet ($30) 95%-at vonjak el, kb $28.5 dollart hordonkent. Bekeidoben is kb ennyi volt a Brent-Urals kulonbozet. A 95%-os ado nem vonatkozik a Brent beszerzesekre, vagy arra amit Vecsesen, meg itt-ott banyasznak. Tovabba nem vonatkozik a kutatas-termelesi (upstream) bevetelekre, a finomitobol kihozott kesztermekek beveteleire, stb. Valamint a kiskereskedelembol eltunt az arsapka (ami hatalmas plusz profit) es a kiskereskedelmi jovdelemet sem adoztatjak 95%-kal.
Nagyon brutál, hogy az állam kb. 35%-ot, azaz 270 mrd Ft-ot leszakít a MOL Q4-es eredményéből, úgy hogy a 95%-os extraprofitadó csak dec. elejétől van érvényben. Igaz azért marad ezenfelül a MOL-nak 380 mrdFt. Ez az állami einstand sajnos 2023 Q1-ben még nagyobb %-os adót fog képviselni az adózatlan eredményből.
Szerintem a Dunaferr úgy hiányzik nekik, mint púp a hátukra...viszont egy város lakosságát meg kell menteniük politikailag is.....szerintem ezt nem akarják maguknak....
Szia,igen pár napja írtam, hogy kisbefektetői kapcsolatoknál kértem az adatok frissítését és még az nap teljesítették is, talán hétfőn......q4/q4 alapon is radikális profitnövekedés várható, Y/Y alapon is még a korábban vártat meghaladó eredményre számítok......nyilván q3/q4 alapon szinte minden évben q4 kevesebb bevételt hoz, ha jól emlékszem a q4 a leggyengébb negyedéve történelmileg a Molnak, de még így is lehet minden idők q4 rekordja!!!!!!
Ez a bejegyzés alapvető tárgyi tévedéseket tartalmaz, és a tudathasadáshoz a bejegyző áll közelebb, véleményem szerint. A MOL és az OTP teljes más iparágban működik. Nincs közvetlen összefüggés az árfolyamaik között. Én láttam példát számtalanszor, hogy az egyik jelentős emelkedést produkált, míg a másik stagnált, vagy éppen esett. És bizony az elmúlt években az OTP által érintett 7800-as szint közelében, sem ugyanúgy viselkedett a MOL. Sőt, szerintem az elmúlt 1,5 évben egyértelműen felülteljesíti a MOL az OTP-t. Ennek nyilvánvalóan oka van. Én a cégek eltérő teljesítményében meg is találtam.
ha valakit erdekel, kint vannak mar a Q4-re vonatkozo elemzoi becslesek is: https://molgroup.info/hu/befektetoi-kapcsolatok/jelentesek#nav-piaci-konszenzus-1 A lenyeg: CSS EBITDA-t ismet 1 mrd USD fole varjak, igy eves szinten valahol 4.7 mrd USD korul lehet 2022-ben (3.3 volt 2021-ben, es Q3 utan a menedzsment varakozasa 4.1-4.4 mrd volt 22-re, szoval azt jo esellyel meghaladjak a szamok) Minden uzletag szintjen csokkenes varhato a profitban, de ez gondolom szezonalis hatasok altal is vezerelt - igy is joval tobb profit varhato mint 2021 Q4-ben.
VOLT KITŐL TANULNI! einstein kedd, 15:16#1218784Balin, légyszívesd áruld el, hogy mi a tartalmi mondanivalója, mi a háttér infó, mi az ÉRTELEM, abban amit itt a fórumon a komunikációddal mint eszközzel el szeretnél érni?Az OTP topikokban erős short beállítottság, lerívó szkepticizmus, állandó nem értés, a MOL topikban ugyanez inverzbe. Értem én, hogy MOL rv-d van és haza (szeretnél, vagy ösztönből teszed) beszélsz. De mi az értelme, mit vársz ettől? Ha elég régen figyeled az árfolyamokat, láthatod hogy az esetek 99%ban a hazai blue-k pariban mozognak, régen rossz ha az OTP 7800, az nem jár együtt 3200es MOLlal. Beteszel ide ilyen nézőpontú csártot, a másik topikba a másik nézőpontot támogató rajzot? Nem érzed picit tudathasadásos szitunak a dolgot? De ezt nem érezheted hisz akkor nem tennéd. Légyszi áruld el má mi a vezérelv? Mit nem veszek észre?
Nézd a cikk tartalmának jóságát én nem vitatom. Őszintén szólva nem érzem, hogy ennek direktben a mai emelkedéshez közvetlen köze lenne! Ha azonban ez miatt komolyan aggódik, akkor valószínűleg sem MOL, de se OTP, se más rv. nincs a tulajdonában. Akkor azonban felmerül, hogy pontosan mi, vagy ki miatt aggódik itt a MOL topic-ban. Szerintem színtiszta trollkodás, amit művel.
Szia. Menetel tovább. Real 2766 / 2770. Jövő héten PÉNTEKEN JELENTÉS! Sok nagy olaj cég már megtette hihetetlen számokat láthattunk. Sok nyerőt mindenkinek. Élvezzétek a napsütést. A mol-ra ragyog a nap.
Nem értem miért tartasz részvényt, ha ennyire negatívan látod a jövőt. Kezelni kell ebben az esetben a rossz pozidat, hogy ne idegeskedj feleslegesen. Lehet beragadtál magasabban, én most azt látom, hogy inkább van esély arra, hogy akik beragadtak ki tudjanak szállni még osztalék előtt, vagy osztalék felvétele után (ott kell majd kisebb türelem az esetleges hullámzás lecsengését megvárva).
Miről beszélsz? Tökig állok molban, csak próbálom objektívan nézni a dolgokat, de veletek hívőkkel rohadt nehéz. OV gondolkozása az EU-val összeegyeztethetetlen és ne hidd, hogy az lesz, amit az EU akar, a háttérben már kattognak a fogaskerekek, konstruktív beszélgetésre képtelenek vagytok! Megyek is innen.
össze vissza kevered a tényeket, ez megvan? !!!! Mészáros bank max. konkurencia lesz kb. 10 év múlva az OTP-re nézve, de nem vevő jelöltje az OTP-nek,mint politikai cég Orbán alatt....ami a Mol gondolatodat illeti válaszolhatná arra is, hogy miből venné meg Orbán a céget???? gondolom megdobnád adófizetéssel a költségvetést, hogy fussa rá....
Törölt felhasználó2023. 02. 08. 09:06
Jó reggelt. Olaj emelkedik tovább. Mol 2758/2766. Mehetünk tovább. Sok nyerőt mindenkinek.
személyeskedéseket hagyjuk... elmagyaráznád milyen intézkedésekre utalsz ami 100% hatással van a cégre? milyen 25% tulajdona van az államnak? az alapítványokra gondolhatsz, de éppen erről írtam, hogy az eu pontosan leírta ezen átfedések megszüntetését, tulajdon maradhat, de az irányításban nem vehetnek részt...politikától független alapítványi struktúra a kívánt cél... amíg ez nem teljesül nincs eu pénz
"bomlassza a Mol tulajok közösségét" Jaj, na a baj! Gondolom már az első templom építésén gondolkoztok! Most Kb.25% birtokában kormányintézkedésekkel az egész cég 100%-ra kiterjedő intézkedéseket hoznak, nyúlják le magyarán. Emiatt gondoltam csak, hogy tisztább lenne akkor vinni az egészet és azt csinál vele, amit akar. Ennyi a logikai összefüggés nem több, a kommunizmus elfogyott, kapitalizmus meg nem is volt!
Nem értem, hogy az ilyen ötletelésnek mi az értelme...ha csak az nem,hogy bomlassza a Mol tulajok közösségét. Semmi realitása már csak az eu-s monopol szabályokra nézve is valamint a Mol jelen értékét figyelembe véve nincs pénz a kincstárban, eladósodottság pedig csökkentés prioritáson.....részvényesekről már nem is beszélve, nyilván lenne az a pénz amire rábólintanánk pl. 4000-5000 Ft között aztán elfelejteni a tőzsdét,ha az állam megvenné a legnagyobb magyar vállalatot...és hol lenne a vége szerinted? Richter,OTP stb. és ezt milyen rendszernek hívnád, ugye nem kapitalizmusnak......és egy ilyen forgatókönyvben szerinted marad valami a bétből? nem gondoltad át...... ami a politikai kézivezérlést illeti idejét múlt felvetés ami a jelent illeti miközben az eu-s mérföldkő elvárások folyamatosan teljesülnek jogalkotás formájában, legalább 30 jogszabályi változtatást láthatunk és még nagyon sok várható....legfrissebb az alapítványokból való kormányzati és felső politikai kinevezettek leváltása és kizárása..pl. MOL Európa alapítvány.... Eu forrásokra szüksége van Orbánnak és hazánknak így kénytelen elfogadni az eu demokratikus fékek kiépítésének követeléseit....ettől még amíg Orbán marad lesz kézivezérlés, de ez már nem lesz ugyan az mint 2010-2020 között..... Ha figyeled, Mészáros teljesen háttérben ,radikálisan lecsökkentették közbeszerzéseit....opus részvényről már nem is beszélve.....
Pedig most én is shortra szavaznék. Kinyit erős pluszban, majd szépen lecsorog akár a mai záró felé. Ez bizony short, akárhogy nézzük is. Nem kellene annyit a másikkal foglalkozni!
A mai emelkedő nap forgalma lényegesen nagyobb volt az előzőnek, mikor esett az árfolyam. Az elmúlt csak nem 2 hónapban 10 Mrd nagyságrendben gyűjtögették a rv. - t, gondolom azért, hogy olcsóbban adhassák el! :)
Továbbra sem értem, hogy miért nem vásárolja meg az állam a MOL-t. Minden az energiáról szól, brutális profit és brutális disztont van. Az EU is önti a lóvét az energiaátállásra, minden arra mutat, hogy itt ov megint kézrátétellel akar gyógyítani. Aztán persze lehet azon kattognak a fogaskerekek, hogyan lesz ez is mészáros művek!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.