Meg. De elvből menekültem el. A különadó másnapján Hernádi ahogy parolázott a fidesz vezérkarral az új székházban, ott lett elegem belőlük. Mocskos egy banda.
A 95% csak a nyereség egy kis hányadára vonatkozik, szemben a Richterrel, ahol bár a %-os elvonás alacsonyabb, a teljes árbevételre. Ez ugye megvan? Sokan nem bírják ezt átlátni, sajnos!
Richterbe vagyok nagyobb pozíciókkal, a 95% adó miatt elmenekültem innen. (persze amott is megszoptam végül) Most csak certi van MOL és várok...A mélyből néha beköt egy egy kisebb csomag, annyi....
Én értettem a trendre utalásod. Mind e melett nem érdemes olyan cikket idetenni amit nem lehet elolvasni. Érdemes inkább egy mondatban leírni a lényegét. Szvsz. Amúgy tényleg jó hír és köszi. Egy vállalkozás középtávú eredménye verje meg az állampapírokat. Oszti után tudjuk csak meg hogy hogy hogy alakul a máphoz, vagy mondjuk hogy alakult az elmúlt 3-5 év összességében.
Lehet, de nem fizethetek elő mindenkinek. Egyébként a cím magáért beszél. Nekem az a szerény logikam, ha esnek az állampapírok, akkor elkezdik a befektetők előnyben részesíteni a részvényeket talán...ami valljuk be, hogy a Molnak jót tenne... tehát nem zavar a logikus mínusz, de a hülyeséget nem szeretem. Bízzunk egy szép következő heti emelkedésben!
"Az első hétvége lázongásai és rémhírei után már nem is olyan rossz a nyár; a benzinsorok végérvényesen megrövidültek. Stavros szerint az olajcégek keresztülnyomták az áremelést, hiszen ez volt a céljuk, a kormány pedig megmondta nekik, hogy ne nagyon ugráljanak tovább, különben jön az extraprofitadó." John Updike: Nyúlháj, 21. Századi Kiadó (1979-ből) Nincs új a nap alatt... :)
Ez jó hír a molnak https://www.portfolio.hu/uzlet/20230113/ideiglenes-megallapodast-kotott-a-mol-a-horvatokkal-megsem-kell-a-tobbszoros-arat-fizetnunk-az-olajtranzitert-590414
Reméljük, hogy nem jelent rosszat. Általában akkor szoktak eladni vezetők (többen is, év végén vagy tavasszal?), amikor felszabadul és eladható egy korábbi részvényjuttatásuk. Vagy pl. OV FB poszt / kormányinfó előtt. (pl. amikor a Molnár adott el 200 M-ért a benzinsapka bejelentése előtt).
hosszútávon egy vegyipari konszerné alakul, rövid távon pedig magas osztalékot fizet...van aki ezért vesz.....a kockázat persze mindig van egy vállalkozásnál..
Egy régi cikk arról, hogy minden nehézség és adóztatás ellenére duplázza az ebidtát, és másfélszerezi az adózott eredményt. https://www.portfolio.hu/befektetes/20221104/boduletes-rekordok-a-molnal-minden-varakozast-felulmult-a-ceg-576401
9 hónap alatt 740 milliárd az adózott eredmény, novemberben 27%-kal több üzemanyagot vettünk. Ez ad némi bizakodásra okot az éves eredményt illetően, a dec 7-en (24 napra) 95%-ra felemelt különadó ellenére. Idén a profit 46%-át fizették ki 737milliárd profit után.
500 forintot??? Érdekes lesz,ha annyit fizet! Szerintem örüljünk,ha 300-forintot fizet,nem pedig 500 forintot?? Mire fel fizetne extra prófit adó,meg válság van!! Örüljünk,ha fizet!!!...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.