Ha nem éri el a madarat akkor azt beírjuk a nyolcadik csodának! :)))))))) Majd ha lesz időm visszakeresek pár kommentet , érdekes lesz!!! Legutóbb 2666-nál írtam, hogy lesz még rosszabb! LETT! A madarak fura élőlények!! :) Na kitartást!
- Jó napot!- Megtört a varázs,2600 ft alatt vagyunk,a 2500-2550 sáv elérhető,amiről 2-hete írtam.- De a -P/E-alapon olyan olcsók vagyunk itt,hogy az a MOL-történetében nem volt még! Békeidőben lennénk-a Kormány adóztatása nem lenne lehetséges- 4500 ft volna a minimum árfolyamban! Nincs papírom,csak figyelem.-
Pláne, mert egy ilyen belterjes piacon az Erste önmagában is tud olyan lépéseket tenni, hogy beteljesítse a saját jóslatait. Kényelmetlenül sok TL70-em van, lehet megszívom velük.
Úgy viselkedik mint egy politikus. Ellátásbiztonságról beszél, szlovák és magyar érdekről, ami szép és jó, de neki a MOL és a részvényesek érdekeit kellene képviselnie, nem a kormányét.
Az ERSTE a legnagyobb hazai brókercég. Ha ő eladást javasol 2600-as célárral, akkor az nagy pénzekre van hatással, és ha csak nincs valami komoly ellentétes erő, akkor be is fogják húzni. Én valahol 2500 környékén piszkálnék bele.
Ez most nem az a játszma, hogy veszek egy földet Debrecenben, vagy Győrben, mert tudva tudom, hogy azt megveszi egy autós, akkus cég...itt meg a mol...
Akkor így most nem a magyar határon veszi át az olajat a Mol, vagyis már Ukrajnában az övé. Ha esetleg lenne valami ott a barátsággal az már a Mol kára lenne. De baj nem lehet, mondjuk a ruszkik lelkesen rakétázzák az ukrán áramtermelő kapacitást, csak nem esik azokra a transzformátorokra semmi, ami a szivattyúk működését táplálja. Biztos, hogy ukrán barátaink sem fogják véletlenül megsérteni a vezetéket és vigyáznak rá a jó kapcsolatokra tekintettel. Mert ugye valahogy megsérült az északi áramlat a Balti tenger alatt, de abban a németek a hibásak, mert hát nem szállítottak fegyvereket Ukrajnába. De igen. Minden probléma elhárítva. Nincs akadály a lengyel bankház célárának.
A kockázat további része,hogy a MOL-nak meg kell vásárolnia a Fehérorosz-Ukrán határtól a magyar határig tartó kőolajvezeték ürtartalmának megfelelő kőolajmennyiséget.Ez kb. 150-200 ezer tonna kőolaj lehet ami nagy érték,és egy negatív forgatókönyv esetén jó időre,vagy örökre ukrán földben marad. Ismerve azonban a dél-szláv háborúban az ADRIA kőolajvezetéken történteket, (szerbek elfoglaltak olajvezeték szakaszt) a vezeték végig zavartalanul üzemelt,it is ez várható. Ez az olajipar sajátossága,még ha háború is van,az üzletnek mennie kell.
Értem, csak a REUTERS nem ezt írta. Kormány egy őszinte pillanatában jelezte, hogy az új megoldás a Molnak hordónként 1-2 usd többlet költséggel jár majd! Erről korábban már beszéltünk. Tegnap a spread 3-5 usd körül alakult a piaci adatok alapján.
Nesze neked Pletser. Kb. Egy hete vitte le a célárat 3400 körüli értékről 2600 ft-ra mert akár olaj sem fog jönni Oroszország felől, meg az olaj világpiaci ára, meg akár extraadó emelés stb. Stb. Egy pesszimista tézised már meg is dőlt....https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240910/reuters-oktobertol-rengeteg-olaj-erkezhet-a-baratsag-koolajvezeteken-709005
A MOL kifizette az olajjal együtt az Orosz partnernek, de nem a MOL volt a közvetlen kifizető. A szerződés eddig tartalmazza a Fehérorosz-Ukrán határtól a Magyar határig tartó tranzitot és azt eddig is ki kellett fizetni. Nem ingyen volt. Ezentúl annyiban változik a dolog, hogy a Fehérorosz-Ukrán határtól már a MOL szervezi a tranzitot, a biztosítást, mindent. Költségben ez nem hiszen, hogy nagyságrendi különbség, csak másnak kell kifizetni. Nyilván a kockázat is a vállalaté innentől, egy Ukrán vezetéknyi csőbe töltött olaja van mostantól a MOL-nak. Kockázat azért eddig is volt, mert egy sérülés esetén ugyan jogilag nem a MOL olaja folyt el, de az ellátásbiztonságot ugyanúgy érintette.
A Mol viselné az összes szállítási és egyéb költséget a fehérorosz-ukrán határtól a finomítóiig" - mondta az egyik forrás. Korábban Oroszországnak kellett fizetnie az Ukrajnán keresztül történő olajtranzitért. Ezt nem értem, nem a Mol fizette eddig is az UKR tranzit költséget?
A mai nap is illik a képbe. A mai csúcs lehetett egy wave 4 of 3, a következő napokban pedig mehet tovább a wave 3 aljáig. Esélyes, hogy lemegy addig ahova leszúrt a pánikban. Ott érdemes lehet belépni egy méretesebb wave 4-re vagy egy duplaaljra. Ha egyszer eljutunk addig akkor érdemes lesz észnél lenni a stoppokkal, mert elsőre trendfordulónak tűnhet majd, de lehet, hogy nem az lesz.
Ha figyeltétek tegnap az árfolyamot akkor kicsit törte a 200 hetes mozgóátlagot. Ikyenkor már kérdéses a további emelkedés, de mindenképpen odafigyelős. Annyi történt, hogy többen hittek a technikai alakzatban mint a fundában. Ez többször előfordul mint ellenkezője. Igazából hiába a hőbörgés csak beteljesítette amit tegnap megkezdett. Én is skartam venni jó hírre de féltem ez lesz. Hát ez most 200 hetes alatt maradcegyxdarabig. Esik még és meg lehet játszani 200 hetesig.
Jól teszed. Hit-beli kérdésben nem lehet (és nem is kell) érvelni. Az így megmaradt energiát másra tudod használni, legalább is én már így csinálom, mióta erre rájöttem. ;-)
A költői kérdésedre választ kaptál.:-) Irigylem, hogy van energiád olyan személlyel társalogni, aki HÍVŐ. Aki nem hagyja, hogy a tények össze zavarják az elméletét. Még Pompi bá hiányzik egy:" nem oda adni, két kézzel tartani, nem elengedni, nem oda adni a nyereséget másnak" vagy valami hasonló mantrával. :-))
Igen siralmas, nyilván lehet majd venni is, őszintén én nem látom a lehetőséget 1-2 hónapig. Q3 és 2025 re tervezett adószabályok ami nagyobbat mozgathat az árfolyamon. Napi szinten politika és olajár képben. Mitől menne felfele jelenleg??? Szinte minden ellene hat és ez nem lebeszélés részemről. Politika, háború és olajszállítások kockázata, UKR tranzit díjnak már nincs akkora jelentőssége, horvátok felé a kormány és a Mol láthatóan nem kíván nyitni ill. nem látunk erre utaló tárgyalásokat, lassan tényleg ott tartunk külföldi brókerek beszélgetésben: Molt venni kellene ,mert alulárazott! Értsétek meg , nem veszünk olyan céget ,mely orosz olajat vásárol.Megtiltották.
Mi ez.....azt mondtad ez jo....nem ezert vettem....reggel ez lesz az elso hogy kiontom....veszek rajt meg akkot, meg tesztát, meg mastert....mondtam nem szeretem a barbatrükköket.
Szerintem, ha valami oknál fogva a MOL holnap reggel leesne 1500-ra, és 1550 lenne a záró, te akkor is azt látnád ki belőle, hogy emelkedett 50 forintot!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.