"az eltelt két évben az OTP, az MBH, a Richter, a Telekom, a 4iG és a Mol közel 800 milliárd forint különadót fizetett. Ebből hat kecskeméti Mercedes-gyár kijött volna."(Hernádi) És hány kilómétert lehetett volna diverzifikálni?..... Arról az 14000 milliárdról nem is beszélve,ami O.V. közvetlen környezetéhöz került (és kimutatható!)....
Ezt így ebben a formában nem jelenteném ki. Én inkább úgy gondolom/látom, h ez inkább oldalazás. Cirka 2 hete egy Gyula által feltett Erstes poszt után itt örömködtél (és veled együtt akkor mi is többen), h mindkét jelzett ellenállás felett zárt. Mit ad Isten, utána vissza is zakózott a rajtvonalhoz és azóta sem vagyunk ott, ahol anno veled együtt örültünk. 2888 volt akkor. Balin2020 2024. 07. 15. 16:57 Előzmény: #371957 gyula1971#371958 Hát ez nagyon aktuális! Mindkét ellenállást átugrotta! :)
"Megkezdte a MOL részvényeinek követését a Morgan Stanley. A célárfolyamot 3 357 forinton határozták meg, melyhez egyenlő súlyozású ajánlást rendeltek. Jelenleg 8 elemző ajánlja vételre, 5 tartásra a részvényt, a medián célárfolyam 3 475 forint."
Akkor ma az Erste álltal jelzet ellenállások között zárt, az első felett, a 2. alatt. Bár napközben a 2. felett is járt bőven! Nem lefelé igyekszik. :)
A legtöbb háznál olyan egyszerű a képlet, hogy ha 10%-kal magasabb a célár, mint a jelenlegi árfolyam, akkor vétel, ha azon belül van akkor tartás, ha pedig több, mint 10%-kal a jelenlegi ár alá várják akkor eladás. Most 12% a különbség, de el tudom képzelni, hogy az elemzéskor még 10%-on belül lehetett a papír, ezért kapott tartást.
Ti olvassátok egyébként a cikkeket? Leírták szakértők, hogy nem szükséges, hogy az Ukrajnán áthaladó olaj orosz tulajdonban legyen! Valószínűleg erről szólnak az egyeztetések, és nem az Adria irányából érkező mennyiségek növelésèről. MOL átveszi az olajat már az orosz határon. Napokon belül meg lehet állapodni ebben. Szakértők írták le.
Ha a Lukoil-t szankcionálják, akkor más olajtársaságot is nyugodtan megtehetik, mert mindegyik bevétele segíti az orosz hadigépezetet. A Lukoil csak a kezdet. Viktor jól mondta, hogy a háború eszkalálódik, nem erre gondolt vagy szóltak neki erről és emiatt volt sürgős Kijevbe utazni.
-Jó napot!-Erste:-A 2.830 forintos szinten billeg a MOL árfolyama. A mai kereskedésben megnövekedett kilengés tapasztalható a Lukoil ukrán tranzitjának leállásának hírére. Az átmeneti kilengést leszámítva azonban egyelőre kitart a támaszszint. A következő napokban hír-vezérelt lehet a kereskedés, miközben a technikai kép az oldalazás irányába mutat.Támasz és ellenállás szintek
Nem tudom mi az igazság, de ha 24:50-hez tekersz akkor kerek perec kimondja, hogy a Lukoil szállítmányai nem jönnek keresztül Ukrajnán. Nyilván lehet valamit trükközni ha egy másik vállalaton keresztül más lesz a cég neve, de semmi garancia arra, hogy jövő héten azt nem szankcionálják ugyanúgy.
Az a politikai show, pont ezt írtam. Ha arra figyelsz, félre tájékozódsz. A MOL nem adott ki közleményt. Szakértő szerint jön az olaj. Majd ha ők állítják, hogy nem jön, arra figyelj! Ne a szemfényvesztőkre!
Hát igen, csak az Ukránok (és minden megszólalt szakértő) szerint folytatódik a szállítás és a kieső mennyiséget is átveheti más a Lukoil helyett. Szóval most inkább úgy tűnik, hogy a Magyar és Szlovák kormány nem a szállítás miatt aggódik, hanem a Lukoil érdekében ügynökösködik.
4:48-nál azt mondja, hogy Ukrajna nem engedi a Lukoilnak a kőolaj Ukrajnán történő átszállítását és ez a két ország elláttását alapvetően fenyegeti. Nekem ebből az jön le, hogy nem jön az olaj és ezért fordult a két ország az EU-hoz akinek 3 napja van dönteni.
Ebből most én azt vélem kihallani, hogy a Magyar kormánynak nem az a problémája, hogy ne lenne szállítás. Az a problémájuk, hogy közben akarnak járni a Lukoil érdekében, a Lukoil ellen kivetett szankciókat akarják visszavonatni vagy enyhíteni.
Abban a youtube-os, Spirit Fím-es riportban is azt mondja az olajpiaci szakértő, hogy a Lukoil szankcionálása nem jelenti azt, hogy akár egy cseppel is csökkent az olaj mennyisége a vezetékben. Továbbra is adnak olajat az oroszok. Mondom én, vagyis írom már sokadszorra: vihar a biliben, politikai show megy
Rajtunk már csak egy dolog segít, irányváltás és az állandó provokatív politizálás megszüntetése. Rajtunkon a bét forgalmának növekedését és az adóelvonások csökkentését , ésszerűsítését stb. értem egy EU barát kül és belpolitika mentén. Akkor lesz pénz fejlesztésekre és több lábon álló olaj beszerzésekre pl.
Ehhez képest tegnap Fico 40%-os olaj szállítás csökkenésről beszélt. Csak arra utalok, hogy kinek hiszünk? Mol megint csendben! Maga ahír több értelemzéssel bír: kinduló alap, hogy a Mol és a Lukoil között szállítási szerződés érvényes 2025 ig, ha jól tudom. Éves vételezési mennyiség 50-60%-át Lukoiltól vásárolja a MOl, de legyen 40%! Lehet ma már olyan olaj érkezik amelyik nem a Lukoiltól származik, lehet erre vonatkozott az a bejelentés, hogy rövid távon megoldották.
“Az ukrán kőolajszállítási rendszer üzemeltetője először is (némiképp meglepő módon – a szerk.) arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ukrajnán keresztül az EU-ba irányuló olajszállítás a tervek szerint zajlik, a korlátozások csak a Lukoilt érintik.
Egészen pontosan úgy fogalmaztak, hogy „a kőolaj szállítása az európai országokba a tervek szerint történik, az európai vásárlóktól kapott kéréseknek megfelelően”. Azt is kiemelték – és ez a jelenlegi helyzet megoldása szempontjából fontos részlet –, hogy a szankciókkal sújtott Lukoil nem tulajdonosa a Mol Nyrt. magyar energetikai vállalat számára Ukrajnán keresztül szállított kőolajnak.”
Tehát a sok ellentmondásos hírből talán az kivehető hitelesnek, hogy a Lukoil-t szankcionálja Ukrajna, a vezetéken csökkentett mértékben -Lukoil szállítás kiesésével - de érkezik olaj. Kérdés az, hogy más Orosz olaj szállítók kapacitásai mennyire szabadok nagyon rövid távon ill. hogyan oldják meg a jogi szerződéseket Lukoillal és más társaságokkal. Még nem vagyunk beljebb sajnos.
Teljesen jogos a kérdés. Ennél kisebb dolgok miatt is előfordult már átmeneti pánik eladás, de mostanában valamiért nem érdekli az árfolyamot az ársapka fenyegetőzés és egyéb negatív hír.
Arra mindenképpen jó az Ukrán egyoldalú szankció, hogy gaben kedvenc Nagy Marcika ne nagyon ugráljon tovább az üzemanyagárakon és adóemeléseken, örüljön, hogy egyáltalán ennyiért van és nem a drágább Brent olajat kell szállítani, feldolgozni és a kutakhoz eljuttatni.
Nem véletlen, hogy Hernádi most beszél ki kormánnyal szemben. Mol olaj beszerzései,gazdálkodása felett minden korábbinál magasabb kockázatok alakultak ki. Túladóztatás , a piacot torzító mély ársapka vissza üt akkor is amikor a Molnak fejlesztéseket, alternatív beszerzési utakat kellene kialakítania. Orosz olaj elleni szankciók szintén kötelezettséget jelentenek nagyon közeli jövőre nézve. Urali spread jelenleg 4 usd körül!!!, Magyar közlönyben továbbra sincs hivatalos közlés az 1%-os árbevétel alapú különadó emeléséről!!!! Augusztus elsején életbe lépnek a kormány védelmi alap adóemelés határozatai, bejelentéstől két hét telt el. Azért a Concorde is megéri a pénzét! Nem kívánom magamat fényezni, de július 11.-én írtam egy hosszú levelet Molnak a részvényesi érdek megvédéséről azon a napon amikor válaszoltak a kormányzati adóemelés kérdéseimre. Nyilván nem miattam történt Hernádi kibeszélése,de úgy látom már nem veszik félvárról a kisrészvényesek kérdéseit, véleményét. Én mindenkit arra búzdítanék, hogy írjon, keresse a kapcsolatokat Mollal, esetleg használja lehetőségei szerint befolyását stb., támogassuk a kormányzattal szembeni kiállást!
Szerintem Hernádi is sokat tud egyesekről. Pl. azt, hogy Gyurcsányék alatt indult INA megvételt Orbánék zárták le. Ha volt egyáltalán korrupció - senki nem tudta bizonyítani, horvátok egyetlen tanúja is hiteltelen volt minden nemzetközi bíróság számára - Orbán pontosan tudja ahogy Hernádi is! Szóval az a zágrábi gyors nem is olyan gyors inkább fogaskerekű.
Hernádi kibeszél. Akkor rakja fel a NER a Zágráb- i gyorsra, amikor ideje kitelik. Kibeszél? Novemberre ki mit áraz. Ukránok? Bele mer venni Hernádi? Vagy Orbán Alteos veje veszi??? 4600?
Köszönöm a véleményeket! Maximális tiszteletben tartom őket. Persze, ha kivéve a politikailag értelmetlen, egyéni és kollektív hitek által vezérelt agymenéseket.. :( Németország mesélhetne erről 1945 után... :( A MOL - és a vezetése - ma egy pártállam által irányított cég. A gatyájukra sem tudják ráfogni, hogy a sajátjuk! :(
Az is érdekes, hogy a lakájmédiában nem egy időben hozták le, hanem szándékosan késleltetve, hogy a felszínen maradjon. Akkor szoktak ilyet megengedni és kiszínezés, illetve kommentár nélkül lehozni ha valami célt szolgál. Lehet, hogy pont Nagy M. vagy valaki más fogja elvinni a balhét? Nem tudom mennyire érdemes a kormánynak bevállalni egy nyílt konfrontációt a MOL-al szemben. Eddig be tudtak szedni évente százmilliárdokat, de ahhoz kellett a MOL kooperációja is.
Bűnti hernádinak? Szerinted nincs eszköze visszavágni? Akkor induljon srv. aztán majd szerezzen a kormány forrásokat alternatív olaj beszerzésekre. Miért a Mol fizessen mindent?
Hernádi még részletesebben fejtette ki véleményét mely végig ment a kormányközeli sajtóban!!!! Végre! HuTi felvetése is jogos. Lehet tényleg felrúgták a háttér alkukat Nagy Mártonék!
Vagy srv-re költené. alapítványok nem kereskedhetnek a részvényekkel, osztalékon van pénzük, így is lehetne betartani, kisrészvényesek jól járnának. Hernádit leváltani sem egyszerű már Orbánéknak, Csányinak is rajta a keze stb!
persze... ha majd most felmegy 3x ra a kőolaj beszer ára a Molnál... Akkor ez a teli pofazacskóju okostojás MÁÁRTON felháborodik... drágábbak vagyunk mint a régiós átlag......be kell vezetni a sapkát..... dögöljön meg!!!!
Telekomunikációs adót eltörölték azért mert fejlesztések lesznek.... A Mol által befizetendő adót-bányajáradékot nem lehet eltőrőlni a fejlesztések, (új vezetékek kiépítése) miatt??????? Csürhe egy banda ez a Fidesz...Orbánnak ez nem csak visszanyalt, hanem be is vágott.... Hernádi előtt le a kalappal!!!
Hernádi Zsolt a szocializmus rémeit látja, és normalitásért esedez.- A Mol elnök-vezérigazgatója érzelmileg fűtött véleménycikkben fejezte ki nézeteit a kormányzat unortodox adói iránt, noha az adókkal úgy általában nincs baja.„Karl Marx szerint minden profit extraprofit. Nem gondoltam volna, hogy valaha marxista bonmot jut eszembe a hazai gazdaságról, de a különadó porondon tartása a csengőfrászt hozta rám. Ne értsenek félre: az adókkal nincs bajom” — kezdi a régi rendszer kísérteteinek felidézésével írását az óriásvállalat vezetője a Mandíneren. „Az adó ezenfelül helyes cselekedetre is tud ösztönözni (szokj le a cigiről, vagy fizess!), illetve a jövedelem újraelosztásának is az egyik eszköze (a gazdagabbak többet fizetnek, a rászorulók pedig olcsóbban jutnak hozzá a közjavakhoz). Egyszerű, logikus és sokoldalú. Csak nem szabad túltolni” — folytatja. https://mfor.hu/cikkek/kozelet/hernadi-zsolt-szocializmus-remeit-normalitas-mandiner-velemeny-iras.html
Érdekes lenne, ha Hernádiék belengetnék, hogy egy darabig nincs osztalék.Az kormányzati adók miatt. Az alapítványok meg mehetnek ahova akarnak.Vagy adják el a részvényeiket a MOL-nak.. :) Mondjuk másnap már nem Hernádi lenne a vezér. lázár vagy Rogán, esetleg - hogy,hozzáértők is legyenek a jelöltek között - Szentkirályi Alexandra vagy Győzike is lehetne.... :DD
Törölt felhasználó2024. 07. 21. 15:49
Ezért hernádit le fogják váltani, a Mol meg kap még nagyobb büntit. Végül is h. megszedte már magát minden évben az ingyen ( részvény) milliárdból.
Érdekes lenne látni, hogy mi történne ha a MOL nem venne részt önként az évek óta tartó lehúzásban. Lehet, hogy elfogyott a türelem vagy a kormány felrúgta a zárt ajtók mögötti alkut?
Semmi gond szerintem a bejegyzéssel. Szerintem inkább kellene annak szégyelni magát, aki lebontotta a jogállam nagy részét és sok sok milliárd eurót bukik miatta a hazája. A hsz innen kezdve lehetne végtelen. Azért pár szó. A kormánynak a tettei és szavai nem felelnek meg sok kritikus, gondolkodó embernek. A biblia az a könyv, amit ennek a kormánynak a tagjai nem forgattak soha, ugyanis már az Ószövetségnél, a Tízparancsolat olvasásánál elszégyelték volna magukat. Minden megtámadott országnak joga van védekezni, még az ukránoknak is, ha mi lennénk a helyükbe, akkor most szabadságharcnak neveznénk a harcunkat. Eltiportak minket 48-ban, 56-ban és mégse tanulunk. Addig örüljünk míg a medve a Dnyeper folyónál kínlódik és nem a Tiszánál, mert nem állnak le és csak az erőt tisztelik.
Friccek, és a fajtestvér szemforgató balti bolha államok szó nélkül üzletelnek a ruszkikkal. Csak a Orbán klán kezében lévő MOL- nak nem megy Ficoval párban a ruszki olaj vétel? Vajon miért dumálja le a NER- es repülős szijgyártó??? NER- es tolvaj banda!
Régióban csak két ország van az orosz függőség alatt, ráadásul e két ország szankciók alatt is áll, már leírtam. Üzemanyagot nem lehet exportálnia a két finomítónak, más terméket csak nem orosz olajból előállított termékek esetében, de ez adott most is ! Sajnos én úgy vélem, az Ukránok egyeztettek az EU-val és kaptak felhatalmazást egy fegyelmezésre!!! Végletekig viselték Orbán kettős játszmáit, de most be telt a pohár. Sokezer milliárdos kérdés az, hogy Ukrajna meddig merészkedik el ill. EU meddig engedi a vezeték elzárását ? Feltételezésekre alapul elmélkedésünk, alig tudunk hiteles információkat, nem tudjuk, most teljesen elzárták a vezetéket vagy csak pl. 30 % kapacitást engednek át? gyanítom valami ilyesmi lehet. A stratégiai ágazatoknak juttatnak nyersanyagot ukránok pl autóipar, mezőgazdaság,- közlekedésre már kevesebb fog jutni. DE ! Most minden eddiginél bizonytalanabb helyzet alakult ki, ami még nem akkut, de 1-2 hónap múlva? És továbbra sem látom azt, hogy Ukrajna miként léphetne vissza álláspontjából? !!! Nagyon nehezen magyarázható lenne belpolitikailag Ukrán népnek! Lehet zsarolni Orbánt, hogy támogassa feltételek nélkül Ukrajna EU és Nato csatlakozási törekvéseit! Gyanítom a béke hamarabb hozna megoldásokat, de erre nagyon kicsi az esély jelenleg. Én kormányoznék, most azonnal kiegyeznék minden szomszédommal és békés hangnemet ütnék meg, azonnali csővezeték bővítést szorgalmaznék Horvát kollégámtól, gyors kivitelezéssel. Euval kiegyeznék, forrásokat kérnék fejlesztésekre, betartatnám a jogállamiságot, Ner rendszerét leépíteném stb. Nos ez én vagyok, Orbán viszont nem fog így cselekedni,mert az egyelő lenne a beismeréssel, Van még egy kérdés: vajon Putyin mit szólna ahhoz,ha teljesen levállnánk az orosz olajáról? Mit szólna Ukrajna Nato támogatásához? Nagyjából tudjuk, azonnal ellenségek lennénk, pl. a gázszállítások vonatkozásában, tudom török gázt is veszünk, de ez is csak egy telefon kérdése Erdogán felé, vagy említsem az OTP orosz kitettségét? szóval örületes kérdések forognak kockán. Olyan picik és jelentéktelenek vagyunk a nagyhatalmaknak, de még Törökország számára is, hogy simán átlépnek rajtunk, ha érdekeik úgy kívánják.
Én nem drukkolok senki ellen, csupán azt állítottam, hogy ahogy vetünk, úgy aratunk. Egyébként szerinted Hitler volt Németország Júdása, vagy azok, akik nem álltak be mögé?
Szégyeld magad! Ilyet leírni! A saját hazád és népe ellen is képes vagy "drukkolni" csak azért mert nem felel meg számodra a jelenlegi kormány! Minősíthetetlen az ilyen megnyilvánulás! A bibliából Judás jut eszembe
Nem a Barátság relevanciája a kérdés. Ha kiesik a régióban két finomító és két ország ipara leáll akkor valahonnan pótolni kell a kieső mennyiséget. Ez ugyanúgy hiányhoz és elszálló árakhoz vezet Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, majd továbbgyűrűzik nyugatra. Ha a Magyar ipar a földbeáll akkor a Német gyártók beszállítói láncában is olyan lyuk keletkezik ami sokkal nagyobb hullámokat vet.
Teljesen észszerű lépés volt az ukránok részéről, már jóval korábban meg kellett volna lépni Oroszország ellen és egy olyan szemét rendszer ellen, mint az orbáni Magyarország. Sok sikert kívánok Ukrajnának a hazájuk megvédéséhez, mi pedig azt kapjuk, amit érdemlünk.
fogadjunk? megoldódik az olaj ügy és senki nem bukik bele. Amúgy nekünk sem kötelező ukriknak ingyen áramot szállítani vagy simán átengedni a búzájukat. Szlovákoknak és osztrákoknak is fájna ha nem jönne orosz olaj.
Észrevételeim: ne legyenek illuzióink: a környező országokban egyrészt nem releváns már a barátság vezeték léte, másrészt éves szerződéseik adottak és folyamatosan őket fogják kiszolgálni. Hazánknak pótolni a kiesést egyik-napról a másikra nem lehet, csak a hajózás idejét nézem már akkor gondok lehetnek. Árak igen egekbe fognak emelkedni főleg nálunk és akkor a Mol adóbefizetése gyakorlatilag összeomlik a költségvetés számára. Lehet régiós segítségre számítani OMV stb., de a külpolitikai viszony -olaj mindig is a politika része lesz - olyan mértékben negatív Orbánnal és kormányával szemben, hogy majd meglátjuk mennyire sietnek segíteni számunkra. Ukrajnának hazánkból szállított gázolaj mennyisége releváns , de nem pótolhatatlan. Több forrásból is szereznek be ellátást, most éppen nem látszik hiány gázolajból -persze ez változhat főleg nyár vége felé a mezőgazdasági munkák okán. DE, mindenen felül nem látom , hogy Ukrajna miért is vonná vissza az Orosz olaj egyoldalú szankcionálását, és ahogy olvasom -lehet csak fenyegetés is - más szállítók is listára kerülhetnek. Ameddig a régióból és németektől nem hallani felháborodást addig nagyon magunkra maradunk, ezt látni kell. Utalhatnék azokra a beszállítókra akik az ársapkák okán szabályosan elmenekültek az országból, biztosan nem felejtenek még akkor sem ,ha profitot jelentene nekik a jelenlegi helyzet. Egy olyan kormány amely piaci cégekkel egyszer már kib..szott, nem várhat segítséget ezen cégektől! Minden autokrata rendszer előbb-utóbb megbukik, főleg itt Európa közepén. Ne felejtsd el hazánkra is szankciók vonatkoznak, Szlovákiára szintén!!! Csak vezetéken vehetünk orosz olajat, de nem exportálhatjuk a belőle készült termékeket. Ukrajna nem tud pótolni gázolajat akkor mi hogy tudnánk? Ezernyi kérdés merül fel, nagyon szenzitíven kezeli Mol és kormány híreket és válaszokat. Ukránok nyilván számoltak Orbán válasz lépéseivel , de már nem számít nekik, csak az,hogy Putyint megállítsák valahogy. Lehet csak figyelmeztetés, de az elv nagyon zavar engem, orosz olaj tök mindegy melyik név szállítja, pénzt jelent Putyinnak és ezt akarják elzárni. Mivel az európai és régiós gazdaságok összefonódnak ahogy utaltál rá abban reménykedhetünk, hogy valamikor majd beavatkozik a politika segítséget nyújtva, kérdés mikor? 1-2 hónap vagy sokkal több?
Ukrán részről : Megtámadnak és segítek bevételhez jutni az ellenségnek, mert kell a védelmemhez az ellenség által exportált anyagból. Nem hiszem, hogy nem dolgoztak az ukránok azon, hogy hogyan lehetne megoldani a helyzetet. Mivel kezdik feszegetni a kialakult status quo-t, valószínűleg jutottak valamire. Az meg, hogy Orbánék nem gondoltak arra, hogy kialakulhat ilyen helyzet /és legyen kész forgatókönyv rá /, az is csak a dilettánizmusukat mutatja. Igen 2 év volt rá. Ahogy az uniós pénzeket is beszopták. Csak ellenségeket gyűjt, akik lassan benyújtják a számlákat.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.